Gość: kaja IP: *.sileman.net.pl 09.08.10, 10:13 A w Polsce są jacyś naukowcy? Pierwsze słyszę. Pewnie ten docent splagiatował jakieś badania z Zachodu, jak to robią ci polscy naukowcy-hochsztaplerzy, a teraz się wymądrza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Godot megakretyński tytuł IP: *.pool.mediaWays.net 09.08.10, 11:15 dzieci głuchną przez mp3 ??? może jednak głuchną przez głośne słuchanie muzyki.....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek a przez czytanie pierduł w necie głupieją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.10, 12:25 z resztą tv i radio nie lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lll Reicher O.S. IP: *.net.stream.pl 09.08.10, 12:48 mozna bardziej bezposrednio przegrac ludzi przeciez dysponujemy takim sprzetem chyba mozecie to zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dentysta Re: Naukowcy ostrzegają: Przez MP3 nasze dzieci g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 16:04 A zdziwiła byś się psudoDZIEWCZYNKO. Ci ludzie którzy prowadzą badania poświęcili całe swoje życie nauce a nie oglądaniu TVN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: Naukowcy ostrzegają: Przez MP3 nasze dzieci g IP: *.chello.pl 09.08.10, 17:36 nauce a nie oglądaniu TVN. Tak, profesorowie oglądają TVP, doktorzy Polsat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emikrant Re: Naukowcy ostrzegają: Przez MP3 nasze dzieci g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 18:24 Widzisz durna Kajo, doc. Kochanek bawi się w naukę od 25 lat. Jest wspólpracownikiem prof. Skarżyńskiego - tego od implantów. Yo oni we wspólpracy z firmą ZAKOMED (chorzów) i Instytutem Systemów Sterowania stworzyli urządzenie o nazwie Kubuś, którym badane są wszystkie noworodki, po to by wykryć wady słuchu tak szybko jak się da. Bo wtedy można je skutecznie wyleczyć. I oczywiście, że ma rację. Każdy kto cokolwiek wie o akustyce wie jak szkodliwe są dźwięki o natężeniu chyba powyżej 60dB a mp3 w wielu przypadkach walą na granicy bólu (90dB)- to tak jakby stać parę metrów od silnika odrzutowego startującego samolotu. A ty uważaj żebyś się nie ugryzła w język bo się otrujesz własnym jadem, ze skutkiem śmiertelnym. A póki co do nauki, bo pewnie ta wyższa szkoła gotowania na gazie i obierania ziemniaków niczego cię nie nauczyła. Co to jest dB znajdziesz w necie. A jako9 sowje mott weź zapamiętaj wierszyk : W szalejącą parę łączą siię co chwilę, debiel z decybelem, decybel z debilem. To się tyxczy równiez wszelkich mądrali, którzy tu się wtranżalają ze swoimi głupimi komentarzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emikrant Re: Naukowcy ostrzegają: Przez MP3 nasze dzieci g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 20:11 Ano są. Kochanek wraz ludźmi z Chorzowa i Katowic (Zakomed i instytut Systemów Sterowania) zdobył nagrodę w Brukseli za urządzenie do badania przesiewowego słuchu noworodków („KUBA MIKRO AS”)w celu wyłapania wad słuchu możliwie wcześnie bo dają się wyleczyć. Nagród i wyróznień parę złapali - Paryż, Bruksela, itd. W świecie trochę tę ekipę znają ale widać to nieco inny świat niż twój. To że zrobili badania przesiewowe to im się chwali. A wnioski? Pewnie ktoś na świecie doszedł do podobnych. I co dalej? Akurat ta ekipa z Warszawy jest bardzo sensowna i faktycznie tym co wymyśli pomaga ludziom - tym najmłodszym i nie tylko. Łyso ci? A co ty zrobiłaś droga kaju? Codzienna wizyta w WC, nie upoważnia do walenia bejsbolem. No i uważaj byś się nie ugryzła w język bo się zatrujesz własnym jadem i nim się obejrzysz będzie po tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzydal Naukowcy ostrzegają: Przez MP3 nasze dzieci głu... IP: *.28.207.2.threembb.co.uk 10.08.10, 08:10 Ameryki to nie odkryli ale dobrze że, sie tym ploblemem zajeli. Ja przetestowałem to na własnym słuchu, przez pół roku. Pracuje w dużym chałasie i słuchałem MP3ki przez 8em godz. dziennie, to po wyłączeniu muzuki ja ją jeszcze kilka godzin słyszałem w mojej głowie . Przestałem słuchac MP3 i teraz jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiasz Re: Naukowcy ostrzegają: Przez MP3 nasze dzieci g 10.08.10, 10:17 Gość portalu: brzydal napisał(a): > Ameryki to nie odkryli ale dobrze że, sie tym ploblemem zajeli. > Ja przetestowałem to na własnym słuchu, przez pół roku. > Pracuje w dużym chałasie i słuchałem MP3ki przez 8em godz. dziennie, > to po wyłączeniu muzuki ja ją jeszcze kilka godzin słyszałem w mojej > głowie . Przestałem słuchac MP3 i teraz jest dobrze. I teraz słuchasz APE, FLAC czy ALAC? Odpowiedz Link Zgłoś