Dodaj do ulubionych

Kary za Garou

• Gość: noniewiem Re: Kary za Garou IP: 195.205.132.* 08.06.04, 16:24
      Kto to do cholery jest ten Garou?!
    • Gość: marian Re: Kary za Garou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 16:25
      A czy Garou jest jakims innym czlowiekiem niz my wszyscy ?
      Sa jakies przepisy i trzeba ich przestrzegac, nie mial koron - to wypad.
      Nie dosc , ze nie ma kasy to jeszcze spiewac nie potrafi.
      • frojlajn Re: Kary za Garou 08.06.04, 17:24
        Gość portalu: marian napisał(a):

> A czy Garou jest jakims innym czlowiekiem niz my wszyscy ?

Owszem, w pewnym sensie tak.

W całym normalnym świecie isnieje pojęcie VIP-a - osobne miejsca odpraw na
        lotniskach np.,itd.
        Garou Vipem niewątpliwie jest (w każdym razie w pociągu Chopin napewno),
        większość z nas nie :).

Właśnie dlatego, konduktor powinien wykazać się minimalną elastycznością i z
        uśmiechem na ustach zaprosić Go do pociągu. Swoją drogą - Garou podróżuje PKP -
        świetna reklama dla firmy.
        Upieranie się przu koronach - niewiarygodnie małostkowe i głupie.
        Argumenty w rodzaju:"takie same przepisy dla wszystkich", "to taki sam człowiek
        jak my" - w tym konkretnym wypadku trącą mentalnością prlowskich "równych
        żołądków".
        Chcę być dobrze zrozumiana - nie twierdzę, że znaych, sławnych ludzi należy
        zawsze traktować inaczej - czyt. lepiej - wypowiadam się wyłącznie o tym
        konkretnym zdarzeniu.
        Ominięcie tych przepisów nie stanowiłoby zagrożenia dla stałości ładu
        społecznego.
    • Gość: smiechnasali a co on "swieta krowa"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 17:04
      Garou czy nie jezeli nie spelnial wymogow to trudno hehe prawo jest glupie
      kanary jeszcze glupsi ale przynajmiej widac ze dla kanarow nie ma rowiejszych
      (pewnie kanar liczyl na lapowke a jak skumal kto to to go ambicja pojechala)to
      juz chyba nie lobi tak naszego kraju jak to poowiada w tv hehe znow sie
      popisali no ale jestesmy w UE ordnung must sein
    • Gość: CiasteczkowyPotwór Mazowsze i bociany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 17:23
      Mysle ze cala ta sytuacja na kilka dni przed wyborami do parlamentu
      europejskiego doskonale pokazuje w jakim panstwie zyjemy. Problem nie lezal w
      walucie lub jej braku a raczej w chwili wielkosci pana niedobrego konduktora
      ktory uparl sie zeby zalatwic wielka gwiazde Garou, i mu sie udalo. Oczywiste
      jest ze w takiej sytuacji najwiekszy bohater calej tej historii powinien
      stracic prace.

Szkoda tylko ze pokazujemy europie takie zachowania. W takim razie aby godnie
      odzwierciedlic reprezentacje naszego spoleczenstwa w parlamencie nalezaloby tam
      wyslac (cytuje Macieja Rybinskiego) - zespol piesni i tanca Mazowsze i dwa
      bociany. Tylko tak dalej panowie!
      • Gość: Cztery litery Re: Mazowsze i bociany IP: 152.75.124.* 08.06.04, 17:44
        Podsumowujac dotychczasowe wpowiedzi mozna smialo stwierdzic, ze:

Gazeta jest do dupy
        Konduktor jest do dupy
        PKP jest do dupy
        i Garou jest do dupy (nie ma kasy i nie umie spiewac).

Natomiast uczestnicy tej debaty sa SUPER!
    • Gość: raz dwa trzy w koncu jestesmy w Unii Europejskiej :) IP: *.pl / *.kursor.pl 08.06.04, 18:10
      wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd! ja wiem ze trzeba stosowac sie do regul jakie
      obowiazuja w pracy, sam dzialam wedlug procedur - taka praca - ale nie mozna
      byc tepym kretynem i probowac udowodnic, ze jest sie bogiem i strozem prawa
      ponad wszelki rozsadek. prawo i regulaminy nie sa doskonale, zawsze maja jakies
      bledy, trzeb myslec. Wydaje mi sie ze jego zwierzchnicy nic by mu
      (konduktorowi) nie powiedzieli, gdyby troszke naruszl przepisy dotyczace
      posiadania koron.

Myslenie nie boli!!!!
      • Gość: raz dwa trzy Re: w koncu jestesmy w Unii Europejskiej :) IP: *.pl / *.kursor.pl 08.06.04, 18:15
        zeby bylo jasne, nie lubie garou! ale wydaje mi sie ze pewnym osobom nalezy
        okazac odrobine szacunku, a nawet jesli nie szacunku, to przynajmniej nie
        wywolywac skandalu, bo wiesc sie niesie a to zostawia po sobie straszny smrod!
    • Gość: ws Pechowcy IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.04, 18:40
      bo trafili na gwiazdora.
      A ilu zwyklych zjadaczy chleba tacy durnie szykanuja na codzien?
    • Gość: robert Re: Kary za Garou IP: 142.106.149.* 08.06.04, 20:23
      Mieszkam w Kanadzie od dwudziestu lat i o zadnym Garou nie slyszalem.
      Jak tam Drupi caly czas na listach przebojow w Polsce ?

• Gość: sdfs Re: Kary za Garou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 20:32
        To sobie na temat napisales. Ale fajnie, ze mieszkasz w Kanadzie. No naprawde,
        to musi byc wspaniale, taka Kanada.
        • Gość: Koles Re: Kary za Garou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 20:38
          O co tyle szumu ? Przeciez to tylko Garou...
    • Gość: Marta !!!!! IP: *.torun.mm.pl 08.06.04, 20:39
      a gdyby wyrzucono Pana X. to nikt nie poniósłby konsekwencji- cóż, są równi i
      równiejsi i pozostaje mi tylko ubolewać nad naszym systemem wartości..
    • darkuss Re: Kary za Garou 08.06.04, 20:43
      No panowie kolejarze... Czy następny strajk bedzie słuszny? DO czego zmierzacie? Teraz widać jak funkcjonujecie a pretensje do tych "u góry". To była świetna reklama - nie ma co...
      P.S. żeby Garou nie poznać? Niezły bałwan - chyba cały czas jeździ pociągami i tv nie ogląda....
    • Gość: xawery czy ja dobrze to zrozumialem??? nie bedac Garou IP: *.zedat.fu / *.fu-berlin.de 08.06.04, 21:17
      zostane wyrzucony tez z pociagu, nikt nie zostanie zwolniony za to, i nikt nie
      wykona gestu rejtana, nikt nie napisze o tym na zadnym portalau.....
      • darkuss Re: czy ja dobrze to zrozumialem??? nie bedac Gar 10.06.04, 01:18
        Ile zyjesz na tym świecie? Ile osób interesuje się Tobą? Jak będziesz tak interesującą osobą jak Garou i inni to byc może zwolnią.... zapracuj na to....
    • Gość: pp Re: Kary za Garou IP: *.toya.net.pl 08.06.04, 22:17
      Chwala Bogu,ze nie musze korzystac z PKP!!!!
      Od czasu do czasu kogos jednak odprowadzam na dworzec lub przechodze w poblizu
      i widze ten syf.Nie tylko chodzi mi o stan techniczny kolei ile o ludzi ktorzy
      sie kreca po peronach lub w okolicach dworcow PKP;piszac to mam na mysli
      tzw.SOKISTOW.Nie wiem jak wyglada to w innych miastach,ale w Lodzi reprezentuja
      sie fatalnie.Kto ich przyjmowal do pracy.Z wygladu i ich zachowania widac jak
      by tylko podstawowa szkole z miernymi cenzurkami pokonczyli.
      Zaloze sie wiecej niektorzy nie maja,moze ktorys skonczyl jakas marna zawodowe.
      A niech jak najszybciej taka kolej z takim personelem UPADNIE.Panowie ci moze
      wezma sie za prawdziwa prace,a ja ze swoich podatrkow nie bede nierobow
      utrzymywal.
      A za ten incydent to powinien poleciec ten kto takich pajacow zatrudnil!
      Moze to jakis pociotek tych szalencow.
      Kiedys solidaryzowalem sie z kolejarzami,ale teraz mam ich gdzies......

• Gość: mambo chłopstwo pańszczyźniane par excellence IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.06.04, 02:07
      W Warsie (i na całej kolei) panuje komusza mentalność.
      Dotyczy to i zarządu i szeregowych pracowników.

Kiedy zwróciłem uwagę, że nie powinni zamiatać miotłami
      w wagonie restauracyjnym Warsu, bo w powietrzu
      unosi sie kurz (to miejsce, w których człowiek oddycha i je!)
      stwierdzili, że inaczej nie da się sprzątnąć. W bliższej rozmowie
      okazało się, że dyrekcji nic nie obchodzi, co i jak oni robią,
      byle pieniążki płynęły. A oni sami czują się wyrobnikami
      i nie umieją wznieść się ciut ponad najniższy, wyrobniczy poziom.
      Ergo: chłopstwo pańszczyźniane par excellence.
    • Gość: rex Re: Kary za Garou IP: *.ci.uw.edu.pl 09.06.04, 02:28
      i bardzo dobrze zrobili ci kontrolerzy .. jesli ktos jest gosciem to niech
      przestrzega regul gospodarzy .. PKP powinno nagrodzic ich za bezkompromisowa
      GODNA postawe !
    • Gość: Jasio Re: Kary za Garou IP: *.proxy.aol.com 09.06.04, 06:41
      Widzialem kiedyspodobny przypadek, kiedy pasazer wreczyl konduktorowi banknot
      500 Euro. Bylo to tez w Katowicah na trasie Warszawa Wieden. Bilet mial
      kosztowac cos ok. 150 zlociszy. I jak konduktor ma wydac reszte?? Ma wozic przy
      sobie pare tysiecy Euro drobnymi, bo moze wsiasc kilku takich pasazerow??
      Proponuje wam prace takiego konduktora, ale nie pojezdzicie za dlugo bo was
      okradna.
      Pozdrowienia
      • darkuss Re: Kary za Garou 10.06.04, 01:23
        Ekstremalny przypadek.
        W aferze chodzi o całokształt PKP. Rozumiem, że starasz się zrozumieć kontrolera-konduktora,lecz jak pójdziesz o 5 rano do kiosku po gazetkę i wręczysz 200 złotych, czy ta pani w kiosku ma obowiązek wręczyć CI gazetę za darmo, ponieważ nie ma wydać?
        Zastanów się nad tym....
    • Gość: Czytelniczka Re: Kary za Garou IP: *.jaslo.sdi.tpnet.pl 09.06.04, 07:10
      wszystko wszystkim oczywiście konduktorzy są bezczelni, chociaż są też tacy w
      miare normalni to w większosci spotyka się tych okropnych którzy uważają się
      tak jak napisał mój przedmówca 'zaraz po Bogu', ale jest też inna strona medalu
      napewno niejednego "szaraczka" czyli zwykłego człowieka spotkała podobna
      sytuacja lub inne nieprzyjemności związane z PKP ale nikt się tym nie zajął
      dopiero gdy tak wielka gwiazda jak Garou tego doznała wtedy wsyzscy nagle się
      tym zainteresowali, to także jest beznadziejne w Polsce że dopiero ktoś sławny
      musi doznać tego co zwykli ludzie aby dostrzegli to Ci"wyżej"...
      • Gość: ernest Re: Kary za Garou IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 09.06.04, 07:37
        A dlaczego mają być zwolnieni pracownicy którzy przestrzegali przepisów?To raczej ci co zatwierdzali te idiotyczne przepisy powinni wylecieć na zbity pysk!!!Ludzie którzy sumiennie wykonywali swoje obowiązki wylecą z pracy a cała "wierchuszka"(faktycznie winna)będzie za nich przepraszała samemu umywając ręce.
      • darkuss Re: Kary za Garou 10.06.04, 01:25
        Nie wiem czy przyjemne jest być gwaizdą. Jeżeli się potkniesz lub puścisz bąka na ulicy, o tym też wszyscy wiedzą...
        Taki już jest świat. Nie wiedziałeś ?
        • darkuss POprawka....... 10.06.04, 01:29
          Chciałbym bardzo, żeby taki Garou wszedł jeszcze do Urzędów Skarbowych, ZUSu,PKSu, Samoobrony. No.. i żeby zaśpiewał z Wiśniewskim (hehehehe).
          MOże też by kogoś zwolnili ?
          ;-)))))
    • Gość: nicki Re: Kary za Garou IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.04, 09:22
      popieram stanowczo i się podpisuję...
      ja bym jeszcze dorzuciła bucowatych, wrednych urzędasów i biurwy w wielu
      urzędach którzy mają mniemanie o sobie jak powyżej wspomniani, a za swoją
      robotę biorą często sporą kasę! Kto tu jest dla kogo?
    • pikus18 Re: Kary za Garou 09.06.04, 10:13
      a ciekawe dlaczego ten błazen Garou nie kupil biletu?
      Bo ma wszystko w dupie. W Kanadzie, w ktorej nikt o nim nie slyszał pewnie by
      mu nie wpadło do głowy żeby wsiąść bez biletu a u nas jest wielką gwiazdą hehehe
      Nie wiedział wcześniej, że jedzie na koncert do Pragi?
      • darkuss Przykre 10.06.04, 01:33
        PIKUS!!! W Twojej wypowiedzi widzę jedynie zawiść i frustrację (żałujesz mu...może facet chciał troszkę autografów rozdać i pocieszyć się chwilową popularnością? - Ty zrobiłbys to samo). Garou cały czas mówi, że nie jest wielką gwaizdą - dla mnie jest skromny jak na swoje osiągnięcia. Poczytaj troszkę jeśli chcesz brać "głos".
    • Gość: Tom() Re: Kary za Garou IP: *.prokom.pl 09.06.04, 10:36
      Incydent potwierdza, że PKP nie potrzebuje pasażerów. Potrzebuje jedynie
      dotacji z budżetu.
      • darkuss Re: Kary za Garou 10.06.04, 01:34
        i jeszcze "parę" szkoleń u lepszych - Czechów.
        • Gość: harc mistrz Re: Kary za Garou - może ich dać do mycia garów? IP: 62.233.241.* 10.06.04, 02:31
          Naszła mnie taka szlachetna refleksja.
          Tak pomstujemy na tych konduktorów, że niby żle potraktowali tego Garou, ale
          przecież nic takiego mu się nie stało.
          Wyrzucili go tylko z pociągu, ale na peronie - nie podczas jazdy.
          A mogli go jeszcze za rzucanie się i pyskowanie skopać go służbowymi buciorami
          i obić mu mordę - a tego nie zrobili!!!
          Czyli, że są jakieś pozytywy.
          Mogli go jeszcze okraść, molestować seksualnie, a nawet (nie daj Boże)
          wykorzystać lubieżnie w sypialnym albo w kuszetce. Nic jednak takiego sie nie
          stało, więc obrońcy forumowi tych 2 konduktorów powinni być USA-tysfakcjonowani.
          I to byłoby na tyle.
          NIECH ŻYJE PKP I AKTYW KOLEJARSKI! KONDUKTORZY WSZYSTKICH KOLEI ŁĄCZCIE SIĘ!!!
          (HKP)
          ...
          CZUWAJ-cie, konduktorzy w tym kondukcie!!!
        • pikus18 DARKUSS 10.06.04, 09:01
          Ale się rozpisaleś....
          Bądź łaskaw mnie nie obrażać (frustracje, najpierw ty zapracuj..trelemorele).
          Tak sie składa, że mnie nie znasz i nic o mnie nie wiesz.
          Pozwolisz, że odpowiem:
          1. Garou nie jest gwiazdą, jego beczenie zostało po prostu dobrze wypromowane w
          Polsce. Tak jak i innych np. Natashy St. Pierre, Kate Rayan itp. BTW ciekawe
          ilu Polaków wie (czy Ty wiesz Panie Wielce Oczytany), że piosenki Kate Rayan to
          nędzne przeróbki i dyskotekowa sieczka bardzo dobrych piosenek Mylene Farmer
          (niestety u nas nie bardzo znanej). Dla mnie gwiazdą jest Patricia Kaas, o
          istnieniu której pewnie nie miałeś pojęcia. Dlaczego w Radiu Zet puszczają
          piosenki tych francuskich gwiazdek jednego sezonu? Poczytaj to może się dowiesz
          i wtedy "zabieraj głos"
          2.W tym przypadku nie ma znaczenia czy Garou pięknie śpiewa czy beczy jak owca
          tylko to że miał w dupie bilety i całą resztę. Przecież taka wspaniala gwiazda
          jak on nie będzie się zajmować czymś tak przyziemnym jak bilet. Irytuje mnie
          zadufanie w sobie tego typu gwiazdek a także niektórych obcorajowców. Kiedyś
          pewnien Francuz przyjeżdżając do Polski zapytał mnie czy w taksówce z lotniska
          może zapłacić w dolarach czy w "miejscowej walucie"!!!Tak się składa, że ja
          wyjeżdżając za granicę wiem jaka jest miejscowa waluta, kupuję ją wcześniej i
          nie wsiadam do pociągu bez biletu!
          3. Na szczęscie znaleźli się jeszcze normalni ludzie, którzy napisali, że gdyby
          to był zwykły Kowalski to nikt by się o tym nigdy nie dowiedział. I w TYM jest
          cały problem.
          • darkuss Re: DARKUSS 12.06.04, 10:03
            NIe użyłeś żadnego argumentu, który by mnie przekonał.
            NIe zamierzałem CIę obrażać(choć Ty to robisz w swoich wypowiedziach nazywając mnie nieoczytanym czy jakoś tam -nieważne).
            Mam na myśli, ze jak sobie Garou pierdnie to też wszyuscy o tym wiedzą, a jak sobie pierdnie jakiś tam szaraczek (jak Ty czy ja) to jest spokój. Świat jest tak zrobiony, że jego oczy skierowane są w stronę sławnych. NIe zmienisz tego - i o to chodziło mi, mówiąc że jestes sfrustrowany. - Przepraszam...
    • Gość: maszynista Zemsta za prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 10:56
      Chłopina pomścił naszą głowę państwa. Kanadyjczycy potraktowali go przecież jak nielegalnego imigranta. Poza tym zajście z Garou to doskonała promocja naszego kraju. Kiedyś Ophra W. zaprosi go do swojego programu i zapyta: Gdzie czułeś się najbardziej egzotycznie? - In Poland, of course.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka