Dodaj do ulubionych

Cegła klinkierowa z WPKiW skończyła w prokuraturze

IP: *.upc.com.pl 19.10.10, 18:52
To nie my to oni. I tak w koło macieju :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam niezłe wałki odchodzą w tym parku IP: 83.143.98.* 19.10.10, 19:54
      nieprzemyślana likwidacja unikatowej na skalę europejską kolejki "Elki"; wynajęcie restauratorom powierzchni za czynsz tak niski, że nie przekracza wartości podatku za ten teren, który to podatek opłaca park (a umowa z knajpą jest nie do wypowiedzenia); teraz sprawa z cegłą

czy ktoś nad tym panuje...
      • Gość: marcin Re: niezłe wałki odchodzą w tym parku IP: *.chello.pl 19.10.10, 20:09
        Obawiam się, że rzecz właśnie w tym, że ktoś nad tym panuje i to ktoś, kto formalnie do tego nie uprawniony.
        Ciekawe co prokuratorzy znajdą...
      • ukochanykraj Re: niezłe wałki odchodzą w tym parku 20.10.10, 08:36
        Pamiętam biały piaskowiec tworzący piękną tarczę zegara słonecznego
        w atrium Planetarium Śląskiego. Od lat zamiast niego jest tam brukowa
        kostka. Ciekawe, czyją posesję zdobi teraz tamten piaskowiec?
        • janonet4-4 Re: niezłe wałki odchodzą w tym parku 20.10.10, 10:05
          koniec parku najlepiej !!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Paweł Cegła klinkierowa z WPKiW skończyła w prokuraturze IP: *.chello.pl 19.10.10, 19:54
      To co wyczynia się w parku zakrawa na kpinę. Z informacji zawartych w artykule jasno wynika, że przetarg był ustawiony. Pośrednio przyznał to wykonawca inwestycji. Działacze ze Stowarzyszenia Nasz Park pomieszali kombinatorom szyki. Teraz kolej na organy scigania.
    • Gość: jac Cegła klinkierowa IP: *.chello.pl 19.10.10, 20:00
      Ciekawe kto i kiedy ją "przewracał" ??? Od początków istnienia parku nikt na tej alei nie bawił się cegłam i!!! W parku bwam na tyle często że zauważyłbym to!!! Prezes dziwi sie wszystkiemu
      ciekawe kiedy był w "terenie"???????
      • Gość: -?- Re: Cegła klinkierowa IP: *.proxy.aol.com 19.10.10, 20:45
        No tak panie Kotala, kiedy ostatnio pan szanowny byl na obchodzie WPKiW? Kiedy powstanie na nowo Kolejka Linowa nizinna? Co ten temat juz ucich? Nie chodzi o tem idiotyzm co byl reklamowany. Nie nie!
        • Gość: Inka Re: Cegła dla Prezesa i Marszałka IP: *.sukcesnet.pl 19.10.10, 21:26
          "Przekręt" z cegłami to tylko wierzchołek góry lodowej, a przecież nie kto inny jak Prezes i właściciel (Marszałek) odpowiadają za całą sytuację. I jeden i drugi pan bierze pieniądze za zarządzanie majątkiem.
          Oczywiście skończy się niczym - dostanie się kierownikowi czy innej osobie, najważniejsze że NASI przyjaciele zarobią. Czy prokurator postawi zarzuty?
          Może tak, ale Park będzie już wtedy betonową pustynią.
      • Gość: gość Re: Cegła klinkierowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 21:41
        po forowanych wyrokach i pewności siebie to co najmniej laureaci nagrody nobla z was.......po wiedzy faktycznej ... jesteście tym co gołąb robi na parapet!!! :D :D :D kotali może i nie lubię - jak ojciec karierowicz, a czy dobrym gospodarzem jest - nie wiem. wiem natomiast skąd pochodził klinkier w parku - wierzcie mi on nie miał 60 lat i gwarantuję wam , że byl przekładany....wlaśnie do parku!!! można wami manipulować jak marionetkami , ale czy jesteście czymś jeszcze? wstydzić powinni się dziennikarze i "obrońcy parku" pierwsi za dziennikarstwo biurkowe a nie "butowe" drudzy za to , że pokazują , że liczy dla nich się tylko zadyma a nie mają nawet szczątkowej wiedzy o parku , ba! dostępnej w necie i w archiwach! ludzie używajcie mózgów!!! to naprawdę nie boli!!! pozdrawiqam ponad 100 letni klinkier!!!
        • Gość: Janus Re: Cegła klinkierowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.10, 12:33
          Myślę, że potrzebujesz wizyty u dobrego psychitry. Twoja wypowiedź to dwa różne światy.
          Nie wiem kogo chciałeś kopnąć: Kotalę, społeczników czy dziennikarkę. Twój język przyrównujący ludzi do ptasich odchodów świadczy, że masz pełno w gaciach i chyba wiem kim jesteś.
          • Gość: gość Re: Cegła klinkierowa IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.10, 17:47
            oczywiście , że mam pełno w gaciach i jestem z tego dumny!!!! ja nie porównuję ludzi do guana tylko ich wypowiedzi nakręcane przez dennych dziennikarzy nie potrafiących zgębić tematu, a szukających niusa!!! a działacze? niby obrońcy parku a ich wiedza na temat parku jest zerowa. kotala? znałem jego ojca - młodego kojarzę tylko z plakatów. ja tylko chcę , żeby ludzie zanim coś pacną - pomyśleli i nie oczerniali innych bo sam ktoś ich może zmieszać z błotem , oczernić ,etc! ale widzę skutek! chociaż jedną osobę to ruszyło - szkoda , że tylko jedna myśli!!! a co do klinkieru to 60 lat temu został właśnie przełożony do parku. a skąd? no właśnie skąd? czy to tak trudno sprawdzić w czasach światowej sieci? światłowodów , swobodnego dostępu do archiwów? właśnie to powinni wpier zrobic pseudoobrońcy parku , i później dziennikarzyna! nieprawdaż? a nie zwalać proste sprawy od razu na prokuraturę!
            i jeszcze jedno : jaka jest różnica między nazwaniem kogoś złodziejem i łapówkarzem od nazwania kogoś ptasimi odchodami?
            • Gość: Janus Re: Cegła klinkierowa IP: *.chello.pl 20.10.10, 21:20
              Cieszę się szanowny kolego, że temat chwycił. Myślę, że wypadałoby skontaktować się ze społecznikami walczącymi o wygląd i kondycję parku - www.kuklok.pl . Wtedy prawdopodbnie zrozumiesz intencje. Myślę również, że pani redaktor zna całą prawdę, ale w tym wypadku winnych oszczędziła. Co do przełożenia klinkieru złoczyńcy tłumaczą zmianę nawierzchni na kostkę betonową tym, że wcześniej klikier został przełożony i ponowne przełożenie jest niemożliwe. Zapomnieli tylko powiedzieć, że chodziło o dwa krótkie odcinki. Zmieniła się konfiguracja nawierzchni i trzeba było ją wyrównać. Zapytasz pewno skąd to wiem. To proste
              od wku.... pracowników parku.
              Pozdrawiam
    • Gość: krzywe lustro Cegła klinkierowa z WPKiW skończyła w prokuraturze IP: *.dip.t-dialin.net 19.10.10, 22:06
      Na cegłę klinkierową nie udziela się terminowej gwarancji - trwałość tego materiału jest oceniana na ponad sto lat.
    • Gość: GW Cegła klinkierowa z WPKiW skończyła w prokuraturze IP: *.rybnik.vectranet.pl 19.10.10, 22:29
      Kolejny artykuł o parku na zamówienie. Gozdek z Naszego Parku startuje od pisiorków na radnego w Chorzowie. Tak właśnie wyglądają pseudo-obrońcy parku. Politykę gnojki robią i tyle. Dziw, że Wyborcza się daje manipulować.
      • Gość: Obrońca Parku Re: Cegła klinkierowa z WPKiW skończyła w prokura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.10, 10:02
        Gościu z Rybnika. Co Ty za bzdury wypisujesz. Ty zielonego pojęcia nie masz jakie przekręty
        odchodzą w Parku i to od szeregu lat. Przykładowo:Na oczach całego społeczeństwa Sląska stoi nieczynna wieża swobodnego spadania o wartości ok. 3mln.zł, sprowadzona z Ukrainy
        z połamaniem wszelkich procedur. Generuje jedynie straty. I co? Nie ma osób odpowiedzialnych za ten gigantyczny, jak na skromne możliwości Parku, przekręt. Za pieniądze podatników. A takich przykładów jest wiele. Pisze o nich w swojej gazetce "Kuklok" nIezależne, pozarządowe stowarzyszenie " Nasz Park" i to od kilku lat, autentycznie broniące Park. Więc co za bzdury wypisujesz o celowym zamówieniu i robisz galaretę z mózgu mieszkańcom Śląska. I to celowo.Bo prawda jest inna.
        • Gość: GW Re: Cegła klinkierowa z WPKiW skończyła w prokura IP: 188.33.132.* 20.10.10, 22:05
          Czyżbym uraził społecznika związanego z Naszym Parkiem. Postępowanie prokuratura umożyła w sprawie wieży. Więc jakie masz jeszcze rewelacje Gościu???
    • henry.rollins Po pierwsze Sprawdzić posesje szefuńciów 20.10.10, 07:37
      Zwłaszcza tych, którzy w wywiadzie próbują odwracać kota ogonem
    • Gość: olo Cegła klinkierowa z WPKiW skończyła w prokuraturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.10, 12:46
      cegła klinkierow to wspaniały materiał budowlany, a jak "poszła na przemiał" to kto ją odnajdzie? To nie pierwszy przypadek.... Życzę powodzenia, cierpliwości i stalowych nerwów.
    • Gość: bywalec w WPKiW Cegła klinkierowa z WPKiW skończyła w prokuraturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 20:18
      czytajac artykul o cegłe klinkierowej to odnosi sie wrażenie ze WPKiW SA kieruje dobrze zorganizowana grupa przestepcza i czas przeciąc ,ten proceder. Tłumaczenie ze cegła była raz przekładana i nie nadawała sie do uzytku ,to te słowa wypowiada kompletny laik ,taką cegłę można przełozyc czterokrotnie. bowiem uswiadamiam ze taka cegła posiada cztery równe boki i za kazdym razem bedzie zdobiła innym bokiem, Aleje Klonową.Gratuluje organizacji "Nasz Park" ze śledzi wszystkie korupcjogenne zdarzenia ktore są wręcz "zabójcze" dla naaszego wspaniałego parku.Jest wiecej niz pewne że ta zaginiona cegła została za zgodą Zarzadców WPKiW SA zdeponowana nie w magazynie WPKiW, SA ,ale na prywatnej posesji. Cegła klinkierowa nie starzeje się, a jej cena jest dziesieciokrotnie wyższa od kostki brukowej,
      a czas użytkowania klinkieru/to był stary bardzo dobry klinkier , nie porównywać do dzisiejszego/ to dziesieciolecia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka