Gość: erty IP: *.play-internet.pl 03.02.11, 18:56 a co jak ktos by mial malenkie dziecko? zostawili by go tak po prostu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: RadekRybnik To straszne:P Przy tym ruchu na lotnisku i zamiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 19:02 zamieszaniu niech sie cieszą że w ogóle lecą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOT ssie Re: To straszne:P Przy tym ruchu na lotnisku i za IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.02.11, 21:56 Nauczka żeby nie latać LOTem, to dzika firma z dzikiego kraju jest, zapamiętajcie sobie na przyszłość skoro jeszcze tego nie wiedzieliście. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Dlaczego natychmiast po terminie wylotu. 03.02.11, 22:17 Nie bookowali przelotu innymi liniami? Za drogo bylo? Coz jak sie leci z LOTem - to tak jak prawie z 36 plkiem lotnictwa transportowego (sporo pilotow 'przyszlo' wlasnie stamtad). Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: To straszne:P Przy tym ruchu na lotnisku i za 03.02.11, 23:16 Niestety, również mam bardzo złe doświadczenia z obsługą LOT-u. Spóźniłem się na wieczorną przesiadkę z United na LOT (zła pogoda, lot opóźniony). Poszedłem najpierw do ludzi LOT-u żeby mi powiedzieli co dalej, a oni na to, że nic nie da się zrobić, bo loty pozajmowane i że za tydzień jest wolne miejsce, więc żebym sobie poszukał hotelu, i że w ogóle nie mają czasu ze mną gadać. Poszedłem do United, tam spędzili ze mną ponad godzinę szukając różnych opcji, z których jedną było zgłosić się następnego dnia rano na pierwszy lot LOT-u, że jest szansa że będą wolne miejsca, i były też opcje innymi liniami. Wróciłem do LOT-u żeby dowiedzieć się o tym porannym locie, a oni na to że szans nie ma, i że mają dla mnie miejsce za tydzień i innej opcji nie ma. Wróciłem do United i zapisałem się za ich pośrednictwem do kolejki na poranny lot LOT-u. Przyszedłem rano i jednak miejsce się znalazło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hasiok Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.telpol.net.pl 03.02.11, 19:33 Po prostu oszczędności! LOT jest zmanierowany, ale jeszcze trochę, a WIZZ ich wypchnie z rynku, jeszcze będą się prosić aby móc lądować na Krajowych lotniskach (KTW). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zad Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.beskidmedia.pl 03.02.11, 19:48 banda baranow ktorzy za wszelka cene musieli poleciec na wakacje. w koncu zaplacili. a ze na miejscu niebezpiecznie i wszystko sie wali to nagle wielki rwetes i postawa roszczeniowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.11, 20:09 to , że w arabii będzie gorąco wiadomo było już w listopadzie......po diabła tam jechali i teraz płaczą? ja ferie spędziłem w polsce , w polskich beskidach ( a alpy dopiero w maju) pewnie kosztowało to mnie dwa razy tyle co egipt !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
goodbadugly Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów 03.02.11, 21:54 Gość portalu: gość napisał(a): > to , że w arabii będzie gorąco wiadomo było już w listopadzie......po diabła ta > m jechali i teraz płaczą? ja ferie spędziłem w polsce , w polskich beskidach ( > a alpy dopiero w maju) pewnie kosztowało to mnie dwa razy tyle co egipt !!!! Tyle, że takie wycieczki zwykle planuje się pół roku wcześniej. Sam planujesz wcześniej (maj-Alpy) a innym wypominasz. Typowy polaczek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.toya.net.pl 03.02.11, 22:53 Gość portalu: gość napisał(a): > to , że w arabii będzie gorąco wiadomo było już w listopadzie......po diabła ta > m jechali i teraz płaczą? jasnowidz czy co? po fakcie to i ja potrafię wszystko wyprorokować. i ta polaczkowa przypadłość, ciągłe pouczanie, skoro cih lot zawiożl to powinien odebrac, inne linie mogly latać a nasz lot nie potrafił? Może to jest już nieLOT? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty-pisowiec Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.proxy.aol.com 03.02.11, 23:30 Gość portalu: gość napisał(a): > to , że w arabii będzie gorąco wiadomo było już w listopadzie...... To, ze w Smolensku jest mgla, wiedziano juz przed wylotem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: horkycaj Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.toya.net.pl 04.02.11, 01:07 Gość portalu: zad napisał(a): > banda baranow ktorzy za wszelka cene musieli poleciec na wakacje. w koncu zaplacili. a ze > na miejscu niebezpiecznie i wszystko sie wali to nagle wielki rwetes i postawa roszczeniowa Gość portalu: gość napisał(a): > to , że w arabii będzie gorąco wiadomo było już w listopadzie......po diabła ta > m jechali i teraz płaczą? ja ferie spędziłem w polsce , w polskich beskidach ( > a alpy dopiero w maju) pewnie kosztowało to mnie dwa razy tyle co egipt !!!! do zad'a: Tak chamskich komentarzy jeszcze nie widziałem. Zacznijmy od tego, że nikt nie ma postawy roszczeniowej, tylko ktoś po prostu zapłacił za bilet (pewnie niemało) i LOT powinien się wywiązać ze swoich zobowiązań, zwłaszcza w obliczu narastających napięć i niebezpieczeństwa w tamtym obszarze. A jeśli się nie potrafi odpowiednio "zaopiekować" swoimi klientami, to powinien zaproponować jakieś rozwiązanie w zamian (np. załatwić nieodpłatny przelot u innego przewoźnika - jakoś inni latali). Nie żyjemy już w czasach, kiedy LOT był czysto państwowy i mógł sobie robić, co mu się tylko podobało. Jeżeli chce sobie wypracować markę, to musi zadbać o swoich pasażerów. Tu ewidentnie nawalił i nie ma dla nich usprawiedliwienia. Do gościa: Nie każdy jest politologiem i nie każdy musi wiedzieć, co się może wydarzyć na świecie. Każdego dnia w różnych częściach świata się coś dzieje i ciężko przewidzieć, na kogo tym razem "padnie". Czy ludzi lecących ostatnio do Moskwy i będących ofiarami zamachu też zbluzgasz, że "przecież powinni o tym wiedzieć, bo w Rosji takie wydarzenia mają często miejsce"? Puknij się w czoło i zacznij pouczać najpiew siebie. I nie życzę, żeby tobie przytrafiło się coś podobnego, choć ty jesteś w końcu wszechwiedzący, więc tobie się na pewno nic nie przytrafi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo-mo Re: Jak LOT (nie) troszczy się o klientów IP: 173.233.207.* 03.02.11, 22:42 "banda baranow ktorzy za wszelka cene musieli poleciec na wakacje" Czyzby to zazdrosc okazywana na forum GW i do tego, w tak prymitywny sposob? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.uznam.net.pl 03.02.11, 22:52 O! Trzeci post i już taki "polski" w tonie. Łajdacki duch w narodzie nie ginie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polscep Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.tvsat364.lodz.pl 03.02.11, 21:44 > Konsul dostarczył nam trochę jedzenia i napoje, co wystarczyło na jeden posiłek. Pojedynczy przelew przelew do ZUS tto w przeliczeniu kilkadziesiąt pełnowartościowych posiłków. Warto o tym pamiętać, jak państwo się odwdzięcza obywatelom. --- konta walutowe, ubezpieczenia motoryzacyjne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smegma88 mPolaczki! IP: *.sze.warszawa.supermedia.pl 03.02.11, 21:45 Typowe Polaczki! Mam nadzieję, że następnym razem pojedziecie nad Bałtyk!!! Odpowiedz Link Zgłoś
goodbadugly Re: mPolaczki! 03.02.11, 21:56 Taaa typowe polaczki - stawiły się w dniu w którym, miały zaplanowany lot, w dodatku dużo wczesniej i mają pretensje, że LOT nawet karteczki w okienku nie wywiesił? Zo za czelność !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smegma88 Re: mPolaczki! IP: *.sze.warszawa.supermedia.pl 03.02.11, 22:11 Zastanów się! No tak, Kair płonie od kilku(nastu) dni, wojna domowa w rozkwicie, a tu nagle zdziwieni, że samoloty nie odlatują i panuje chaos No skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: mPolaczki! 03.02.11, 22:26 Samoloty innych linii jakos odlatuja. Ewidentnie chaos - chyba w biurach LOT. Odpowiedz Link Zgłoś
goodbadugly Re: mPolaczki! 03.02.11, 22:27 Lufthansa jakoś latała - mają własną eskadrę f16 do ochrony, czy co? Ale tu nie chodzi nawet o samolot bo jeszcze jestem w stanie to zrozumieć. Tyle, że LOT też wiedział od paru dni jakie są nastroje. Nie mogli zostawić chociaż kartki z telefonem i napisem "w razie nieobecności dzwonić" ? Tego samego dnia rezydenci LOTu się dowiedzieli, że jednak nie przyleci samolot? No sam mówisz, że nastroje były niesprzyjające od wielu dni, więc taka duża firma jak LOT chyba ma u siebie zastępy tęgich głów i nie stać jej na wydrukowanie kartki A4? Bez jaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smegma88 Re: mPolaczki! IP: *.sze.warszawa.supermedia.pl 03.02.11, 22:40 Dajcie statystyki z lotniska za ten dzień. Plany odlotów i co było zrealizowane. Potem porozmawiamy, znawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozef_socjopata Re: mPolaczki! IP: *.client.stsn.net 03.02.11, 23:06 Jestem znawcą. Popatrz sobie na flightstats.com (trzeba login mieć, dlatego nie mam jak załączyć normalnie linki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyPoloczek Re: mPolaczki! IP: *.toya.net.pl 03.02.11, 22:55 Gość portalu: smegma88 napisał(a): > Zastanów się! > > No tak, Kair płonie od kilku(nastu) dni, wojna domowa w rozkwicie, a tu nagle z > dziwieni, że samoloty nie odlatują i panuje chaos > > No skandal! sam się zastanów, polaczku inne linie mogły latać, mogła być dobra informacja dla swoich klientów, tylko LOT nie potrafił przysłać nawet swojego przedstawiciela aby poinformować pasażerów,m że samolotu nie będzie, to jest dopiero skandal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyPoloczek Re: mPolaczki! IP: *.toya.net.pl 03.02.11, 22:58 i jeszcze jedno, przed wybuchem prawdziwych rozruchów jakaś ważna szycha przekonywała w telewizji, że co prawda z Tunezji Polacy byli ewakuowani na końcu, ale z Egiptu będą jakby co ewakuowani w pierwszej kolejności, bo do Tunezji jeździ nas mało a do Egiptu dużo. Już samo to było niedorzeczne bo skoro nie potrafili ewakuować kilkuset Polakow z Tunezji to jak mieli czelnosć twierdzić, że ewakuacja kilku tysięcy nie będzie problemem. Jak widac nawet zwykla informacja jest problemem nie do przeskoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-pisowiec Re: mPolaczki! IP: *.proxy.aol.com 03.02.11, 23:33 Gość portalu: smegma88 napisał(a): > No tak, Kair płonie od kilku(nastu) dni, wojna domowa w rozkwicie, a tu nagle z > dziwieni, że samoloty nie odlatują i panuje chaos To, ze mgla w Smolensku wiadomo przed wylotem, a tu nagle zdziwienie i proba ladowania ... Odpowiedz Link Zgłoś
rpa2 i bardzo dobrze 03.02.11, 21:56 jak ktoś pchał się tam gdzie niebezpiecznie to niech teraz odpoczywa na lotnisku w spokoju. jeszcze w niedziele jakieś panie w telewizji sie wypowiadały ze rewolucja kurortów nie dotyczy i że lecą ....to niech teraz tam zostają hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
mk72 Re: i bardzo dobrze 03.02.11, 22:14 Te panie mogły polecieć do Egiptu, gdy jeszcze nic tam się nie działo. Odpowiedz Link Zgłoś
agg Re: i bardzo dobrze 03.02.11, 22:30 ohyda i obrzydzenie, jak mozna pisac cos takiego!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbuk Re: i bardzo dobrze IP: *.000webhost.com 03.02.11, 23:06 Można, gdy się jest jednym z takich gburów zza biurka, okazujących ludziom pogardę i lekceważenie przy każdej okazji. Pogardliwe traktowanie w realu i pogardliwe wypowiedzi na forum to dzieło tego samego typu ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
goodbadugly kolejny 03.02.11, 22:30 Człowieku, takie wakacje się planuje parę miesięcy wcześniej. Co ty byś zrobił jakbyś usłyszał o demonstracjach wtedy jeszcze niewielkich grup, mając pół roku wcześniej wykupione wakacje? Odwołałbyś wyjazd za ciężkie pieniądze? Teraz jak już wiesz jak się sprawa potoczyła to możesz zgrywać cwaniaka ale kto dwa tygodnie temu mógł przewidzieć, że będzie tak jak będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: kolejny IP: *.aster.pl 03.02.11, 22:52 taaaa ciężkie pieniądze - 1500 PLN za osobę bo pewnie nie więcej .... nawet gdybym zapłacił 10 tys. to bym nie poleciał żeby kulke w łeb dostać! Jak idioci polecieli, to niech się martwią a nie teraz ściągać takich na mój i innych podatników koszt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaJo Re: kolejny IP: *.play-internet.pl 03.02.11, 23:49 Tiaaaa - jak MSZ nie potrafi wydać sensownego komunikatu tylko wije się aby nie użyć pewnych zapisanych prawem formułek, to niech potem płaci za ewakuację. Są standardy informowania o zagrożeniach, według MSZ w Egipcie nie ma zagrożenia życia lub zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo-mo Re: kolejny (cwaniaczek) IP: 173.233.210.* 04.02.11, 16:46 "taaaa ciężkie pieniądze - 1500 PLN za osobę bo pewnie nie więcej .... " I oto kolejny "cwaniaczek" na forum GW! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygtar Re: i bardzo dobrze IP: *.ok.ok.cox.net 03.02.11, 23:24 Mam nadzieje ze kiedys wpadniesz sam w takie klopoty i na wlasnej skorze odczujesz to co przezyli ci ludzie Lachudro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-pisowiec Re: i bardzo dobrze IP: *.proxy.aol.com 03.02.11, 23:38 rpa2 napisał: > jak ktoś pchał się tam gdzie niebezpiecznie to niech teraz odpoczywa na lotnisk > u w spokoju masz racje, jak ktos sie pchal tam, gdzie niebezpiecznie, to niech teraz spoczywa na Wawelu w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: i bardzo dobrze IP: *.ntlworld.ie 03.02.11, 23:40 buraczku zazdrość cię żre, ktoś może wyjechać a ty musisz radia maryja słuchać i narzekać na wszystko. Piękne to i jakże polskie. Zobacz może w licheniu bezpiecznie to kiedyś sie wybierzesz Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazda.north Jak LOT (nie)troszczy się o klientów 03.02.11, 21:59 O naiwne panie, by nie powiedzieć głupie cioty. A co myślałyście? Jak rodzi się rewolucja to wszystko, co do tej pory normalnie funkcjonowało będzie dalej się kręciło? Dobrze, że zbłądzona kula lub odłamek szkła nie trafiła jedną z was, bo wtedy byście takich głupot o LOT-e nie mówiły, że ludzie normalnie jeżdżą do pracy i latają samolociki (owszem wojskowe). Co do Lufthansy, to takie hieny dorabiają się na konfliktach, a czasem jak spadnie ich samolot to rozedrą mordy na cały świat. Ja też nie powiem, że z własnej winy tam się znalazłyście. Ale nie pieprzcie głupot, no chyba że jesteście durne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo-mo Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: 173.233.207.* 03.02.11, 22:35 Czy zawsze i wszedzie "gwiazda.north" wypisuje podobnie durne posty??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iloNA Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.dclient.hispeed.ch 03.02.11, 22:36 Troche bezczelna i wulgarna ta twoja wypowiedz do tych pan ktore nie pchaly sie tam gdzie nie bezpiecznie ale jak tysiace innych ludzi z calego swiata polecialy na urlop. Wiadomo ze w takich sytuacjach jest chaos ale jakos inne kraje i biura podrozy mogly zatroszczyc sie o swoich ludzi. Zamiast przyznac im racje ze LOT nie spelnil swoich obowiazkow ublizasz im bez sensu. Jak tacy jak ty pracuja w LOT nic dziwnego ze sie w tym kraju nic kupy nie trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotemdalej Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.toya.net.pl 03.02.11, 22:06 Lot to banda oszustów. Zamiast samolotów mają stare graty, które się ciągle psują a pieniądze z czasów kiedy ta firma jeszcze jakoś prosperowała, już dawno przeżarli. Miałem nieprzyjemność (prawie) lecieć razy kilka i za każdym razem był falstart, bo się sprzęt rozkraczył. Gdyby nie inny przewoźnik to trzeba by było wracać zkamasza startując. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smegma88 Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.sze.warszawa.supermedia.pl 03.02.11, 22:14 Nazwij po imieniu te stare graty, proszę. Podaj datę i numer lotu, sprawdzimy. Wydaję mi się, że latałeś jedynie od komputerka do kibelka z rozwolnionkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów 03.02.11, 22:28 Kolejny pracownik LOTu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mb Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.nat0.sta.nsm.pl 03.02.11, 22:34 A Ty tolejny matołek - bresserwiserek ? Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów 03.02.11, 22:41 Nie ale Ty sie na takiego zapowiadasz wlasnie. Tyle ze moze ze slownika skorzystaj ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smegma88 Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.sze.warszawa.supermedia.pl 03.02.11, 22:37 Twoja stara jest stewardesą w Locie. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów 03.02.11, 22:42 Niesamowite. Jestes medium czy ubekiem ze tyle o mnie wiesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozef_socjopata Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.client.stsn.net 03.02.11, 23:10 Nie, tu akurat ma rację. Na trasach długich, faktycznie, LOT ma podstarzałe (ale sprawne) wózki (767). Ale na trasach krótkich (czyli jak Kair) ma w miarę porządne 734/735. Stare, bo stare, ale działają, i często obsługa miła jest. Byle tylko misio od krzesełek ich za gęsto nie ustawiał (co czasem robią w Charters). (i zanim mi ktoś napisze, że "nie ma takiego samolotu!" to niech poczyta tu i tam pierwej - rozmawiajmy na poziomie) Jasne, LH lepsze. Ale z przesiadką. Owe panie pewnie brały najkrótszy lot. Odpowiedz Link Zgłoś
dixtar74 Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów 07.02.11, 20:49 B737: SP-LKA, KB, KC, KD, KE... B767: SP-PA, PB, PC, PE, PG, PF E145: SP-LGA, LGB... [EUROLOT, drugi zarząd LOT] ATR 42: SP-EDA, EDB, EDC, EDE, EDF ATR 72: SP-LFA, FB, FC... Po IMIENIU nazwane?????? NOWE to macie tylko embraery 170 i 175. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Durne baby LOT wiele razy wyciągał ludzi z lotnisk 03.02.11, 22:08 Polskie samoloty wiele razy latały do niebezpiecznych stref i brali wszystkich na pokład. Nie tylko Polaków. Tym paniom zdaje się że świat się kręci dookoła nich. Gdy w jakimś kraju zaczynają się rozruchy trzeba się spodziewać niemiłych niespodzianek. U nas wszyscy jak w locie do Smoleńska, ląduj dziadu, może się uda. Potem płacz, kontrolerzy zawiedli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Zgadzam się IP: *.static.sdyl0420.digis.net 03.02.11, 22:31 LOT ma jeszcze u mnie duży kredyt za lot z Kopenhagi w kwietniu 1998, podczas strajku generalnego. Bez obsługi bagażowej, trochę na dziko, wyciągnęli ludzi ze sparaliżowanego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopa Re: Durne baby LOT wiele razy wyciągał ludzi z lo IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 03.02.11, 22:38 Sranie w banie bronimir. Kobiety zachowały się bardzo rozsądnie. Jest niebezpiecznie należy się ewakuować. A psim obowiązkiem konsula jest zaopiekować się każdym polskim obywatelem. Widocznie siedzi tam jakiś polityczny pociotek i o tym nie wie. A LOT... no cóż... dał d..y. Po prostu LOT nielot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TadF Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.sub-75-209-138.myvzw.com 03.02.11, 22:09 A potem LOT jest zdziwiony, ze Polacy wola latac innymi liniami............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrag szukały przygód to znalazły a co kochanków IP: *.xdsl.centertel.pl 03.02.11, 22:18 wśród gipsów szukały żaden się nie połasił podobno seks turystki znad Wisły mają wzięcie u fellahów. Co to w ogóle z turystyka kobiet po krajach muzułmańskich w których kobieta bez opieki faceta nie może się sama przemieszczać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawas Re: szukały przygód to znalazły a co kochanków IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.11, 22:30 a co to za bełkot? czego się nawąchałeś? albo co wypiłeś? zdradź o nieznajomy tajemnice swe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo-mo Re: szukały przygód to znalazły a co kochanków... IP: 173.233.207.* 03.02.11, 22:37 I kolejny kompletnie durny wpis na forum... czemu az tyle idiotow lgnie do tego forum??? Odpowiedz Link Zgłoś
mk72 Jak LOT (nie)troszczy się o klientów 03.02.11, 22:11 Rzeczywiście, Lot dał d..., bo rejs z Kairu został zrealizowany dopiero we wtorek 1 lutego po południu. Odwołanie lotu tłumaczono godziną policyjną, ale to nie przekonuje, bo można było polecieć 30 stycznia w dzień i wtedy godzina policyjna by nie przeszkadzała. Jak na razie, lotniska w Egipcie funkcjonują w miarę normalnie i ponad dwudobowe opóźnienie trudno jest wytłumaczyć. A pozostawienie pasażerów samym sobie przypomina standardy tzw. tanich linii lotniczych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smegma88 Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.sze.warszawa.supermedia.pl 03.02.11, 22:18 mk72, kolejny wirtualny pasażer i znawca lokalnych realiów. No k*rwa, skąd się biorą takie poj&by. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów 03.02.11, 22:29 Polecam duzo wrzatku do plukania jamy ustnej, bo ci szambo kapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smegma88 Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.sze.warszawa.supermedia.pl 03.02.11, 22:36 Musi dużo kapać skoro przebiło się przez twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów 03.02.11, 22:41 Ja przeklenstwami nie rzucam, musi byc cale twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo-mo Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: 173.233.207.* 03.02.11, 22:49 "Musi dużo kapać skoro przebiło się przez twoje." Spokojnie... to tylko kolejny prymityw (88) produkuje sie na tym forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.toya.net.pl 03.02.11, 23:01 Gość portalu: smegma88 napisał(a): > mk72, kolejny wirtualny pasażer i znawca lokalnych realiów. > > No k*rwa, skąd się biorą takie poj&by. poj&bem sam jesteś popaprańcu Odpowiedz Link Zgłoś
mk72 Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów 03.02.11, 23:05 A możesz bardziej merytorycznie zamiast wyzwisk ? Z tego, co wiem, to LOT na rejs 1 lutego też się zdecydował dopiero po interwencji MSZ. Sami z siebie nie przejawiali inicjatywy, odwołali lot i zadowoleni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOT traveler Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.czarnecki.com.pl 03.02.11, 22:26 LOT is only a kind of abbreviation. Its mean "Late Or Tomorrow" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozef_socjopata Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.client.stsn.net 03.02.11, 23:14 It means ... Angielski Ci szwankuje, kolego licealisto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.11, 22:26 Nieważne, czy ktoś się pchal tam, gdzie nie powinien, czy nie. Skoro juz się ktoś tam pojawił, to mial prawo oczekiwać pomocy w wylocie. Z****nym obowiązkiem LOTU bylo takową pomoc zorganizować, a na pewno juz miec staly kontakt z pasażerami. To chamstwo po prostu pokazalo ich klasę, najlatwiej jest zostawic zagubionych pasażerów, a w szczególności w tak niebezpiecznej sytuacji, i jeszcze zrzucić to na karb czynników od nich niezależnych. Kontakt z pasażerami zawsze powinni mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktośtam Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.11, 22:51 chyba chodziło o "garb" niedbale, bądź głupawo wypisywane wyrazy od razu podkreśla edytor, można zatem używać tego narzędzia do utwierdzenia się w poprawności używania języka polskiego no kurde, przeszło, to na prawdę działa! polecam jaki zasrany obowiązek? jeżeli komuś na drugim końcu Polski pierdyknie rurka, i będzie sikać woda, to czy moim, hydraulika, zasranym obowiązkiem, będzie zapierdzielać tam, bo sika woda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozef_socjopata Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.client.stsn.net 03.02.11, 23:18 > no kurde, przeszło, to na prawdę działa! polecam Na prawdę? :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anon Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.bluel.net 04.02.11, 00:06 ciężko żeby edytor podkreślił poprawne (istniejące) słowo karb ... www.sjp.pl/karb Przedmówca faktycznie pomylił zwrot (nie zrzucamy lecz zaliczymy, składamy coś na karb), co nie zmienia faktu, że lepiej kiedy myli się normalny użytkownik języka niż osoba zwracająca uwagę na błędy językowe. Oczywiście zwrot "zrzucać coś na garb" który sugerujesz jest błędny, więcej na ten temat można znaleźć choćby tu: www.obcyjezykpolski.interia.pl/?md=camera-obscura (ctrl-f garb) co do hydraulika - jeżeli pół roku wcześniej podpiszesz z taką osobą umowę, w której zobowiążesz się do naprawy tej rury (i jeszcze weźmiesz pieniądze z góry!) to owszem, Twoim zasranym obowiązkiem będzie zapierdzielać tam, bo sika woda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 23:45 co kraj to obyczaj. Anglicy wysłali większą liczbę maszyn żeby ściągnąć swoich obywateli do kraju a nasz przewoźnik narodowy... odwołał loty. nic tylko bić brawo panowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc w polsce Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.ip88.fastwebnet.it 03.02.11, 22:29 a ceni sie jak niemiecka linia.kawe tez ma najdrozsza w calej ue.pewnie,ze ma gdzies polakow tak jakmi rzad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smegma88 Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.sze.warszawa.supermedia.pl 03.02.11, 22:39 Włoch, co pije kawę na pokładzie. Wracaj zrywać azbest. Odpowiedz Link Zgłoś
dixtar74 Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów 03.02.11, 23:14 Wiesz co, warsiawiak, zasrywasz to forum swoimi wypowiedziami, a powinieneś teraz siedzieć na płycie i myć szambiarkę, albo przetykać zatkany kibel na jakiś wyhuśtanym benku, np. PA, albo PE (jeszcze lepsza "nowość"), bo jutro ludzie zechcą polecieć do Ameryki, a tu w sraczu - syf. Weź się, chłopie, zajmij czymś pożytecznym, bo i tak ci podwyżki nie dadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozef_socjopata Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.client.stsn.net 03.02.11, 23:20 Pozdrawiam współlatacza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sand nigger Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.11, 15:10 ^Głupek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andyr Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.222.255.223.spray.net.pl 03.02.11, 22:31 Wcale nie jestem tym zdziwiony. Moje ostatnie doświadczenie z lotu do/z USA pokazuje, że wszyscy z LOT-u robią człowiekowi wielką łaskę, a gdy zwróci się uwagę, to te "królowe-stewardesy" są bardzo obrażone. Czegoś takiego nie widziałem w żadnej innej linii lotniczej. Chyba już czas, żeby sprywatyzować ten interes i wywalić z roboty większość LOT-owskich nierobów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cixem Polska specjalność IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.11, 22:33 Jak klient kasę płaci, to ma kto do niego przyjść i ją przytulić, wtedy są uściski ręki, poklepywanie po ramieniu i wszelkiej maści uprzejmości. Kiedy jednak stanie się nieszczęście i klientowi trzeba pomóc, to ochoty na to nie ma zbyt dużo. Tak samo jest w LOT-cie, tak samo w każdej jednej firmie ubezpieczeniowej. Zapłaciłeś, to masz bilet, a z resztą radź sobie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo-mo Re: Polska specjalność - czyli LOT i nie-LOT IP: 173.233.207.* 03.02.11, 22:40 Z LOT-em mam pewne doswiadczenia z lotnisk w USA. To jedna z najgorszych pod wzgledem poziomu obslugi klienta i uprzejmosci linii - przynajmniej z tych, ktore lataja z/do USA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smegma88 Re: Polska specjalność - czyli LOT i nie-LOT IP: *.sze.warszawa.supermedia.pl 03.02.11, 22:42 A co ma LOT wspólnego z odprawą na lotnisku w USA?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo-mo Re: Polska specjalność - czyli LOT i nie-LOT IP: 173.233.210.* 04.02.11, 16:55 A co ma LOT wspólnego z odprawą na lotnisku w USA?! Chodzi, po prostu, o przedstawicieli LOT-u na lotniskach w Chicago, Nowym Jorku i w Newarku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASTER Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: 143.119.162.* 03.02.11, 22:38 Rzad australijski byl w stanie zorganizowac czarterowe samoloty do ewakuacji swoich obywateli. Sam minister Spraw zagranicznych jest w to zaangazowany i informuje obywateli o sytucaji Australiczykow w Egipcie i przebiegu ewakuacji. A co robi Polski Rzad? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smegma88 Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.sze.warszawa.supermedia.pl 03.02.11, 22:43 Sprawdź sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: 96.18.162.* 03.02.11, 22:48 Polaczki mundre po szkodzie i tak to wyglada od wiekow.przy tym przemundrzole,pychu napumpowane i samolobnie nastawione to wszystkich i wszystkiego.co do rzundu,to juz ponad 100 lat tymu,europejscy politycy rozumieli,ze Polak jest bardzo dobry,ale pod jednym warunkiem,nie moze sie rzadzic sam! musi miec nad soba inna nacje do rzadzenia,wtedy osiaga sukces.inaczej zawsze bedzie w tym kraju balagan,obojetnie kto tam bedzie rzadzil.mentalnosc Polakow musi sie zmienic i zmiana ich musi sie zaczac juz w ich kosciolach.tylko czy to cos da? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.icpnet.pl 03.02.11, 22:41 Te osoby rzeczywiście sobie nie zdają sprawy ile trzeba, żeby samolot wyleciał i przyleciał i jeszcze w takie miejsce jak to. W spokojnych krajach czasami jest problem z właściwym podawaniem informacji a co dopiero w Egipcie. Codziennie czytam takie reklamacje i aż w głowie mi się nie mieści jak ludzie mogą być naiwni/egocentryczni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smegma88 Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.sze.warszawa.supermedia.pl 03.02.11, 22:44 Bo to typowe głupie polaczki. Jak 80% wypowiedzi powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.toya.net.pl 03.02.11, 23:04 wsadzenie kartki za szybę z krótka informacją, że lot jest odwołany was przerasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz/ Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.11, 23:09 I najgorsze jest to, że jeszcze w niedzielę, gdy już wiadomo było, że rewolucja się rozwija, ludzie wyjeżdżali w przeświadczeniu, że wszystko będzie OK. Jeszcze trochę, a zaczną narzekać na złe zaopatrzenie w sklepach i gorsze wyżywienie, że biuro nie wywiązało się z programu imprezy, nie organizowało wycieczek fakultatywnych :) Ot, taka sobie krótkowzroczność... Brak wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk2009 Jak LOT (nie)troszczy się o klientów 03.02.11, 22:45 ...a to Polska (mentalność) właśnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stashek 100% prawda też tam byłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 22:57 LOT w Kairze (przepraszam) olał pasażerów : odwołano samolot o czym dowiedziałem się od żony a ona z pasku z TVN (nikt z LOTu do nas nie dzwonił). Na lotnisko przyjechaliśmy tuż przed godziną policyjną (16:00) ale po drodze udało mi się dodzwonić do centralnej rezerwacji LOTu w Wwie i przebukować bilet na lot przez Bejrut po rozbrajającej propozycji : "proszę poczekac do 1ego lutego (3 dni) wtedy będzie następny samolot". Biuro LOTu na terminalu 3 było głucho zamknięte, zero informacji gdzie ew. dzwonić. Ambasada nie mogła za bardzo pomóc bo nie są LOTem a przynajmniej nie mają dostępu do ich systemu rezerwacji. Jeszcze trzykrotnie zmienialiśmy rezerwację bo odwoływano samoloty (brak załóg) ale za 4 razem udało się i wróciliśmy do Wwy jeszcze w niedzielę po 20 godzinach spędzonych na Terminalu 3. Pomijam drobny fakt, że dodzwonienie się na rezerwację LOTu wymaga szczególnej cierpliwości (oczekiwanie ponad 10 minut to normalka) a minuta z Egiptu 9.90 PLN (i tak dobrze, że w sobotę po 11ej ponownie ruszyły komórki). Bez pomocy mojej żony w Polsce nie dałbym rady a i tak rachunek będzie gigantyczny. Morał jak zawsze smutny : trzeba liczyć na samego siebie, a opowieści rzecznika LOTu o pomocy na lotnisku i tym, że inne linie nie latają (widziałem odlatujące samoloty Swiss, Austrian i Turkish) to zwykłe kłamstwo. Nb. bardzo pomocni byli Egipcjanie z obsługi, którzy pozwalali przemykać się na terminal krajowy w nocy aby kupić jedzenie oraz podpowiadali jakie loty lecą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H2O Lataj LOTem... a nie wrócisz z powrotem. IP: *.croy.cable.virginmedia.com 03.02.11, 22:58 Takie "hasło" było w użyciu "za komuny" - powstało po katastrofie LOTowskiego samolotu w Lesie Kabackim. LOT traktuje swoich pasażerów jak "tania linia" ale każe sobie za to płacić jak ekskluzywny przewoźnik narodowy. Jeśli chcesz być traktowany jak "worek kartofli" to przynajmniej za to nie przepłacaj.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mitoogorkach Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: 78.151.157.* 03.02.11, 22:59 od 7 lat nie mieszkam w grajdole i ta sytuacja mnie nie dziwi. W tym chorym kraju wszystko tak wyglada, a wy zdziwieni jestescie ? Dopiero teraz, z dala widac jak wszystko sie zazebia w jedna polaczkowo-nieudolna calosc. Odpowiedz Link Zgłoś
trotamundos Jak LOT (nie)troszczy się o klientów 03.02.11, 23:06 LOT jeszcze z 2 lata i padnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: *.morag.vectranet.pl 03.02.11, 23:07 Ja wiem jedno ,ze na polską konsularną pomoc to nie ma co liczyć .Ci udawańce ,którzy rzekomo maja pomagac w tarapatach polskim obywatelom nic nie robią poza dobrym wrażeniem. A jak poskarżysz sie mediom w pl to znajdą na poczekaniu wytłumaczenie dla siebie.I wyjdzie zawsze ,że to ty jesteś nie w porządku ,a nie oni. Miałem dwa razy tarapaty za granicą ,i dwa razy u nich byłem .Krotko mówiąc byłem tak potraktowany jak te turystki przez Lot.Totalna zlewka.Dosłownie- "Idż pan i nie zawracja nam gitary".tak pracują polskie służby konsularne.Dlatego nie dziwi mnie ,że te turystki potrafiły załatwić sobie powrót ,a darmozjady ,udawańce we frakach ,zwykłe nieroby maja cała sytuacje w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terom Re: Jak LOT (nie)troszczy się o klientów IP: 168.132.10.* 03.02.11, 23:30 Nic dodac nic ujac... Odpowiedz Link Zgłoś