Gość: Kibic GKSu IP: 62.233.185.* 17.03.04, 23:29 Robert ak trzymac nie dajcie sie zglupic jak rok temu przez Orlik Milan Furo THE BEST zreszta jak cala druzyna !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: leh Re: Pięciu hokeistów GKS Katowice ma propozycje z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.04, 23:42 teraz liczymy na spełnienie obietnic Panie Prezesie...[odnosnie sponsora] w Katowicach musi byc hokej...drugiego takiego seozny nie przezyjemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RADUOP Widziane z Opola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.04, 15:20 Orlik Opole zainteresowany sześcioma zawodnikami z Katowic ms, rg 19-03-2004, ostatnia aktualizacja 18-03-2004 19:28 Być może w przyszłym sezonie w naszej drużynie zagrają zawodnicy z Katowic. - Rozmawiałem już z szóstką zawodników i wszyscy są zainteresowani grą w Opolu - zdradza trener Orlika Miroslav Doleżalik Propozycje gry w Opolu otrzymali: Robert Grobarczyk, Adrian Labryga, Marcin Słodczyk, Grzegorz Sobała, Rafał Plutecki oraz Słowak Milan Furo. Wszyscy poza Słowakiem mieli grać w Orliku już w tym sezonie. Przygotowywali się z naszym zespołem do rozgrywek, ale ostatecznie wrócili do Katowic. Opolskim kibicom najlepiej znany jest Sobała. Grał w pierwszym ataku Orlika w sezonie 2002/03, gdy zespół wywalczył awans do ekstraklasy. W zakończonym sezonie najskuteczniejszym hokeistą Orlika był jego brat - Robert. Ciekawostką jest fakt, że Plutecki to krewny najsłynniejszego polskiego hokeisty Mariusza Czerkawskiego. Dzięki pomocy sławnego członka rodziny katowiczanin był w tym sezonie na testach w czołowym zespole ligi szwedzkiej - Djurgarden, ale nie zyskał uznania w oczach szwedzkich trenerów. Wymieniona szóstka zawodników to czołowe postacie GKS. Choć nie grali we wszystkich spotkaniach przeciwko Orlikowi, to zdobyli łącznie 15 z 32 bramek. Najwięcej, bo pięć, jedyny obrońca w tym gronie - Labryga. Co ciekawe, trójka zawodników - Grobarczyk, Labryga i Słodczyk - była zamieszana w aferę, jaka wybuchła po pierwszej konfrontacji obu zespołów. Władze GKS oskarżyły ich o odpuszczenie meczu. - Jak słyszę po raz kolejny o tamtym meczu, to już tylko mogę się śmiać. Nie było żadnego odpuszczania meczu, sprawa była już badana na wszystkie sposoby. Przeciw nam ta trójka zawsze grała bardzo dobrze. Znam tych zawodników i wiem, na co ich stać - mówi Doleżalik. - Na razie tylko Furo lojalnie przyznał się do tego, że ma ofertę. Reszta milczy, więc może to plotki - uśmiecha się Tadeusz Burzyński, prezes GKS. Sprawę potwierdzają jednak sami zawodnicy. - Za wcześnie, żeby mówić coś o jakichś decyzjach. Trzeba się nad tym głęboko zastanowić, a na to jest jeszcze czas. Najpierw chcemy dowiedzieć się, co dalej będzie się działo w Katowicach. Zależy nam na tym, żeby występować w GKS. Liczymy, że w naszym klubie wszystko się dobrze ułoży i zostaniemy - mówi Grobarczyk. - Wszyscy są zainteresowani grą w Opolu, a ja bardzo bym ich chciał. Zobaczymy, czy uda się ich załatwić. Mam nadzieję, że tak - kończy opolski szkoleniowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GKS KATOWICE Re: Pięciu hokeistów GKS Katowice ma propozycje z IP: *.siec2000.pl 21.03.04, 22:16 Nie ma szans...Ci zawodnicy musza zostac w Katowicach bo to byl szkielet druzyny na play-off... Odpowiedz Link Zgłoś