Dodaj do ulubionych

Kładka nadal zamknięta. Musi dojść do kolejnej ...

IP: *.pools.arcor-ip.net 09.09.11, 10:32
A to Strzemieszyce Wielkie się od Dąbrowy oddzieliły? Coś mnie ominęło, czy autorzyna głupi tytuł nadała?
Obserwuj wątek
    • Gość: KKK Kładka nadal zamknięta. Musi dojść do kolejnej ... IP: *.123.201.53.jotanet.pl 09.09.11, 11:26
      Skurw.......o! Zginął człowiek, następni ludzi ryzykują swoje zdrowie i życie, a oni się kłócą i odwołują o kasacje wyroku?! PARANOJA! Miasto powinno wyremontować tą kładke i przekazać rachunek PKP
      • janonet4-4 Re: Kładka nadal zamknięta. Musi dojść do kolejne 09.09.11, 11:28
        oto "polska" czyli "PKP"
        • Gość: gość Re: Kładka nadal zamknięta. Musi dojść do kolejne IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.11, 12:49
          Bo to bolo tak:
          Byla sobie cebula i cosnek. I cosnek godo do cebuli: cebula, przejdz przez tyn mostek. I cebula spadla i sie zabiola a cosnek sie smiol.
    • Gość: antywszystko Kładka nadal zamknięta. Musi dojść do kolejnej ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 13:53
      urzędnicy z pkp i dąbrowskiego magistratu mają gdzieś miekszańców Strzemieszyc. To jest kpina!! A najgorsze że prokuratura znajdzie sobie kozła ofiarnego a reszta będzie po staremu!
    • Gość: heros Re: Kładka nadal zamknięta. Musi dojść do kolejne IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 14:36
      A gdzie Ty to kretynie wyczytałeś? jak byk jest Strzemieszyce - dzielnica DG
      • lia.13 Re: Kładka nadal zamknięta. Musi dojść do kolejne 10.09.11, 09:42
        wiesz jak jest, jak nic rozsądnego nie ma do powiedzenia w temacie to się geografii czepia troll jeden. A co do tematu, to przykre jest to, że takich kładek w Polsce jest niestety więcej.
    • Gość: kraka Kładka nadal zamknięta. Musi dojść do kolejnej ... IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.11, 09:08
      Wszystko jedno, gdzie się w Polsce taka kładka znajduje. TU CHODZI O BEZPIECZEŃSTWO LUDZI, których władze mają głęboko w czterech literach!!!!!!! Wszystko jedno, do kogo kładka należy, zwykłych ludzi nie obchodzi, kto jest jej właścicielem. Wstrętni urzędnicy, może dopiero dogadają się między sobą, gdy na tej właśnie kładce lub przy przebieganiu przez tory nieszczęście dotknie kogoś z ich rodziny.
    • Gość: ATLAS Kładka nadal zamknięta. Musi dojść do kolejnej ... IP: *.play-internet.pl 10.09.11, 09:22
      Jakby miał tam wypadek ktoś z miejscowej elyty lub jego rodziny to wam gwarantuje żeby sprawe załatwiono w try miga. A tak to mięso wyborcze jest tylko potrzebne do wyborów a pozniej pies im mordę lizał.
    • Gość: Werku Totalna indolencja IP: *.icpnet.pl 10.09.11, 09:46
      Weźcie się Ślązacy do roboty.
      • arnold7 Re: Totalna indolencja 10.09.11, 09:49
        Gość portalu: Werku napisał(a):

> Weźcie się Ślązacy do roboty.

Dabrowa Gornicza nie lezy na Slasku.
        • Gość: Werku Re: Totalna indolencja IP: *.icpnet.pl 10.09.11, 10:10
          Sorry.
          Skojarzyło mi się z rozkradaniem węgla z wagonów i kabli energetycznych kolejowych, tudzież szyn.
          Za zaistniałą nieścisłość przepraszam.

P.S. Ciekawostka: dwa tygodnie temu spędziłem długi weekend w okolicach Zawiercia. Autochtoni podkreślają że są Ślązakami, mówią z dziwacznym (chyba krakowskim) zaśpiewem. Mają dziwaczną, trochę rosyjską mentalność. To w końcu jest to Śląsk czy też nie?
          • arnold7 Re: Totalna indolencja 10.09.11, 10:23
            Pod Warszawa niektorzy autochtoni tez uwazaja sie a Slazakow, moze taka moda akurat jest, nie wiem do konca, nie prowadzilem badan w tym temacie. Zawiercie i okolice to czesc Malopolski, ktora znajdowala sie w zaborze rosyjskim.

• Gość: Werku Re: Totalna indolencja IP: *.icpnet.pl 10.09.11, 11:00
              Nie wiem jak jest pod Warszawą. Wstyd się przyznać ale nigdy nie byłem w Warszawie. W ogóle na wschodzie Polski nie byłem. Może to kiedyś nadrobię. Człowiek prawie całą Europę objechał a w stolicy Najjaśniejszej Rzeczpospolitej nie był.):
              Tak się składa że mam bliżej do innej stolicy, a i interesy firmowe, i rodzina bliżej tej drugiej stolicy są ulokowani.
              Co do waszego regionu: nie rozszyfrowałem jeszcze gdzie przebiega granica bycia Ślązakiem, gdzie NieŚlązakiem.
              Kupiłem dom na terenach Jury, jeździmy tam na weekendy od czasu do czasu, więc pewnie wkrótce to rozszyfruję czym się różnicie i czy to ma jakiekolwiek większe znaczenie.
              Jak na razie spostrzeżenia: architektura w miastach w regionie podobna (domki chyba tylko dachami się różnią), dużo przemysłu ciężkiego, mocno zagęszczone zaludnienie. Co do mentalności (znam tylko kilka osób z okolic Zawiercia i z Ogrodzieńca) - chyba masz rację, miałem skojarzenia "do pewnych rzeczy mają podejście jak Ruscy"
              Pozdrawiam Ślązaka.
              • arnold7 Re: Totalna indolencja 10.09.11, 11:08
                Gość portalu: Werku napisał(a):

> Co do waszego regionu: nie rozszyfrowałem jeszcze gdzie przebiega granica bycia
                > Ślązakiem, gdzie NieŚlązakiem.

Na pewno nie na mapie. Na Slasku nie mieszkaja sami Slazacy.

> Kupiłem dom na terenach Jury, jeździmy tam na weekendy od czasu do czasu, więc
                > pewnie wkrótce to rozszyfruję czym się różnicie i czy to ma jakiekolwiek większ
                > e znaczenie.

W Jurze? Powodzenia.

> Jak na razie spostrzeżenia: architektura w miastach w regionie podobna (domki c
                > hyba tylko dachami się różnią), dużo przemysłu ciężkiego, mocno zagęszczone zal
                > udnienie.

Jaki region masz na mysli?

> Pozdrawiam Ślązaka.

Pozdr.
                • Gość: Werku Re: Totalna indolencja IP: *.icpnet.pl 10.09.11, 12:01
                  Fajnie się z Tobą dyskutuje, niestety wyjeżdżam nad jezioro bo fajna pogoda więc muszę kończyć konwersację.
                  Co do twoich pytań:
                  Jura. Dom kupiłem na Jurze jako lokatę kapitału. Prognozy co do wzrostu cen nieruchomości w tym regionie turystycznym są obiecujące a cena zakupu była w porównaniu z cenami z naszego regionu bardzo ale to bardzo atrakcyjna. Sam dom fajny, fajnie położony. Po małym remoncie (już rozpoczęty) będę go na razie wynajmował. Mam już klienta na wynajem.
                  Kupiłem także dużą działkę budowlaną nieopodal - też lokata.
                  Co do regionu to trochę podróżowałem po woj. Śląskim, dojeżdżając autem też przejeżdżam przez spory fragment woj. śląskiego. Moja wiedza jest powierzchowna, zdaję sobie z tego sprawę. Ale zaczynają mnie te niuanse śląskie interesować.

Jeśli chodzi o ludność regionu to zdaję sobie sprawę że tak samo jak u nas po 1945 zjechało mnóstwo ludzi ze wschodu na miejsce ludzi którzy postanowili wrócić do Niemiec, tak samo u Was ktoś musiał uzupełnić te ubytki, chyba to trwało trochę dłużej - dodatkowo industrializacja lat 70-tych za Gierka.

Pozdrawiam z miasta Roberta Kocha.
    • Gość: krak Kładka nadal zamknięta. Musi dojść do kolejnej ... IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.11, 09:46
      Matka tego nieszczęśnika, który zginął na tej kładce powinna domagać się od miasta wielomilionowego odszkodowania!!!!! Nikt nie wróci życia jej synowi, ale zapłacenie ogromnej kwoty przez miasto, spowoduje, że urzędasy obudzą się z letargu i czym prędzej naprawią kładkę, aby była bezpieczna dla ludzi. W tym zakichanym kraju nikt za nic nie odpowiada, może zatem ogromne skutki finansowe beztroskich włodarzy spowodują, że wreszcie zabiorą się za sprawy, za które otrzymują bardzo duże wynagrodzenie. URZĘDASY!!! DO ROBOTY SIĘ BRAĆ CZYM PRĘDZEJ!!!!!!!!!
      • mroczny.tramwajarz Re: Kładka nadal zamknięta. Musi dojść do kolejne 10.09.11, 10:07
        Owszem, za coś się odpowiada - za papiery i pieniądze. Za wydanie pieniędzy na remont nieswojej własności można stracić pracę albo i iść siedzieć.
    • and_nowak A gdyby tak coś ZrOBiĆ? 10.09.11, 11:12
      Panowie urzędasy!
      A może by tak coś ZROBIĆ, zamiast tylko pitolić że się nie da?
      Bo można to zrobić tak:
      1. Remontujecie kładkę na własny (waszego budżetu) koszt. Działacie w imię wyższej konieczności, ze względu na zagrożenie życia ludzi - są zagrożeni albo na kładce, albo na torach. I nie jest to fikcja, już jest jedna ofiara!
      2. Następnie wracacie do waszego ulubionego zajęcia, tj. przerzucania piłeczki. Próbujecie wcisnąć koszty remontu do PKP. Uda się - to sprawa z głowy, wyszło na wasze. Nie uda się - widać nie mieliście racji, więc to był wasz obowiązek zrobić remont. Można też pójść na ugodę i się podzielić kosztami. MOŻNA!

Jak widać, WCALE NIE TRZEBA CZEKAĆ NA ŻADNE ROZSTRZYGNIĘCIA!
      Koniec końców i tak któraś ze stron sporu to zapłaci, a opóźnienie w pracach mierzy się w zagrożeniu kolejnych istnień ludzkich.
      • Gość: urzadrp Re: A gdyby tak coś ZrOBiĆ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.11, 11:33
        jakbymy zrobili te kładke to z czego by my premie wypłacili?
    • szpak.nie Kładka nadal zamknięta. Musi dojść do kolejnej ... 10.09.11, 11:14
      no proszę, już nie tylko dopalacze i ibupromy, ale i kładki zabiją. Dlaczego to jest nadal legalne???
    • Gość: Qba Kładka nadal zamknięta. Musi dojść do kolejnej ... IP: *.ryb.abpl.pl 10.09.11, 11:19
      A ja bym odkupił taką kładkę , wyremontował i ustawiłbym z jednej strony kasę.Za przejście np. 5 gr :)
    • mirafas Kładka nadal zamknięta. Musi dojść do kolejnej ... 10.09.11, 12:06
      Zaorać PKP
    • Gość: Fox Kładka nadal zamknięta. Musi dojść do kolejnej ... IP: *.versanet.de 10.09.11, 12:15

Wojewódzki Inspektorat Nadzoru Budowlanego w Katowicach jesienią zeszłego roku nakazał spółce remont fatalnego przejścia nad torami. Spółka odwołała się od tej decyzji. Kilka dni temu odwołanie odrzucił Naczelny Sąd Administracyjny w Warszawie. - Będziemy wnosić o kasację tego wyroku. Kładka należy do skarbu państwa, nie do nas - odżegnuje się Jolanta Michalska

Soond soondem, a sprawiedliwosc musi być po naszej stroonie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka