Dodaj do ulubionych

Krzesełka na Stadionie Śląskim będą żółto-niebi...

• szoferek1 Stadion Śląski będzie żółto-niebieski -Ukraiński.. 15.02.11, 12:50
      Jak narodowy w barwach ukraińskich, to trzeba patronem zrobić Stiepana Banderę!!!

A dyrektorem: pomiota banderowskiego - Lukaszenkę,bo chwilowo bezrobotny.
      • Gość: PORADZYMY Mylenie barw GŚ i Ukrainy to najlepszy dowód IP: *.seedhost.net 15.02.11, 13:22
        na konieczność jak najszerszego wprowadzania symboliki regionalnej do przestrzeni publicznej Górnego Śląsku. Decyzja ws. krzesełek Śląskiego Giganta to pierwszy krok w kierunku odbudowywania tego co starannie niszczono od stycznia 1945 aż do listopada 2010r. Brawo RAŚ+PO+PSL!
      • Gość: tytus de zoo Re: Stadion Śląski będzie żółto-niebieski -Ukraiń IP: *.122.promont.iq.pl 15.02.11, 13:29
        Patronem Stadionu Śląskiego powinien zostać Ernest Wilimowski - najlepszy śląski piłkarz w historii.
        • Gość: takjest! Re: Stadion Śląski będzie żółto-niebieski -Ukraiń IP: 213.139.155.* 15.02.11, 13:57
          Popieram (i zadam !):

Stadion Narodowy - Narodu Slaskiego
          "Ern(e)st Prandella-Wil(l)imowski [Dome] Stadium"

to pieknie, slasko i dumnie brzmi !
        • Gość: Henryk Re: Stadion Śląski będzie żółto-niebieski -Ukraiń IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 19:28
          Tak jest patronem Wilimowski -wielki człowiek -sporowiec najwyższej klasy . Ale jeszcze , jest Gerard Cieślik -oczywiście celowo zapomniany sportowiec -pozdrawiam
      • Gość: olo Re: Stadion Śląski będzie żółto-niebieski -Ukraiń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 14:49
        """""ak narodowy w barwach ukraińskich, to trzeba patronem zrobić Stiepana Banderę!!!

A dyrektorem: pomiota banderowskiego - Lukaszenkę,bo chwilowo bezrobotny""". Ponoc ten w wawie mo byc im.lecha kaczynskiego! jo slonzok jestech na Tak nawet 3 razy:):)
    • spiepszaj.dziadu Stadion Śląski będzie żółto-niebieski 15.02.11, 12:59
      Dobra decyzja, w sumie to jedyna słuszna jaka mogła zapaść - Stadion Śląski = śląskie farby, proste i logiczne. Decyzja poprzedniego zarządu, w którym pierwsze skrzypce grał polski nacjonalista Spyra to była jawna prowokacja wobec Ślązaków, poza tym te czerwone zice wyglądałyby ohydnie na Stadionie Śląskim, co innego za Brynicą ;)
    • bergman1 Brawo! teraz to jest nasz stadion! 15.02.11, 13:03
      tak trzymać!
      • dami7 Re: Brawo! teraz to jest nasz stadion! 16.02.11, 12:13
        Tak, wasz. Mnie zostaje satysfakcja, że za moje pieniądze.
        BTW, Szwedzi będą się na nim dobrze czuli :-)
    • Gość: Gucio Stadion Śląski będzie żółto-niebieski IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.11, 13:03
      Super!!! To bardzo dobra decyzja!!!
    • Gość: sos Krzesełka na Stadionie Śląskim będą żółto-niebi... IP: *.telpol.net.pl 15.02.11, 13:10
      czmu gazeta nie pisze że został zaciągnięty znacznie wyższy długoletni ponad 200mil kredyt na dalszy remont tego trupa.mieszkam w So-cu jest mi szkoda tylu srodkow na ten stadion dla mnie te kolory to tylko następny powód ze nikt z reszty Polski nie zawita na ten stadion Oficjalnie wiadomo że gro imprez (duzych) odbedzie sie w innych miastach wiadomo jakich gdzie lokalna władza pokazuje jak sie rzadzi .samo wejscie RaS do sejmiku daje obraz braku dupowatosci ale czy napewno. czas pokaze kto miał racje .sorry ile to juz lat i srodkow trwa ten remont ile stanowisk zostało utrzymanych. ciekaw jestem kiedy moj kom zostanie zablokowany- szkoda kasy na trupa
      • Gość: wars Re: Krzesełka na Stadionie Śląskim będą żółto-nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 13:42
        ""zmu gazeta nie pisze że został zaciągnięty znacznie wyższy długoletni ponad 200mil kredyt na dalszy remont tego trupa.mieszkam w So-cu "" to tanio nasz stadion w Warszawie kosztowac bedzie 1.5miliarda a moze wiecej!! a Slaski 50milionow.
      • Gość: Elwira !Silesia! Re: Krzesełka na Stadionie Śląskim będą żółto-nie IP: 213.139.155.* 15.02.11, 13:59
        Sosnowiecki nibyprofesorku: te twoje "gro" pisze sie tak: "gros". :)
    • czornefuzekle Brawoooooooooooooo 15.02.11, 13:17
      Super wiadomość!
    • Gość: swoboda_t Nie dla muru! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 13:17
      No, bardzo miło. Teraz tylko czekać na propozcje architektów, bo to jeszcze musi wszystko fajnie wyglądać :)

Skoro zarząd województwa okazał się słuchać głosów ludu, to przypominam też, że lud jest stanowczo przeciwny otaczaniu Śląskiego murem. Ten wymysł Policji to idiotyzm, taki piękny obiekt musi być odpowiednio wyeksponowany. Mur żadnych problemów nie załatwi, za to zeszpeci całe nowe założenie. NIE DLA MURU! Stadkion powinien być możliwe maksymalnie dostępny dla spacerowiczów i ładnie wyeksponowany.
    • Gość: Papyndekiel Wojenka śląsko-polska pod faną żółto-niebieską? IP: *.ryb.abpl.pl 15.02.11, 13:19
      Tak naprawdę ta cała głupia haja o kolorki na stadionie jest pewnym preludium. Niestety, do czegoś raczej niezbyt ciekawego... Ale akurat w tej chwili najbardziej idiotyczne jest wyrzucanie kolejnych publicznych pieniędzy na zupełnie zbędne fanaberie. Zamiast zainteresować się tym, jak wyglądają Katowice czy Chorzów, skupiacie się na tym, na jakim kolorze będziecie sobie tyłki mościć (ale raczej niezbyt często, zważywszy na plany zagospodarowania samego obiektu po remoncie). To są pierdoły! Zachowujecie się, jak ci z Warszawy - katastrofy, pejoteny, leki prezesa itp. bzdury - a tymczasem ani dróg, ani hoteli na Euro jednak nie będzie, a emeryturki się chwieją. A i Śląsk w miejscu stoi, jak stał. To jest problem, którego przefarbowany plastik nie załatwi. Łapcie się za konkrety i pokazujcie efekty, a nie mydlcie oczu kolorkami.
      • Gość: Gottschalk/goczalk Re: Wojenka śląsko-polska pod faną żółto-niebiesk IP: 213.139.155.* 15.02.11, 14:00
        Nic nie kapujesz, nic.
      • Gość: los Re: Wojenka śląsko-polska pod faną żółto-niebiesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 15:14

Papyndekiel nie pisz juz nic!!!
      • Gość: siles Re: Wojenka śląsko-polska pod faną żółto-niebiesk IP: 213.241.96.* 15.02.11, 15:18
        Papyndekel. Po leku. Łod czegoś cza zaczońć.
      • Gość: janosik Re: Wojenka śląsko-polska pod faną żółto-niebiesk IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 19:35
        No jak w piosence ! Powoli człapał konik z skrajem szosy ! Powoli -a mądrze -Poradzymy
    • artur74 No to mamy Ukrainę! 15.02.11, 13:26
      Mała grupka krzykaczy narzuciła swoją obsesyjną wolę barw śląskich, mieszkającej na Śląsku większości, dumnej z bycia Polakami!
      • Gość: :) Ukraine masz w swoim drzewku genealogicznym IP: *.formlessnetworking.net 15.02.11, 13:36
        Większość chciała barw śląskich o czym zaświadczają wszelkie przeprowadzone sondaże, żaden polityk nie jest na tyle głupi by ryzykować utrate poparcia większości dla spełnienia żądań "małej grupki krzykaczy".
      • Gość: tytus de zoo Re: No to mamy Ukrainę! IP: *.122.promont.iq.pl 15.02.11, 13:54
        zobaczysz jak "mala" jest ta grupka krzykaczy na spisie powszechnym. gorny slask to nasz hajmat, my tu som u siebie a nie wy. bedziecie u siebie jak wrocicie w kieleckie, beziehungsweise w lubelskie. czy dumna z bycia prawdziwymi Polakami wiekszosc chcialaby zamknac slonzokow jak indian do rezerwatu? żaden stadion w PL nie jest bialo-czerwony. narodowy-warszawski to wasza ostatnia szansa na indonezyjskie barwy...
        • artur74 Re: No to mamy Ukrainę! 15.02.11, 14:12
          Nikomu się nie muszę tłumaczyć ze swojego pochodzenia, bo jestem dumny z faktu urodzenia się na Śląsku. Śmieszy mnie za to grupka krzykaczy, ubijających swój interes polityczny na naiwności wielu Ślązaków. Ciekawe, czy Gerard Cieślik strzelając dwie bramki Sowietom na Stadionie Śląskim był wówczas bardziej Polakiem czy Ślązakiem? Myślę, że razem z Cieślikiem cały stadion był wówczas dumny z tego, że jest Polakiem, mieszkającym na Śląsku!

• Gość: Naprzod Gerard Cieślik: IP: 109.169.29.* 15.02.11, 14:26
            To jest dla mnie niezrozumiałe. Dlaczego nie potrafimy i nie chcemy promować naszego regionu i naszej piłki?

To oczywiste, że stadion powinien być w barwach Górnego Śląska, czyli żółto-niebieski, bo jest nasz, a nie warszawski. Nie dostaliśmy meczu na EURO 2012, to dlaczego mamy się im kłaniać? Pokażmy, że jesteśmy dumni ze swojego regionu. Legia ma stadion w swoich barwach, a nie biało-czerwony. Dlaczego musimy koniecznie wyjść przed szereg i dlaczego zarząd województwa upiera się przy tych czerwonych krzesełkach?

www.dziennikzachodni.pl/opinie/307284,stadion-slaski-zolto-niebieski,id,t.html
          • Gość: olo Re: No to mamy Ukrainę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 15:24
            """""Nikomu się nie muszę tłumaczyć ze swojego pochodzenia, bo jestem dumny z faktu urodzenia się na Śląsku. Śmieszy mnie za to grupka krzykaczy, ubijających swój interes polityczny na naiwności wielu Ślązaków. Ciekawe, czy Gerard Cieślik strzelając dwie bramki Sowietom na Stadionie Śląskim był wówczas bardziej Polakiem czy Ślązakiem? Myślę, że razem z Cieślikiem cały stadion był wówczas dumny z tego, że jest Polakiem, mieszkającym na Śląsku! """ stadion powinien promowac region,barwy regionalne na stadionach w calej europie to jest normalne i nikogo nie dziwi!!! na temat barw wypowiedzialo sie spoleczenstwo Slaska i wiekszosc opowiedziala sie za barwami regionalnymi!!! powinnismy zrobic jak chciala mniejszosc i wtedy bylo by normalnie??? A gdzie tak jest??????
      • Gość: Gottschalk/goczalk Re: No to mamy Ukrainę! IP: 213.139.155.* 15.02.11, 14:01
        Tak dziala polityka w systemie demokratycznym. Tesknisz za innym ?
      • Gość: O.S. Re: No to mamy Ukrainę! IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.11, 14:02
        Ukrainę to ty masz u siebie w domu.
      • Gość: jas Re: No to mamy Ukrainę! IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 19:37
        Człowiek ! to brzmi dumnie ! hę
      • Gość: lamus Re: No to mamy Ukrainę! IP: *.play-internet.pl 16.02.11, 09:14
        Jesteśmy dumni z bycia ślązakami a ty krzykaczu szczekaj sobie z trzeciego rzędu ale w warszawie. Tam sobie możesz wszystko wymalować na biało - czerwono !
    • Gość: TOMI Stadion Śląski będzie żółto-niebieski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 13:27
      SUPER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: AB Stadion Śląski będzie żółto-niebieski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.11, 13:28
      Brawo! Tak Trzymać!!! Bardzo dobra decyzja.
    • Gość: siostra Ekstaza Hurrrra ! IP: 213.139.155.* 15.02.11, 13:30
      j.w. :)
    • Gość: załamek Piotr Spyra - architekt Stadionu Śląskiego IP: 212.160.172.* 15.02.11, 13:47
      Wiadomym jest kto za poprzedniej kadencji nie licząc się z głosami ludzi podjął decyzję w zaciszu gabinetu. Sceptyków i krytykantów odsyłam do Piotra Spyry. Niech zapytają go, dlaczego to zrobił.
      • Gość: siles Re: Piotr Spyra - architekt Stadionu Śląskiego IP: 213.241.96.* 15.02.11, 16:03
        załamek. Niech Piotruś S. zapłaci teraz za nowy projekt.
        • Gość: załamek Re: Piotr Spyra - architekt Stadionu Śląskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 19:58
          To wersja max. Na biednego nie trafiło. Od lat chłopina błąka się po partiach. Teraz nie udało mu się u marszałka, ale jak lecąca za gównem mucha, trafił na bůmbůna u wojewody.

Nie wiem, czemu ale dla mnie Spyra to taki drugi Czarnecki. Tylko, że ten pierwszy ma jedno obywatelstwo.
    • Gość: Stadion Slaski Stadion Śląski będzie żółto-niebieski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 13:50
      Wszelkiej masci narodowcy Pisowskie ,mozecie wyplakac sie na ramieniu ojca dyrektora lub zapalic w ramach protestu znicz w oknie i przy okazji pomodlijcie sie o rozum do Boga! hehehehe
    • vonjakob Stadion Śląski będzie żółto-niebieski 15.02.11, 13:58
      GUT! na to czekalem ;)
      w sumie dziwne by bylo, gdyby sie inaczej zdarzylo
      • Gość: RRRRRRR! Re: Stadion Śląski będzie żółto-niebieski IP: 213.139.155.* 15.02.11, 14:03
        > w sumie dziwne by bylo, gdyby sie inaczej zdarzylo
        Bylo by megaskandalem i wiecej niz prawdopodobne: koncem koalicji.
        A przynajmniej koncem ostanich iluzji (co do kukielek warszafki).
    • Gość: Ligota64 Stadion Śląski będzie żółto-niebieski IP: *.ue.katowice.pl 15.02.11, 14:10
      I bardzo dobrze!
    • Gość: Hanys Stadion Śląski będzie żółto-niebieski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.02.11, 14:27
      NARESZCIE - Teraz kolej na Spis Powszechny - Chemy Być w Polsce ale RZĄDZIĆ SWOIMI PIENIĘDZMI i mieć wizję na swój Śląsk . Dość CENTRALIZACJI - CO Cesarzowi to Cesarske a co Bogu to Boskie .
    • Gość: Jj Stadion Śląski będzie żółto-niebieski IP: *.waldex.3s.pl 15.02.11, 14:33
      Wspaniałą wiadomość. To ŚLĄSKI stadion narodowy.
    • Gość: Hanysy z GieKSy Stadion Śląski stadionem Narodu Śląskiego IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.11, 14:45
      Terozki spis i walczymy o Autonomia!
    • Gość: harc mistrz =----> Dzięki popaprańcom PO Polska przegrała mecz na SŚ. IP: *.1000lecie.pl 15.02.11, 14:47
      Pierwszy inauguracyjny na zmodernizowanym Stadionie Słąskim "symboliczny mecz" POLSKA PRZEGRAŁA!!!
      Panom z PO (Matusiewiczowi i Tomczykiewiczowi) należą się gratulacje od śląskich kiboli.
      Nie muszą już się bać o swoje stołki w następnych wyborach. Mają je jak w banku...
      "Terozki cołkij Oberszlejzyn bydzie na nich glosowoł za ta zmiana kolorow zicy z polskiych na ślunskie".
      (HKP -
      hańba koniunkturalnym PO'paprańcom)
      ...
      DO HYMNU, PO-RAŚ-PSL!!! (KOMYNDA):
      www.youtube.com/watch?v=5-GGTA4XlTI
      • arnold7 Re: Dzięki popaprańcom PO Polska przegrała mecz n 15.02.11, 14:54
        Polska przegrala juz w 1926 roku.
        • pieronski_hanys Re: Dzięki popaprańcom PO Polska przegrała mecz n 15.02.11, 15:01
          Nawet wcześniej, w 1921 roku - plebiscyt na Górnym Śląsku, ale to akurat nic wspólnego z Stadionem Śląskim nie ma.
          • arnold7 Re: Dzięki popaprańcom PO Polska przegrała mecz n 15.02.11, 15:06
            Ale w 1926 przegrala nawet u czesci tych, ktorzy zle zaglosowali w plebiscycie.
    • Gość: Ahim Stadion Ślaski Narodowy w barwach Ukrainy IP: *.181.152.186.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.02.11, 14:48
      I tak pozbylismy się stadionu "Narodowego"
    • Gość: Polak ze Śląska Stadion Śląski - Narodowy, w barwach ukraińskich IP: *.welnowiec.net 15.02.11, 15:17
      Piękny ukłon w stronę współorganizatorów - może nawet będziemy mieli szansę zorganizować któryś z meczów Euro 2012, jeśli któryś z ukraińskich stadionów nie będzie dopuszczony? Barwy naszego bratniego narodu będą, więc myślę, że nikt zza wschodniej granicy nie będzie miał nic przeciwko.

Urodziłem się na Śląsku, w Gliwicach. Mieszkam całe życie w Katowicach. Czuję się Polakiem, bo jestem dumny, że moi obaj dziadkowie - urodzeni na Śląsku w śląskich rodzinach - walczyli w Powstaniach Śląskich o to, żeby te ziemie nosiły biało - czerwone barwy. Stadion Sląski od lat był nazwany narodowym, gdyż z dwóch wielkich stadionów wybudowanych w poprzednim ustroju, to na Śląsku zachował swoje znaczenie - Warszawiacy potrafili zrobić z niego tajwańskie targowisko. Powinniśmy być dumni z tego, że to chorzowski stadion nosił miano narodowego i powinniśmy wykłócać się, kiedy nam tę nazwę odbierano.
      Ale w imię fałszywie rozumianego "patriotyzmu regionalnego" oddaliśmy nazwe stadionu narodowego - stadionu nie tylko piłkarskiego, ale także lekkoatletycznego, na rzecz warszawskiego stadionu piłarskiego, będącego mierną kopią areny Mundialu w RPA. Myślicie, że kiedy byłoby głosniej o Ślążakach w całym kraju? Wtedy, kiedy byśmy nie dali sobie wyrwać "Narodowego" czy teraz, tracąc prawie 100 tysięcy Euro na zmianę barw, która poza Śląskiem nie będzie się kojarzyłą z barwami Górnego Śląska, ale z ukraińską flagą.
      Pytam - co potem? Czarno - czerwono - żółty?

Brawo.
      • Gość: olo Re: Stadion Śląski - Narodowy, w barwach ukraińsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 15:29
        Piękny ukłon w stronę współorganizatorów - może nawet będziemy mieli szansę zorganizować któryś z meczów Euro 2012, jeśli któryś z ukraińskich stadionów nie będzie dopuszczony? Barwy naszego bratniego narodu będą, więc myślę, że nikt zza wschodniej granicy nie będzie miał nic przeciwko. Kolejny ktory bredzi!!!!................................
        • Gość: capala Re: Stadion Śląski - Narodowy, w barwach ukraińsk IP: *.bu.edu 15.02.11, 15:34
          kolejny? Jest ich garstka skupionych wokol prowarszawskiego "polskiego Slaska" Spyry, boli ich fest kolejny triumf Slonzokow:)
      • Gość: O.S. Re: Stadion Śląski - Narodowy, w barwach ukraińsk IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.11, 15:30
        czerwono-biało -czarny, głupie pytanie głupia odpowiedz ale zgodna z twoją logiką, zadowolony?
    • Gość: YEAH! Stadion Śląski będzie żółto-niebieski IP: *.bu.edu 15.02.11, 15:30
      Brawo! Fest mnie raduje tako forma uhonorowania naszygo umilowanygo Hajmatu!! Niy zniosl bych na Stadionie Slonskim farbow biouo-cerwonych tfu!
    • Gość: siles Stadion Śląski będzie żółto-niebieski IP: 213.241.96.* 15.02.11, 15:33
      A co wos gorole ta informacja tak "gryzie". Zachowujecie sie w tyj dyskusji , jakby sie wom Polska waliła. My Ślązoki niy brali udziału w dyskusji ło korostyce krzesełek na stadionach w Warszawie, Gdansku , Wrocławiu, Poznaniu , bo uważali my że to niy nasza sprawa. No to po keryj stronie jes wjynkszo kultura. ???
    • Gość: wojt Stadion Śląski będzie żółto-niebieski IP: 77.236.26.* 15.02.11, 15:41
      Śłąsk jeszcze istnieje a prawdziwi ślązacy i gorole rozumiący ślązaków jeszcze żyją i mają sie coraz lepiej. Brawo dla polityków, teraz czas na spis powszechny, nie dajmy sobie wmówić że już nas tu nie ma, nie będzie mi warszawiak, albo przybysz z Kielc mówił jak ma wyglądać mój dom. Ślązacy do boju w maju kolejna próba spis powszechny. Pozdrawiam ślązaków i mądrych goroli rozumiejący nasz problem, wiem że tacy są mieszkam od 15 lat w Krakowie! Oberschlesien!! Górny Śląsk!! Horni Slezko! Upper Silesia!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka