Dodaj do ulubionych

Droga z Katowic do Sosnowca zablokowana

IP: 155.158.247.* 03.12.10, 10:49
Próbowałam ominąć to miejsce jadąc do Sosnowca przez Bogucice i Dąbrówkę Małą, ale niestety w Dąbrówce przed torami jest objazd prowadzący prosto na Roździeńskiego (S86) - nie polecam. Lepiej jechać przez Szopienice.
Obserwuj wątek
    • Gość: ABORYGEN Droga z Katowic do Sosnowca zablokowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.10, 11:10
      Droga z Katowic do Sosnowca zablokowana-no i dobrze! A czy już na zawsze będzie zamknięta?Daj Boże!!!
      • Gość: koen Re: Droga z Katowic do Sosnowca zablokowana IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.10, 11:13
        "ABORYGEN" tepak!
        • amoremio Re: Droga z Katowic do Sosnowca zablokowana 03.12.10, 18:43
          Iwan madrala.
    • Gość: Saw it Droga z Katowic do Sosnowca zablokowana IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.10, 11:16
      Bo to jest właśnie to, co ciężarówka musi robić o 8 rano na śliskiej drodze, w dużym ruchu, na drodze wielkiej aglomeracji, WYPRZEDZAĆ.
      Kierowcy tirów jeżdżą fatalnie.
    • Gość: fggtsdg Re: Droga z Katowic do Sosnowca zablokowana IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.10, 11:46
      objazd na szybko wymyślony rano bez czekania na akcję Policji był nawet ok
      na Siemianowice , potem na S-ec Milowice i wylatuje się już za miejscem wypadku ( okolice Real Sosnowiec )
      ale strach myśleć co tam będzie po godz 14 jak się zacznie masowy powrót z roboty to i na objazdach będą korki aż miło
    • trefort Droga z Katowic do Sosnowca zablokowana 03.12.10, 11:48
      Wypadek był przed 6 rano. "Gazeta" poinformowała o tym dopiero po 4 godzinach. Podobnie zresztą TVS i Dziennik Zachodni. Wstyd, śląskie portale!
      • Gość: dgcsdgcg Re: Droga z Katowic do Sosnowca zablokowana IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.10, 11:52
        a tvn nawet materiał filmowy miał z rana
        www.tvn24.pl/-1,1684748,0,1,wypadek-tirow-w-katowicach-jedna-osoba-nie-zyje,wiadomosc.html
      • Gość: Komon Re: Droga z Katowic do Sosnowca zablokowana IP: *.dz.com.pl / 192.168.129.* 03.12.10, 13:13
        katowice.naszemiasto.pl poinformowało o 7.30 a dziennikzachodni.pl o 8.00
      • Gość: Zibi Re: Droga z Katowic do Sosnowca zablokowana IP: *.lan / 192.168.7.* 03.12.10, 20:13
        Antyradio mówiło o tym w pierwszych informacjach dla kierowców o godzinie 7:55
    • Gość: Frodo Droga z Katowic do Sosnowca częściowo odblokowana IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 03.12.10, 12:41
      W tym miejscu wypadki zdarzają się bardzo często i to zarówno w zimie jak i w lecie. Nieraz widziałem tam auta do góry kołami. Jest to prosta droga więc kierowcy naciskają na gaz i tak się to kończy.
    • r1111111 Droga z Katowic do Sosnowca częściowo odblokowana 03.12.10, 13:02
      "Jadący za nią tir, chcąc uniknąć zderzenia, zjechał na lewo i uderzył w barierkę oddzielającą pasy ruchu."

Zachowanie właściwego odstępu pomiędzy pojazdami to konieczność.
      W USA (być może i gdzie indziej też) uczą, że pomiędzy pojazdami powinna być zachowywana odległość wynosząca 2 sekundy (tak, sekundy nie metry:) ) - to na suchej nawierzchni. To podobno zapewnia, że czas reakcji i droga hamowania pozwolą uniknąć kolizji.
      • Gość: nobody Re: Droga z Katowic do Sosnowca częściowo odbloko IP: *.piast.ds.polsl.pl 03.12.10, 18:40
        Wszystko fajnie, ale skąd wiesz że drugi samochód ciężarowy jechał tym samym pasem? Jeśli jechał innym (przecież nie ma zakazu wyprzedzania - mógł jechać szybciej, albo obok) to jak miał zachować odległość?
    • Gość: green Droga z Katowic do Sosnowca częściowo odblokowana IP: 217.96.1.* 03.12.10, 13:50
      @r1111111
      Ja słyszałem 3 SEKUNDY, jeśli spróbujesz na 2 sekundy, zwłaszcza w tych warunkach, to za mało.
      • r1111111 Re: Droga z Katowic do Sosnowca częściowo odbloko 03.12.10, 14:17
        Gość portalu: green napisał(a):
        > @r1111111
        > Ja słyszałem 3 SEKUNDY, jeśli spróbujesz na 2 sekundy, zwłaszcza w tych warunka
        > ch, to za mało.

2 sekundy na suchej nawierzchni, tak napisałem. Wystarczy, przecież z tego się robi odpowiednia odległość (do prędkości) między pojazdami.
      • Gość: pandzik Re: Droga z Katowic do Sosnowca częściowo odbloko IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.10, 14:19
        Jechałem do Sosnowca o 11 przez Szopienice. Łatwo i całkiem sympatycznie.
        • amoremio Re: Droga z Katowic do Sosnowca częściowo odbloko 03.12.10, 18:44
          A ja jeszcze NIGDY - i zyje, nawet calkiem niezle. :)
    • Gość: szczery Polscy kierowcy ciężarówek to -geniusze- IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.10, 15:14
      w prowadzeniu swych pojazdów. Najlepiej widać to na zagranicznych drogach. Normą jest np. wyprzedzanie innego TIR-a podczas wjazdu na wzniesienie, z prędkością większą o 5 km/h. Robi się gigantyczny korek, a potem trzeba się wstydzić za takiego rodaka. O tym co wyrabiają w Polsce nie warto nawet pisać. Efekty, jak ten dzisiejszy i wiele innych z ostatnich dni, same mówią za siebie.
    • Gość: Pisz Droga z Katowic do Sosnowca odblokowana IP: *.dip.t-dialin.net 03.12.10, 17:27
      Augustowski ruch obywatelski pod nazwa " TIR-y na tory ".
      Tutaj godnym polecenia jest artykul w "Gosciu Niedzielnym", numer 38, strona 44.
    • Gość: -A- Droga z Katowic do Sosnowca częściowo odblokowana IP: *.cable.smsnet.pl 03.12.10, 18:01
      O 14 autobusem 808 z kato do sosno w 70 minut :D Pozdrowienia dla wszystkich cierpliwych pasażerów.
    • amoremio Droga z Katowic do Sosnowca częściowo odblokowana 03.12.10, 18:42
      Jestem za tym, zeby tak bylo codziennie. Vivat Silesia !
    • Gość: idyja mom Droga z Katowic do Sosnowca częściowo odblokowana IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.12.10, 19:05
      Po co poglebiac Brynice ?
      Po co stawiac wysoki mur ?
      Po co przebijac im opony ?
      Wystarczy ze tunel.............. (np. zalany itp.)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka