Dodaj do ulubionych

Wirtualny Bytków

IP: *.bg.us.edu.pl 12.01.12, 10:26
Śmieszą mnie reklamy nadawane przez TVP, w których Niemiec i Francuzka wzywają nas do tego byśmy płacili abonament, bo oni płacą, a my nie. Pytam za co mam płacić, skoro nawet nie mogęm odebrać lokalnego pasma nadawanego z Katowic. Mam dekoder Cyfry, mam TVP Info, ale w czaie gdy mają być wiadomości lokalne leci program z Warszawy?! Zadzwoniłam do Ośrodka w Katowicach, gdzie powiedziano mi abym zamontowała na balkonie antenę, to będę miała Bytków TV, lepiej jednak oglądać ich w Internecie, bo za rok telewizja i tak przechodzi na nadawanie cyfrowe. Wygląda na to, że ta telewizja jest tylko w wirtualu, natomiast kasę chce z realu, no i powiedezcie, czy w ogóle warto oiglądać ten program?
Obserwuj wątek
    • Gość: Cześiek Re: Wirtualny Bytków IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 13:09
      Mira mam dla czebe kadżydlo na nudy czyfrowo wirtaulne

Abonament placisz rża poszadanie obornika radowotelewirżorowego a nie ża programy i rekramy.
      Llokalne oszrodki nie wyszylają lokalnych wiadomoszci na szatelita
      bo to drogi business .
      Ja mam kablówkę z czyfrowymi i lokalnymi . Twoja kabel albo talerz nie pokazuje lokalnej.
      Albo anten na window, albo kabel od inny dostawca signal.
      Porzderarawia wirtualny ćześio

• Gość: Wi(tz) Re: Wirtualny Bytków Internetowi zapłacą? IP: *.static.chello.pl 12.01.12, 13:19
      No i wszystko gra! Zapłacisz abonament, obejrzysz wszystko, ale w internecie, zaproponował wczoraj prezes telewizorni Braun, a Bytków jest jak zwykle przodujący i już gorliwie wciela w życie prezesowskie sugestie! A swoją drogą dobrze, że ktoś wreszcie poruszył sprawę katowickiej telewizji, o której zresztą także "Wyborcza" pisze tytlko przy okazji afer, jak ta z prokuratorskimi zarzutami dla poprzedniego dyrektora albo gdy trwa kłótnia o obsadę stołków. Chyba rzeczywiście ludzie z Telewizyjnej zeszli do podziemia, bo programu TV Katowice nikt już nie odbiera. Ale kasę z abonamentu chcą brać.
      • Gość: huzianajuzia Re: Wirtualny Bytków Internetowi zapłacą? IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 13:27
        ja jako były
    • Gość: re Re: Chłam na ekranie, dojenie trwa IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 14:12
      Zdecydowanie nie warto! Tam od ćwierćwiecza te same twarze, ci sami zarządzający biorą wcale nie wirtualną kasę za nicnierobienie i są szczęśliwi, że nikt ich nie ogląda, bo tym tłumaczą własną nieudolność i lenistwo! Aktualności, kopiowane przez dzieciaki z netu, ogląda teraz ledwie kilka tysięcy widzów, a kiedyś pół miliona to było normą! Z TVS powrócili ostatnio stali bywalcy typu pan Kardasz z 1 doniczką z kwiatkiem, podobnie opowieści Szołtyska, itp, itd, aż się słabo robi od tak wyświechtanych, prymitywnych, jednokamerowych "programów". Lepsze byłyby /i młodsze/ te same twarze i treści z archiwum, ale wtedy nie dałoby się tworzyć nowych kosztorysów do rozpisywania kasy po uważaniu jednej pani; również szumnie zwana Regionalna Agencja Produkcji straciłaby rację bytu. Największym osiągnięciem jest bufet, który w necie reklamuje się tym, że znad talerza można tam oglądać telewizyjne "gwiazdy", hi, hi. Po korytarzach hula wiatr, a "derekcja" wysiaduje w gabinetach władzy wszelakiej przedłużenie kontraktu, byle w spokoju do emeryturki dotrwać...
      • Gość: ocochodzi Re: Chłam na ekranie, dojenie trwa IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 14:52
        Masz 10/10 , ale co z tym fantem zrobić chcesz.
        Chcesz doprowadzić do likwidacji ośrodka śląskiego pewnie po to żeby już nikt nic nie wiedział,nie tworzył , nie znaczył.
        Pozamykaj kopalnie,huty,wyłącz telewizor,zgaś światło i idź na ryby co w Rawie spływają...
        Widzisz co się dzieje wszędzie i czy pokazuje to TVN,POLSAT,INFO,TRWAM to tylko kwestia tego kto co preferuje.
        W każdym istniejącym jeszcze przedsiębiorstwie są ludzie wykonujący odgórne polecenia.
        Chcesz rządzić to startuj na wyborach i dołącz do decydentów.
        Teraz to takie nasze pisanie może tylko czkawką odbić się tym, co jeszcze chodzą do pracy i
        dostają grosze na chleb z delmą.
        Nie każdy musi popadać od razu w psychozę swojej nieudolności i braku sposobu na życie.
        Ludzie mają swoje wyuczone zawody i nie mogą się spełniać , ale nie znaczy ,że podpiszę się pod odbieraniem ich kromki suchego chleba.
        Podglądam aktualnie 3 programy info,polsatnews i tvn24 i większych różnic nie widać .
        Kopanie dołów opłaci się na cmentarzu i to też nie do końca prawda.
        Kto inny kopie , a okomu innemu płacą.
        Przestańmy kopać dziury w fundamentach , bo zwali się na łeb naszym dzieciom ta dziadkowa jeszcze chałupa.
        • Gość: re Re: Chłam na ekranie, dojenie trwa IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 15:14
          Wzruszające, co piszesz... chyba się popłaczę...:)
          Czkawki serdecznie życzę tym, co tam kasują od lat pensyjki 5-10-15tysi, a oszczędzają na honorariach rzędu 10zeta za godz. pracy brutto dla reszty "plebsu". A tymi dziadkowymi dobrami lepiej sobie nadmiernie buźki nie wycieraj, chyba, ze masz na myśli trzecie pokolenie wybitnie "uzdolnionych" Caderów? To, że z powodu zajętości centrali swarami o własne stołki, na ośrodki nikt nie ma czasu, pomysłu, ani ochoty nadzoru nie dowodzi, że muszą być na zawsze prywatnymi folwarkami zarządców, dbających wyłącznie o własny interes!
          • Gość: ocochodzi Re: Chłam na ekranie, dojenie trwa IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 15:32
            Nie płacz Maryś nie płacz to ci kupie chechłacz
            nie bedzies płakała bedzies sobie chechłała
            c`est la vie
            gdzie nie otworzysz drzwi masz taki sam syf albo większy
            c`est la vie
            www.youtube.com/watch?v=LCbvF55VMmY&feature=fvwrel
            masz jakiś pomysł jak to zmienić?
            • Gość: re Re: Chłam na ekranie, dojenie trwa IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 16:30
              Płaczę ze śmiechu, bo coś mało ludzi z Bytkowa zabiera się za tę, z góry przegraną obronę. Rzecz w tym, że chłamu, płynącego z ekranu nie da się obronić, konkurencja nie śpi, a ludzie opanowali piloty. Co stracą odbiorcy, kiedy Bytków zniknie? Jakieś wartościowe przekazy o regionie, nowinki ze świata nauki, kultury, historii? NIC z tych rzeczy, skoro w studiu goszczą tylko politycy albo biskupi, ewentualnie rzecznicy, tłumaczący nieudolność swoich szefów. Twórców to tam się unika jak ognia piekielnego, bo już umieją się upomnieć o tantiemy, więc lepiej zapchać antenę kapelami od Tyca, aby się nazywało, że regionalizm kwitnie!
              Chyba kiepskie drzwi otwierasz, że nie widzisz różnicy w formie i przekazywanych treściach, ale to już de gustibus...
              • Gość: domiłego Re: Chłam na ekranie, dojenie trwa IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 16:45
                forum.gazeta.pl/forum/w,59,131464490,131464490,TVP_Info_Katowice_Krakow_.html
                • Gość: troche historii Re: Chłam na ekranie, dojenie trwa IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 20:07
                  Tylko net ujawnia tzw. rąbek tajemnicy poliszynela...Inne media solidarnie milczą, bo to nigdy już teraz nie wiadomo, gdzie kto wyląduje, albo roboty szukać będzie, np. jak gazetowy Tomek staje się specjalistą od tv z dnia na dzień z funkcyjną pensyjką w dobie kryzysu, hi, hi.
                  Gdzie te czasy, kiedy Aktualności zdobywały krajowe wyróżnienia, nagrody PIK, itp? Ano, przeszły do historii razem z tymi, którzy trzymali tam jakiś poziom, jak Czyż, Kurowski, Karaś. Ktoś pamięta reportaże Lidki Dudy, chętnie pokazywane w innych kanałach TVP, stanowiące świetną promocję regionu w kraju i za granicą? A "Teatrałki" Piotrowskiego, pokazujące sceny i ludzi teatru z poczuciem humoru? Rozmowy Eweliny Puczek, czy cykliczne programy muzyczne, robione przez całą redakcję kompetentnych, wykształconych ludzi? Komuś to przeszkadzało, bo dawało się oglądać? Autorzy nie umarli, ale zostali skasowani przez kolejnych "władców odbytkowa" tak, że nikt nie ma odwagi sięgać po ich archiwalne programy, bo z uwagi na prawa autorskie trzeba by zadzwonić, poprosić o podpisanie licencji i zaproponować jakieś symboliczne złotówki...
                  Równia pochyła trwa, niedługo będzie gotowe do zaorania, a towarzysze zameldują wykonanie zadania, żeby było NIC.
    • Gość: Pracownik Re: Wirtualny Bytków IP: *.static.chello.pl 16.01.12, 12:25
      Patrząc na to, co od lat dzieje się w katowickim OśrodkuTVP trudno się dziwić, że jest jak jest i zawsze było za czasów Janickiego, Wojciechowskiego i innych władców z nadania partyjnej nomenklatury. Szkoda, że odium to spada na wszystkich zatrudnionych w katowiciej telewizji, którzy zarabiają grosze. W ośrodku brakuje zresztą pieniędzy nie tylko na program, ale nawet na paliwo do słuźbowych samochodów i opłacenie rachunkow za ogrzewanie. Niedawno podjęto próbę "odspawania" od wicedyrektorskiego stołka Tomasza Szymborskiego, którego wyznaczył na stanowisko sekretarza programowego układ z PiS- em na czele i który korzystał w abonamentowej daniny, pobierając co miesiąc wielokrotność średnie dziennikarskiej pensji. W stacji nikt nie potrafił powiedzieć, czym własciwie zajmował się Szymborski, co programuje, czym kieruje, jakie programy realizuje, i jaki ma zakres obowiązków, bo układ się zmienił i został szymbko odsunięty od jakiejkolwiek roboty przez dyrekcję. Samego programu też coraz mniej, bo jak pięknie powiedział inny politruk Robert Kwiatkowski "tyle programu ile abonamentu".
      • Gość: korekta Re: Wirtualny Bytków IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.12, 14:55
        "wszyscy" to tam groszy nie zarabiają, nie przesadzajmy. Niektórym jest bardzo wygodnie siedzieć latami na etatowej posadzie, tworząc w pocie czoła jeden filmik rocznie, a oprócz tego chałturzyć , gdzie popadnie, albo być "przy mężu panią redaktorką z tv". Fakt, że nawet sekretarki i fakturzystki są tam jednoosobowymi firmami, już dawno powinien zainteresować jakiś PIP. Ciekawe także, z czego tam żyje cała sfora kierowników produkcji, skoro produkowane teraz audycje można policzyć na palcach, jeśli nie jednej, to pary rąk? Rodzinne klany chyba nie odpuściły też obsługi studia, gdzie za przysunięcie krzesła do biurka żądano stówki, albo i kilku? Na frontowym parkingu widać, jak tam ta bieda piszczy, LOL.
    • Gość: zen Re: Wirtualny Bytków IP: 78.133.177.* 20.01.12, 08:43
      No ciekawe, ciekawe, jak przechowalnia talentów pod nazwą OTV Katowice ma zamiar długo funkcjonować za publiczne pieniądze i czy SZYMBORSKI ZOSTAŁ W KOŃCU "ODSPAWANY" CZY NIE? Może wreszcie dyrekcja miałaby7 na koncie jakiś sukces
    • Gość: obser.kul Re: Wirtualny Bytków IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.12, 19:18
      www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tTmNH4Z2w38#!
      Zmarła Irena Jarocka.

Wywiad z piosenkarką przeprowadzony w OTVP Katowice przez p.Dagmarę Drzazga.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka