Dodaj do ulubionych

Pomocy - porysowane auta

IP: *.pzu.pl 11.08.10, 13:58
Witam, od jakiegoś czasu na ulicach Ściegiennego, oraz na osiedlu
Słoneczna notorycznie są rysowane chamsko auta, moje już jest
obrysowane dokoła, zgłaszałam na policję, ale skutek pewnie sami
znacie, pojawił się nowy parking w okolicy więc powiedziałem, że to
może oni.. ale bez skutku, Wszystkie samochody w okolicy są również
porysowane, co zrobić??
Szczytem chamstwa jest włożenie ulotki z parkingu na nowo
porysowanym aucie...
Obserwuj wątek
    • Gość: kierowca Re: Pomocy - porysowane auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 15:48
      Jak to co zrobic? Przyfiluj, zlap, polam rece. Wiecej Ci nie porysuja. Zrobcie
      to w kilku, zawsze to razniej. Powodzenia.
      • tadeusz542 parking strzeżony ma małe obroty 11.08.10, 16:27
        Parking Strzeżony w okolicy ma mało klientów albo otwarł nowy i "załatwia "
        sobie klientów z tych lepszych samochodów bo założe się ,że żadne Tico ,
        Siena, ani stary Golf porysowane nie są.
        Tak jest prawie zawsze.
        Jest na to pewna rada, albo kamerka wewnątrz wozu albo złapać rysownika.
        Policje możecie sobie darować, gliny takimi "niepoważnymi " wykroczeniami to
        się nie zajmują z zasady .
        • Gość: kruszon Re: parking strzeżony ma małe obroty IP: 94.254.251.* 11.08.10, 18:20
          słuchajcie tadzika, wie co mówi były zomol aktualnie cieć parkingowy;)
          • tadeusz542 kruszon potwierdza co mówiłem 11.08.10, 21:32
            tylko zamiast mojego wpisał pomyłkowo swój zawód
            • Gość: kruszon Re: kruszon potwierdza co mówiłem IP: 94.254.251.* 11.08.10, 21:39
              nie ściemniaj tadziu bo sie spoźnisz na służbę. a w zomo nie byłeś zawodowo
              tylko na ochotnika.
              • tadeusz542 kruszon ,ciecie robią 12/24 11.08.10, 22:00
                o tej godzinie na służbe mnie wysyłasz , jak tak samo pilnujesz auta to nie ma
                się co dziwić ,że ci je porysowali
    • Gość: hm Re: Pomocy - porysowane auta IP: *.cable.smsnet.pl 11.08.10, 17:06
      Kapitalizm pełną gębą, szklarze dawniej wybijali szyby kamieniami:)) Wybacz
      ironię, twoje IP sugeruje, że wiesz co to ubezpieczenie, prawda?
      • Gość: Byno Re: Pomocy - porysowane auta IP: *.dip.t-dialin.net 11.08.10, 17:15
        w Rosji wybijaja szyby,niekorzystajacym z parkingu wiec nie jest tak
        zle
        • Gość: hm Re: Pomocy - porysowane auta IP: *.cable.smsnet.pl 11.08.10, 17:26
          Są też lumpy "pilnujący" aut, którzy brak zarobku odreagowują demolką.

"A nie mówiłem? Gdyby pan zapłacił, tobym pogonił chuliganów..."

Przypomina mi to scenę z "Gangsterów i filantropów" (1962), gdzie gang uciekał
          podstawionym na strzeżonym wozie samochodem... stojącym bez kół na cegłach:))))
      • Gość: marek Re: Pomocy - porysowane auta IP: *.chello.pl 11.08.10, 18:10
        Tak, wiem co to są ubezpieczenia, ale tu nie o to chodzi, auto jest porysowane dokooła, każdy element, maska, nadkole, drzwi, bagażnik.. Cholera mnie dziś wzięła jak zobaczyłem kolejną rysę. Przyglądałem się innym samochodom w okolicy i też mają takie same chamskie, głębokie rysy.. ale dla gliniarzy to... "pewnie łebki" złapać i połamać gnaty
        • Gość: hm Re: Pomocy - porysowane auta IP: *.cable.smsnet.pl 11.08.10, 19:24
          Nihil novi, nie stoi za obywatelem wielki kapitał, stąd policja woli łapać
          "okradających" Skarb Państwa przemytników i "okradających" koncerny medialne
          piratów sieciowych.
          • tadeusz542 trzeba dziada złapać 11.08.10, 21:39
            ilość rys wskazuje ,że musi to robić sukcesywnie od dłuższego czasu więc to
            raczej nie tyle parkingowy co jakiś porąbany przeciwnik samochodów parkujących
            zbyt blisko jego domu albo na "jego " trawie , "jego domu" itd.
            myślę ,że warto ponieśc trochę nakładów żeby dziada złapać.
            Ten idiota który to robi i być może to czyta niech ma świadomość ,że kiedy
            okaże się kim jest to z taką ilością ludzi którzy mu źle życzą nawet na końcu
            świata się nie uchowa.
            • tadeusz542 napewno kruszon rysuje 11.08.10, 22:03
              To napewno kruszon rysuje te auta. Nikt go nie lubi ,jest niemiły niczym
              kupa,siedzi samotny,zły i sfrustrowany więc wyżywa się na bezbronnej blasze.
              • tadeusz542 Chryste! 0:3 z Kamerunem 11.08.10, 22:35
                Kruszon, zastrzel mnie. 0:3 z Kamerunem.
                Niech mi ktoś przypomni ,czy przegraliśmy już z Eskimosami?
                • Gość: hm Re: Chryste! 0:3 z Kamerunem IP: *.cable.smsnet.pl 11.08.10, 23:05
                  :-)

Murzyni dawno nas przegonili, siłą od zawsze a techniką i nakładami niedawno.
    • Gość: ciaki Re: Pomocy - porysowane auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 23:55
      Spodziewałem się że ktoś wprowadzi pomysł w życie po przeczytaniu artykułu
      katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,8211126,Najchetniej_wzielabym_gwozdz_i_porysowala_karoserie.html,
      który moim zdaniem instruuje czy przypomina że jest taka możliwość rozwiązania
      problemu :)
      Młody dziennikarz Gazety Wyborczej= debil.
      • Gość: ciaki Re: Pomocy - porysowane auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 23:57
        powyższy link bez przecinka na jego końcu-wtedy strona się wczyta.
    • Gość: Lokator Słonecznej Re: Pomocy - porysowane auta IP: *.chello.pl 30.08.10, 21:52
      Witam,

wiem coś o tym - już 5 razy przy Słonecznej porysowali mi samochód. Zgłaszałem
      na policji, ale już po 3 tygodniach umorzyli sprawę...
      Gdzie trzeba uderzyć żeby miasto założyło monitoring?
      • Gość: samoobrona Re: Pomocy - porysowane auta IP: *.c201.msk.pl 31.08.10, 09:16
        Czyś ty taki naiwny czy o drogę pytasz? Jaki monitoring? W Katowicach
        musieliby założyć kilka tysięcy takich monitoringów i zatrudnić kilka
        tysięcy osób, które obserwowałyby monitory. A na koniec kilkuset
        policjantów, którzy jeździliby na interwencje a to niemożliwe. Jedź do
        składu budowlanego, kup 1 metr rury stalowej fi 1/2 cala i załatw
        sprawę sam. Jeśli trochę przesadzisz możesz liczyć na prezydencki akt
        łaski tak jak bracia z Włodowa.
        • Gość: Piter Re: Pomocy - porysowane auta IP: 89.25.148.* 31.08.10, 15:11
          Jest całkiem dużo kamer, tylko są małe i nie wszystkie rzucają się w oczy. Warto
          się rozejrzeć, niektóre kamery archiwizują zapis.
          • Gość: przerobione Re: Pomocy - porysowane auta IP: *.c201.msk.pl 31.08.10, 16:32
            Człowieku zstąp z niebios na ziemię. Ile czasu przechowują zapis?
            Tydzień? Dwa? A po ilu tygodniach od zgłoszenia podejmowane są
            czynności ustaleniowe przez policję? Na dwa dni przed upłynięciem
            terminu i złożeniem do umorzenia.
            • Gość: :( Re: Pomocy - porysowane auta IP: *.chello.pl 05.09.10, 13:37
              Kolejna porcja porysowanych aut dziś na Słonecznej i Ściegiennego... ale sprawców brak..
              • Gość: sebur Re: Pomocy - porysowane auta IP: *.gavialliance.org 06.09.10, 14:55
                Mam na Słonecznej zaparkowane dwa samochody: prywatny i służbowy. Obydwa porysowane po dzisiejszej nocy...W służbowym to już wszystkie elementy są porysowane - bagażnik to już dwa razy. Do tej pory myślałem, że ktoś się na nie uwziął, ale widzę, że chyba nie....
              • Gość: sebur Re: Pomocy - porysowane auta IP: *.gavialliance.org 06.09.10, 15:00
                statystyka parkowania na Słonecznej (ostatni rok): służbowy samochód: wybita szyba, próba włamania do pojazdu - zniszczone zamki i dziura w drzwiach,porysowany lakier: drzwi lewe, bagażnik (2x), tylny błotnik, drzwi prawe, skradziony komplet kołpaków, prywatny: porysowane drzwi, bagażnik (2x)....
                • Gość: :( Re: Pomocy - porysowane auta IP: *.pzu.pl 09.09.10, 11:13
                  Cześć, moje auto :
                  porysowana maska, lewe nadkole przód, prawe nadkole przód, drzwi prawe, bagażnik, element obok wlewu paliwa. To jest efekt ostatnich paru miesięcy, wcześniej się nic nie działo. Już nie mam sił. Mam koczować przy aucie i rozstrzelać czy jak?
                  • Gość: xyz Re: Pomocy - porysowane auta IP: *.c193.msk.pl 10.09.10, 01:44
                    Jeśli nie chcesz poświęcić nocy czy dwóch na przypilnowanie i złapanie za rękę bandyty, to znajdź garaż czy inne strzeżone miejsce parkingowe.
                    • Gość: sebur Re: Pomocy - porysowane auta IP: *.gavialliance.org 10.09.10, 11:47
                      Po dzisiejszej nocy kolejna partia porysowanych elementów: służbowy bagażnik: trzeci raz + prawe tylne drzwi drugi raz + prawe przednie drzwi. Prywatny: doszły lewe tylne drzwi. Wlasnie wrocilem z policji na Iłłakowiczówny. Parkingi na Słonecznej i Ściegiennego nie mają wolnych miejsc. Za to jest na Krzyzowej-ale raz że daleko, dwa okolica nieciekawa a po trzecie dzisiaj na drodze dojazdowej do parkignu błota po kostki-po prostu rewelacja. Ciekawe,ze maja duzo wolnych miejsc...Czy na prawde nikt nie wie, kto niszczy nasze samochody? Chyba zainwestuje w kamere i zaczne robic nocne filmy-przejade sie dzis do rtveuroagd i moze cos kupie....Czy ktos cos slyszal o garazu do wynajecia w okolicach slonecznej?
                      • Gość: sebur Re: Pomocy - porysowane auta IP: *.gavialliance.org 15.09.10, 09:41
                        Po dzisiejsze nocy bagażnik służbowego porysowany czwarty raz...Że się komuś chce chodzić po nocy i rysować-mnie by się już dawno znudziło....
                        • Gość: cctv Re: Pomocy - porysowane auta IP: *.c201.msk.pl 15.09.10, 15:54
                          Przecież masz pod nosem sklep z odpowiednim sprzętem allegro.pl/rejestrator-cyfrowy-td2308se-8ch-h-264-200kl-cif-i1215775635.html Zamontuj, zarejestruj i zanieś na policję jako dowód rzeczowy. Na Allegro ostępne są też inne zabawki: allegro.pl/rejestrator-cyfrowy-bezprzewodowy-2-4ghz-na-sd-i1230502544.html allegro.pl/rejestrator-cyfrowy-kamera-md-80-mini-dv-super-i1221887667.html
                          • Gość: mieszkaniec Re: Pomocy - porysowane auta IP: *.chello.pl 04.10.10, 23:28
                            no i spokoj :) w piatek sprawca zlapany. okazal nim sie 45-letni nasz sasiad z numeru 75. Pecha mial bo wpadł na gorącym uczynku rano o godz. 6.
                            • Gość: c'est la vie Re: Pomocy - porysowane auta IP: *.c201.msk.pl 05.10.10, 07:59
                              Nie ciesz się! Prokurator albo sąd stwierdzą znikomą szkodliwość czynu i na tym się skończy. No i gostek wróci do poprzedniego "zajęcia". Przecież to nie były samochody sędziów i prokuratorów więc ich wartość jest znikoma.
                              • Gość: mieszkaniec Re: Pomocy - porysowane auta IP: *.chello.pl 05.10.10, 15:54
                                jesli uwazasz za ponad 100 samochodow zgloszonych do ktorych rysowania przyznal sie sprawca no to chyba nie znikoma szkodliwosc czynu, poza tym w sadzie czy gdzie jest jego slowo przeciw slowu policjanta .
                                • Gość: mk Re: Pomocy - porysowane auta IP: 212.160.172.* 05.10.10, 17:03
                                  no to zobacz sam:
                                  katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,8467341,60_razy_porysowal_samochody_stojace_pod_swoim_blokiem.html
                                  niestety to "znikoma szkodliwość czynu" :(
    • Gość: Marek Re: Pomocy - porysowane auta IP: *.chello.pl 05.10.10, 19:10
      Byłem na komisariacie, powiedzieli, że jak się zwrócę z pismem, to podadzą mi dane faceta, a potem mogę go pozwać cywilnie, nie bardzo się orientuję, jak to teraz ugryźć?
      • Gość: AC Re: Pomocy - porysowane auta IP: *.c201.msk.pl 05.10.10, 21:02
        Człowieku, przeczytaj artykuł (link nieco wyżej) cyt.: Jak poinformował we wtorek podkomisarz Jacek Pytel z katowickiej policji, właściciele samochodów oszacowali swoje straty na łączną kwotę ponad 60 tys. zł. Mężczyzna poddał się już dobrowolnie karze w zawieszeniu - w ciągu trzech lat musi też naprawić wyrządzone szkody. - Ponieważ nie pracuje, będzie musiał znaleźć sobie pracę - zaznaczył Pytel. I co nadal sądzisz, że od menela-nieroba doczekasz się odszkodowania? Oprócz kosztów renowacji lakieru dojdą koszty adwokata, założenia sprawy cywilnej, etc. więc będziesz w "plecy" na dodatkową kasę bo tej nigdy nie odzyskasz.
        • Gość: Marek Re: Pomocy - porysowane auta IP: *.chello.pl 05.10.10, 21:25
          Koleś, umiem czytać i nie pouczaj mnie. Prosiłem o radę co zrobić a nie tradycyjnego mędzenia, jeśli nie masz nic więcej do powiedzenia to nie mów. Bez odbioru
          • Gość: AC Re: Pomocy - porysowane auta IP: *.c201.msk.pl 06.10.10, 10:10
            Jesli ta rada nie trafiła do twojej wyobraźni - jeśli ją masz- i uważasz ją za mędzenie to skorzystaj z porady płatnej www.firmy.net/kancelarie-adwokackie-adwokaci,katowice.html
      • Gość: :/? Re: Pomocy - porysowane auta IP: *.opera-mini.net 06.10.10, 09:09
        Udowodnisz że podrapał konkretnie twoją furę ? Mógł się ktoś pod niego podłączyć. A wątpliwości na korzyść zbója...
        • tadeusz542 pora na rewanż 06.10.10, 11:16
          poszkodowanych jest sporo zaś osioł jeden i to niepracujący więc mało prawdopodobne ,że zapłaci za te rysy ale można mu odpowiednio umilić życie.
          • Gość: porysowany Re: pora na rewanż IP: 195.43.143.* 06.10.10, 12:31
            Ten bezrobotny obywatel zam. ul. Słoneczna 75 prawdopodobnie przedstawił zielone papiery na niepoczytalność i prawdopodobnie poza zawiadami uniknie odpowiedzialności.
            • Gość: Marek Re: pora na rewanż IP: *.chello.pl 06.10.10, 17:10
              Czyli co, dalej będziemy zagrożeni bo facet ma świra??
              • tadeusz542 to działa w obie strony 06.10.10, 20:39
                facet może uniknąć odpowiedzialności mając zielone papiery ale jeśli jest aż tak niepoczytalny to znaczy ,że jest niebezpieczny dla otoczenia - dla dzieci naprzykład.
              • Gość: świrstop Re: pora na rewanż IP: *.net.stream.pl 06.10.10, 21:22
                Teraz to on powinien się bać wychodzić na ulicę.
                • Gość: M. Re: pora na rewanż IP: *.chello.pl 07.10.10, 20:21
                  Macie jakiś pomysł co zrobić? ja te dane będę chciał uzyskać, no ale co potem..
                  • Gość: ;))) Re: pora na rewanż IP: *.c201.msk.pl 08.10.10, 15:08
                    Zrób procę i strzelaj kamieniami. Do wiwatu.
    • green_agula Re: Pomocy - porysowane auta 14.02.11, 13:23
      Ruszyło się coś w sprawie rysowacza?

Chyba będę zmuszona stawiać auto pod blokiem i jestem ciekawa czy już się rysowanie skończyło?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka