Dodaj do ulubionych

Niepełnosprawni muszą płacić za parking przed d...

IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.11, 04:47
Gazeta się wczesnie obudziła. Te miejsca są płatne już od pół roku, jak nie dłużej, a zdaje sie, ze obok siedzibę ma dział ogłoszeń Gazety. Jak już jestesmy przy tym parkingu, to moze warto przypomnieć, że do pociągu trzeba jakoś ludzi dowieść, kogos odebrać, nadać kurierska - wiec nie rozumiem, dlaczego za 10 minut postoju mam płacić 6 zł. Przez pewnien czas, jakoś rok temu, pierwsze 10 czy 15 min było bezpłatne, teraz mam bulić, dlatego, ze kogoś podwożę i pomagam bagaze zaniesc na peron. A co jak pociag ma spóźnienie, a czekam na kogoś - niech kolej za mnie zapłaci, czemu ja mam być stratny. Rozumiem, ze parking jest płatny, bo zaraz by sie zapełnił, ale jest na tyle mały, ze raczej "bileterzy" mają orientację czy faktycznie ktoś idzie na dworzec po bilet, czy do sklepu na drugą stronę. Osobna sprawą jestr chamstow parkingowych - skąd oni ich biora, z wyprzedaży, czy co?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: Niepełnosprawni muszą płacić za parking przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.11, 07:35
      Parszywe miasto :/
      • Gość: taka prawda Re: Niepełnosprawni muszą płacić za parking przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.11, 10:29
        A co to niepełnosprawni święte krowy?? I tylko mi nie pisać że są biedni bo na samochód i paliwo ich stać. 90% to mają tylko plakietki a poruszają się sprawniej niż ja.
    • Gość: 2kotunia1 Niepełnosprawni muszą płacić za parking przed d... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.11, 09:37
      Tak, wiecie więc już dlaczego u kolejarzy taki syf? Bo w e łbach mają zamiast mózgu, błoto pośniegowe
    • Gość: @ruska Re: Niepełnosprawni muszą płacić za parking przed IP: *.play-internet.pl 25.09.11, 09:44
      Na parkingach rządzą firmy a Zagłębia i kilka z Podbeskidzia; parkingowi... to ich krewni.
      • Gość: xyz Re: Niepełnosprawni muszą płacić za parking przed IP: *.c193.msk.pl 25.09.11, 17:26
        Nie ma czegoś takiego jak ,,Podbeskidzie".

www.wojewodztwoslaskie.pl/index3.php?id=wojewodztwo_slasko-malopolskie
    • Gość: pelnosprawny czy niepelnosprawni to swiete krowy? IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.11, 09:53
      nie dosc ze maja osobiste najwygodniejsze miejsca ktorych nikt nie moze zajac tylko czekaja wolne kiedy reszta robi 6 kolko wokol parkingu to jeszcze oburzeni ze nie za darmo?
      w czym oni sa lepsi od innych ze inni musza placic a oni nie?
      na samochod ich stac a na parking juz nie? czy z racji niepelnosprawnosci wszystko im sie nalezy?
      • Gość: belbel Re: czy niepelnosprawni to swiete krowy? IP: *.mikolow.multimetro.pl 25.09.11, 10:04
        Dokładnie tak! Z resztą zdecydowana większość z nich to są tacy niepełnosprawni jak i ja. Mają kartonik bo paznokieć im zszedł albo babcia jest niepełnosprawna tylko jakimś cudem prawie nigdy z nimi nie jeździ...
        • Gość: xxx Re: czy niepelnosprawni to swiete krowy? IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.11, 09:20
          Zadziwiająco szybka diagnoza. Może zaczniesz leczyć "geniszu medyczny". Zazdrość Cię zżera czy co? Tak się składa, że należę do grona tych znienawidzonych przez Ciebie niepełnosprawnych, po których "na oko" nie widać choroby i chętnie się z Tobą zamienię stanem zdrowia. Człowiek nie tylko składa się z kości i mięśni( tu upośledzenie jest z reguły widoczne), ale i z wielu innych organów, które potrafią bardziej dokuczać niż brak nogi. Zastanawiam się, czy również nie powinieneś się starać o orzeczenie komisji lekarskiej, a później o kartę parkingową z powodu upośledzenia bardzo ważnego organu znajdującego się w głowie.
          Pozdrawiam.
          Osoba, u której orzeczono znaczny stopień niepełnosprawności.
    • Gość: fdbg Re: Niepełnosprawni muszą płacić za parking przed IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.11, 10:04
      Ale dlaczego mają nie płacić? Przecież tak się głośno domagają równych praw, to dlaczego mają im przyslugiwać jakieś przywileje?
    • Gość: ejendi Niepełnosprawni muszą płacić za parking przed d... IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.11, 10:06
      a czemu miały by być bezpłatne?! to że ktoś ma prawo do parkowania na takim miejscu nie oznacza że jest biedny i trzeba mu nadskakiwać .
    • Gość: acomitam Niepełnosprawni muszą płacić za parking przed d... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.09.11, 10:18
      Współczuję tym prawdziwie i poważnie będącym niepełnosprawnymi. Nie jestem w stanie zrozumieć jednak dlaczego z jednej strony większość z nich oraz organizacje ich zrzeszające, instytucje rządowe, samorządowe, pozarządowe dążą ( albo tylko tak sobie opowiadają bzdety ) do itegrowania niepełnosprawnych z pełnosprawnymi a z drugiej strony robią z nich świete krowy. Dla mnie jest to głupie, bezsensowne.
    • Gość: o co kaman Niepełnosprawni muszą płacić za parking przed d... IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.09.11, 10:18
      Niepełnosprawni chcą być traktowani tak, jak wszyscy inni obywatele.
      I bardzo słusznie!
      "Koperta" jest gestem woli społeczeństwa dającym im możliwość zaparkowania tam, gdzie inni nie mogą.
      I to powinno wystarczyć!
      Stać na konia, to stać i na karetę.
      Niech płacą tak, jak wszyscy inni.
    • Gość: dżony pekape Niepełnosprawni muszą płacić za parking przed d... IP: *.gdynia.mm.pl 25.09.11, 10:23
      Jak te miejsca będą bezpłatne, to zaczną służyć jak park&ride. Niepełnosprawny będzie tam zostawiać samochód przed podróżą pociągiem i auto będzie stało aż do powrotu. Ja nie mówię, że to dobrze albo źle, tylko że tak będzie.
    • rave8 Niepełnosprawni są pełnosprawni-zostawcie ich! 25.09.11, 10:46
      1) A dlaczego niepełnosprawni mają niby nie płacić?
      2) Czy są ludźmi drugiej kategorii?
      3) Czemu za niepełnosprawnych mają płacić zawsze podatnicy? Rozumiem ich sytuacje, ale dlaczego odpowiedzialność za ich niepełnosprawność obarcza się zwykłych podatników?
      4) W większości niepełnosprawni to ludzie dobrze radzący sobie w każdej sytuacji. Dzisiaj stopnie niepełnosprawności przyznaje się na podstawie banknotów jakie się posiada, bądź to na podstawie znajomości i układzików.
      5) Czemu niepełnosprawni są ponad prawem? Czy tym sposobem próbuje się im zadośćuczynić ich niepełnosprawność?
      6) Kilka dni temu widziałem Pana wysiadającego z auta, który miał naklejkę na szybie świadczącą o niepełnosprawności - facet poruszał sie znakomicie i nie wyglądał na niepełnosprawnego, niejeden mu pozazdrościłby kondycji i werwy.
      7) Nie możemy wylewać odpowiedzialności i obciążać zwykłych ludzi za niepełnosprawność innych. Pomoc dla tych ludzi nie powinna być ustalana odgórnie idiotycznymi przepisami, ustawami i nakazami, a raczej każdy człowiek sam powinien dojrzeć do tego że warto takiej osobie pomóc. To ode mnie wypływa chęć pomocy a nie od przepisu do którego muszę się dostosować. Przez te głupie socjalistyczne przepisy i przyzwyczajenia człowiek niepełnosprawny jest traktowany jako ktoś bardzo ułomny - a tak być nie powinno.
      8) Jest to bardzo drażliwy i ostrożny temat na który mało kto odważy się mówić konkretnie, bez zbędnej hipokryzji - i tutaj wypływa zakłamanie i obłuda współczesnego dziennikarstwa.
      9) NIEPEŁNOSPRAWNI CHCĄ BYĆ TRAKTOWANI JAK PEŁNOSPRAWNI WIĘC IM TO UŁATWIAJMY LIKWIDUJĄC TE WSZYSTKIE BZDURNE PRZEPISY I NAKAZY - NIE RÓBMY NA SIŁĘ KOLEJNEJ GRUPY UPRZYWILEJOWANYCH I UŁOMNYCH.
      • Gość: miłosz Re: Niepełnosprawni są pełnosprawni-zostawcie ich IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.09.11, 11:03
        Bo ja geniuszu w przeciwieństwie do Ciebie nie mam możliwości przejść nawet 100 metrów samodzielnie co się wiąże z użyciem samochodu.Więc proponujesz bym co 100 metrów wyciągał 6 zł?czy Ty człowieku myślisz wogóle?
        • rave8 Re: Niepełnosprawni są pełnosprawni-zostawcie ich 25.09.11, 11:08
          Przepraszam - zaraz ci przeleje na konto 1000zł i wstrzymamy wszystkie inwestycje w Polsce po to aby wybudować ci pałac.
          Twoją bronią jest twoja niepełnosprawność. Obarczasz cały świat swoją niepełnosprawnością. Chętnie bym ci pomógł ale ty tylko kasę widzisz. Obłuda.
          • Gość: xxx Re: Niepełnosprawni są pełnosprawni-zostawcie ich IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.11, 09:30
            Zadziwia mnie rave8 Twoja bezwzględność wobec słabszych i Twój prymitywny umysł. Jak już napisałem wyżej takiemu idiocie jak Ty może sam powinieneś się starać o orzeczenie komisji ponieważ organ p t. mózg z pewnością w Twoim (i większości na tym forum) przypadku nie domaga.
            Zdrówka życzę.
    • rojberek Nie rozumiem, dlaczego mają nie płacić!? 25.09.11, 11:11
      Należy im zapewnić odpowiednio szerokie i dobrze usytuowane miejsce parkingowe - ale płacić powinni jak każdy inny użytkownik. Skoro inwalidę stać na auto to na parking też powinno. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego.
    • firiduri Niepełnosprawni muszą płacić za parking przed d... 25.09.11, 12:01
      Liczne wypowiedzi popierające obecny stan rzeczy, czyli płatny parking dla niepełnosprawnych, ukazują ponury wizerunek polskiego społeczeństwa. Mimo wielu akcji edukacyjnych, wciąż istnieją podstawowe problemy, z jakimi muszą borykać się niepełnosprawni. Płatne parkingi, zajmowanie miejsc, brak podjazdów i cały szereg innych spraw. Trudno będzie zrealizować europejskie idee w społeczeństwie, którego obywatele wyrażają się w taki sposób - "stać go ba brykę, to niech płaci za parking", albo "chcą być traktowani jak normalni, to niech płacą". Osoba niepełnosprawna nie koniecznie musi być właścicielem samochodu. Może być podwożona przez brata, ojca, matkę (niepełnosprawne dzieci), albo może być podwożona przez życzliwą osobę. Niepełnosprawni mają problemy nie tylko z poruszaniem się, ale i z pracą. Często nie są w stanie wykonywać żadnego zajęcia, a ich dochody ograniczają się do cienkiej renty. Opłata parkingowa to dla nich istotny wydatek, natomiast rezygnacja z opłaty to niewielki, wręcz mikroskopijny uszczerbek w dochodach właścicieli parkingu, a także i miasta, które siłą rzeczy jest odpowiedzialne za ten stan rzeczy (wystarczyło w umowie dzierżawy zastrzec warunek). W innych częściach miasta co prawda istnieją niepłatne miejsca dla niepełnosprawnych, ale wyraźnie są wyznaczone w takiej ilości, że chodziło tylko o odwalenie sprawy (oby się tylko w papierach zgadzało).
      Nie tak dawno padały hasła: "ESK", "Miasto ogrodów", ale raczej należałoby powtórzyć za Mrożkiem "wy tam mówicie EUROPA, a u nas ciągle krasnoludki szczają do mleka".
      • Gość: mods Re: Niepełnosprawni muszą płacić za parking przed IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.11, 12:13
        Kolejny leming-socjalista zapatrzony w utopijną rzeczywistość. Brak logiki, własnego zdania i bezkrytyczne zamiłowanie do eurokołchozu, powtarzanie utartych regułek typu: polska-zacofanie, zachód- nowoczesność. Jakież to typowe dla marionetki.
        Odpowiedz na proste pytanie:
        Czemu pełnosprawni mają płacić za parkowanie niepełnosprawnych???
        Bo ty tak chcesz, bo marny dziennikarzyna tak chce, bo socjalizm tak chce?
        • firiduri Re: Niepełnosprawni muszą płacić za parking przed 25.09.11, 13:28
          Gość portalu: mods napisał(a):

> Kolejny leming-socjalista zapatrzony w utopijną rzeczywistość. Brak logiki, wła
          > snego zdania i bezkrytyczne zamiłowanie do eurokołchozu, powtarzanie utartych r
          > egułek typu: polska-zacofanie, zachód- nowoczesność. Jakież to typowe dla mario
          > netki.
          > Odpowiedz na proste pytanie:
          > Czemu pełnosprawni mają płacić za parkowanie niepełnosprawnych???
          > Bo ty tak chcesz, bo marny dziennikarzyna tak chce, bo socjalizm tak chce?

Natomiast twoja logika dziwnie zmierza w kierunku, w którym prawo do życia mieli silni i zdrowi, reszta do gazu. Wiemy jak się to skończyło. Czy przypadkiem nie należysz do tych pazernych, którzy pracują tylko dla siebie, nic dla innych. Tylko dbają o własny "ogródeczek". Proponujesz nam autystyczny model państwa (czyli państwa chorego). Na twoje pytanie jest wiele odpowiedzi. Życie przebiega nie tylko według pozytywnego scenariusza. Twoje możliwości wraz z wiekiem będą się kurczyły. Kiedy będziesz wyraźnie już odstawał od silnych i zdrowych, to powinno się ciebie (zgodnie z twoją żelazną logiką) dostarczyć do utylizacji. Ale też, jeżeli już mowa o pieniądzach, można odpowiedzieć na twoje pytanie tak: im łatwiej się żyje niepełnosprawnym w społeczeństwie, tym mniej kosztują. Chytry dwa razy traci.
          • Gość: mods Re: Niepełnosprawni muszą płacić za parking przed IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.11, 15:06
            firiduri napisał
            > Natomiast twoja logika dziwnie zmierza w kierunku, w którym prawo do życia miel
            > i silni i zdrowi, reszta do gazu.

Przykro mi ale nigdzie tak nie napisałem i masz poważny problem ze zrozumieniem logicznych zdań. Typowa obrona lewactwa, jeśli nie zgadzasz się z nimi to znaczy że jesteś nazistą, oprawcą, katolikiem, wyzyskiwaczem itd .Masz typowo wąski horyzont myślowy, klapki na oczach i niczym się nie różnisz od starszych babć od Rydzyka - łykasz jak pelikan wszystko co gazety wypiszą.

firiduri napisał
            Czy przypadkiem n
            > ie należysz do tych pazernych, którzy pracują tylko dla siebie, nic dla innych.

Pracuje na siebie i na swoją rodzinę. Nie pracuje na ciebie (chociaż wiem że byś bardzo chciał), nie pracuje na leniwych. Widzę że bardzo interesujesz się cudzym portfelem. Najchętniej byś przywrócił przymus do pracy i niech każdy obywatel oddaje 90% zarobków na cele wg. ciebie uznane. Kipi z ciebie komunizm. Wspólna skarbonka utopijny lewaku nie sprawdza się bo żyją tacy jak ty co nachapać się chcą kosztem innych.

firiduri napisał
            Kiedy będziesz wyraźnie już odstawał od silnych i zdrowych, to p
            > owinno się ciebie (zgodnie z twoją żelazną logiką) dostarczyć do utylizacji.

Pudło to ty chcesz utylizowac ludzi i ich okradać. Różnica pomiędzy tobą a mną jest taka że ty chcesz być utrzymywany całe życie przez podatników (mówiąc prościej chcesz ich okradać), a ja się ubezpieczyłem za własne uczciwie zarobione pieniądze aby nikogo nie obciążać. odpowiedzialność to się nazywa. Ty liczysz zawsze na opiekuna.

Co do niepełnosprawnych i poszkodowanych przez los:
            Nie mam zwyczaju mówienia o tym na forum bo to jest moja indywidualna sprawa. Od pomocy słabszym są instytucje charytatywne i tam DOBROWOLNIE każdy normalny człowiek może kierować pieniądze. Ty zaś byś okradł podatników i na siłę wspierał leniwych i nie zaradnych. każdy musi dojrzeć do tego że pomoc innym jest dobrowolną i suwerenną sprawą każdej jednostki. Ty niestety nie dojrzałeś do tego i zatrzymałeś się na etapie zabierania jednym i oodawania drugim.

Nadal wymigujesz się od odpowiedzi na proste pytanie to kolejny dowód na to że wielbisz modle państwa komunistycznego.
            Prawisz socjalistyczny bełkot i trzeba tobie proste i logiczne sprawy tłumaczyć jak dziecku 5 letniemu. Hitler, Stalin poczatkowo mielił identyczne poglądy jak ty: stworzyli model państwa socjalistycznego opartego na wyzysku gdzie okradali za pomocą wysokich podatków swoich obywateli.
            Żenada socjalisto
            • firiduri Re: Niepełnosprawni muszą płacić za parking przed 25.09.11, 20:40
              Gość portalu: mods napisał(a):

"(...) Nadal wymigujesz się od odpowiedzi na proste pytanie to kolejny dowód na to że wielbisz modle państwa komunistycznego.
              Żenada socjalisto"

Ho, ho!!! Widzę, że mam do czynienia z obywatelem sytym, zadbanym, poprawnie ułożonym i w każdym calu wzorowym (a i do bólu logicznym, czego dowodem powyższy cytat). Sądząc po ilości przeróżnych insynuacji jakimi zostałem tu obdarzony (że komunista, socjalista, utopijny lewak co chce zaglądać do cudzego portfela, etc.), to zapewne mam do czynienia z gorliwym wyznawcą gospodarki kapitalistycznej opartej na twardych regułach rynku. Chyba nie przesadzę, jeżeli napiszę, że obywatel mods bardzo pewnie i bezpiecznie czuje się w swoim kapitalistycznym świecie (zwłaszcza z polisą w kieszeni).
              Podziwiam dobre samopoczucie - biorąc pod uwagę ostatnie wyczyny kapitalistycznego świata w dziedzinie ekonomii. Złamane zostały już chyba wszystkie żelazne reguły rynku, którymi do tej pory kierował się kapitalistyczny świat, a to podobno jeszcze nie ostatnie słowo. W każdym razie z kieszeni podatników do kieszeni różnych naciągaczy przepompowano niewyobrażalną górę szmalu i to też jeszcze nie ostatnie słowo. Chcąc nie chcąc, coś tam musiano skubnąć i z portfela obywatela mods? Czy jeszcze nie? Taki banalny kurs franka i okazuje się, że w garażu stoi jedna „bryka” w cenie dwóch. Co więc może się zdarzyć z polisą na przestrzeni wielu lat? Może będzie trzeba ją sprzedać w antykwariacie na kawałek chleba? Nie życzę, lecz różnie bywa.

Ale wracając do tematu. Jeżeli chodzi o stopień trudności, to sprawa opłat parkingowych wydaje się niezwykle prosta do załatwienia. Dowód? Wiele gmin (bez specjalnych instrukcji) załatwiło sprawę opłat poprawnie, albo wręcz modelowo,. Jednak w innych gminach władzę sprawują obywatele pokroju miro i nie ma co liczyć na zwyczajne, ludzkie zrozumienie. Musi istnieć prawo, musi być przepis, a do egzekwowania wyznaczony cały aparat administracyjny - z policją i strażą miejską (to też kosztuje podatnika). Są takie miejsca w Polsce, że inaczej się nie da. Bez regulacji prawnej nie da się wytłumaczyć co niektórym, aby nie wyrzucali swoich śmieci w lesie, nie porzucali zwierząt (przywiązanych do drzewa), nie wypalali traw na wiosnę, czy też nie palili papierosów w knajpach i miejscach publicznych. Sprawy niby proste, niby do załatwienia na drodze społecznego porozumienia?
              Zwolnienie z opłat niepełnosprawnych wydaje się należeć również do tego gatunku problemów – prostych, a jednak wymagających nadzwyczajnego podejścia.
              A sprawa jest na tyle uciążliwa dla niepełnosprawnych, że już w 2008 roku Rzecznik Praw Obywatelskich skierował pismo do Ministra Pracy i Polityki Społecznej z prośbą o przygotowanie projektu nowelizacji ustawy regulującej prawnie sprawę parkowania zmotoryzowanych niepełnosprawnych. Jak do tej pory bez rezultatu. Niestety, niepełnosprawni nie mają siły przebicia kiboli, którzy o wiele więcej kosztują podatnika, ale cieszą się powszechnym uznaniem "świętej krowy". Warto o tym przypomnieć, kiedy kandydaci na posłów rozjeżdżają się po kraju w poszukiwaniu „biednej staruszki”, albo jakiegoś „poszkodowanego”, któremu we współczuciu rzucają się do nóg i rąk (oczywiście tylko przed kamerą). W Katowicach poseł Plura, sam niepełnosprawny, zasłynął raczej jako zwolennik uznania śląskiej gwary za język. Ciekawe byłoby jego zdanie w tej sprawie.
              Proszę mi też powiedzieć i wykazać, w jaki sposób zwolnienie z opłat za parkowanie uszczupli (i o ile) kieszenie podatników?
    • Gość: pełnosprawny nadużycia IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.11, 12:22
      "Niepełnosprawni" (specjalnie w cudzysłowie -wiadomo o co chodzi) często nadużywają przywilejów, tym samym robiąc krzywdę prawdziwym niepełnosprawnym. Podobnie jest z "żebrzącymi", którzy poprzez swój oszukańczy proceder powodują, że człowiek może przejść obojętnie obok naprawdę potrzebującego. NALEŻY bardziej dokładnie weryfikować oszustów!
      PS. Popieram opinie poprzednich komentujących -to że jest miejsce wyznaczone OK, to że jest ono płatne również OK !
    • Gość: Kierowca Niepełnosprawni muszą płacić za parking przed d... IP: *.opera-mini.net 25.09.11, 13:01
      Z innej beczki - czy w PL jest jeszcze jakieś inne miasto oprócz Katowic, gdzie podróżny nie może zostawić bezpłatnie auta do 15/30 min, aby kupić bilet? Było wczesniej kilka miejsc, ale teraz jest postoj TAXI z korporacji. Nawet parking Poczty jest po godzinie16 płatny, rowniez dla pracowników Poczty. Chore miasto...
      • firiduri Re: Niepełnosprawni muszą płacić za parking przed 25.09.11, 13:33
        Gość portalu: Kierowca napisał(a):

(...) Chore miasto..."

Jak widać nie tylko niepełnosprawni mają w Katowicach problemy. Aby się dowiedzieć dlaczego to miasto jest chore, należy przeczytać kilka postów...
    • Gość: obserwer Niepełnosprawni muszą płacić za parking przed d... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.11, 14:07
      Sam jestem niepełnosprawny. Ale akurat czas zajęcia miejsca pod dworcem PKP (na załatwienie kupna biletu czy odebranie bagażu) dla mnie to nie 30 minut a 60. I tyle minut uważam powinno być bezpłatne.
      A kto chciałby sobie zaparkować na 8 godzin bo dojeżdża dalej pociągiem do pracy lub pracuje w pobliżu to już nadużywa przywileju i blokuje te miejsca innym ON na chwilowe postoje.
      I tak uważam, że powinien wtedy stanąć na ogólnie dostępnym i płatnym miejscu. Inaczej Blokada na kola i kasa za wykorzystywanie prawa.
    • Gość: non grata Re: Niepełnosprawni muszą płacić za parking przed IP: *.opera-mini.net 25.09.11, 15:35
      Właściwie na każdym kroku człowiek czuje się w Kicach jak niepożądany element. Kto może wyjeżdża. Dlaczego 6zł a nie 1.50 ? Chamstwo parkingowych ? A np. lekarzy, i to nawet bez nfz ? A w urzędzie ? Na dworcu ? Zdziwieni ? Słusznie. Coś tu nie gra.
    • Gość: xyz Re: Niepełnosprawni muszą płacić za parking przed IP: *.c193.msk.pl 25.09.11, 17:27
      Koperty są po to, żeby wysyłać listy, ewentualnie wręczać ,,prezenty" :D
    • Gość: ulcia Niepełnosprawni muszą płacić za parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.12, 15:55
      To jest niedorzeczne!W Olkuszu Urzędnicy w Mieście, tez nakazali pobierać opłatę.
      Znaczy to, że każdy Burmistrz,Naczelnik czy Radny stanowi swoje prawo!A niepełnosprawny z karta parkingową i umiarkowanym stopniem musi płacić, a co!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka