Dodaj do ulubionych

Peron już nie widmo, a pasażerowie i tak wkurzeni

IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 22:53
Na piąty najlepiej piechotą z czwartego wzdłuż szyn iść na wschód, po południowej krawędzi torowiska na wiadukcie. Idzie się spoko bez bieganiny, wychodzenia z dworca ale jedynie z plecakiem przy walizce to już problem. Polecam zdjęcie satelitarne, pomaga. Koordynaty 50.256622,19.023398
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Peron już nie widmo, a pasażerowie i tak wkurzeni IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.11, 23:15
      S T A L I N O G R Ó D
      • Gość: Hann-a Re: Peron już nie widmo, a pasażerowie i tak wkur IP: *.centertel.pl 15.02.11, 03:10
        nieprawda bo U S Z O G R Ó D
    • dpp.maketing Re: Peron już nie widmo, a pasażerowie i tak wkur 14.02.11, 23:25
      To nie można by tego skrótu jakoś oficjalnie potwierdzić?
      • Gość: Pieszy Re: Peron już nie widmo, a pasażerowie i tak wkur IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 23:32
        Nie można, bo to jest dla ludzi ogarniętych, czytaj uważających na pociągi, choć tam nie wiele jeździ.
        • fiacik-f1 Re: Peron już nie widmo, a pasażerowie i tak wkur 15.02.11, 01:05
          No i można się załapać na mandacik u Sokistów.
    • Gość: Damian z Gliwic A pseudodziennikarzom wyborczej zawsze pod górkę! IP: *.op.osi.pl 15.02.11, 04:51
      Przecież jest remont dworca! Najpierw narzekają na dworzec, wręcz domagają się wyburzenia, a jak jest remont to też wiecznie im coś nie pasuje. Jeżdżę codziennie pociągiem z Gliwic do Katowic i nie narzekam, a tego szmatławca GW już nie kupuję, bo zeszli no poziomu Faktu i Superexpressu. Pozdrawiam.
      • Gość: kolo Re: A pseudodziennikarzom wyborczej zawsze pod gó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.11, 08:02
        bicie piany, DB pewnie płaci za te artykuły... trzeba jechac PKP nonstop. byłem parę dni temu na dworcu i nie zauważyłem apokalipsy utrudnień
    • georgev Peron już nie widmo, a pasażerowie i tak wkurzeni 15.02.11, 07:50
      Lokalizacja - faktycznie - fatalna. Ale zamiast taniej sensacji [ niezadowolonych znajdziemy z każdej rzeczy ] wystarczy podać, że peron jest za kinem "Rialto" i większość katowiczan trafi bez problemów. Jako były "katowiczanin" bałem się, że nie trafię na ten przysłowiowy peron ale po obejrzeniu filmiku nie powinienem mieć z tym trudności.
      • Gość: Grazyna Re: Peron już nie widmo, a pasażerowie i tak wkur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 09:09
        A co miał zrobić nie katowicznin? w końcu inni też stąd odjeżdżaja a nie o to chyba chodzi żeby ludzie z walizkami latali i szukali peronu który jak byl widmem tak nim wg mnie pozostał. To jest chore.Pokaż mi drugi dworzec gdzie są takie cyrki z peronami.
        • Gość: swoboda_t Re: Peron już nie widmo, a pasażerowie i tak wkur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 13:47
          Rialto widać z wyjścia z dworca, są mapki, naprawdę nie jest to skomplikowane. To jest takie szukanie sensacji na siłę i robienie z ludzi ułomów. Fakt, pociągi powinny mieć odjazdy tak zaplanowane, żeby można się było przesiąść itp. ale sam fakt, że na czas totalnej przebudowy dworca uruchomiono dodatkowy peron trochę dalej (na wysokości XIX-wiecznego dworca) nie jest żadną sensacją.
      • Gość: gari Re: Peron już nie widmo, a pasażerowie i tak wkur IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 14:29
        > Lokalizacja - faktycznie - fatalna.

Cieszę się, że zgadzasz się z główną tezą artykułu.

niezadowolonych znajdziemy z każdej rzeczy

Bzdura.

wystarczy podać, że peron jest za kinem "Rialto"

Mnie to nic nie mówi.

większość katowiczan trafi bez problemów

Ah, ty uważasz, że z dworca korzystają tylko katowiczanie.

• Gość: Amadeusz Peron już nie widmo, a pasażerowie i tak wkurzeni IP: *.phys.us.edu.pl 15.02.11, 08:23
      Panie Jacku! Znów jakaś tania sensacja, i dane wzięte z kosmosu w 7 minut to można dojść na dworzec z ronda nie specjalnie się spiesząc a przejście z peronu 1 na 5 zajmuje jakieś 2 minuty. Robicie z igły widły
      • samo_dobro Re: Peron już nie widmo, a pasażerowie i tak wkur 15.02.11, 12:55
        Haha chyba w takim tempie jak na filmiku z tego artykułu:
        katowice.gazeta.pl/katowice/1,95394,9107003,Peron_juz_nie_widmo__a_pasazerowie_i_tak_wkurzeni.html
      • Gość: gari Re: Peron już nie widmo, a pasażerowie i tak wkur IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 14:30
        przejście z peronu 1 na 5 zajmuje jakieś 2 minuty

Oglądałeś załączony filmik? A gośc na nim miał tylko mały plecak.
    • Gość: kiki Peron już nie widmo, a pasażerowie i tak wkurzeni IP: 195.94.208.* 15.02.11, 08:50
      ja tez dojezdam codziennie do pracy pociagiem z Gliwic i teraz dosjcie na dowrzec zajmuje mi 15 min, wczesniej bylo to 4-5min, teraz runda wokól miasta tyle trwa. A co do lokalizacji 5 peronu, tylko ktos kto nie bywał w zachodnim świecie może mówieć ze to jest OK, i nie chodzi juz o oznaczenia , ale o sama odległośc i i "tor przeszkód" aby się tam dostać. To nie dla ludzi, owszem w III świecie to byłby prawdziwy luxsus, ale kurcze przecierz jestesmy w Unii Europejskiej!!!!!!!!!!!!
    • Gość: jo Mała nagonka IP: *.ip.netia.com.pl 15.02.11, 08:52

Drogie media, proponuję małą nagonkę na pracowników PKP Katowice - wszystkich powyżej kierownika wyposażyć w ciężką walizkę i poprosić o przejście z peronu 1 na peron 5 - i czas dojścia ostatniego "pasażera" będzie tym obowiązującym.

Dodam jeszcze, że zaraz za przystankiem autobusowym opok kas PKP od ul.Kościuszki jest piękne wejście na dworzec, może ten przeklęty peron 5 zrobić właśnie tam.
      To jest zaledwie 70 metrów różnicy.
      • Gość: Hann-a Re: Mała nagonka IP: *.centertel.pl 15.02.11, 09:52
        A MOŻE BY TAK OSZUK PRZESZEDŁ SIĘ Z CIĘŻKĄ WALIZKĄ Z PERONU 1 NA PERON 5
        • Gość: darkpasanger Re: Mała nagonka IP: *.multimo.pl 15.02.11, 12:42
          A MOŻE BY TAK OSZUK PRZESZEDŁ SIĘ Z CIĘŻKĄ WALIZKĄ Z PERONU 1 NA PERON 5

Kaj tam nie dołyby rady - bryle by boroczkowi zaparowały....
      • Gość: swoboda_t Re: Mała nagonka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 13:56
        Gość portalu: jo napisał(a):

> Dodam jeszcze, że zaraz za przystankiem autobusowym opok kas PKP od ul.Kościusz
        > ki jest piękne wejście na dworzec, może ten przeklęty peron 5 zrobić właśnie ta
        > m.
        > To jest zaledwie 70 metrów różnicy.

Ależ tam od zawsze znajduje się peron, Peron 4. Dodatkowo bocznica pocztowa: Zdjęcie satelitarne (rozwiń dla lepszego widoku) Wejście od Kościuszki i peron 4 po lewej, peron 5 po prawej stronie fotografii. Gdzie tam niby można peron dołożyć? Chyba peron 5 zamiast peronu 4 :)
        • Gość: joanka Re: Mała nagonka IP: *.katowice.multimetro.pl 15.02.11, 20:39
          dzisiaj tamtędy przejeżdżałam, dojscie do tego toru zostalo zamknięte furtką. Sama w zeszłym miesiącu weszłam na peron 5 i wzdłuz torów kolejowych doszłam sobie własnie do tej bramy-wtedy otwartej, szerokiej - mam zdjecia-to tylko ok. 70 m bliżej ul.Kosciuszki
          (w prostej linii od peronu 5)
    • Gość: katowiczanka Dopiero teraz mysla o znakach? IP: 83.238.76.* 15.02.11, 09:55
      Wiedzieli ze peron ruszy w lutym to czemu nie zorganizowali oznaczenia wczesniej? A wczorajsze tlumaczenie, ktore w radio sprzedal konduktor to juz mistrzosttwo - pociagi sopzniaja sie specjalnie zeby pasazerowie zdazyli. Ciekawe ze zaplanowali opoznienie pociagu a nie zaplanowali znakow
    • Gość: jorge Re: Peron już nie widmo, a pasażerowie i tak wkur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.11, 12:36
      Dzień bez sformułowań: wściekli, wkurzeni, porażeni albo przerażeni, tragedia, dramat i skandal, jest na gazeta.pl dniem straconym.

Najbardziej mnie śmieszy ta wściekłość. Od razu mam ochotę się wściec i przypie...ć dziennikarzynie, żeby miał o czym napisać.

A co do peronu 5. Jest remont, sami tego chcieliście psiocząc na śmierdzący dworzec. To teraz nie ściekać się tylko brać mniej szmat i na peron :-)
    • Gość: darkpasanger Peron już nie widmo, a pasażerowie i tak wkurzeni IP: *.multimo.pl 15.02.11, 12:38
      Proponuję wysłać wszystkich pracowników pekapowskich spółek i spółeczek a szczególnie niezwykle kompetentne i przemiłe pracownice kas Intercity na obozy reedukacyjne do batiuszki Łukaszenki. On by was nauczył porządku i moresu!!!

Mój program naprawy PKP:
      1.Rozpędzić tą bandę nierobów-kolejarzy bez prawa do żadnych zasiłków. Jak trzeba to siłą.
      2. Pieniądze które marnotrawi PKP przeznaczyć na drogi.
      3. To co się nadaje jeszcze do użytku oddać za darmo DB/Japan Rail lub innym którzy się znają na przewozach kolejowych tylko z ich pracownikami a nie tymi polskimi kolejarskimi nierobami. Oni mają tak zryte berety nieróbstwem, że się do niczego nie dają.
      • Gość: wowo Pomyśl zanim napiszesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 16:55
        A tych "ich" pracowników też " jak trzeba to na siłę"?

I nie zapominaj, że marnotrawione na kolej pieniądze przeznaczyłeś na drogi. Czyżbyś sądził, że DB/ Japan Rail i inni będą nas wozić za darmo?
    • tow.janwinnicki Nazwijcie peron im. "Zemsty Gosiewskiego" 15.02.11, 13:42
      hehehe
      • Gość: janek Re: Nazwijcie peron im. "Zemsty Gosiewskiego" IP: *.welnowiec.net 15.02.11, 17:25
        Chyba Godlewskiego - byłego wiceprezydenta ds. inwestycji.
      • Gość: szerman Re: Nazwijcie peron im. "Zemsty Gosiewskiego" IP: *.mmj.pl 11.04.11, 14:06
        Tak, peron gosiewskiego groźnego to zaiste zacna nazwa ;)
    • Gość: Matuzalem Peron już nie widmo, a pasażerowie i tak wkurzeni IP: *.dg-net.pl 15.02.11, 13:43
      Aby skrócić czas i drogę wystarczyło zrobić dojście do peronu 5 od peronu 4 przez 1 torowisko, wiaduktem i przejść między budynkiem KO i kina Rialto. Tyle, że kolej wzięła się na sposób i aby ukrócić nielegalne przejście postawiła tam solidną bramę i ... zamknęła przejście. Tą drogą bez nerwów i widokiem na 5 w około 5 minut można było przejść.
      Takiego pomysłu, jak dojście do peronu 5 nawet Bareja by nie wymyślił w swoich filmach.
      • Gość: gari Czy jest tam kasa biletowa? IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 14:35
        Czy jest kasa biletowa na tym peronie? Bo jeśli by była, to problem byłby częściowo rozwiązany.
        • Gość: Bartek Re: Czy jest tam kasa biletowa? IP: 155.158.52.* 15.02.11, 15:38
          Nawet nie kasa, tylko automat Przewozów Regionalnych tam postawić i skierować tam tylko pociągi relacji Tychy Miasto - Sosnowiec. Korzystają z tego tylko miejscowi, więc trafią na peron, a dzięki automatom nie będzie problemu z biletami.
          • Gość: wowo Re: Czy jest tam kasa biletowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 17:00
            Jakimś rozwiązaniem byłaby sprzedaż biletów przez konduktorów. Bez dodatkowej opłaty.
    • Gość: ass Peron już nie widmo, a pasażerowie i tak wkurzeni IP: *.umcs.akademiki.lublin.pl 15.02.11, 15:11
      Pewnie jakaś tuskowa ciamajda...
    • Gość: Franka Peron już nie widmo, a pasażerowie i tak wkurzeni IP: *.icpnet.pl 15.02.11, 15:39
      Taką "ścieżką zdrowia "należy pogonić Grabarczyka - niezatapialnego ministra od pieprzenia roboty.Tylko kompletny kretyn mógł wymyślić takie dojście do peronu.Na szczęście nie mieszkam w Katowicach
      • Gość: Hann-a Re: Peron już nie widmo, a pasażerowie i tak wkur IP: *.centertel.pl 11.04.11, 23:17
        przecież to wymyślił nasz kochany sołtys kostuchny, czyli oszuk
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka