Gość: mandat IP: *.toya.net.pl 25.08.11, 08:55 Panstwo bezprawia. A co niby wojewoda o tym wczesniej nie wiedzial. Komendant na bruk za naruszenie prawa. Nieuk po wesolej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
felucjan Sprawdzają straż miejską w Katowicach. Mandaty ... 25.08.11, 08:57 Wstyd, żeby komendant straży miejskiej naginał prawo zgodnie z własnym i Uszoka "widzi mi się". Jeżeli decyzja okaże się nieważna, to ukarani mandatami powinni wnieść pozew zbiorowy i może z ust komendanta zniknąłby głupkowaty uśmiech, a zamiast zalewu pozwów od kierowców byłby tylko jeden - na kilkaset tysięcy zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Sprawdzają straż miejską w Katowicach. Mandat IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.11, 11:18 jeśli informacja się potwierdzi to prokuratura powinna zająć się tematem przekroczenia uprawnień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Sprawdzają straż miejską w Katowicach. Mandaty ... IP: *.atman.pl 25.08.11, 09:04 Strzanicy miejscy w Katowicach to nie straznicy - to parkingowi! Nie robia nic innego tylko poluja na kierowcow z blokadami. U nich nie ma pouczen tylko kasa sie liczy. W rejonie altusa to proponuje zeby postawic im barak z kontenerem na blokady - wyjdzie taniej niz jezdzic z mlynskiej i palic paliwo. To ich ulubione miejsce i trzepia tylko kase. Zwykly skandal i chamstwo bo miasto tylko zamyka kolejne ulice zeby nie mozna bylo stanac bez oplaty pomimo ze NIKOMU od kilkunastu lat parkowanie w takich miejscach nie przeszkadza (np. olimpijska). Szkoda ze Straz miejska nie robi nic innego... ja bym zabral uprawnienia a zatrudnil ich na stanowisku parkingowych... z nich to chodziaz jest pozytek... No i miasto mogloby w koncu ulzyc Zarzadowi Drog w K-cach i wprowadzic abonament na parkowanie dla obywateli. Nie byloby problemow z parkujacymi a do kasy by wplywalo wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys Re: Sprawdzają straż miejską w Katowicach. Mandat IP: *.ngm.net.pl 25.08.11, 09:28 W pełni się zgadzam. Nieroby za nasze podatki. W centrum miasta auta mkną ulicą mickiewicza ponad 80km/h ale tam strażników nie ma, jeżdżą tylko stałym kółkiem od mickiewicza, rondem i korfantego szukając źle zaparkowanych samochodów. Zupełnie niepotrzebna i kosztowna instytucja utrzymywana za nasze pieniądze. Przyjmowani są sami nieudacznicy których nie przyjęto do policji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Sprawdzają straż miejską w Katowicach. Mandat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.11, 10:26 Od mniej więcej przed wakacji klamrują na Uniwersyteckiej przed Biedronką - nie wiedzieć czemu, trotuar tam szeroki chyba na 10 metrów jest. I nikomu się nie upiecze - widziałem samochody zaklamrowane na obcych rejestracjach (pewnie ludzie z hotelu). Znaku żadnego nie ma zakazu ani nic.... A Olimpijska to wał na maxa - dranie nie mam pojęcia na jakiej podstawie tam klamrują. BTW. Przez ostatnie 3 lata miasto zlikwidowało w tym rejonie około 60% miejsc parkingowych - słupki, zakazy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sq wiedzieć czemu IP: *.rdns.sun-net.pl 25.08.11, 12:16 Ależ wiedzieć czemu, tam jest droga rowerowa + chodnik, kierowcy mieli w zwyczaju zastawiać cały chodnik i większą część drogi rowerowej, powinni dać tam słupki i będzie spokój. :] Dlaczego ma się komuś upiec? Łamiesz przepisy - zostajesz ukarany, proste. Na olimpijskiej sytuacja jest podobna, samochody zastawiają chodnik, tak trudno to zrozumieć? Nie przypominam sobie, by przez ostatnie 3 lata w tamtej okolicy pojawiły się nowe zakazy, słupki owszem, bo kierowcy mieli i mają te zakazy w głębokim poważaniu. Do tego "zalegalizowano" możliwość parkowania po jednej stronie ul. Uniwersyteckiej od rondka do skrzyżowania z Roździeńskiego, więc ilość miejsc parkingowych raczej wzrosła. Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Sprawdzają straż miejską w Katowicach. Mandaty ... 25.08.11, 09:18 zastanawia mnie, na mocy jakich przepisów komendant straży miejskiej ma uprawnienia do wydawania normatywnych aktów prawnych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: Sprawdzają straż miejską w Katowicach. Mandat IP: *.centertel.pl 25.08.11, 10:08 na mocy polecenia oszuka i to ustnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 24_PL Re: Mandaty na samochody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.11, 10:13 "nakładamy mandaty na samochody ..." - jeśli tak w Katowicach postępują to niech samochody płacą :-)))) Swoją drogą kiedy to miasta wyjdzie z bagna urzędniczej ignorancji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HH Oczywiście najważniejsze jest jak omijać prawo... IP: 78.133.163.* 25.08.11, 10:16 ... a nie jak je egzekwować. W Austrii lepią mandaty za złe parkowanie, od razu z kwotą do zapłacenia w Sparkassie i nikt tam nie marudzi, że nie wiadomo kto ma to zapłacić - płaci właściciel samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se Re: Oczywiście najważniejsze jest jak omijać praw IP: *.telpol.net.pl 25.08.11, 10:20 A jak to jest w Chorzowie - może ktoś by napisał - bo tam dopiero działa banda parkingowych-fotografów, a potem przysyłają do domu druczek do zapłaty plus złodziejska opłata dodatkowa w wysokości 50 zł - pobierana chyba z kosmosu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwka Sprawdzają straż miejską w Katowicach. Mandaty ... IP: *.welnowiec.net 25.08.11, 10:48 Ciekawe, co z tego wszystkiego wyjdzie... darmowe-porady-prawne.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkancy straznicy od blokad i samochodow - dziekujemy IP: *.ip.netia.com.pl 25.08.11, 11:05 jak idzie jeden kibol to dwoch straznikow przechodzi na druga strone bo sie boja ale jak znajda auto zle zaparkowane to blokada i mandat od razu i zdjecia albo poluja na babcie z pietruszka bo na prawdziwe patrole w miescie to ich strach oblatuje ustawa o strazach mijeskich to dzicz i patologia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: straznicy od blokad i samochodow - dziekujemy IP: 205.167.7.* 25.08.11, 11:27 Nie tylko od blokad i samochodów - tu się nie zgodzę. Znaleźli sobie też nową niszę - wieczorami krążą po miasteczku studenckim i wyłapują studentków pijących piwo na ławce pod akademikiem -> mandacik za spożywanie w miejscu publicznym. Info z pierwsze ręki od koleżanki studentki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student power :) Re: straznicy od blokad i samochodow - dziekujemy IP: *.ip.netia.com.pl 25.08.11, 12:57 dostaliby po ryju to by wiecej nie przyjechali co studenci tacy mientcy boja sie dwoch czesiow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesio Re: straznicy od blokad i samochodow - dziekujemy IP: *.umkatowice.static.3s.pl 25.08.11, 18:43 juz tam jadę bardzo chetnie dostane po ryju :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: straznicy od blokad i samochodow - dziekujemy IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.11, 20:27 ja tam dzisiaj wpadnę , zapraszam na ustawkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: straznicy od blokad i samochodow - dziekujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 14:52 Za moich czasów (92-95 ;) ) mieliby spalony ten swój blokadowóz z pomarańczowymi kogutami (ale komedia jak zakładają kolejną blokadę i te mrugające światła, jak filmy gengsterskie), nikt by nic nie widział i nie wiedział i więcej by tam się bali pojawić, bohaterowie nasi. Odpowiedz Link Zgłoś
art_102 Potrzebny wolny stołek.... 25.08.11, 11:28 Nie mam złudzeń co do katowickich urzędników, dlatego nie wierzę w nagły przypływ zdrowego rozsadku o uczciwości. Taki proceder juz troche istnieje, wiec jakby tak bardzo pracownikom przeszkadzał, zgłosiliby juz dawno bezprawnosć takiego dziłąnia. Domyślam sie, ze chodzi o posadę komendanta, na którą wyraźnie ktos w łaskach miejskich ma ochotę, no to trzeba cos z poprzednim zrobić. To nagłe przebudzenie jest tak grubymi nićmi szyte, że trzeba by być ślepym, zeby tego nie widziec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda PO szuka stołków IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.11, 12:40 Też tak myślę. Pewnie PO nie udało się upchnąć jakiegoś zioma u prezesa w WPKiW to kombinują teraz w mieście. Przed wyborami trzeba szukać stołków dla swojaków. Mam nadzieję że ludzie nie dadzą się drugi raz nabrać i nie wpuszczą tyle tej partyjnej hołoty do UM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blu Re: PO szuka stołków IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.11, 13:00 To raczej pewne, ale ludzie, przestańscie już pisać PO to, PiS tamto, bo to nie partia jest istotna tylko ludzie i układy jakie we władzach panują. Przeciez same programy, te na piśmie każda partia ma do przyjęcia, tylko o jej jakości decyduje grupa kochajaca władze, która zmienia kluby jak rekawiczki, więc to nie ma znaczenia czy ktos jest z polecenia takiej czy siakiej partii, bo jutro zmieni kolory, i co? Jakby tak ktos przesledzil nazwiska "u władzy" to mimo zmany barw, to wciaz ci sami ludzie, którzy czasami sa specjalnie oddelogowywani do innej partii, zeby miec tam swoich. Liczy sie ta, która ma cos do powiedzenia na szczycie. A posada komendanta, którego oczywiście "prawy" Uszok odwoła, zajmie kltś z rodziny, albo rodziny kogoś, kto dużo może, i tak miasto rosnie w potęgę, bo jest na wszystkich państwowych stołkach świetnie zarzadzane:) Odpowiedz Link Zgłoś
karalajna80 Sprawdzają straż miejską w Katowicach. Mandaty ... 25.08.11, 12:10 Dobra,a co z kierowcami parkującymi notorycznie na ścieżkach rowerowych? Szlag mnie trafia ilekroć jadąc rowerem po ścieżce dla rowerów (a raczej lawirując obok, bo przecież jakiś bezmózgowiec zajął cały pas na ścieżce) widzę auto zaparkowane właśnie na ścieżce dla rowerów. Chcąc nie chcąc przejeżdżam na pasie obok. Zgłoszenia do SM chyba nie bardzo skutkują, skoro ciągle "tłok" na ściezce dla rowerów. Czyżby w tym temacie kierowcy byli jakimiś świętymi krowamy czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sq Re: Sprawdzają straż miejską w Katowicach. Mandat IP: *.rdns.sun-net.pl 25.08.11, 12:29 A kto to widział, żeby po mieście pałętali się jacyś rowerzyści. Już dawno powinno się zagwarantować prawo do zostawiania swoich ruchomości na chodnikach, drogach rowerowych, trawnikach i każdym skrawku wolnej przestrzeni... Odpowiedz Link Zgłoś
karalajna80 Re: Sprawdzają straż miejską w Katowicach. Mandat 25.08.11, 13:09 Wystarczy że pałęta się jakiś moron twojego pokroju a wtedy to dopiero amba jest. Gość portalu: sq napisał(a): > A kto to widział, żeby po mieście pałętali się jacyś rowerzyści. Już dawno powi > nno się zagwarantować prawo do zostawiania swoich ruchomości na chodnikach, dro > gach rowerowych, trawnikach i każdym skrawku wolnej przestrzeni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzysta Re: Sprawdzają straż miejską w Katowicach. Mandat IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.11, 12:44 Rób to co ja. Przejeżdżaj na tyle blisko żeby "przypadkiem" zahaczyć pedałem (metalowe są niezastąpione) o blachę na możliwie największej przestrzeni. Zauważyłem że ci potraktowani w ten sposób przestają stawać na ścieżkach. Kilkudziesięciu już nauczyłem do czego służy droga rowerowa, a do czego parking. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Sprawdzają straż miejską w Katowicach. Mandat IP: 205.167.7.* 25.08.11, 13:05 Psychol kolejny :/ Odpowiedz Link Zgłoś
karalajna80 Re: Sprawdzają straż miejską w Katowicach. Mandat 25.08.11, 13:08 do rowerzysty: też myślałam o takiej opcji, ale za dnia to wolę nie ryzykować-a nuż widelec jakaś menda z SM czy Polizei mnie przyuważy i co? Ale warto się zastanowić nad czymś mniej inwazyjnym, hehe ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Przypominam tylko.... IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.11, 13:14 W 1990r w administracji publicznej pracowało 190tyś. urzędników. Dzisiaj jest ich ponad 420tyś. Tylko w ostatnich trzech latach Tusk zwiększył ich ilość jak nikt przed nim wcześniej aż o ponad 90tyś. Utrzymywani są na koszt podatników. Tusk zadłużył kraj jak nikt nigdy w historii, pokonał zdecydowanie Gierka. PO to mutant PZPR-UW-KLD zajmuje się przede wszystkim propagandą mając do dyspozycji posłuszne media. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alias Samochó na zdjęciu IP: *.welnowiec.net 25.08.11, 14:43 Był bez biegu i na luzie, został zabezpieczony na czas przyjazdu lawety, bo jak by strażnicy go przepchali to była by chryja, że robią to specjalnie aby wyłudzić mandat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Safom Po co miastu parkingi? IP: *.ip.netia.com.pl 25.08.11, 15:33 Same kłopoty, a jakie wydatki. A brak parkingów + Straż M. to czysty zysk. I tak myśli 80% radnych i 100% urzędników. Czy gdzieś bywa inaczej. (nie pytam o Europę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Parkingi stoją puste IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.11, 15:53 Ale parkingi są (parking pod Altusem jest zawsze w większości pusty), a będzie jeszcze więcej (pod GK, pod Supersamem, pod Rynkiem, pod UW), tyle że płatne. Kierowcy wolą jednak zostawiać blachosmrody na skwerach, drogach rowerowych, alejkach, chodnikach licząc za każdym razem że uda się nie zapłacić i oszczędzić parę złotych. Jeśli stać cię na kupno samochodu i paliwo to musisz dołożyć jeszcze kilka złotych na parking, a miejmy nadzieję że niedługo także abonament za miejsce postojowe pod blokiem. Jeśli wjeżdżasz do centrum to nie łudź się, że wszędzie podjedziesz pod drzwi i będzie czekać na twoje auto wolne miejsce. To wszystko się skończyło. A straż miejska ma ścigać tych, którzy nie potrafią tego zrozumieć. Dla tych których nie stać na opłaty związane z posiadaniem i użytkowaniem samochodu miasto kupiło właśnie nowe Mercedesy z klimatyzacją :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Parkingi stoją puste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 14:46 Stan / Rowerzysta itp klony to jeden debil, krążacy w okolic Spodka faktycznie, beton umysłowy skwaszony przez nadmierne pedałowanie (???) 1. Czy sądzi ów debil, że ci ludzie zastawiają mu 2 cm ścieżki rowerowej celowo i dla zabawy ? 2. Czy temu debilowi trudno pojąć, że ludzie tam przyjeżdzający i parkujący mają takie a nie inne godziny pracy wyznaczone (np. od 6.00 i trudno dotrzeć klimatyzowanym mercedesem mieszkając np 80 km dalej). 3. Ze to syfiaste miasto katowice celowo ustawia słupki / zakazy i nasyła drani ze strazy miejskiej potem - to istotna pozycja w budzecie tego upadłego miasta, w którym żaden inwestor się nie pojawi. DEBIL I FRUSTRAT. DO DEBILA: czy zawsze przprowadzasz swój rowerek na przejściu dla pieszych i czekasz na zielone ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Wszędzie geniusze. Hahaha IP: *.zamek.net.pl 25.08.11, 18:57 ach Ci nasi geniusze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Sprawdzają straż miejską w Katowicach. Mandaty ... IP: *.welnowiec.net 25.08.11, 21:51 Łamanie przepisów prawa przez Komendanta Romanowskiego to normalność. Gdy pracował jako strażnik SOK a następnie jako funkcyjny był upatrywany jako mogący wszystko - do czasu kiedy wyleciał z hukiem na bruk. Pomocną dłoń otrzymał od prezydenta Uszoka którego swoimi decyzjami a przede wszystkim arogancją do prawa i praworządności ośmieszył skompromitował. Pan ROMANOWSKI oraz mu podobni na BRUK KATOWICKIEGO RYNKU. oczyścić STRAŻ MIEJSKĄ Z NIEUKÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr.z Re: Sprawdzają straż miejską w Katowicach. Mandat IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.11, 13:47 a tutaj ogłosił się już bogiem :( teraz dopiero rozwija talent , jeden z jego rękodajnych stwierdził "minister się pomylił" Odpowiedz Link Zgłoś
taklisobieja Sprawdzają straż miejską w Katowicach. Mandaty ... 26.08.11, 12:58 Ten materiał filmowy pochodzi z grudnia 2009 roku, czyli można domniemywać, że był czas aby osoby odpowiedzialne ( Prezydent, Wojewoda) zareagowały. Niestety brak działań ze strony tych organów doprowadziły do półtorarocznego bezprawnego działania strażników. Straż Miejska jako instytucja jest przez społeczeństwo odbierana jest negatywnie, a takie działania dolewają oliwy do tego morza niechęci. Nasuwają mi się następujące wnioski; albo było to działanie wymierzone stricte w Straż Miejską jako instytucję lub wynikały one z braku wiedzy w temacie mandatowania. Sugerując się wypowiedziami przedstawicieli Straży Miejskiej, z przykrością przychylam się do tego drugiego wniosku:(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystiam Sprawdzają straż miejską w Katowicach. Mandaty ... IP: *.welnowiec.net 26.08.11, 21:07 Mam nadzieję ,że urzędnicy zawieszą w czynnościach Komendanta oraz jego przydupasów Króla i spółkę z SŁUŻBY OCHRONY KOLEI skąd wszyscy wylecieli z hukiem i na pysk Za łamanie prawa i tworzenie go bez prawa jest tylko jedno rozwiązanie. Panie Prezydencie Uszok - wyrzucić cale towarzystwo na pysk. do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: Sprawdzają straż miejską w Katowicach. Mandat IP: 31.61.46.* 27.08.11, 08:13 wydał to bez wiedzy oszuka i Wy w to wierzycie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Sprawdzają straż miejską w Katowicach. Mandat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 14:55 Ja zagłosowałem na oszuka -> jak tylko zobaczyłem, jakie są efekty, wyprowadziłem sie poza katowice, poza jurysdykcje tego pana. Moje obecne związki z katowicami: przyjazd o 6:50, wyjazd o 14:50, dziękuję Gierkowi za dobre drogi :D BYLE JAK NAJDALEJ OD TEGO GRAJDOLA !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś