mottomo 06.12.10, 21:53 Fajna ale czemu z krzyżem zamiast gwiazdy!!! Czy to Wielkanoc czy Boże Narodzenie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: Futurystyczna choinka na rondzie w Katowicach IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.10, 22:05 To jest gwiazda :-) Ale z perspektywy tak wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Bieda IP: 217.153.211.* 07.12.10, 00:37 Szkoda, ze miasto poskąpiło na prawdziwą choinkę, która ładnie wygląda też rano i w ciągu dnia, a nie tylko wieczorem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Futurystyczna choinka na rondzie w Katowicach IP: *.chr26.1000lecie.pl 07.12.10, 01:43 co za różnica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Futurystyczna choinka na rondzie w Katowicach [... IP: 10.8.51.* 07.12.10, 07:40 fajna to chyba była... bo dzisiaj już nie świeci :( Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Re: Futurystyczna choinka na rondzie w Katowicach 07.12.10, 07:45 FAjno choinka, ale za tako cyna niy mogła być brzidko. Naturalno byłaby dużo tońszo Odpowiedz Link Zgłoś
gotrak Futurystyczna choinka na rondzie w Katowicach [... 07.12.10, 08:39 Straszna tandeta, w dodatku za niewiarygodną kasę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Re: Futurystyczna choinka na rondzie w Katowicach IP: 62.29.174.* 07.12.10, 10:21 Niewiarygodną? We Wrocławiu zafundowali sobie choinkę za... 1,5 mln zł. To sie nazywa chore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorol Futurystyczna choinka na rondzie w Katowicach [... IP: 46.134.10.* 07.12.10, 08:56 Bardzo fajna. Oczywiście mogłaby byc tez jeszcze dodatkowo naturalna gdzieś na trasie spodek - "rynek". Cena w cale nie taka straszna w perspektywie miasta. To nie jest masowa produkcja i nie na każda okazje wiec z natury takie produkty są droższe. Ogólnie dobre miejsce na taki futurystyczny odjazd;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zina Re: Futurystyczna choinka na rondzie w Katowicach IP: 194.11.254.* 07.12.10, 09:06 przeciez jest w okolicach rynku Odpowiedz Link Zgłoś
masz1308 Futurystyczna choinka na rondzie w Katowicach [... 07.12.10, 09:37 fajno ,ale za drogo /60 tyś?/ myśla ze kibice Gieksy staną na wysokości zadania i wciepną na na eRka do góry nogami albo JR 100%,niy moga sie doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamek robi wrażenie IP: 212.160.172.* 07.12.10, 10:04 Wreszcie coś nie odpustowego. Bardzo fajne. Mam nadzieję, że ta choinka nie jest jednorazowa i wydatek 60tys. rozłoży się na lata jej użycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SK0001 Re: robi wrażenie IP: *.zamek.net.pl 07.12.10, 11:15 Ciekawe co stanie sie z choinką po sezonie , wątpia co by było za rok ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonepomidory Futurystyczna choinka na rondzie w Katowicach [... IP: 195.205.241.* 07.12.10, 10:10 choinka piękna, ale wolałabym żeby za te pieniądze miasto odśnieżyło parkingi w centrum, no ale cóż jestem tylko mieszkańcem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Futurystyczna choinka na rondzie w Katowicach [... IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.10, 10:18 Bardzo fajna, tylko ta gwiazdka trochę krzyż przypomina:) A może tylko na zdjęciu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulaj Futurystyczna choinka na rondzie w Katowicach [... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 12:46 Choinka nareszcie światowa. Bardzo ładna!!!! Nareszcie coś nowoczesnego:) Oby tak dalej!!! Wiochy nie ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebok Ohydna chinka , IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.10, 14:13 Tak samo jak prezydent miasta i jego pachołki z Młyńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 "Ukrzyżowana choinka" 07.12.10, 15:47 pszam - "ukrzyżowiona" - ileż religijnej w nas głębi, a mistrzowskiego wręcz wyczucia symboli? Na Wielkanoc ukrzyżujemy jajko łącząc symbol życia z symbolem śmierci... Odpowiedz Link Zgłoś
sallly Futurystyczna choinka na rondzie w Katowicach [... 07.12.10, 17:39 Władzo miasta Katowice ! Dlaczego szastasz nie swoją forsą na prawo i lewo i wydajesz tyle na takie ohydztwo. Dlaczego nie masz za grosz gustu, wyczucia smaku i polotu i fundujesz biednym ludziom taką brzydotę ! Dlaczego po prostu Władzo nie sprowadziłaś zwykłej choinki z lasu i nie ozdobiłaś jej zwykłymi jasnymi światełkami! Dlaczego w każdym, normalnym zakątku poza granicami tego kraju ludzie mają gust i potrafią tak trafić, żeby utrafić; a tu wciąż wszystko nie tak, tandetnie, brzydko ale za to drogo. Jeśli władzo nie masz pomysłu jak gustownie projektować przestrzeń miejską to się nie pchaj... A ten pomysł z krzyżykiem to skąd Władzo zaczerpnęłaś ? Prawdziwa Świąteczna choinka nie potrzebuje żadnego "czubka". Ma się piąć wysoko ku niebu i nie potrzeba jej niczym krępować koniuszka... Ku radości wszystkich ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
lord_destroyer Re: Futurystyczna choinka na rondzie w Katowicach 08.12.10, 00:10 Władza nie funduje, tylko podatnicy :) Zwykła choinka byłaby albo za mała, albo w ocenie niektórych 'zbyt zwyczajna i "tania" ', albo by szybko zmarniała... albo wreszcie zostałaby ścięta i ozdobiłaby jakąś melinę... a kabelki od światełek na złom. Poza tym to nie pro-eco. Jest drogo, bo już tu nikt tanio nie robi - nie opłaca się - a jak robi, to brzydko. Na czubku to nie krzyżyk, tylko gwiazda - ma równe ramiona, a o ile mi wiadomo (niedawno naoglądałem się w TV i gazetach) krzyż jest u spodu jakby... dłuższy? Polecam optyka. Jest ich sporo w centrum. I psychoanalityka lub po prostu dobrego lolka po pracy, tak na rozluźnienie, bo wszędzie ludzie paranoicznie doszukujecie się krzyży. Czubek być musi! Na każdej szanującej się choinie jest czubek. Mnie się choinka podoba - przypadkiem dziś ją zobaczyłem, bo mi tramwaj skręcił spod Wyspiańskiego pod Spodek, zamiast jechać do dworca - więcej powiem - zaparło mi dech jak wysiadłem przy rondzie. Nie spodziewałem się NICZEGO. Jest coś. Drogie, ale jest. I według mnie i na pewno nie tylko mnie - bardzo ładne coś. Wesołych Świąt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madź Re: Futurystyczna choinka na rondzie w Katowicach IP: *.ghnet.pl 08.12.10, 00:45 Mnie się też podoba, choć krzyż... hmm... Do krytykujących: ile Wy byście wydali na choinkę dla miasta? Jak myślicie, ile kosztuje np. choinka przed Rockefeller Centre? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggooogggooo Re: Futurystyczna choinka na rondzie w Katowicach IP: 94.75.121.* 09.12.10, 15:21 A jak myslicie ile kosztuje głupia ławka na ulicy w mieście? Niewiele by ich można kupić za tą choinkę - podpowiem. Ludzie, nie znacie się a komentujecie. Czy milion złotych to dużo? No strasznie dużo, duzo duzo - odezwie sie rozjuszony tłum. To ja poprosze za milion złotych zbudowac mi lotnisko. Nie, jeden pas lotniska tylko zbudować. Taki zgodny z przpisami. Ktoś się podejmuje? Choinka droga nie jest. No, ja tyle nie zarabiam ale na litość boską trzeba mieć pojęcie o skali w jakiej wartościujemy. Tyle. A na zywo choinkę zobacżę już w ten weekend i doczekać się nie mogę! :) Odpowiedz Link Zgłoś
lord_destroyer Futurystyczna choinka na rondzie w Katowicach [... 11.12.10, 01:23 Krzyża się czepili... Ludzie - to przecież chrześcijańskie święto - spodziewacie się gwiazdy dawida, czy tego, że Boże Narodzenie pozbawi się symboliki wiary, z jakiej się wywodzi, bo nagle duża część polaków przez medialną papkę i antyreligijny PR ma alergię na krzyż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia12g Futurystyczna choinka na rondzie w Katowicach [... IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.10, 19:05 Choinka jest niesamowita ale ma tylko jedną wadę--kierowcy nie patrzą na drogę tylko na nią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Futurystyczna choinka na rondzie w Katowicach 13.12.10, 19:45 Zimowa wersja seksownej blondynki w bikini:) Odpowiedz Link Zgłoś