Dodaj do ulubionych

W Realu karpia traktują jak proszek do prania

• Gość: sramnna Ekologów Ekolodzy i dziennikarze wybiórczej IP: *.internetia.net.pl 14.12.10, 18:00
      Karp bedzie zabijany i wasze głupie teksty tego nie zmienią ja np bede zabijał karpia co roku waląc w jego łeb młotkiem i co?????
      • Gość: rybka Re: Ekolodzy i dziennikarze wybiórczej IP: 195.222.100.* 14.12.10, 18:14
        I nic... tzn teraz nic.
      • Gość: rybka2 Re: Ekolodzy i dziennikarze wybiórczej IP: *.hsd1.pa.comcast.net 14.12.10, 20:01
        ...i teraz proponuje zrobic Tobie to samo.
    • Gość: Keson A jak tam z aborcją, Agoro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 18:03
      Bo karp to przecież żywe zwierzę.
    • Gość: gosc Re: W Realu karpia traktują jak proszek do prania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 18:16
      dobrze, że martwi was los biednych ryb, przynajmniej macie czyste sumienie i nie musicie martwić się o ludzi, którzy w święta będą sami, puszczeni i bezdomni, przecież to ich wina...
    • Gość: zwijger W Realu karpia traktują jak proszek do prania IP: *.ua.le.ac.uk 14.12.10, 18:27
      Nie rozumiem , jak się można podniecać jedzeniem karpia.Ryba to tłusta , oścista, śmierdząca mułem, faszerowana antybiotykami i hormonami wzrostu.Na dodatek o konsystencji błota.Co z tego , że tradycja?Ja tam ani kawałka nie ruszę na Wigilię.
    • Gość: gosc W Realu karpia traktują jak proszek do prania IP: *.xdsl.centertel.pl 14.12.10, 18:31
      dlatego ja nie jadam karpia jak mam kupic rybe to tylko z lodu gdyz widze za ona sie juz nie meczy, jak bym miala kupic karpja z wanny to tylko do wypuszczenia na wolnosc chociaz z tego powodu ze zaczelam traktowac ta rybe jak zlota rybke ktora przynosi szczescie raz do roku jest sprzedawana wiec trzeba jej darowac to zycie na tym polega zycie daruj jednemu a tobie daruja .POZDRAWIAM.
    • Gość: PanRipka W Realu karpia traktują jak proszek do prania IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.10, 19:00
      A kto je dokarmia w tyvh wannach? Przez tydzien to zdechnac moze i wyglad jej sie pogarsza!
      • Gość: Ryb Re: W Realu karpia traktują jak proszek do prania IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.10, 20:51
        Dokarmiam karpia robakiem za każdym razem jak się kąpię.
    • Gość: Cała prawda W Realu karpia traktują jak proszek do prania IP: *.zamek.net.pl 14.12.10, 19:02
      A może tak zabronić świąt...? Po co święta skoro karp ma stać w wiaderku? Czy można podciąć mu gardło (jak robi większość) w sposób humanitarny?? Ja nie jadam w ogóle karpia na święta, ale znam takich co za tym przepadają i szanuje to. A Pan ekolog niech sobie tego karpia nawet do pracy ze sobą zabiera.....a może i na basen..?? Z karpiem pewnie by poszedł ale znając takich ludzi, to rodzina jest na szarym końcu tego całego kabaretu nazywanego życiem ekologa, karp ok - rodzina beee - bo przecież są wyższe cele prawda? Cóż za zbieg okoliczności, że wigilia u takich rodzin jest zwykle bez "głowy rodziny" przy stole - i znów tzw. wyzsze cele. Chce Pan zadziałać Panie ekologu to niech pan zrobi coś pożytecznego np: zadba by ludzie nie wywalali gruzu do lasu albo po prostu samemu posegreguje swoje śmieci, a nie stawia karpiom pomniki!!! PS. robie zakupy w realu i mam to gdzieś...a ludzie niech sobie stoja w kilometrowych kolejkach - jak lubią - to ich sprawa! Karpie sie hoduje jak świnie - na rzeź tylko i wyłącznie. Mięso ze świnki też Pan zabiera do domu żywe Panie ekologu??
      • Gość: karp krulewski Re: W Realu karpia traktują jak proszek do prania IP: 87.99.46.* 14.12.10, 19:45
        Ekolog to współczesny zawód - blokują budowy autostrad, inwestycji, a jak im się przeleje kasę na fundacje to milkną, np taka Greenpeace była sponsorowana przez wywiad ZSRR i jej to nie przeszkadzało.
        Karpie to tradycja, wystarczy zebrać 100000tyś podpisów i można złożyć projekt obywatelski ustawy o delegalizacji ;)
        Generalnie bardziej mnie obchodzi łamanie praw człowieka w Azji, umierające dzieci w Afryce, czy sierociniec pod Poznaniem niż los niewiniątek na rzeź czyli karpia
        Np odnośnie wegetarian to zjadają jedzenie mojemu jedzeniu i nie robię z tego hallo, a oni tak

Co do ryb oczywiście - warto nauczyć masy, by nie znęcali się nad karpiem, bo zestresowana ryba wydziela żółć, a jak się rozleje to mięso do wywalenia, jednak to ryba hodowlana i serwuje się ją na święta tylko w jednym celu żeby zjeść.
        Co z kurczakami, rzeziom koni, zabijaniem wielorybów...., karpia
    • Gość: Dudek W Realu karpia traktują jak proszek do prania IP: 109.110.204.* 14.12.10, 19:19
      HALA MADRID!
      Na zawsze REAL!
    • Gość: jeronimo Jezus Chrystus to był gość IP: *.centertel.pl 14.12.10, 19:25
      Każdy na starość się przekona że sam służy do zdechnięcia a nie do życia. Bedzie to nieprzyjemne zderzenie z okrutną rzeczywistością. Wydaje się to takie proste a tylko nieliczni rozumieją.
      Jezus był tym, który zdał sobie sprawę, że człowiek jako istota myśląca może czynić świat mniej okrutnym i bezwzględnym i że można zmniejszyć cierpienie jesli się chce.
    • Gość: Tomek Re: W Realu karpia traktują jak proszek do prania IP: *.google.com 14.12.10, 19:32
      Ja po prostu jem żywego na Wigilię.
    • Gość: krakus Re: W Realu karpia traktują jak proszek do prania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 19:46
      Dziwnym trafem nie przeszkadza Ci padlina w puszkach, bo na statku przetwórni śledziki młotkiem zabijają jeszcze jak są w Bałtyku. Z myśleniem u Ciebie jak u niejakiego Kaczyńskiego.
    • zablokowany-obrazliwy-nick W każdym Realu tak sprzedają karpie, 14.12.10, 19:55
      zapraszam do M1 w Krakowie. Z innej strony ludzie kupujący żywe ryby i noszący je w reklamówkach to chamy i buraki.W innych sklepach gdy nie masz wiadra, dają rybie w łeb.
    • bling.bling W Realu karpia traktują jak proszek do prania 14.12.10, 19:59
      Ten ekolog czyli w Polskim wydaniu nazywany również ekoterrorystą musi wiedzieć że ludzie to też część ekosystemu i to stojąca najwyżej w łańcuchu pokarmowym. Nie sposób pominąć potrzeby ludzi a troszczyć się jedynie o potrzeby istot stojących niżej w tym łańcuchu. Takie podejście jest niezrównoważone (jako ekolog powinien znać znaczenie tego słowa) i niemożliwe do utrzymania w dłuższym czasie. Nawet jeśli karp w momencie sprzedaży doświadcza tego co ludzie uznają za dyskomfort ponieważ projektują swoje odczucia na odczucia ryb to jako gatunek ryby karp i tak jest zwycięzcą w ewolucyjnej grze przetrwania gatunku dlatego że paradoksalnie ludzie chcą go jeść.
      Domagając się na przykład likwidacji hodowli i sprzedaży karpia a taki postulat może przecież paść skazujemy karpia jako gatunek na wyginięcie lub znaczącą redukcję ich populacji grożącą wyginięciem.
      • arbuzowka Re: W Realu karpia traktują jak proszek do prania 14.12.10, 22:31
        bling.bling napisał:

> Ten ekolog czyli w Polskim wydaniu nazywany również ekoterrorystą musi wiedzieć
        > że ludzie to też część ekosystemu i to stojąca najwyżej w łańcuchu pokarmowym.
        > Nie sposób pominąć potrzeby ludzi a troszczyć się jedynie o potrzeby istot sto
        > jących niżej w tym łańcuchu. Takie podejście jest niezrównoważone (jako ekolog
        > powinien znać znaczenie tego słowa) i niemożliwe do utrzymania w dłuższym czasi
        > e. Nawet jeśli karp w momencie sprzedaży doświadcza tego co ludzie uznają za dy
        > skomfort ponieważ projektują swoje odczucia na odczucia ryb to jako gatunek ryb
        > y karp i tak jest zwycięzcą w ewolucyjnej grze przetrwania gatunku dlatego że p
        > aradoksalnie ludzie chcą go jeść.
        > Domagając się na przykład likwidacji hodowli i sprzedaży karpia a taki postulat
        > może przecież paść skazujemy karpia jako gatunek na wyginięcie lub znaczącą re
        > dukcję ich populacji grożącą wyginięciem.

pieprzy..sz
        to nie jest humanitarne
        bo to nie jest polowanie
        ludzie zrobili z tego. posilek..
        ubijaja tak krowy, konie, swinie...
        zakladaja sobie hodowole, przy ktroych stawiaja ubojnie-zeby blyo szybko i latwo
        dla nich

to nie jest nomrlne
        to nie ma nic wspolnego z natura, w ktora jestesmy wpisani
        to okrucienstwo

mamy przewage nad tymi zwierzetami, ale to nie znaczy ze mamy byc okrutni

• Gość: revelstein W Realu karpia traktują jak proszek do prania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 20:08
      Jeśli taka jest tradycja, to jeb...ć taką tradycję.
      revelstein.blox.pl
    • Gość: angharad Karp vs. śledź IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.10, 20:12
      Mam pytanie: Czym się różni śmierć (uśnięcie, uduszenie, zdechnięcie) karpia wyłowionego w supermarkecie od takiej samej śmierci każdej innej ryby wyłowionej np z morza? Przecież rybacy na szkunerach nie zabijają każdej szproty, śledzia czy sardynki z zachowaniem szczególnego humanitaryzmu.
    • Gość: tom29 W Realu karpia traktują jak proszek do prania IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.10, 20:17
      Bo obok stoja wiaderka do transportu ale po 10zł wiec klijen ma to w dupie.
    • poborowy102 W Realu karpia traktują jak proszek do prania 14.12.10, 20:17
      A gdy pan prezio Wąsaty Bronek POluje na łosie to jest w POrządku oczywiście? Co nie?
    • Gość: nat W Realu karpia traktują jak proszek do prania IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.10, 20:18
      w tyskim realu jest tak samo jak w katowickim
    • Gość: e karp karpiem !!! IP: *.189.220.2.skyware.pl 14.12.10, 20:19
      Zajmijcie się przyjaciele karpia chorymi i biednymi to wam na zdrowie wyjdzie a karpiem zajmie sie prawo.
    • Gość: P W Realu karpia traktują jak proszek do prania IP: *.222.246.156.spray.net.pl 14.12.10, 20:42
      w przyszłym tygodni musze kupić; zapakuję w reklamówkę, owinę i... pie...ę w łeb o kant zbiornika, w któtym pływają w CH Reduta; ogłuszę - będę humanitarny :)
      • arbuzowka Re: W Realu karpia traktują jak proszek do prania 14.12.10, 22:32
        Gość portalu: P napisał(a):

> w przyszłym tygodni musze kupić; zapakuję w reklamówkę, owinę i... pie...ę w łe
        > b o kant zbiornika, w któtym pływają w CH Reduta; ogłuszę - będę humanitarny :)

ja chetnie byc ciebie tak pie....nela
        :)))
    • Gość: ario Debile tylko, 10 dni wcześniej rybę kupować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 21:01
      ale to wielbiciele kuchni "starpolskiej", która podawania starej ryby nie akceptuje.
      Ale jak komuś wszystko jedno kim się staje albo jednak czym...
    • Gość: zibi zabronic sprzedazy zywych karpi IP: *.pool.mediaWays.net 14.12.10, 21:03
      jak w DE i nie ma problemu
      • arbuzowka Re: zabronic sprzedazy zywych karpi:))) 14.12.10, 22:26
        najprostsze roziwzania sa najtrudniejsze, dla głąbów

Gość portalu: zibi napisał(a):

> jak w DE i nie ma problemu
    • Gość: hihihi W Realu karpia traktują jak proszek do prania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 21:17
      Niestety ci z klubu geja jedzą tylko suchy chleb i popijają wodą z kałuży to i im całkiem w głowach powywalało
    • Gość: maa W Realu karpia traktują jak proszek do prania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 21:33
      ja też dzisiaj zwróciłam uwagę jednemu facetowi, w Realu w Bielsku jest tak samo... jak tak można. Zycze tym bezmyślnym ... , żeby tak samo pocierpieli, nawet więcej...
    • Gość: Wahacz W Realu karpia traktują jak proszek do prania IP: *.toya.net.pl 14.12.10, 21:39
      Karp powinien być tylko pretekstem do zajęcia się tematem traktowania ryb. Widzieliście jak się łowi ryby na kutrach? Wyłowione są rzucone na pokład, gdzie się duszą, gdzie się po nich depcze, gdzie się je brutalnie przerzuca. Myślę, że żadnych zwierząt nie traktuje się tak okrutnie, ale nie ma się co dziwić jeżeli nawet w świetle religii ryby to nie mięso, a więc nie zwierzęta.
      • Gość: meme Re: W Realu karpia traktują jak proszek do prania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 21:57
        Zwierzęta do uboju traktuje się okrutnie. Do mnie żadni ekolodzy nie przemawiali, dopóki na studiach (jestem weterynarzem) nie trzeba było spędzić kilku upojnych chwil w rzeźni. Od tego czasu nie jestem w stanie jeść mięsa. Ale trudno, ludzie będą jeść mięso i przemysł mięsny kwitł będzie. Ba, zawsze będą bezmózgie elegantki dla których okrutnie morduje się zwierzęta futerkowe. Tylko czemu dokładać do tego kompletny bezsens i okrucieństwo wobec tych nieszczęsnych ryb?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka