Dodaj do ulubionych

Skoki narciarskie: Malinko, nie przynieś nam ws...

IP: *.c193.msk.pl 26.01.11, 01:21
,,Z Wisły do Zakopanego jest tylko 140 kilometrów, więc to akurat nie problem - uważa szkoleniowiec."

Najszybsza trasa, dzięki Schengen:

http://www.bing.com/maps/default.aspx?v=2&&cp=49.45577465600874~19.454311095178607&lvl=10&dir=0&sty=r&rtp=pos.49.651590809226036_18.86339597404003_Wis%C5%82a%2C%20Poland___e_~pos.49.29524526000023_19.953145310282707_Zakopane%2C%20Poland___e_&mode=D&rtop=0~0~0~&encType=1
Obserwuj wątek
    • Gość: maro Re: Skoki narciarskie: Malinko, nie przynieś nam IP: *.bielsko.dialog.net.pl 26.01.11, 07:35
      Nie wiem czy z Malinki nie lepiej będzie jechać przez Salmopol i na Żywieć Korbielów a potem tak samo jak proponujesz. Po skokach dojazd z Malinki do centrum Wisły może trwać nawet godzinę
      • Gość: Europejczyk Mnie już jest wstyd IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.11, 20:41
        Przecież wokół tej skoczni nie ma żadnej infrastruktury. Wąska dziurawa droga dojazdowa bez wystarczająco szerokich chodników dla pieszych, brak parkingów i zaplecza. A dojazd do Zakopanego po zawodach to będzie katastrofa. Zawody w Wiśle powinny się odbyć w środę. Wcześniej tj. latem trzeba pilnie poprawić dojazd i wybudować nowe parkingi.
    • Gość: M Skoki narciarskie: Malinko, nie przynieś nam ws... IP: *.unused.atman.pl 26.01.11, 08:26
      No to zróbmy już dzisiaj konkurs "Która drużyna nie zdąży do Zakopanego, bo wybierze *Zakopiankę*" ?
      A BDI jeszcze dłuuugo nie będzie
    • poborowy102 Skoki narciarskie: Malinko, nie przynieś nam ws... 26.01.11, 09:03
      Lepiej byłoby zrobić zawody w środę w Wiśle, a kolejne w weekend, tak zazwyczaj jest w innych krajach gdy jest podobna sytuacja. Skoczkowie odpoczną i nie będzie cyrku na zapchanych kibicami drogach, w szególności na Zakopiance.
      Można jechać przez Czechy i Słowację do Zakopanego z Wisły, większość ludzi mieszkających na południu Polski tak zazwyczaj robi. Ale czy Schengen obejmuje Japończyków, Bułgara i być może n.p. Koreańczyków? Czy nie będą musieli mieć jakichś zezwoleń dodatkowych?
      • Gość: magic Re: Skoki narciarskie: Malinko, nie przynieś nam IP: *.uni.lodz.pl 26.01.11, 14:48
        W Strefie Schengen wszyscy ludzie przebywający na jej terenie maja takie same prawa do przemieszczania się. Jesli wpuszczono ich do Unii mogą podróżować po całej Wspolnocie
    • Gość: tomcioo zakopane zyczy zle wisle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.11, 10:13
      po ogloszeniu tego "newsa" z zawodami w wisle w piatek, mozna przeczytac w np w dzienniku zachodnim, ze zakopane i okolice maja za zle wladzom zwiazkowym zaklepanie piatkowego konkursu w skokach w wisle, bo dla zakopanego organizacja pucharu w sobote i niedziele, a piatek w wisle, to sa wielkie straty finansowe, bo kibice do zakopca przyjezdzali juz w srode, nocowali, jedli, pili i sie bawili, a teraz niewiadomo co bedzie... twierdza, ze kibice nastawieni byli na piatkowe i sobotnie zawody, gdyz w niedziele juz malo kto sie bawil i pil, bo trzeba bylo wracac do domu

dalo sie przeczytac, ze zakopane ma nadzieje, ze decyzja o organizacji zawodow w piatek to jednoroczny wybryk i licza na organizacyjne niedogodnosci oraz klape zawodow w beskidach, aby puchar byl tylko w zakopanym przez weekend. Licza na kiepska drogowa aure w styczniu, aby organizatorzy wybili sobie pomysl z nocnym przemieszczaniem sie ekip z wisly do zakopanego i brak wystarczajacej bazy noclegowej w wisle...

zycze wisle jak najlepiej i szybkiego uporania sie z problemami, kolejka, parkingami i logistyka, tak aby puchar mogl tu zagoscic na dobre i mozna by organizowac dwa weekendu pucharowe w polsce w zakopanym i wisle.

pozdrawiam
      tm
    • Gość: Jura Skoki narciarskie: Malinko, nie przynieś nam ws... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.11, 10:47
      To był idiotyzm przekazać skocznię COSowi. Wiadomo co to za instytucja. I jeszcze do tego w Szczyrku, a wiadomo, że oni będą dbali o swoje skocznie, a Wiślaków mają w d ... . Nawiasem mówiąc to burmistrz Wisły nazywa się Molin, panie Redaktorze!
      • Gość: mario Re: Skoki narciarskie: Malinko, nie przynieś nam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.11, 11:11
        ta skocznia jest feralna od zawsze. Kiedyś, w ostatniej chwili odwołano tu Puchar Kontynentalny (jeszcze gdy był stary obiekt), potem, w trakcie budowy nowego obiektu, nastąpiła katastrofa budowlana, teraz zepsuł się wyciąg i w dodatku nie wiadomo jak skocznia ma być finansowana, przez kogo, do kogo należec i po co ma istnieć, bo nie została przygotowana na zimę i Małysz musiał do Zakopanego jeździć trenowac. "Misia2" mozna byłoby na tej skoczni nakręcić./
      • Gość: koborlovag Molin? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 12:14
        Ciekawe. Myślałem, że w zeszłym roku były jakieś wybory, ale może mi się przyśniło?
        Jak już chcesz poprawiać dziennikarzy, to się najpierw sam upewnij. Molin nawet do drugiej tury nie wszedł.
    • Gość: konrad.ludwik02 Skoki narciarskie: Malinko, nie przynieś nam ws... IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.11, 14:14
      Ta skocznia im. Adama Małysza w Wisle kojarzy mi się feralnie: na niej miał ciężki wypadek Zdzislaw Hryniewiecki, potem ciągłe kłopoty z modernizacją, fatalny projekt trybuny, a teraz jeszcze wyciag okazał się do kitu !
      To może przenieść ten Puchar do ... Szczyrku, na nowiutką wielką skocznię ?
    • Gość: Normalniemyślący Skoki narciarskie: Malinko, nie przynieś nam ws... IP: *.dip.t-dialin.net 26.01.11, 15:42
      Gdy to wszystko czytam, mogę to podsumować jednym zdaniem; TYPOWY POLSKI BAŁAGAN !
    • fiacik-f1 Skoki narciarskie: Malinko, nie przynieś nam ws... 26.01.11, 18:02
      I marudzenie :)
      • Gość: ski Re: Skoki narciarskie: Malinko, nie przynieś nam IP: 2.209.171.* 26.01.11, 18:50
        Poprzedni materiał,który dotyczył Malinki miał tylko trzy komentarze ,teraz widzę,że padło już kilka nazwisk więcej.Panowie prawda jest taka,że w instytucji pod nazwą COS obojętnie czy Szczyrkowski czy Warszawski dyrektorami nie są tak jak kiedyś niedawno jeszcze fachowcy,ale znajomi i faworyci obecnie rządzącej ekipy!Teraz jakiś były kajakarz,a poprzednio sędzia bokserski i treser psów.Tak jest w Szczyrku,ludzi którzy się na tej robocie znają pozbywa się bez pardonu,a zatrudnia się kolesi,szwagrów kumoterstwo kwitnie tam jawnie.Gdyby odpowiednie instytucje sprawdziły na jakich zasadach zatrudnia się dyrektorów w COSach,które są jednostkami budżetowymi to mamy gotową kolejną aferę na dużą skalę!Milionami,które są przeznaczone na sport przez"S" zarządzają dyletanci!
    • Gość: czepialska Re: Skoki narciarskie: Malinko, nie przynieś nam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 00:01
      A MNIE jest wstyd, że w tytule na stronie głównej redaktor wkłada w usta Adama Małysza zdanie, którego nie powiedział, czyli "MI jest wstyd". W tekście wyraźnie widać, że on potrafi mówić poprawnie po polsku, bo jest tam napisane "Jest MI wstyd". Czy to tak trudno zapamiętać, że na początku zdania musi być zaimek akcentowany MNIE, a nie nieakcentowane MI? Chyba za trudno...
    • michael112 Skoki narciarskie: Malinko, nie przynieś nam ws... 28.01.11, 18:34
      Mi tam nawet podoba się manewr z zawodami w Wiśle w piątek i w Zakopanem w sobotę i niedzielę. Z perspektywy widza jest wtedy trzydniowy weekend skoków. Do tej pory było trochę bez sensu, że w niedzielę, choć jest to dzień wolny, nie było skoków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka