Dodaj do ulubionych

Bryan Adams obrzucony pluszakami

IP: *.tylda.net 13.06.11, 23:14
Kto napisał ten artykuł? Piszesz wszystko w czasie przeszłym, że w Rybniku można się było bawić do rana, a dopiero 23.00 i jeszcze słyszę odgłosy muzyki.
Obserwuj wątek
    • Gość: prawda Bryan Adams zagrał w Rybniku. Tłumów nie było [... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 00:02
      hehe, aertykuł sponsorowany przez "miasto" Rybnik - tak jak i koncert...
      Żeby związki zawodowe z kopalń nie wykupiły i nie odpalały za pół darmo biletów swoim członkom to kilkaset ludzi by było na tym koncercie w "mieście" Rybniku się ledwo bawiło :)))
      A samo "miasto"? No cóż - rynek i dwie uliczki.
    • Gość: eM Re: Bryan Adams obrzucony pluszakami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 00:02
      "Dlaczego zorganizowali go w tak małym miasteczku?"
      • Gość: . Re: Bryan Adams obrzucony pluszakami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 00:27
        bo inne nie dołożyło do tego... Bo, że Rybnik jest małym miastem to oczywiste - rybnickie śródmieście - stare miasto - można obejść w 20 minut.... w niewiele mniej czasu obejdzie się śródmieście Wodzisławia, Żor, znaaacznie dłużej zajmie to w przypadku Gliwic, Katowic, Cieszyna, Bielska-Białej itd. A sądząc po zdjęciu to na koncercie było kilka tysięcy ledwo ludzi...
        • danielburg Re: Bryan Adams obrzucony pluszakami 17.06.11, 14:42
          Rybnik małym miastem? Coś ci się pomyliło kolego, liczba mieszkańców wynosi 141 372 (wikipedia); zresztą jak duży jest, możesz sprawdzić w Google Earth...
    • poborowy102 Bryan Adams zagrał w Rybniku. Tłumów nie było [... 14.06.11, 00:09
      sporo prawdy w tym artykule - z Rybnika po godz. 19. nie da się wyjechać, byłem, wiem. Jeśli już władze miasta biorą się za organizowanie imprezy tego typu to mogliby chociaż jakieś Ikarusy na ten czas sprowadzić skądś i porozwozić uczestników choćby do ościennych miast (Gliwice, Katowice, Racibórz itd.). Bo w kwestiach komunikacji wieczornej (nie mówiąc o nocnej) Rybnik - podobnie jak i inne mniejsze miasta w tym województwie (a i wiele dużych również) - to bieda z nędzą.
      • Gość: adik Re: Bryan Adams zagrał w Rybniku. Tłumów nie było IP: 188.137.92.* 15.06.11, 00:19
        od godziny 5 do godziny 22 co godzinę odjeżdża np. szybki bus do Katowic... 40 minut jedzie autostradą do Katowic...
      • Gość: lala Re: Bryan Adams zagrał w Rybniku. Tłumów nie było IP: 78.155.115.* 15.06.11, 20:08
        pociągi się spóźniają, na trasie Rybnik- Katowice zabrakło prądu ! pociąg stanął w miejscu na 2h :/ w dodatku po koncercie trzeba było czekać do 3 na ławkach przed dworcem bo był zamknięty!
    • Gość: omka Bryan Adams zagrał w Rybniku. Tłumów nie było [... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 00:12
      Bardzo fajna organizacja a koncert świetny. Dzięki Bryan :**
      • Gość: Ania Re: Bryan Adams zagrał w Rybniku. Tłumów nie było IP: *.budimex.com.pl 14.06.11, 09:01
        właśnie, że się nie mogę zgodzić - organizacja do d... telebim się psuł, oświetlenie do niczego a i nagłośnienie czasem szwankowało. Generalnie słuchało sie przyjemnie choć początkowe wrażenie pustych trybun straszne.
        • Gość: gość Re: Bryan Adams zagrał w Rybniku. Tłumów nie było IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 09:13
          oni uważają że to profesjonalne...
    • Gość: Jotek Re: Bryan Adams obrzucony pluszakami IP: *.252.13.87.internetia.net.pl 14.06.11, 00:12
      To ile w końcu było tych ludzi na stadionie? Bo w artykule jakoś nie mogę się doszukać.
      • Gość: . Re: Bryan Adams obrzucony pluszakami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 00:28
        trybuny puste na zdjęciu, czyli sporo poniżej 10 000 - tak na moje oko.
    • feszter bilety drogie to i frekwecja slaba 14.06.11, 00:29
      Bryan Adams gra i spiewa mile dla ucha ale nie jest megagwiazdą, jakbym chcial pojechać z dziewczyną to bym naprawdę musiał się spłukać
      • Gość: gość Re: bilety drogie to i frekwecja slaba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 07:59
        o koncercie trąbią od roku a tu pustki jak na festynie w jakiejś koziej wólce -az taka biedota tam mieszka - czy poprostu nikt nie chce do tego miasta jezdzic ?
    • Gość: Roberto Re: Bryan Adams obrzucony pluszakami IP: *.31.143.150.rybnet.pl 14.06.11, 00:41
      Co się dziwisz, to katowicka wyborcza, dla której Rybnik to peryferia. Wiem co mówię bo tam na rozmowie kwalifikacyjnej byłem. Dużo Sosnowca i Tychów, tak więc dobrze, że w ogóle coś o Śląsku piszą.
      • danielburg Re: Bryan Adams obrzucony pluszakami 17.06.11, 14:44
        Tak dla ścisłości: Sosnowiec nie leży na Śląsku...
    • Gość: Netti Bryan Adams zagrał w Rybniku. Tłumów nie było [... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 01:03
      Moim zdaniem miasto zorganizowało koncert świetnie, ale często słyszeliśmy w zapowiedziach, reklamach, że będzie tyle ludzi, że nie będzie można z miasta wyjechać. To chyba wystraszyło wielu do zakupienia biletów. Mogli też przez ostatnie dwa tygodnie sprzedawać te bilety o połowę taniej czy coś, żeby zapełnić stadion. Było faktycznie mało ludzi. Więcej bywa na żużlu.
    • Gość: Tomo Bryan Adams zagrał w Rybniku. Tłumów nie było [... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 07:42
      nie narzekajcie, genialny koncert, siedząc na VIP'ie po pierwszej piosence żałowałem że nie jestem pod sceną, ale później jak otworzyli bramki to wszyscy ruszyli, warto było.
    • Gość: gość a kto Ci pojedzie do jakiegoś Rybnika ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 07:47
      psy dupami szczekają - i nędza
      • Gość: beta Re: a kto Ci pojedzie do jakiegoś Rybnika ? IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.11, 20:52
        Z Karkowa dojechałem bez problemu, najpierw autostradą A4 potem A1 - super. W mieście policja kierująca ruchem i pomagająca kierowcom. A koncert - SUPER !!!
        • Gość: gość Re: a kto Ci pojedzie do jakiegoś Rybnika ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.11, 09:49
          wow - wyjatkowa szczesciara
      • Gość: adik Re: a kto Ci pojedzie do jakiegoś Rybnika ? IP: 188.137.92.* 15.06.11, 00:11
        Nędza jest 20 kilometrów dalej, w powiecie raciborskim. Geografii się nauczyć!
    • Gość: max Bryan Adams zagrał w Rybniku. Tłumów nie było [... IP: *.syrion.pl 14.06.11, 07:54
      Pełen szacun dla normalnej gwiazdy !!! Jak zawsze pełen profesjonalizm.
      Muzycznie super :-)
      Poza tym gratulacje dla organizatorów i miasta Rybnik - super organizacja !!!
      Inne miasta mogą się od Was uczyć. Róbcie więcej koncertów:-)
      • Gość: tykon Re: Bryan Adams zagrał w Rybniku. Tłumów nie było IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.11, 22:45
        Nie mam najmniejszych zastrzeżeń do koncertu w Rybniku, wcale nie był gorzej zorganizowany od koncertów na jakich byłem we Wrocławiu, Warszawie, Katowicach, czy ostatnio w Łodzi (Shakera)
    • Gość: gość Raaaaaaaaaany jaaakie pustki........! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 07:58
      Mogli to już w Wodzisławiu, Jastrzębiu bądź Żorach zrobić - tam ludzie się inaczej bawią i w ogole sie bawią!!
    • uczimoo Bryan Adams zagrał w Rybniku. Tłumów nie było [... 14.06.11, 08:23
      Ani słowa o tym jak bardzo REWELACYJNY był to koncert! Jeden z lepszych na jakich byłem.Czy ten kto to pisał choć tam był? Czy przeszedł się tylko w niedzielę po rynku? A ci którzy zostali w domach niech żałują. Bryan zagrał mocno dla tych którzy przyszli.
    • Gość: k Bryan Adams zagrał w Rybniku. Tłumów nie było [... IP: *.wodgik.katowice.pl 14.06.11, 08:26
      Co wy za brednie wypisujecie... Gdyby to był koncert mega gwiazdy to i w Rybniku byłyby tłumy... wiec nie jest to kwestia wielkosci miasta, przeciez koncert nie był dla tylko rybniczan
      • Gość: fan Re: Bryan Adams zagrał w Rybniku. Tłumów nie było IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.11, 22:29
        Widać że nie orientujesz się. Bryan sprzedał ponad 65 mln płyt. Na You Tube znajdziesz jego utwory które wysłuchane były od 10 do 40mln razy. To piosenkarz wielkiego formatu a sam koncert był rewelacyjny, byłem widziałem, słyszałem. W Polsce z frekwencją jest niestety kiepsko. Ci których stać nie jeżdżą, Ci którzy by chcieli nie mają na to
    • jukka2003 Przeciez nie chodzi o to czy bylo dobrze czy zle 14.06.11, 08:41
      Chodzi o to zeby ludzie uslyszeli o Rybniku i przyjechali do niego. I dobrze.

Naprawde trzeba docenic organizacje koncertu - jak na takie male miasto to byl to wielki wycznyn (zadne miasto o tej skali nie moze sie pochwalic). Rowniez patronat Trojki to byl strzal w 10. To czy bylo duzo czy malo ludzi inna sprawa, pewnie ceny biletow moglyby zapewnic pelny stadion.

Tylko zastanawiam sie nad jedna rzecza. Przyjechali, pojechali - a faktem jest ze Rybnik na razie na grubie stoi i nic tego nie zmieni. Jest ladnie - ale nie oszukujmy sie, nikt nie przyjedzie na tydzien na urlop do tego miasta jak moze 50km dalej cos lepszego znalezc. Nawet nie wiem czy na kawe przyjedzie na dzien. Wydaje mi sie to oczekiwanie na wyrost ze cos sie rozkreci w sensie turystycznym.

Druga sprawa - komunikacja w Rybniku to faktycznie żałość. PKP na linii Rk- Katowice 38km jedzie 1h (ok wiem bylo 1,5h kiedys). Nie mowie juz o komunikacji na poludnie w kierunku na Czechy albo Krakow. PKS zostal nie wiadomo czemu wyrzucony na peryferia zamiast zostac gdzie byl. Po prostu komunikacja z innymi miastami za Fudalego cofnela sie w rozwoju zamiast pojsc do przodu.

Komunikacja miejska sie wg mnie poprawila, ale oszustwem jest mowienie mieszkancom, ze beda parkingi, beda drogi i korki znikna. Po prostu to jest nieprawda. W tej skali miasta (wiekszosc dzielnic w promieniu 10km od centrum) nalezy po prostu zrobic dobra komunikacje miejska + drogi rowerowe (nie turystyczne ale dla mieszkancow jezdzacych do pracy do centrum), ktore w polaczeniu z zielonym otoczeniem i zalewem moga znacznie poprawic walory Rybnika. Duza szansa do wykorzystania.

Mysle ze Rybnik ma potencjal i musi go wykorzystac, bo inaczej zginie w szarosci Slaska i zostanie polozony na polce z reszta brudnych i brzydkich miast. Na pewno liczy sie nie jednorazowy event tylko dlugoterminowa strategia - zakladajaca wariant ze nie zawsze wegiel bedzie sie oplacalo wydobywac.
      • Gość: jes Re: Przeciez nie chodzi o to czy bylo dobrze czy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 10:08
        Rybnik już wykorzystał co miał do wykorzystania, sprowadził multum marketów w odpowiednim czasie, tzn. wtedy gdy wiele miast nie mogło się zdecydować na to, bo bano się konkurencji dla sklepów lokalnych. Jeden z dyskontów postawiono właśnie w miejscu dworca PKS w centrum - idiotyzm, bo teraz autobusy jadą na jakieś zadupie i jak się tam ktoś przyjezdny znajdzie to ma problem. I to i nowy sąd-potworek i zamiast linii kolejowej Ostrawa - Katowice, przez Chałupki i Rybnik, likwidacja trasy Chałupki - Rybnik powoduje, ze miasto nie idzie do przodu, a wręcz traci na znaczeniu. Bo już markety są wszędzie.
        • Gość: kolo Re: Przeciez nie chodzi o to czy bylo dobrze czy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 11:49
          linii kolejowej Ostrawa - Katowice, przez Chałupki i Rybnik,
          > likwidacja trasy Chałupki - Rybnik powoduje, ze miasto nie idzie do przodu, a
          > wręcz traci na znaczeniu. Bo już markety są wszędzie.

święta racja, Mikołów też na ty traci, chetnie bym Rybnik odwiedzał ale musze wraca po 20 do dom:(

• Gość: gość niewypał - od roku trąbione wydrzenie i pustki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 08:54
      na trybunach - po co to
    • 0rhminus Tłumów nie było ale bryan zagrał wspaniale! 14.06.11, 09:40
      Nie ważne czy stadion był wypełniony po brzegi czy tylko w połowie, Bryan zagrał WSPANIALE! To profesjonalista i człowiek na luzie, widać było jak dobrze się bawił. To były ponad dwie godziny pięknego, mocnego rocka i genialnych rockowych ballad, ze wszystkimi szykanami: tradycyjnie wybrał laskę do zaśpiewania wspólnego numeru, był długi bis, a na końcu kilka kawałków solo z gitarą akustyczną, GENIUSZ. Organizatorzy zapewne przeszacowali frekwencję ale zdecydowanie stanęli na wysokości zadania i bardzo dobrze, że otwarto wejścia na płytę, ludzie ruszyli falangą ;) było odlotowo. Bilety faktycznie drogie ale nie żałujemy ani jednej złotówki (byliśmy całą rodzinką, fikaliśmy i darliśmy gardła razem z żonką i córką), Bryan to koncertowy GIGANT, to nie popowe gwiazdki jednego sezonu pojękujące ze sceny, bo na żywca dopiero widać kunszt lub jego kompletny brak. DZIĘKUJEMY!!!
    • Gość: jurek pod sceną było super, ludzie fajnie się bawili IP: *.coig.katowice.pl 14.06.11, 09:45
      z frekwencją nie było tak źle, trybuny najbardziej oddalone świeciły pustymi miejscami, co do organizacji to Rybnik spisał się bardzo dobrze, taki Chorzów mógłby się uczyć od mniejszych.
      Brian i Paulina fajny duet.
    • feszter pomysł na koncert w Rybniku był idiotyczny 14.06.11, 10:52
      takie koncerty organizuje się w centrach dużych aglomeracji, gdyby to były Katowice, Zabrze albo Chorzów to przyszły by tłumy,
      i nie piszcie mi tu że organizacja koncertu to wielki sukces Rybnika - a cóż to takiego trudnego zorganizować koncert na stadionie?
      • Gość: adik Re: pomysł na koncert w Rybniku był idiotyczny IP: 188.137.92.* 15.06.11, 00:04
        A co, czterech liter nie chciało się ruszyć? Gdzie, przepraszam, w Katowicach miałby być ten koncert? W Spodku, który z powodu fuszerki omijają gwiazdy?! A może w Silesii, co? Nie, w Chorzowskim Centrum Kultury albo w Teatrze Rozrywki! Bo stadion, póki co, się buduje... Ja, jeśli chcę zobaczyć koncert, wsiadam po prostu w auto i jadę na drugi koniec Polski. I nie marudzę.
    • Gość: xyz Bryan Adams zagrał w Rybniku. Tłumów nie było [... IP: *.c193.msk.pl 14.06.11, 12:45
      ,,Dlaczego zorganizowali go w tak małym miasteczku? - dziwiły się."

Rybnik jest na 25 miejscu w Polsce pod względem liczby ludności.
      pl.wikipedia.org/wiki/Polska#Miasta_Polski
      Rozpoznawalność ze względu na drużynę żużlową to przesada. Od 20 lat RKM prawie cały czas jest w I lidze, tylko 3 razy zagościł na chwilę w Ekstralidze.
    • Gość: byłam_widziałam Bryan Adams zagrał w Rybniku. Tłumów nie było [... IP: *.swidnica.mm.pl 14.06.11, 13:18
      Autor tego artykułu nie ma pojęcia o tym, jak wyglądał koncert... Napisał ten tekst chyba tylko dlatego, że mu za to zapłacono. Żal.
      • Gość: lol Re: Bryan Adams zagrał w Rybniku. Tłumów nie było IP: *.netcorp.pl 14.06.11, 13:26
        bo bryan to zapełniłby spodek bez problemu a na stadionie to cięzko... od razu widac że nie było tłumu, bo to w Polsce nie jest artysta mega popularny. a wogole to dziwią mnie komentarze że nie ma dojazdu - przeciez większośc ludzkosci ma auto, do tego doprowadzili pkp, pks i mzk wspolnie - likwidując połaczenia, ludzie musieli się przesiąść do samochodu bo inaczej nigdzie nie dojada...
        • Gość: hej Re: Bryan Adams zagrał w Rybniku. Tłumów nie było IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 13:56
          > le to dziwią mnie komentarze że nie ma dojazdu - przeciez większośc ludzkosci m
          > a auto,

tak, tak, zwłaszcza młodzież szkolna i studenci, bo zdaje się, ze koncerty rockowe to są w szczególności popularne u tej grupy. Powiedzmy sopbie szczerze - byłem na koncercie w Ostrawie - wróciłem do Czeskiego cieszyna bez problemu - ostatni pociąg 23.30. A co mamy po polskiej stronie? Ambicje metropolitarne niemal wszędzie (ROW, GOP), zlikwidowane, sprywatyzowane PKS-y, zlikwidowane linie kolejowe i płatne parkingi, bo przecież każdy ma samochód...
          • Gość: lol Re: Bryan Adams zagrał w Rybniku. Tłumów nie było IP: *.netcorp.pl 14.06.11, 14:47
            tak, tak, zwłaszcza młodzież szkolna i studenci, bo zdaje się, ze koncerty rock
            > owe to są w szczególności popularne u tej grupy. Powiedzmy sopbie szczerze - by
            > łem na koncercie w Ostrawie - wróciłem do Czeskiego cieszyna bez problemu - ost
            > atni pociąg 23.30. A co mamy po polskiej stronie? Ambicje metropolitarne niemal
            > wszędzie (ROW, GOP), zlikwidowane, sprywatyzowane PKS-y, zlikwidowane linie ko
            > lejowe i płatne parkingi, bo przecież każdy ma samochód.
            bryan adams to raczej dla studentów żadna atrakcja ;) prędzej dla ludzi po 30-stce
            koncert sie skonczył o 23,30 z tego co piszą - więc i tak byś sie nie wydostał/a w ostravie o tej porze, a z rybnika na katowice ostatni pociąg 21,30 ;)
            • Gość: hej Re: Bryan Adams zagrał w Rybniku. Tłumów nie było IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 15:00
              Acha, rozumiem, koncert był przeznaczony dla osób po 30-ce, posiadających samochody oraz dla miejscowych. I dziwne, ze tylko połowa biletów zeszła, co nie? A co do Ostrawy - tam koncerty zaczynają się szybciej i szybciej kończą, po prostu - co za problem przesunąć godzinę rozpoczęcia na 20.? Kończy się impra 22.30 wszystko się rozjeżdża tramwajami w kierunku dworców kol. i pociągi pełne DZIECIAKÓW rozjeżdżają się po okolicy - czyż to nie piękne? Mi się podoba.
    • Gość: ... Bryan Adams zagrał w Rybniku. Tłumów nie było [... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 13:30
      Czy ja dobrze rozumiem ? W Rybniku piwo sprzedaje sie do 23 , a knajpy nie sa otwarte do ostatniego klijenta ??? W Gliwicach i Katowicach o tej godzinie to sie dopiero imprezy rozkrecaja ,a parkiety o 3 w nocy sa pelne .Nawet kluby bilardowe do 3 sa otwarte w weekendy ...
    • Gość: Informacja Bryan Adams zagrał w Rybniku. Tłumów nie było [... IP: *.1and1.pl 14.06.11, 16:46
      Tak dla informacji ludzi postronnych powiem tylko tyle że wszystkie wpisy z IP: *.internetdsl.tpnet.pl należą do tej samej osoby, która tak mocno nienawidzi Rybnika, że wszędzie gdzie się da wypisuje bzdury jaki to Rybnik jest zły i w ogóle nic w nim nie ma. To jest taki kompleksiarz zza miedzy, który wiedząc, że jego miasteczko nic nie znaczy robi wszędzie Rybnikowi antyreklamę. A chłop już ma prawie 40 lat i jeszcze nie zmądrzał. Żal takiego zakompleksionego człowieczka. Nic innego już mu nie pozostało. Jego osada jest obrazem nędzy i rozpaczy, więc wyładowuje swoją frustrację w tak żałosny sposób. Trudno, ten typ tak ma. A wszystkich, którzy byli na koncercie pozdrawiam i już zapraszam na następne. :)
      • Gość: hej Re: Bryan Adams zagrał w Rybniku. Tłumów nie było IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 17:21
        co najmniej dwóch tu jest o takim IP., "detektywie".
        • Gość: gość Re: Bryan Adams zagrał w Rybniku. Tłumów nie było IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.11, 09:54
          nie zwracaj uwagi - jest tu więcej takich ludzi którzy znają tą dziurę - ( ps mam 25 lat i mieszkam w stolicy Twojego województwa autorze detektywie)
    • Gość: surma Bryan Adams zagrał w Rybniku. Tłumów nie było [... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 17:06
      Mam wrażenie,że autorka tego artykułu postanowiła, że skoro w Rybniku to musi byc wszystko na NIE. Ale jakoś brakowało jej argumentów. Artykuł jak z jakiegoś szkolnego wypracowania-ocena dopuszczający. Gazeta Wyborcza wydawałoby się powinna miec lepszych redaktorów.
      Rybnik to całkiem spore miasto. A,że ktoś o nim nie słyszał to jedynka z geografii.
      Organizacja była na medal.Moim zdaniem brak tłumów był spowodowany tym,że koncert odbył się w poniedziałek .Przecież wszyscy jeszcze pracują lub się uczą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka