Dodaj do ulubionych

hiszpański katowice

IP: *.acn.waw.pl 05.07.11, 19:56
hej wam! chciałam podpytać was o jakąś dobrą szkołę językową do nauki hiszpańskiego. Czy ktoś mógłby coś polecić? Zgooglowałam póki co blisko mnie szkołę lingua house i oferują naukę tego języka metodą bezpośrednią. Czy ktoś z was uczył się tak zwaną metodą bezpośrednią tego języka? W necie znalazłam info, że nauka jest nią skuteczna bo opiera się na konwersacjach a mi na tym zależy chyba bardziej niż na suchym siedzeniu w kartkach. Będę wdzięczny za jakieś opinie katowiczan co do szkół u nas :)
Obserwuj wątek
    • Gość: (*__*) Re: hiszpański katowice IP: *.c201.msk.pl 05.07.11, 20:19
      Botella napisał(a): >.....i oferują naukę tego języka metodą bezpośrednią.... Eksternistycznie uczyć się języków jest dość ciężko. No chyba że jest to esperanto. Więc ucz się synu ucz, bo nauka to potęgi klucz. A języków to ucz się bezpośrednio bo to nie matematyka.
    • Gość: ...<^> Najlepsi lektorzy IP: *.c201.msk.pl 05.07.11, 20:35
      mieszkają w Hiszpanii i Ameryce Pdn www.youtube.com/watch?v=k4LJDTlviKw&feature=related
      • Gość: ...<^> Re: Najlepsi lektorzy IP: *.c201.msk.pl 05.07.11, 20:41
        No chyba że wolisz coś bardziej motywującego> to proszę www.youtube.com/watch?v=BwYZrk6aMOo&feature=related
    • Gość: Kafin Re: hiszpański katowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.11, 09:59
      w katowickiej lingua house mają dobre zajęcia z hiszpańskiego metodą przez konwersacje (bazuje na callanie, tylko jest znacznie nowocześniejszą jego wersją). Całkiem fajnie przechodzi się przez poszczególne poziomy - stage. Ja brałem w promocji jak były dobre zniżki dla studentów, aczkolwiek w ogóle warto. Faktycznie można nauczyć się szybciej, kurs jest reklamowy jako nauka 4x szybciej, ciężko mi porównać bo wcześniej nie chodziłem na inny kurs ale idzie to naprawdę sprawnie i jestem zadowolony, także zdecydowanie polecam.
    • hiacyntta Re: hiszpański katowice 13.10.12, 16:51
      ja polecam szkołę Effectiva w Orzeszu..fajna szkółka, malutkie grupy przez co dla każdego jest dużo czasu i wiele rozmów co dla mnie było istotne..testy dość trudne..ale jak się człowiek na kurs zapisuje to robi to dobrowolnie i powinien się liczyć z tym, że jak chce się języka nauczyć to trzeba się go uczyć też w domu a nie tylko na kursie
      • kasiamala8 Re: hiszpański katowice 27.04.15, 16:37
        Najlepsze jest Centro N w Katowicach! Ucza tylko hiszpanskiego, więc wiadomo że są specjalistami. No i szef hiszpan <3 Zajęcia na luzie ale sie też mega dużo nauczyłam. Zaczęłam w zeszlym rok, teaz biore kolejene kursy www.centroene.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka