witkoim 24.07.09, 07:58 Jak mieszkańcy Józefosławia przeżyli wczorajszą nawałnicę ??? U mnie deszcz połączony z wichurą nie powybijał szyb balkonowych. Dobrze, że oczyściłem całkowicie balkon, a samochód do garażu postawiłem....... A u Was ???? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lulumiu Re: Po burzy ......... 24.07.09, 12:20 Przy Wakacyjnej spokojnie, tylko rzeczy z tarasu nam wymiotło w oka mgnieniu. Odpowiedz Link
dc22 Re: Po burzy ......... 24.07.09, 12:29 ok. 20 rozmawiałam z rodzicami z wielkopolski gdzie szalała nawałnica, twierdzili że to do nas idzie, więc na wszelki wypadek pochowalismy rzeczy z balkonu. generalnie najbardziej chyba przeszkadzał mi brak prądu (rano w lodówce było 12st...). mamy szczęscie nie posiadać okien na zachód. zdziwiło mnie rówież, że jeszcze rano zalana była geodetów. Odpowiedz Link
agul86 Re: Po burzy ......... 24.07.09, 15:40 od 23 do 7 rano przy XXI wieku nie było prądu. masakra. Odpowiedz Link
maciup2 Re: Po burzy ......... 24.07.09, 17:17 Prądu nie było na Kwadratowej,ciemno zrobiło sie zaraz po pierwszych podmuchach.Bałam sie ,że to równiez dotknie nas ,na szczęscie na ul.XXI Wieku prąd byl cały czas.A może nasza ulica ma 2 różne podłączenia i to by tłumaczyło to co napisała agul86. Natomiast na początku było strasznie.Nigdy więcej. Odpowiedz Link
agul86 Re: Po burzy ......... 25.07.09, 20:21 ja mieszkam na "końcu" XXI wieku, tzn. tuż przed tym nowym blokiem, więc całkowicie po sąsiedzku z kwadratową. Nowy blok za nami rzeczywiście miał prąd - domyślam się, że oni mają pewnie podłączenie od julianowskiej. za to zmywarka i pralka jak się zatrzymały na początku burzy, to "ruszyły" dopiero rano. a panowie z pogotowia energetycznego obiecali naprawić "usterkę" do wieczora!!! Całe szczęście, że udało im się to wcześniej... Odpowiedz Link