Dodaj do ulubionych

Krzysztof Rutkowski. Gołąb, który okazał się żmiją

• Gość: Ania Krzysztof Rutkowski. Gołąb, który okazał się żmiją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.12, 11:55
      Detektyw miał rozwiązać zagadke zniknięcia małej Madzi i to zrobił. Co miał przytulać i głaskać matke morderczynie wiedząc że to ona stoi za zniknięciem dziecka? a to że napoczątku zbliżył się do rodziny to bardzo dobra metoda,jak dla mnie to jest profesjonalista a jakimi metodami działa to nie jest ważne, ważne jest to że jest skuteczny. Dał informacje do mediów i bardzo dobrze cała Polska tym żyje i się martwi wszyscy chcieli wiedzieć na jakim etapie jest śledztwo i patrząc na nagranie wcale nie jest mi jej szkoda.
    • Gość: :) Krzysztof Rutkowski. Gołąb, który okazał się żmiją IP: *.play-internet.pl 04.02.12, 11:56

...To są moje pieniądze, moje ryzyko, moja zabawa...
      święte słowa :)

Więcej... katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,11087871,Krzysztof_Rutkowski__Golab__ktory_okazal_sie_zmija.html#ixzz1lPRaCrw0
    • Gość: tadjan Krzysztof Rutkowski. Gołąb, który okazał się żmiją IP: *.154.rev.vline.pl 04.02.12, 11:57
      dziennikarze, przestańcie usuwać nasze komentarze na rozkaz policji, głupawej i nieudolnej policji..... bo przestaniemy wierzyć w wolne media.
    • Gość: ropucha Krzysztof Rutkowski. Gołąb, który okazał się żmiją IP: 163.244.62.* 04.02.12, 11:58
      ...Rutkowski to byly wiezien, ktory wszystkich bedzie uwazal za frajerow! Tylko on ma racje i tylko on wie co, kto, i jak. Dla mnie Policja wykazala sie ogromna delikatnoscia w tej sprawie bez spektakularnych klipow i calej tej medialnej nagonki. Dziwie sie TV, ze tak chetnie pokazuja tego niby-detektywa w wiadomosciach. Szkoda dziecka...
    • gelbigel spoko ziomek 04.02.12, 11:59
      pokazał w tym zapyziałym kraju pełnych zakompleksionych kreatur wlepionych w monitory i śledzcych losy "wielkich celebrytów", że myślenie pozytywne i działanie do czegoś służa. Nie jest żadna gwiazda ani nie mowi o sobie jak o bohaterze a jeśli tak właśnie ktoś odczytuje jego słowa "Bohaterem jesteś dotąd, dopóki się nim sam czujesz!" jest zwykłym idiota, który ledno pewnie przeszedł przez podstawowkę
      • Gość: Moe Panu Rutkowskiemu należą się podziękowania!!! IP: *.96.243.89.tvksmp.pl 04.02.12, 12:07
        Jak dla mnie liczy się efekt końcowy czyli w tym przypadku skuteczność Pana Rutkowskiego, który w mojej opinii użył odpowiednich metod i narzędzi dla rozwiązania sprawy!!! Smutne jest jedynie finalne zakończenie tej akcji, niestety bez happy endu...

Panu Rutkowskiemu należą się podziękowania a nie chora medialna nagonka!!!
      • anna3.0 Re: spoko ziomek 04.02.12, 13:59
        Nie wiem czy komuś w takiej sprawie jak ta chodziło by budowac swoj image!!!!!!!!!On po prostu wziął sie do roboty i był skuteczny.Inni sa po prostu zazdrosni , ze to znowu on.....a nie kto inny.Okazał sie lepszy w tym co robi niz policja.Brawo mu za to.
      • Gość: robi Re: spoko ziomek IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.12, 14:47
        Oj "pokazał" "pokazał"! Widać na jego fizjonomii co z niego za artysta. Lubi "pokazywać". Tak było też z Olewnikami. Też "pokazał". Łatwo jest opowiadać bzdury i balansować na granicy prawa nie przejmując się lojalnością i dobrym imieniem kogokolwiek. Policja musi liczyć się z procedurami i dbać o dobre zabezpieczenie interesów wszystkich stron. To nie jest takie łatwe jak pokazy pana R.
      • Gość: kunasan Re: spoko ziomek IP: *.ds19.agh.edu.pl 04.02.12, 16:31
        gelbigel idiotą to ty jesteś - widzisz przedstawienie a nie widzisz całości
    • zap1957 Krzysztof Rutkowski. Gołąb, który okazał się żmiją 04.02.12, 11:59
      Jeżeli odsiejemy wszystkie dziennikarskie wyolbrzymianie, kolorowanie, podkręcanie bębenka u czytelników i zostanie z tego tylko 10% to ten cały Rutkowski to największy burak RP.
    • Gość: PierdyklesXXXIX Katon Gałązka ,nieomylny lansuje ....Gałązkę IP: *.static.sitel.net.pl 04.02.12, 12:02
      Błąd jest przywilejem zwykłych ludzi, tylko głupcy nie mylą się nigdy. I tyle, pismaku z ury
    • kerkopithekion bardzo trafny tekst 04.02.12, 12:03
      dziękuję
    • flyer Krzysztof Rutkowski. Gołąb, który okazał się żmiją 04.02.12, 12:04
      Nie ostaje niczym od współczesnych prokuratorów, którzy człowieka przetrzymują pół roku w areszcie [czasami - przeważnie dłużej], żeby *wymusić* na nim zeznania. Czasami wykorzystują sytuację i ogłupiałemu człowiekowi mówią, że jeżeli się przyzna, to wyjdzie. A głupi człowiek nie zrozumie, że wyjdzie do rozprawy, po której znów posiedzi, bo "przecież się przyznał".

• Gość: Antyk Tak tak. Rutkowski byl w zmowie z matk IP: *.3s.pl 04.02.12, 12:05
      Tak tak. Rutkowski byl w zmowie z matka.
      O ja pierdzole...............
      Siedzi taki gryzipiorek w cieplym foteliku i pisze co mu sie chce.
      Niech wypierdziala na mroz szukac osob zaginonych i wtedy
      wymadrza sie.
      • Gość: majks Re: Tak tak. Rutkowski byl w zmowie z matk IP: *.play-internet.pl 04.02.12, 12:09
        brawo Rutkowski. Jest jaki jest ale sprawę rozwiązał i chwała mu za to.
    • big.bo13 Krzysztof Rutkowski. Gołąb, który okazał się żmiją 04.02.12, 12:08
      winna jest prokuratura katowicka ,która umiała zniszczyć B.Blide natomiast nie umiała przesłuchać dziewczyny wodzącej za nos tylu ludzi za nasze podatników pieniądze a Rutkowski okazał się skuteczny,mimo medialnego pokazu trudn o mieć do niego pretensje
    • Gość: Pol Krzysztof Rutkowski. Gołąb, który okazał się żmiją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 12:09
      Niesmaczne jest to ciągłe rozdrapywanie szczegółów i szczególików tej tragedii. Pozwólcie tym ludziom w spokoju przeżywać ich nieszczęście. Magda to nie celebrytka.
    • oriolus7 Wielki come back Rutkowskiego 04.02.12, 12:09
      Rutkowski powrócił w wielkim stylu.

Chętnie przeczytał bym jakiś artykuł o tej kobiecie, która przez ponad tydzień oszukiwała Polaków i wymiar sprawiedliwości.
    • Gość: seznam Bardzo dobry tekst! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.02.12, 12:09
      Rzadko spotykane ostatnio w GW. Tym bardziej autorowi gratuluję! Szczerze.
    • lesia67 Krzysztof Rutkowski. Gołąb, który okazał się żmiją 04.02.12, 12:09
      do aerobat. o jakiej ty lojalnosci mowisz-czy ty chlopie rozumiesz znaczenie slowa lojalnosc???-lojalny to ty masz byc w biznesie, milosci itd a nie w takiem sledztwie-on ma byc LOJALNY w stosunku do przestepcy??? on ma byc skuteczny i wykryc sprawce a nie bawic w konwenanse. bardzo dobra robota p.Rutkowski.wszystko co prowadzi do rozwiazania i zlapania przestepcy jest dozwolone. popieram w calej rozciaglosci metody dzialania i oby wicej takich skutecznych akcji. nie ma co sie bawic w tak powaznych sprawach, gdzie pol Polski jest postawione na nogi. gratuluje i zycze powodzenia. pan aerobat-jakbynie daj boze zdazyla sie podobna sprawa w panskiej rodzinie-pan bys sie pytal o zle pojeta lojalnosc???.
    • Gość: QpaMięci Krzysztof Rutkowski?? Judasz, czy marketingowiec?? IP: *.sun-net.pl 04.02.12, 12:09
      Ten chłop to chyba musi dużo pić , bo na trzeźwo nie byłby w stanie zniść własnego widoku i patrzeć sobie w lustrzane odbicie własnej gęby (i nie mówię tu o włosach). Taki wschodnioeuropejski styl. Podejść, pogłaskać a potem sprzedać za garść srebrników i okryć się sławą dla orderu. Nie żebym usprawiedliwiał postępowanie tej kobiety (to z resztą jest zupełnie inna bajka i nie o nią mi teraz chodzi), ale ten facet żeruje na ludzkiej tragedii, żeby zrobić sobie dobrze. Stare esbeckie metody są jednak najlepsze, prawda panie Rutkowski?? Byle były kamery i prasa. Ale tak naprawdę, to jego firma powinna teraz zbankrutować, ponieważ pokazał jak potrafi być nielojalny wobec klienta. Ja w każdym razie z jego usług już bym nie skorzystał i zalecam też innym. Tu kolejny pomysł na stronę na "F" - "Nie lubię Rutkowskiego" lub coś w tym stylu, zatem do dzieła fanatyczni facebookowicze. Aaaa i podaj mi adres swojego fryzjera Krzychu - pomszczę Cię!!!
    • Gość: miki Gazeto! Na stronie głównej 5 zdjęć tego szołmena! IP: *.fdk.abpl.pl 04.02.12, 12:10
      Gazeto! Na waszej stronie głównej jest 5 zdjęć z osobą tego szołmena!
      Dajcie spokój. Koleś ma parcie na szkło i wykorzysta do tego największą tragedię...
      Przyznać mu jedynie należy umiejętność opanowania mediów, które tak ogromnie dużo poświęciły mu materiałów... ochłońcie!
    • Gość: tentato Krzysztof Rutkowski. Gołąb, który okazał się żmiją IP: *.226.51.222.awist.pl 04.02.12, 12:10
      Metody pana Rutkowskiego (detektywem nie jest od 2 lat) przypominają mi te których używali podobnie skuteczni nadludzie w czarnych mundurach z trupimi główkami na czapkach.
      Nie bronie matki ale sposób w jaki ją i jej bliskich "urabiał" jest nieludzki. A już fakt zrobienia szumu medialnego, opublikowania taśmy, pokazuje co jest istotne dla Rutkowskiego.
      Jego twierdzenia, że przekazał "materiał przyznania się matki" - pokazują jego indolencję.
      Te nagrania są z punktu widzenia procesowego - nic nie warte. Dlaczego ? Ponieważ matce NIE przedstawiono zarzutów w chwili kiedy to mówiła. Mówiła to jako ew. świadek. Nie oskarżona. A takie "zeznania" nie mogą być brane pod uwagę.
      Rutkowski opluwa Policję, Policjantów - którzy MUSZĄ działać w ramach i zgodnie z PRAWEM. On ma prawo w nosie. Dla mnie jest typem spod ciemnej gwiazdy który zrobi wszystko i za każdą cenę - by o nim mówiono.
    • fedor21 Krzysztof Rutkowski. Gołąb, który okazał się żmiją 04.02.12, 12:10
      dupek z Samoobrony
    • Gość: kiki mam pytanie IP: *.ip.jarsat.pl 04.02.12, 12:11
      do Pana Witolda Galazki....
      Tragedia sie zdarzyla (nieistotne czy matka upuscila dziecko przypadkiem, specjalnie czy tez byla chora psychicznie).
      Rutkowski doprowadzil do rozwiazania szybciej niz policja.
      A Pan tu, panie Witoldzie jakies potyczki z dedektywem probuje staczac. Powodowany urazona ambicja obmalowuje go Pan równo z góry do dolu. Nie lubi go Pan wyraznie i korzystajac z dostepu do prasy przypisuje mu Pan same zle cechy.
      A to przeciez Pan pierwszy sie domyslil jak bylo........
      Ladnie to tak Panie Witoldzie?
      • gostek_2 brzydko, brzydko! i po co? gdzie 'należna' sława? 04.02.12, 13:05
        ale nie ma chyba przymusu pracy w dziennikarstwie, skoro się ma talent, czas zakasować detektywa R. swoimi rzeczywistymi osiągnięciami, zamiast obsmarowywać go na łamach
      • Gość: olson Re: mam pytanie IP: 79.162.79.* 04.02.12, 14:33
        @kiki
        Tak sobie myślę, że to nie muszą być jego prywatne wojenki, może musiał się uwiarygodnić, że jest bezstronny i nie je Rutkowskiemu z ręki? Z tekstów wynika, że autorowi imponuje sprawność detektywa, może jest nim nawet zafascynowany, chociaż na pewno nie bezkrytycznie. Lepszej publicity niż w "Gazecie" przez ostatni tydzień Rutkowski dawno nie miał a wszystkie rzeczy - te dzisiejsze i tamte - pisał w większości ten sam dziennikarz. To nie znaczy, że się mści albo za coś odgrywa, po prostu przyszedł czas, by pokazać medal też z drugiej strony. A dobry dziennikarz trochę przypomina policjanta: cokolwiek powiesz, może zostać wykorzystane przeciw tobie.
    • Gość: anka polska zawiść bo komus sie powodzi IP: 62.61.38.* 04.02.12, 12:13
      Rutkowski udowodnił, ze potrafi być skuteczny, według mnie był delikatny dla matki w tych ostatnich chwilach, a nagonka na niego jest spowodowana zawiścią innych policjantów, bo on był jednym z nich i sie wybił, niech policja sama walnie sie w pierś, pokazli jak pracuja, faktycznie jak "dzieci w gęstej mgle"
      • nessuno Re: polska zawiść bo komus sie powodzi 04.02.12, 23:45
        Walnęłaś,jak łysy grzywą o parapet. On się wybił? Rutkowskiego wywalili na zbity zomowski pysk,bo NIE NADAWAŁ SIĘ DO PRACY W POLICJI.
    • sportif Re: Krzysztof Rutkowski. Gołąb, który okazał się 04.02.12, 12:13
      rutkowski wspominał o tym dziennikarzu z gazeta.pl witold (nazwiska nie pamiętał) i mówił, żeby na temat piątej wersji trzymał buzię na kłódkę dopóki nie wyjaśni sprawy
    • bodzio151 Krzysztof Rutkowski. Gołąb, który okazał się żmiją 04.02.12, 12:15
      jaka jest Policja teraz kazdy widzi/ tylko zespoly super grupy takiBoni w Policj/
    • Gość: Taxas Ranger Krzysztof Rutkowski jest macho, a kundelki nerwowo IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.12, 12:15
      obsikują okoliczne gałązki .
    • Gość: Sabina Krzysztof Rutkowski. Gołąb, który okazał się żmiją IP: *.play-internet.pl 04.02.12, 12:16
      Hiena. I to by było tyle w temacie "detektywa" Rutkowskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka