Dodaj do ulubionych

Żywy monitoring wyruszy do kwadratu strachu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 10:28
praca jak każda inna - zawsze mozna zarobic w łeb nawet jak sie z biura wychodzi. Nie mniej jednak policja za tą prace bierze pieniądze i ma nadal jako mundurowi przywileje zachowane (a co przepraszam będzie w tym czasie robić? stać i łapać na radar w miejscach gdzie znaki sa kretyńsko postawione? pojadą odpocząć w teren okolic Huhtamaki (sama byłam świadkiem takiego "patrolu w pracy" - ciekawa jestem co tam robili bo wygladało na to ze przyjechali sie przespać albo pogadać - pani Becker - specjalista od pracy powinna udzielić im pogadanki co to znaczy być w pracy.
Obserwuj wątek
    • settembrini Re: Żywy monitoring wyruszy do kwadratu strachu 18.01.11, 10:50
      Otrzymywanie pieniędzy za nic jest deprawujące, uważam że patrole obywatelskie są pod tym względem świetnym pomysłem. Obawiam się tylko, że telefon i latarka to za mało, mogliby jeszcze otrzymać jakąś broń defensywną typu gaz pieprzowy. Ktoś się dodzwonił na 112 szybciej niż w kwadrans?
    • Gość: pesymista Padnie padnie IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.11, 11:21
      Nie podziała to długo. Prawdę powiedziawszy ilu jest PRAWDZIWYCH bezrobotnych? Wydaje mi się że często (nie zawsze!!!!) duzo z osób "bezrobotnych" jest tak naprawdę "nierobotnych". Niech za przykład posłuży akcja przeprowadzona kilka laty temu gdy jedna ze spółdzielni mieszkaniowych zaproponowała prace przy odśnieżaniu w zamian za umożenie części długów czynszowych . I co?? Pojawił się JEDEN ochotnik, który tyrał i stał się posmiewiskiem osiedla.
      Obawiam się ze i tu będzxe podobnie....

• settembrini Re: Padnie padnie 18.01.11, 11:31
        Kryteria utraty prawa do zasiłku są klarowne.
    • rabart Chamstwo 18.01.11, 12:07
      Przecież to narażanie życia tych ludzi.
    • three-gun-max Nowe ORMO, kapusie i donosiciele 18.01.11, 12:34
      oraz pomocnicy poborców podatkowych, pewnie bedą kapowali każdą staruszkę handlującą kwiatkami.
      • Gość: hihi Re: Nowe ORMO, kapusie i donosiciele IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.11, 12:44
        Jak ci skorą chatę albo dom to bedziesz płakał że nikt się nie zainteresował
        • three-gun-max Re: Nowe ORMO, kapusie i donosiciele 18.01.11, 13:15
          Jak mi skroją chatę to policja umorzy śledztwo z powodu niewykrycia sprawcy. Płatni kapusie tym bardziej nie pomogą.
          • Gość: lethal weapon Re: Nowe ORMO, kapusie i donosiciele IP: 46.112.197.* 18.01.11, 22:34
            Kapusie, płatni i nie, są podstawą pracy policji całego świata.
            • three-gun-max Re: Nowe ORMO, kapusie i donosiciele 19.01.11, 10:42
              > Kapusie, płatni i nie, są podstawą pracy policji całego świata.

Tak samo jak prostytutki są jednym z podstawowych zawodów świata. To nie znaczy, że należy szanować je i ich klientów.
              • Gość: lethal weapon Re: Nowe ORMO, kapusie i donosiciele IP: 46.112.19.* 19.01.11, 18:02
                W imię czystości moralnej domagasz się policji bez kabli? To porzuć wszelką nadzieję na wykrywalność.
                • Gość: jego-mość Re: Nowe ORMO, kapusie i donosiciele IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.11, 23:08
                  koleś się nakręcił, sam pewnie kabel nad kable
    • Gość: krawężnik Bardzo dobry pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 13:04
      dzięki temu tchórze w mundurach będą mogli pójść na wcześniejszą emeryturę
      • Gość: xyz Re: Bardzo zły pomysł IP: *.sukcesnet.pl 18.01.11, 19:17
        Od trzech dni na ul. Waryńskiego stoi 24 h/dobę radiowóz policji pilnując budynku. Gratuluję wykorzystania sprzętu (radiowóz/samochód policyjny) i ludzi !!!
        Taniej wyszlo by wynajęcie "ciecia" niż 2 osoby mundurowe pilnujące pogorzeliska.

Pomysł na patrole obywatelskie to nie nowość. Ale płacenie za spacerowanie (wszak żadnych uprawnień nie mają w/w patrole) to poroniony pomysł.
    • Gość: kmo Żywy monitoring wyruszy do kwadratu strachu IP: *.internetia.net.pl 18.01.11, 22:23
      Dziwny pomysł, ale jak boją się o bezpieczeństwo lub to, że z nich się śmieją to niech sobie znajdą lepszą pracę i po problemie. Gdybym był bezrobotnym i chcieliby mnie wysłać do takiej pracy było by to dla mnie wystarczającą motywacją do ruszenia tyłka z kanapy i pójścia do normalniej pracy.
      • rabart Re: Żywy monitoring wyruszy do kwadratu strachu 18.01.11, 22:48
        Ty durniu, w Polsce nie ma pracy, niektórzy latami szukają jakiejkolwiek bez skutku.
        Tą akcje powinno poddać się do sądu, przecież to zmuszanie pokrzywdzonych ludzi do działań narażających ich życie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka