Dodaj do ulubionych

Som sam jescy Slonzouki

IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.02, 18:56
Cy we Gubcycach som jescy jakes Slonzouki ,abo jus yno same Kargule?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tadek Re: Som sam jescy Slonzouki IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 22:38
      Do Teia.
      Ty dupku! Slazkow takich jak ti zesmy jyz dawno wypiedrolili do zasranych
      Niemiec.
      • ins Re: Som sam jescy Slonzouki 22.06.02, 00:37
        ty roz tadek roz gonzo - cosik mnie sie chrzani....
        • Gość: W Re: Som sam jescy Slonzouki IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 21.07.02, 19:12
          Dej pozor Tadek cobys nie wrociol na swojo Ukraina!
      • Gość: Adolf Re: Som sam jescy Slonzouki IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 31.08.02, 22:49
        Do Tadka .Wiesz gdzie lezy LWOW jak nie to zobacz na mape gnido z GALICJI
        • Gość: Tadek Re: Som sam jescy Slonzouki IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.02, 21:53
          Chlopaki macie racje !
          Tylko to ze wy jestescie niby na swoim ,ale praw do tego nie macie !
          Teraz to juz wam zostalo tylko "szczekanie "
          Tak pochodze z galicji ,ale teraz jestem slazakiem ,gdyz sie to urodzilem,
          choc z wami szwabami nic mnie nie laczy, i tak niech zostanie .
          Ale za to Wy jestescie beznarodowcami ,no bo to ani Polak ,ani Niemiec,
          W Polsce jestescie nikim i w niemczech tak samo.
          Niemacie nawet swojej ojczyzny , wiec co wam pozostalo ?
          Tylko troche "poszczekac"
          Rozumie was i zal mi was , przyjmijcie moje wyrazy ubolewania !
          Tadek
          • Gość: Adolf Re: Som sam jescy Slonzouki IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 15.09.02, 23:20
            Tadek od kiedy jestes SZWABEM czyli SLAZAKIEM ???Jezeli nas nie lubisz droga
            wolna na Galicje czy na UKRAINE mysle ze sie rozumiemy SLASK dostaliscie za
            wasz zasrany wschod !!!Czy my przyslismy do was czy wy do nas co sadziz
            TADEK???Czy mysmy chcieli tej wojny ktora zakonczyla sie kleska dla nas???
            SLASK JEST IZOSTANI NIEMIECKIM JAKI BYL PRZEZ WASZE FALSZOWANIE HISTORI TO DO
            WAS CZYLI POLSKI NALEZALO BY POLOWA EUROPY .Gdyby nie NIEMCY TO DZISIAJ
            ZDYCHACIE Z GLODU popatrz na szpitale czy inne POLSKI INNSTYTUCJIE wszedzie
            NIMIECKA POMOC !!!Chociaz siedzicie w NIEMIECKICH domach ktore zajmujecie do
            dzis mnie osobiscie bylo by wstyd jako POLSKIEMU KATOLIKOWI w zrabowanych
            domach siedziec ,czy cmentarze czy koscioly odprawiacie msze w NIEMIECKICH
            kosciolach i muwicie ze to wiecznie POLSKIE -CYGANSTWO NA CYGANSTWIE .POLAK
            POTRAFI .Muwisz ze w POLSCE i Niemczech jestesmy niczym a czym ty jestes na
            SLASKU ????Mysle ze sytuacja sie jeszcze zmieni iwtedy zobaczymy kto jest
            wdomu!!!! TO BYLO TAK W WASZEJ GALICJI JEDEN ZEGAR W WIOSCE MIELI POWROZEM
            (CZYLI LINA ) GO NACIAGALI DO BECZKI SRALI AJAK BECZKA BYLA PELNA TO BYLA
            UWAS GWIAZDKA !!!Tadek popatrz si na wasze Niemieckie wioski jak one wygladaja
            a potem powiedz cos na SZWABOW u nas ordnung auwas co ???
          • Gość: Adolf Re: Som sam jescy Slonzouki IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 15.09.02, 23:21
          • Gość: Adolf Re: Som sam jescy Slonzouki IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 15.09.02, 23:21
            • Gość: Tadek Re: Som sam jescy Slonzouki IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.02, 20:34
              Pies co duzo szczeka - nie gryzie ,wiec zamknij twoj szwabski pysk bo ci to
              nic jez nie pmoze !!
              • Gość: Adolf Re: Som sam jescy Slonzouki IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 21.09.02, 06:52
                Hallo Tadek nie nerwoj sie ja szczekam ale nie gryze ale racje mam .Niedlugo
                Stoiber zostanie KANCLERZEM NIEMIEC i ztego co wyglada zecznie sie nowa
                polityka o NIEMCY za ODRA i NYSA.
            • Gość: adolf Re: Som sam jescy Slonzouki IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 16.10.02, 21:04
              Gość portalu: Adolf napisał(a):

> Tadek od kiedy jestes SZWABEM czyli SLAZAKIEM ???Jezeli nas nie lubisz droga
              > wolna na Galicje czy na UKRAINE mysle ze sie rozumiemy SLASK dostaliscie za
              > wasz zasrany wschod !!!Czy my przyslismy do was czy wy do nas co sadziz
              > TADEK???Czy mysmy chcieli tej wojny ktora zakonczyla sie kleska dla nas???
              > SLASK JEST IZOSTANI NIEMIECKIM JAKI BYL PRZEZ WASZE FALSZOWANIE HISTORI TO
              DO
              > WAS CZYLI POLSKI NALEZALO BY POLOWA EUROPY .Gdyby nie NIEMCY TO DZISIAJ
              > ZDYCHACIE Z GLODU popatrz na szpitale czy inne POLSKI INNSTYTUCJIE wszedzie
              > NIMIECKA POMOC !!!Chociaz siedzicie w NIEMIECKICH domach ktore zajmujecie
              do
              > dzis mnie osobiscie bylo by wstyd jako POLSKIEMU KATOLIKOWI w zrabowanych
              > domach siedziec ,czy cmentarze czy koscioly odprawiacie msze w NIEMIECKICH
              > kosciolach i muwicie ze to wiecznie POLSKIE -CYGANSTWO NA CYGANSTWIE .POLAK
              > POTRAFI .Muwisz ze w POLSCE i Niemczech jestesmy niczym a czym ty jestes na
              > SLASKU ????Mysle ze sytuacja sie jeszcze zmieni iwtedy zobaczymy kto jest
              > wdomu!!!! TO BYLO TAK W WASZEJ GALICJI JEDEN ZEGAR W WIOSCE MIELI POWROZEM
              > (CZYLI LINA ) GO NACIAGALI DO BECZKI SRALI AJAK BECZKA BYLA PELNA TO BYLA
              > UWAS GWIAZDKA !!!Tadek popatrz si na wasze Niemieckie wioski jak one
              wygladaja
              > a potem powiedz cos na SZWABOW u nas ordnung auwas co ???
              pozdrowienia kolego maz to samo na mysli co ja POLAK POTRAFI
          • Gość: Superszymon Re: Som sam jescy Slonzouki IP: proxy / *.radomsko.sdi.tpnet.pl 13.01.03, 10:07
            nie ma ludzi bez narodowości, chyba że sami sie na to zdecyduja. to jak z
            przeszłościa - mozna o niej zapomniec, mozna ją pamiętac, zalezy co sie soba
            reprezentuje
    • Gość: Lanumisu Re: Som sam jescy Slonzouki IP: *.dip.t-dialin.net 16.10.02, 12:55
      Oj Tadku zal mi cie bo te twoje wypowiedzi to same bzdety. Rozejrzyj sie tylko
      po wsiach gdzie przybysze ze wschodu gospodaruja i porownaj z wsiami gdzie
      mieszkaja miejscowi. Jesli roznic nie zauwazasz to jestes slepy.
      A tak na marginesie: szwabskimi autami to chcecie jezdzic? Pokazcie wasze
      osiagniecia. Chyba tylko samowar. No ale to tez jest dumny wynalazek.
      • Gość: Mxxx Re: Som sam jescy Slonzouki IP: 213.216.74.* 10.11.02, 21:37
        Górny Ślonsk łod Brzegu aże do Brynicy, łod Kluczborka do Istebny i Zaolzie z
        nami. Głubczyce tyż ślonskie chociaż nie wyglondajom.Pozdrowienia z Chorzowa
        dla wszystkich Ślonzoków, kiere sam jeszcze łostali.
    • Gość: Adolf Re: Som sam jescy Slonzouki IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 26.12.02, 09:08
      Wesolych Swiat i szczesliwego NOWEGO ROKU wszystkim gorolom zyczy Adolf
      • Gość: theoderich ein echter deutscher..... IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.03, 03:19
      • Gość: Alex ein echter Deutscher..... IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.03, 03:35
        .....und kein Möchtegerne, so wie all diese Schlesier. Ihr verfickten
        Schlesier solltet endlich mal einsehen, dass kein Wichser Euch eingebildeten
        Hurrensöhne mehr westlich der Oder sehen will. Nein, und Stoiber, dieser
        Prolet, ist zum Glück, dem reinadoptiven und gesunden Menschenverstand der
        Mehrheit aller Deutschen sei Dank, nicht Kanzler geworden... und auch wenn
        er's wär, so bilde Dir nicht ein, Slawe, denn das seid ihr alle Schlesier!!!,
        dass er wegen Euch Stress mit Polen suchen würde.

Wir haben zumindest auch genug von Euch dummen Aussiedlern hier in Good Old
        Germany und machen Nacht für Nacht Jagd auf Euch dumme Ausländer. Bleibt
        gefälligst zu Hause in fuckin' Schlesien oder sucht Euch am besten gleich ne
        neue Heimat, irgendwo auf der Antarktis oder aufm Mond. Da wärt Ihr und Eure
        arschleckende Möchtegernerasse wenigstens für Euch allein...

In diesem Sinne, bitte keine ungebildeten, übelriechenden und schlicht dummen
        Schlesier mehr in deutschen Landen. BITTE!!!! Verschont uns mit Eurer
        Gegenwart.....

Sonst müssen wir, wie so oft, den Rüppel rausholen....

Ein deutscher Skin
        • Gość: Super Re: ein echter Deutscher..... IP: *.pppool.de 02.03.03, 18:25
          Du kleine Wichser verpiß dich aber schnell heimat sucht dir selber ?????
          • Gość: skin lehrer IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.03, 21:55
            könntest Du das bitte auch mal auf Deutsch schreiben, kleiner, ungebildeter,
            übelriechender Schlesier!!!!

Man o man, ich hoffe das bißchen Deutscher Sprache (wenn man die von Dir
            verfassten Hyroglyphen überhaupt so nennen darf) hast du irgendwo beim Türken
            aufgepickt, als Du Döner holen warst und hast sie nicht auf Deiner verfurzten,
            heruntergekommenen schlesischen Schule gelernt. Denn wenn es auf der Schule
            war, dann Gute Nacht polnisches Bildungswesen... Aber dumme Schlesier wie du
            gehen ja sowieso nicht zur Schule....

Ich und meine Freunde hier in Kassel können Dir aber ein bißchen Nachhilfe in
            Deutsch und deutscher Kultur erteilen... Komm doch mal einfach uns besuchen
            und wir zeigen Dir wie gern wir die Schlesier und andere dumme Aussiedler wie
            etwa diese Russlanddeutsche haben... MIT KNÜPPEL UND BASEBALLSCHLÄGER LERNST
            DU NOCH DIE DEUTSCHE HYMNE RÜCKWERZ ZU SINGEN !!!!!!!

• Gość: sorry Re: lehrer IP: *.pppool.de 03.03.03, 21:39
              Krotka odpowiec Polak nauczyl sie niemieckiego i cwaniakojesz prostaku !
    • Gość: MartMar Wasserpolaci IP: *.ostrava.worldonline.cz 21.04.03, 13:56
      Kdo jest Wasserpolak?
      wszystko tutaj:
      morava.cz/modules.php?op=modload&name=XForum&file=viewthread&tid=67
    • Gość: . Re: Som sam jescy Slonzouki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 19:54
      nie ma
      • Gość: BRO Do Tadka Adolfa i pozostalych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 12:05
        No coz.
        Wyscie swiata nie urzadzali. Wasi dziadkowie i rodzice byli pedzeni w te i z
        powrotem nie wiedzac po co i za jakie grzechy.
        Zaczyna sie zwykle od takich glupich pyskowek. Potem jakis glupi polityk
        zbierze sobie podobnych glupoli a ciemnota dolaczy i zaczyna sie "nowa
        polityka".
        Teraz kazdy uwaza sie za lepszego od drugiego a wszyscy razem lepsi od tych zza
        wschodniej granicy. Ale jak sie zacznie nieszczescie to nikt nie czuje sie
        winny. Ktos tu napisal: "Mysmy tego nie chcieli" - czy cos takiego. Jezeli
        rzeczywiscie nie chcesz nieszczescia to odpowiedz glupiemu Tadkowi, ze
        konglomerat kultur wzbogaca. On ma prawo byc Kargulem, ty Slazakiem.
        Moze warto byloby troche pomyslec a nawet palnac sie w ten pusty leb zanim
        wystuka sie tych pare sylab co w szkole nauczyli.

Pamietam mojego Ojca, ktory przez pierwsze 20 lat po II wojnie swiatowej stale
        siedzial jakby na walizkach, bo nie wiadomo kiedy przyjdzie znowu zbierac
        manele i jechac w nieznane.
        Niemcy pobili go tak, ze stracil sluch, Ukraincy spalili caly majatek, tylko
        rodzina z zyciem uszla.
        Dziekuje Bogu, ze Ojciec, choc prosty czlowiek nie przekazal mi nienawisci ani
        do Niemcow ani do Ukrincow, ani do Zydow, ani do nikogo.
        Mawial: Swiat zwariowal, ludzie szleli, jeden Niemiec pobil, drugi podniosl,
        jeden Ukriniec spalil ale sasiad Ukrainiec ukryl we wlasnym domu ryzykujac
        zyciem.

Moze wiec chlopaki zamiast obrzucac sie blotem warto byloby napisac do siebi
        kilka cieplych slow, ze mimo wariackich czasow z terroryzmem nam, Bogu dzieki
        udaje sie zyc w pokoju.

Pozdrawiam
        BRO
        • miriam30 ej Ślązacy... 22.02.04, 18:04
          Zajrzałam tu przypadkiem, bo mój ukochany jest z Głubczyc a ja jestem jak Wy to
          nazywacie z Galicji, choć nie wiedzieć czemu nazwali nas Podkarpaciem.
          Strasznie jesteście zacietrzewieni. Mój chłopak jest pół Niemcem - czy jak
          wolicie Ślązakiem choć ja tego nie umiem na Śląsku rozróżnić - a pół Polakiem.
          I gdzie jest miejsce dla mieszańców w Waszej kłótni?
          A przy okazji ... wyjaśnijcie mi czym rózni się Ślazak ze Śląska od Niemca ze
          Śląska, tylko tym jak sam się określa czy jeszcze czymś? Nie umiem pojąc o co
          wam wszystkim chodzi w tych kłótniach a zwykle jak nie wiadomo o co chodzi to
          chodzi o pieniądze...
        • lopi1 Re: Do Tadka Adolfa i pozostalych... 08.02.05, 21:38
          I tym bysmy podsumowali te "dyskusje". Madre slowa.
          Na tych terenach kolo Glubczyc zostalo bardzo niewielu miejscowych Ślązaków.
          Jesli juz to pozostawala po wojnie wiekszosc mieszkancow z danej wsi albo
          wyjezdzali prawie wszyscy. Zdarzalo sie, ze zostawala jedna, dwie osoby.
          Pamietam wspomnienia Biskupa Nossola, ze byly komisje sprawdzajace "polskosc"
          mieszkancow. Faktem jest, ze wsie, w ktorych mieszkaja Ślazacy wygladaja
          zupelnie inaczej od tych zasiedlonych naplywowymi. Przyczyn jest wiele, jedna z
          nich pewnie i ta, ze nowi mieszkancy bardzo dlugo nie czuli sie u siebie,
          zostali wypedzeni ze swoich miejsc na Wschodzie, przepasc kulturowa tez byla
          bardzo duza, woda w domu, duze murowane domy, budynki gospodarskie, sprzet
          rolniczy(byly juz nawet kombajny zbozowe o mlockarniach nie wspomne)-tego nie
          znali u siebie-pamietne sceny z Kargulem i Pawlakiem -mlocenie zboza za pomoca
          cepa. Nie sa tez tylko przybysze zza Buga, sa tez mieszkancy z Polski
          centralnej. Pamietam tez slowa Nossola, ze nie wspomina zle tych ze wschodu, bo
          ci ludzi sami zaznali poniewierke i raczej nie krzywdzili miejscowej ludnosci.
          Oczywiscie zdarzaly sie kanalie jak wszedzie. Takie kanalie np. wyniszczyly
          rodowita ludnosc na Pomorzu, mysle o czesci Kaszub-Słowińcach, ktorych czesc
          zostala zabita lub zostala zmuszona do wyjazdu do Niemiec.
          • bro2001 Re: Do Tadka Adolfa i pozostalych... 16.02.05, 15:39
            lopi1 napisała:
            Pamietam tez slowa Nossola, ze nie wspomina zle tych ze wschodu, bo
            > ci ludzi sami zaznali poniewierke i raczej nie krzywdzili miejscowej ludnosci.
            > Oczywiscie zdarzaly sie kanalie jak wszedzie. Takie kanalie np. wyniszczyly
            > rodowita ludnosc na Pomorzu, mysle o czesci Kaszub-Słowińcach, ktorych czesc
            > zostala zabita lub zostala zmuszona do wyjazdu do Niemiec.

Witaj
            Ja pamietam, ze z obu stron bylo wiecej obaw przed bezpieka, niz miedzy soba.
            Nieufnosc oczywiscie byla ale z czasem to sie zacieralo. W mojej miejscowosci
            bylo kilka malzenstw mieszanych, naplywowych z miejscowymi.
            Najwieksza zakala we wsi byl soltys, sasiad rodzicow. Mimo, ze pochodzil z
            Wolynia to trzeba bylo sie pilnowac by nie powiedziec czegos, co moglby
            wukorzystac wobec wyzszych wladz.
            Tak to bylo.
            Pozdrawiam
            BRO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka