z2006 27.02.12, 18:32 Od początku wiadomo było, że jest 6 kandydatów a mecze będą w 4 polskich miastach. Dziecko z zerówki powie, że 2 miasta MUSIAŁY odpaść. Przegrali najslabsi/najsłabiej starający się... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Super! przywitać Kaczora w niemieckich mundurach! czad! IP: 149.156.82.* 27.02.12, 19:09 Panowie! To jest jeden z najlepszych pomysłów jaki ostatnio słyszałem. To dopiero będzie czad! Ułanom żoliborskim aż portki z wrażenia spadną! Tylko trzeba się przebrać w mundury niemieckie z czasów I wojny! Albo francusko-pruskiej! w ostateczności Wehrmacht (ale to zepsuje cały happening - wiadomo dlaczego). Skoro w Kongresówce w ramach rekonstrukcji historycznych odtwarzają sobie dla jaj nawet gwałty wojenne - trzeba dać odpór tej "powstańczej" propagandzie. Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: przywitać Kaczora w niemieckich mundurach! cz 28.02.12, 05:57 To byłaby woda na jego młyn - utwierdziłby siebie i swoich zwolenników w swoich przekonaniach i postawach. Odpowiedz Link Zgłoś
jazmig Zgadzam się z Kutzem dla niego śląskie jest obce 28.02.12, 07:23 a Śląsk jest mu potrzebny, żeby mieć stołek senatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MazowieckaWioska Re: Zgadzam się z Kutzem dla niego śląskie jest o IP: *.dynamic.chello.pl 29.02.12, 12:22 Brawo! Wreszcie ktoś myślący się wypowiedział! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
firiduri Re: przywitać Kaczora w niemieckich mundurach! cz 29.02.12, 01:27 Gość portalu: Super! napisał(a): > Panowie! To jest jeden z najlepszych pomysłów jaki ostatnio słyszałem. To dopie > ro będzie czad! Ułanom żoliborskim aż portki z wrażenia spadną! Tylko trzeba si > ę przebrać w mundury niemieckie z czasów I wojny! Albo francusko-pruskiej! w os > tateczności Wehrmacht (ale to zepsuje cały happening - wiadomo dlaczego). > Skoro w Kongresówce w ramach rekonstrukcji historycznych odtwarzają sobie dla j > aj nawet gwałty wojenne - trzeba dać odpór tej "powstańczej" propagandzie. Czy ciebie nie za bardzo podpalają akurat te rekonstrukcje gwałtów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojoj Re: przywitać Kaczora w niemieckich mundurach! cz IP: *.dynamic.chello.pl 29.02.12, 14:44 ha ha ha ha ! 100/100! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Kazimierz Kutz: Tobogan IP: 109.255.70.* 27.02.12, 19:11 Co za bzdury ... ratujcie ten Pan już całkiem stracił kontakt z rzeczywistością ... Blida Euro i ras groch z kapustą i kompletny brak logiki w wypowiedzi ... mam wrażenie że poziom inteligencji tego Pana jest tak niski że nawet nie warto pisać tu kontrargumentów dla tych wypocin. Powiem tylko tyle Chorzów nie miał szans na euro od początku każdy to wiedział a Pani Blida z całym szacunkiem popełniła samobójstwo ( nikt jej nie pomagał ) i była umoczona po uszy trzy. Metropolia to szansa dla aglomeracji chodź wydaje mi się że ona się już tworzy bez ustaw i urzędów po prostu Katowice się nią staną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Bredzisz drętwy palancie ! IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.12, 01:58 Gość portalu: Ja napisał(a): > Co za bzdury ... ratujcie ten Pan już całkiem stracił kontakt z rzeczywistością > ... Blida Euro i ras groch z kapustą i kompletny brak logiki w wypowiedzi ... > mam wrażenie że poziom inteligencji tego Pana jest tak niski że nawet nie warto > pisać tu kontrargumentów dla tych wypocin. Powiem tylko tyle Chorzów nie miał > szans na euro od początku każdy to wiedział a Pani Blida z całym szacunkiem pop > ełniła samobójstwo ( nikt jej nie pomagał ) i była umoczona po uszy trzy. Metro > polia to szansa dla aglomeracji chodź wydaje mi się że ona się już tworzy bez u > staw i urzędów po prostu Katowice się nią staną < K.Kutz ma 100% racji, a tyś niedorozwiniety matoł. Oceniać możesz poziom dżdżownic , bo już Mariolka i Kononowicz góruja nad tobą intelektualnie. Senator Kutz z całąpewnością zna niektóre okoliczności decyzji podejmowanych, w Warszawie przez wszystkie ogólnopolskie partie, dla wydojenia G. Śląska i udupienia Ślązaków. Naszą zakamuflowaną niemieckością, tłumaczy się 70 lat własnego złodziejstwa na Śląsku. Jeśli Chorzów nie miał szans, to tylko dlatego ,że jest na Górnym Śląsku. Jego oferta była najlepsza i w ogóle jedyna jaka pozwalała liczyć na zysk i uniknąć ogromnych strat jakimi się to Euro 2012 zbilansuje. Złodzieje z cała pewnością wyciągną łapę żeby G.Ślask te straty pokrył, a zresztą doją go na bieżąco. Cała modernizacja Stadionu Ślaskiego to ok 500 mln zł z czego centalnych dotacji 100 mln. A Stadion Narodowy powstał z identycznego Stadinu 10-lecia i pochłonął z budżetu ponad 2mld. Proporcja jak przy podziale forsy z NFZ. Za ofertą Chorzowa przemawiały. 1. Najniższy koszt stadionu przy największej widowni.Gotowe parkingi o dojazd szeroką aleją i liniami tramwajowymi z dworców w Katowicach, Chorzowie , Bytomiu i Zabrzu juz w 2006r 2. Tradycje blisko 30-krotnego mistrzostwa Polski dla okolicznych klubów. 3. Tradycje wzorowej organizacji imprez sportowych i artystycznych, w tym meczów piłkarskich z udziałem największych gwiazd i 100 tysięcznej widowni. 4. Położenie stadionu w pięknym parku zapewniającym mozliwość rekreacji i rozrywki dla wielotysięcznych grup kibiców. 5. Gotowe, nie wymagajace żadnych nakładów z budżetu, lotnisko w odległości ok 30km. Dwa dalsze w promieniu ok 70 km ( Balice Ostrawa). 6. Bezpośrednie połaczenie autostradowe, z cała Europą zachodnią, południową i ze Skandynawią. Najkrótsze połaczenie autostradowe z Włochami ,Czechami, Chorwacją Grecją, Hiszpanią i Portugalią. Połaczenie ze Lwowem i Ukrainą lepsze niż W-wa, Wrocław, Poznań czy Gdansk. 7. Połączenie autostradą albo przynajmniej czteropasmówką ze wszystkimi większymi miastami w Polsce w tym orgazatorami EURO a ponadto z Łodzia i Krakowem. 8. Dziesiątki tysięcy miejsc w hotelach i pensjonatach w promieniu do 60km z dobrym dojazdem. Setki tysięcy w promieniu do 50km. 9. Otwarte, proeuropejskie społeczeństwo. Przeciw ofercie Chorzowa przemawiały: 1. Posłanka Kępa wzór sportsmenki. 2. Pani Jakubiak, najbardziej tłuczkowane nogi wśród ministrów sportu. Przekupne babsko ,które sprzedało nawet Kaczora, co ją z czworaków wciągnął do polityki. 3.Minister sportu Lipec -aferzysta 4. Minister sporty Drzewiecki- jak wyzej. 5. Ślązakożerca Kaczor. Efektem są: - ogromne wydatki. dziesiątki miliardów na drogi, lotniska, hotele, stadiony i łapówy. -pewne straty w bilansie EURO 2012 -pewny chaos organizacyjny podczas EURO 2012 -pewna kompromitacja. Przecież miasta z jednej grupy Poznań-Gdańsk i Warszawa-Wrocław nie mają połączenia nawet 4-pasmówką o klasie Gierkówki. A co tu mówic o autostradzie. Co do ś.p. pani B.Blidy to jest oczywiste ,że została zaszczuta przez duet Kaczor- Ziobro i ich obrzydliwych siepaczy. Jej rzekomy udział w jakiejs mafi węglowej już 5 lat czeka na udowodnienie , czy chocby udokumentowanie. Nigdy nie podlegał jej słuzbowo, zaden dyrektor czy księgowy kopalni ani nawet prosty hajer. Natomiast wieczny bełkot o aglomeracji jest namiastką dyskusji o prawdziwej samorzadności i gospodarowaniu wypracowanymi pieniędzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RRRR! Kazimierz Kutz: Tobogan IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.02.12, 19:17 Te wszystkie Tomczykiewicze, Buzki, Rzymelki itd. ............. nie, lepiej nic nie powiem (wicie-rozumicie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator "bo przeszłość która jest niszczona wraca " IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.12, 20:19 "bo przeszłość która jest niszczona wraca " OBSERWATOR (gość) 27.02.12, 20:17:12 "Śląsk i Ślązacy nadal są „nieznaną planetą” dla Polaków i Niemców. Ślązacy jako lud pogranicza nie pasują do megalomańskich i nacjonalistycznych idei „czystych narodów”, gdzie nie ma miejsca na jakąkolwiek odrębność. Nacjonaliści wszelkiej maści ignorują fakt, że spora część Ślązaków nie identyfikuje się z ich skrajnie przeciwstawnymi tezami. (...) Ignorowanie przez władze centralne rozwoju prawdziwej samorządności regionalnej, brak Województwa Górnośląskiego w możliwych granicach historycznych (od Opolszczyzny po Zagłębie), pustosłowie na temat edukacji regionalnej - to grzechy rządzących dyletantów nie tylko wobec Śląska, ale całej Polski i jej wielokulturowości. Standaryzowanie kultury Polski pod modłę mazowiecko-szlachecką i lekceważenie dorobku pozostałych regionów - to sposób na utrwalanie postaw ksenofobicznych i roszczeniowych obszarów zdegradowanych kulturowo i cywilizacyjnie". Jarosław Aleksander Krawczyk, z przedmowy do: Arkadiusz Faruga Czy Ślązacy są narodem - przemilczana historia Górnego Śląska, Radzionków 2004 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejQQ Kazimierz Kutz: Tobogan IP: *.vsh.pl 28.02.12, 07:04 Jak zwykle Pan Kazimierz w formie. Pomniki pewnie są wyrazem imperialnej polityki Polaków, bo postawili je, żeby nas obrazić. Muszą, przecież wiedzieć, że dla nas jeden z nich to ciemiężca a drugi renegat. A stosunki śląsko - polskie przypominają mi hindusko - angielskie, o których mówił Gandhi „Najpierw cię ignorują, potem wyśmiewają, później zwalczają - a na końcu zwyciężasz.” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berek Kazimierz Kutz: Tobogan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.12, 09:01 Brawo! Nareszcie godos po Naszymu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bercik Re: Kazimierz Kutz: Tobogan IP: *.pools.arcor-ip.net 28.02.12, 12:03 Andrzej!! Bardzo dobre! Co prowda to prowda! Pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Re: Kazimierz Kutz: Tobogan 28.02.12, 12:58 Kazik K. mo recht. Tu niyma nic do komyntowanio Odpowiedz Link Zgłoś
firiduri Re: Kazimierz Kutz: Tobogan 28.02.12, 14:01 cirano napisał: > Kazik K. mo recht. Tu niyma nic do komyntowanio Zirankiewitz. Ciebie będą wozić w tym topoganie między Korfantym a Piłsudskim jako symbol sprzedajnego Ślązaka. Nie jestem pewien, czy Senator Kutz cię złapie jak wypadniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PierydklesXXXIX Re: Kazimierz Kutz: gorlski tobogan IP: *.static.sitel.net.pl 28.02.12, 14:13 fry_durna ruro, nie oglądaj się za siebie, bo ci z przodu ktoś przyjebie, siroto z rurami. Fry-durna tradycja przetrwała do dziś. Ówcześnie nie omijały go pochody pierwszomajowe. Gościli pod nim Leonid Breżniew (w 1974) a także Mirosław Hermaszewski i Piotr Klimuk. Mało kto wie, że na placu przy pomniku pojawił się Fidel Castro podczas pierwszomajowego pochodu w 1972. Potocznie przez mieszkańców Sosnowca pomnik zwano "Hydraulikiem" albo "Rurami"...na których frydurne_pito_lizo_polsze ślizgają się, na sucho, do woli, hamując nabiałem na zakrętach....co widać w ich postach. Odpowiedz Link Zgłoś
firiduri Re: Kazimierz Kutz: gorlski tobogan 28.02.12, 19:34 Gość portalu: PierydklesXXXIX napisał(a): > fry_durna ruro, nie oglądaj się za siebie, bo ci z przodu ktoś przyjebie, sir > oto z rurami. > Fry-durna tradycja przetrwała do dziś. Ówcześnie nie omijały go pochody pierwsz > omajowe. Gościli pod nim Leonid Breżniew (w 1974) a także Mirosław Hermaszewski > i Piotr Klimuk. Mało kto wie, że na placu przy pomniku pojawił się Fidel Castr > o podczas pierwszomajowego pochodu w 1972. > > Potocznie przez mieszkańców Sosnowca pomnik zwano "Hydraulikiem" albo "Rurami". > ..na których frydurne_pito_lizo_polsze ślizgają się, na sucho, do woli, hamu > jąc nabiałem na zakrętach....co widać w ich postach. Zapewne bardzo chciałbyś mnie obrazić, ale przy twojej inteligencji to jest niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Kazimierz Kutz: Tobogan IP: 46.35.6.* 28.02.12, 15:28 Ten artykul obnaza te smutna prawde, ze poki Slask byl potrzebny (40% dochodu krajowego), to sie ze slaskiem liczono - teraz, kiedy juz to nie jest tak wyraziste jak kiedys, to slask jest niepotrzebny ale musi pozostac bez autonomii, bo moglo by to byc za duzo. Co jeszcze bardziej smutne – duza czesc tych, ktorzy zostali na Slasku, pluja na slaskosc i przez co sami sa w jeszcze gorszym bagnie psychicznym – nie sa juz w miejscu swego dziecinstwa i nie potrafia docenic, ze jakos Slask ich przygarnal – sa jakby bez korzeni. Wystarczyloby ( tak jak wielu z nich) zaakceptowac ten slaski specyfik i wtedy inaczej bylibysmy slyszani. Uwazam, ze Slazacy dalej maja robic swoje, w koncu nie mamy sie czego wstydzic i jestesmy u siebie. I na szczescie juz przestali nam zwraca uwage, ze „po slasku to nie ladnie“ Odpowiedz Link Zgłoś
firiduri Kazimierz Kutz: Tobogan 28.02.12, 19:48 Rzeczywiście, współczuje Ślązakom. Jak znajdą jakiegoś lidera z dużą osobowością, to zaraz wyjeżdża do Warszawy, albo Brukseli. Nie tylko, że zostali wyślizgani w organizacji piłkarskich mistrzostw, to jeszcze będą oskarżani o klęskę polskiej reprezentacji, bo przecież ona jest w śląskich rękach. Byłoby wskazane przerzucić swoje zainteresowania na walkę kogutów, czyli duże emocje przy minimalnych inwestycjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PierydklesXXXIX Re: Kazimierz Kutz: Tobogan IP: *.play-internet.pl 28.02.12, 20:16 frydurny_kogucik....o tych kogutach to skąd wiesz, tak emocjonalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UrkeRadocha Kazimierz Kutz: Tobogan IP: *.static.sitel.net.pl 28.02.12, 20:37 Zdziwiony.... ? Jakie posty, takie riposty, panie <firiduri>....itd.itp. strzelasz, więc jesteś w zasięgu strzału..... Tak trudno panu zrozumieć? ************************************************************ Autor: firiduri 28.02.12, 14:01 dyskusję rozpoczął w następującej konkwencji" Zirankiewitz. Ciebie będą wozić w tym topoganie między Korfantym a Piłsudskim jako symbol sprzedajnego Ślązaka. Nie jestem pewien, czy Senator Kutz cię złapie jak wypadniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
firiduri Re: Kazimierz Kutz: Tobogan 28.02.12, 21:28 Konwencja mojej dyskusji to nie twoja broszka. Chyba, że z Zirankiewitzem w jednym dyszlu występujecie jako kombatanci ORMO, co pasowałoby sądząc po tym nawyku "sporządzania notatek służbowych", no i pasowałoby do tych skojarzeń ze strzelaniem? Że niby pisanie postów to strzelanie, he, he... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UrkeRadocha Re: Kazimierz Kutz: Tobogan IP: *.static.sitel.net.pl 28.02.12, 21:38 A co to było te twoje ....ORMO ? Odpowiedz Link Zgłoś
politol59 Kazimierz Kutz: Tobogan 28.02.12, 21:42 Pan Senator Kutz po raz kolejny ma niestety /albo stety/ rację. Spraw śląskich nie załatwią licencjonowani Ślązacy, którzy kreują się na 100 % polaków, a ślązakami są tylko okazjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PierydklesXXXIX Kazimierz Kutz: Tobogan IP: *.play-internet.pl 28.02.12, 21:59 Co tam moja broszka. Za to < twoja gęba...> zawsze znajdzie się ....kij! ******************************************************************* autor: firiduri 28.02.12, 21:28 napisał: Konwencja mojej dyskusji to nie twoja broszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁowcaKretynów Kazimierz Kutz: Tobogan IP: *.static.sitel.net.pl 29.02.12, 08:49 Podpalać wyobraźnię mogą .... <kukło_pajace> sturbanfuhrerów z ZMS, ORMO, PZPR na tle lasu sosnowickich rur, a takich jak ty ...nawet do samogwałtów. ********************************************************************** Autor: firiduri 29.02.12, 01:27 zapytał ( kulturalnie nawet) Czy ciebie nie za bardzo podpalają akurat te rekonstrukcje gwałtów? Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Re: Kazimierz Kutz: Tobogan 29.02.12, 09:39 Niychszczony lebrze, fridi. Niy chciołech cie za bardzo napadać z racji moji przirodzonyj przizwoitości, ale widza że z kożdyj twoji wrażyj komórki szpetny, podły i załgany, zabryniczny gorol wyłazi, niy zostaje mi nic innego jak ci od czasu do czasu kopa wymierzyć, co tysz bydymy skrupulatnie robić. Do chwały Ślonska i na pohybel zabrynicznym Odpowiedz Link Zgłoś
firiduri Re: Kazimierz Kutz: Tobogan 29.02.12, 13:53 cirano napisał: > Niychszczony lebrze, fridi. Niy chciołech cie za bardzo napadać z racji moji pr > zirodzonyj przizwoitości, ale widza że z kożdyj twoji wrażyj komórki szpetny, p > odły i załgany, zabryniczny gorol wyłazi, niy zostaje mi nic innego jak ci od > czasu do czasu kopa wymierzyć, co tysz bydymy skrupulatnie robić. Do chwały Ślo > nska i na pohybel zabrynicznym Zirankiewitz. Nie zaskoczyłeś mnie, bo ty nic innego na forum nie robisz tylko kopiesz, właściwie wierzgasz racicami, a z nienawiści do Polaków gulgocze ci w grdyce, że chyba u Niemca za psa ogrodowego robisz. I aktem chrztu tutaj nie machaj diable rogaty, bo cię własna matka do kościoła nie mogła zapędzić. Na ciebie powinna zwrócić uwagę ABW, bo ci się już tak pomajgało w łepetynie, ze wyobrażasz sobie, iż jesteś jakimś bojownikiem śląskiej sprawy. Kto wie, czy ty tam jakiejś bomby nie majstrujesz (do chwały Ślonska i na phybel zabrynicznym)? Może nawet zamierzasz wysadzić się w powietrze w autobusie jadącym do Sosnowca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MazowieckaWioska Nie ma to jak sięgać komuś do oka po słomkę IP: *.dynamic.chello.pl 29.02.12, 11:51 Szkoda, że Pan Kutz dopiero teraz gdy został bez poparcia politycznego - przez co niewiele zabrakło aby zniknął z parlamentu (wreszcie!) - nagle przypomniał sobie że jest ze Śląska ( jakoś trudno o K.K. napisać Ślązak) Panie Kutz - już bez wypominania Panu przeszłości z lat komuny oraz "wspaniałych" filmów ze Śląskiem w tle, które u milionów widzów w Polsce umocniły stereotypy o tym miejscu i ludziach, a wręcz ubliżały godności Śląskiej - zadam jedno tylko pytanie: co Pan uczynił przez większość swego parlamentarnego bytu dla Śląska i Ślązaków? NIC! ZUPEŁNIE NIC! Teraz ma Pan czelność krytykować innych? Wypominać to do czego sam Pan przyłożył ręce zarówno czynnie jak i biernie? Osiąga Pan już szczyty bezczelności i zakłamania. Na szczęście coraz więcej ludzi na Śląsku dostrzega Pana prawdziwe oblicze i mam nadzieję, że myśląca część ludzi na Śląsku podziękuje Panu za dotychczasowe dokonania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc, jo Re: Nie ma to jak sięgać komuś do oka po słomkę IP: *.plastcom.pl 29.02.12, 14:25 A może by tak ta "mazowiecko wiocha" szmata sie do buzi wziyna a niy Kutza... Krytykować, szczuć, to obłudne gorolstwo zawsze wzorowo umiało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MazowieckaWioska Re: Nie ma to jak sięgać komuś do oka po słomkę IP: *.dynamic.chello.pl 29.02.12, 14:52 Mazowiecka Wioska to miejsce które obrał sobie Pan Kutz na miejsce zamieszkania a nie Śląsk i z tejże wioseczki udaje Ślązaka bo inaczej straci dobrze płatne miejsce w Senacie - dociera coś? I tak się składa tępy prymitywie który poza inwektywami niczego nie potrafi w swojej główce poskładać że jestem Ślązakiem, tylko to co nas różni to IQ o którym pewnie jeszcze nawet nie słyszałeś - to też dociera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PietiaGoRas Re: Nie ma to jak sięgać komuś do oka po słomkę IP: *.play-internet.pl 01.03.12, 16:51 Za to na śląskie ziemie obrało sobie do zamieszkania 3 miliony wulców, goroli i zakier_zońców, a mazowiecką ...jeden....., Kutz. Ależ ....siurpryza, mości gorole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MazowieckaWioska Re: Nie ma to jak sięgać komuś do oka po słomkę IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.12, 14:20 I kolejny gość z cyklu: "nie mam o niczym pojęcia ale wtrącę swoje trzy kopiejki" Jakbyś jeszcze tego nie wiedział to takich "ślązaków" którzy zaprzedali się warszawce jak Kutz jest całe mnóstwo. Tylko że Kutz straciwszy zaplecze polityczne postanowił teraz przypomnieć sobie o miejscu urodzenia... Jeśli jeszcze nie wiesz Pietia to wielu goroli którzy zżyli się z tą ziemią więcej robiło i robi dla Śląska niż ten "polityk" z Bożej niełaski. Wielu też goroli należy do RAŚ i jest aktywnymi działaczami. Nawet zabryniczny należał do RAŚ i dużo dla Śląska zrobił. Potomkowie goroli którzy tutaj się urodzili czują się bardziej Ślązakami i potrafią lepiej to pokazać niż niektórzy rdzenni Ślązacy. Warto czasem użyć tego co się znajduje w czaszce zanim coś się napisze czy powie. No, chyba że pod czaszką ma się już tylko coca-colę i hamburgery - wtedy rozumiem skąd takie pustactwo w wypowiedziach tych którzy tak bardzo chcą się na forach kreować na Ślązaków a nawet nie potrafią prawidłowo po Śląsku napisać kilku prostych zdań. "A może by tak ta "mazowiecko wiocha" szmata sie do buzi wziyna a niy Kutza... Krytykować, szczuć, to obłudne gorolstwo zawsze wzorowo umiało" - słowa tak prymitywne, że autora można właściwie określić tylko w jeden sposób, na poziomie adekwatnym dla niego - ciul ze familoka - merytoryczność i logika na poziomie neandertalczyka czyli wzorcowy "Ślązak" z filmów Kutza: tępy, prymitywny i najpewniej po 3 klasach podstawówki, ale za to z dostępem do internetu w kafejce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józiek z Niwki Re: Nie ma to jak sięgać komuś do oka po słomkę IP: *.static.sitel.net.pl 02.03.12, 15:03 wiocho mazowiecka, coś miedzy uszami ci brzydko buzuje, więc słowami poety powiem tak: <gdy ci życie brzydnie i śmierdzi piekłem, wsadź łeb do sedesu i przpierd???ol deklem>. A gdy wzrok ci się poprawi , znów przeczytaj swoje chore przemyślenia, Warto czasem użyć tego co się znajduje w czaszce zanim coś się napisze czy powie. *********************************************************** No, chyba że pod czaszką ma się już tylko coca-colę i hamburgery - wtedy rozumiem skąd takie pustactwo w wypowiedziach tych którzy tak bardzo chcą się na forach kreować na Ślązaków a nawet nie potrafią prawidłowo po Śląsku napisać kilku prostych zdań. "A może by tak ta "mazowiecko wiocha" szmata sie do buzi wziyna a niy Kutza... Krytykować, szczuć, to obłudne gorolstwo zawsze wzorowo umiało" - słowa tak prymitywne, że autora można właściwie określić tylko w jeden sposób, na poziomie adekwatnym dla niego - ciul ze familoka - merytoryczność i logika na poziomie neandertalczyka czyli wzorcowy "Ślązak" z filmów Kutza: tępy, prymitywny i najpewniej po 3 klasach podstawówki, ale za to z dostępem do internetu w kafejce ;) nia ****************************************************************** Warto czasem użyć tego co się znajduje w czaszce zanim coś się napisze czy powie. No, chyba że pod czaszką ma się już tylko coca-colę i hamburgery - wtedy rozumiem skąd takie pustactwo w wypowiedziach tych którzy tak bardzo chcą się na forach kreować na Ślązaków a nawet nie potrafią prawidłowo po Śląsku napisać kilku prostych zdań. "A może by tak ta "mazowiecko wiocha" szmata sie do buzi wziyna a niy Kutza... Krytykować, szczuć, to obłudne gorolstwo zawsze wzorowo umiało" - słowa tak prymitywne, że autora można właściwie określić tylko w jeden sposób, na poziomie adekwatnym dla niego - ciul ze familoka - merytoryczność i logika na poziomie neandertalczyka czyli wzorcowy "Ślązak" z filmów Kutza: tępy, prymitywny i najpewniej po 3 klasach podstawówki, ale za to z dostępem do internetu w kafejce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MazowieckaWioska Re: Nie ma to jak sięgać komuś do oka po słomkę IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.12, 12:49 Józiek, nie dość żeś niezbyt bystry - delikatnie rzecz nazywając - to jeszcze praktycznie analfabeta z ciebie. Poproś kogoś aby następny komentarz napisał za ciebie to może stanie się zrozumiały dla kogoś spoza "ekipy" z twojego familoka. Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Re: Nie ma to jak sięgać komuś do oka po słomkę 02.03.12, 15:59 Piyrsze słysza, że gorole na Ślonsku coś dla Ślonska zrobili, bo moje informacje i zaobserwowania godajom o inkszych wynikach! Kutz poszed do Wszawy, bo taki to niystety układ że jest to konieczne, i żodyn rozsondny dziury w tym jego przedsiewziynciu szukoł niy bydzie. Cóś mi sie zdo "wiocho", że szukosz guza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MazowickaWiocha Re: Nie ma to jak sięgać komuś do oka po słomkę IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.12, 12:46 kolejny prymityw udający Ślązaka - według ciebie to pewnie w RAŚ goroli nie ma, ba, pewnie i RAŚ nie istnieje bo o nim nie słyszałeś, nie wietrz synek uszu ino je myj. straszysz guzem? podaj cwaniaku adres - ułatwię ci sprawę matołku Odpowiedz Link Zgłoś
firiduri Re: Nie ma to jak sięgać komuś do oka po słomkę 03.03.12, 14:42 Zirankiewitz to jest ten wyrób niemieckopodobny przefarbowany z ORMOW-ca Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Nie ma to jak sięgać komuś do oka po słomkę 04.03.12, 12:14 firiduri napisał: > Zirankiewitz to jest ten wyrób niemieckopodobny przefarbowany z ORMOW-ca A pan to się specjalnie nie przefarbował,i został w ORMO,przyzwiocie,jak każdy Polak na Sląsku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MW Re: Nie ma to jak sięgać komuś do oka po słomkę IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.12, 10:29 Nie, cirano to taki wyrób podobny do tego co na chodniku często może się do podeszwy przykleić - nic groźnego, tylko brzydko pachnie i trudno się tego od razu pozbyć. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Nie ma to jak sięgać komuś do oka po słomkę 05.03.12, 10:33 Gość portalu: MW napisał(a): > Nie, cirano to taki wyrób podobny do tego co na chodniku często może się do pod > eszwy przykleić - nic groźnego, tylko brzydko pachnie i trudno się tego od razu > pozbyć. Lubię jak ktoś wąchaczy czy liże podeszwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MW Re: Nie ma to jak sięgać komuś do oka po słomkę IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.12, 11:21 Rico, gratuluję upodobań - rozumiem że to twój fetysz - ale szukaj podobnych sobie miłośników na odpowiednim dla was forum ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MW Re: Nie ma to jak sięgać komuś do oka po słomkę IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.12, 10:45 Nie, cirano to taki wyrób podobny do tego co na chodniku często może się do podeszwy przykleić - nic groźnego, tylko brzydko pachnie i trudno się tego od razu pozbyć. <ciekawe czy i tym razem moja odpowiedź zniknie bo komuś wyda się zbyt dosadna - zanim ją skasujecie to może wpierw przeanalizujcie i przemyślcie wpisy nijakiego cirano a potem oceńcie kto częściej łamie tzw. netykietę, która jest bardzo ładnie zakamuflowaną cenzurą internetu :D> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =----> Kutz jak Jozin z Bazin przeraża (może coś wypił?!) IP: *.1000lecie.pl 02.03.12, 18:20 Ślązakowcy i szlezjerzy są zachwyceni jego bezkompromisowością i atakiem, inni są zażenowani albo... przerażeni. (HKP) ... DAŁ SENATOREK FELIETONOWEGO W GW CZADU... JAK PO DOBRYM SZNAPSIE!? ;-))))))) www.youtube.com/watch?v=K8bEE7hzzsw&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Kutz jak Jozin z Bazin przeraża (może coś wyp 02.03.12, 18:25 Gość portalu: harc mistrz =----> napisał(a): > Ślązakowcy i szlezjerzy są zachwyceni > jego bezkompromisowością i atakiem, > inni są zażenowani albo... przerażeni. > (HKP) Harcerzu polski Kurzydły-Grażyńskirgo już po sznapsie? > ... > DAŁ SENATOREK FELIETONOWEGO W GW CZADU... JAK PO DOBRYM SZNAPSIE!? ;-))))))) > > www.youtube.com/watch?v=K8bEE7hzzsw&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Kutz jak Jozin z Bazin przeraża (może coś wyp IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.12, 19:46 inna wielka Ślązaczka publicznie zauważyła, że to już (późna) starość:).. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MW Re: Kutz jak Jozin z Bazin przeraża (może coś wyp IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.12, 12:51 chyba demencja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Wehrmacht jak SS IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.12, 19:44 Wehrmacht przez większość historyków niemieckich, czy angielskich jest uznawany jak inne nazistowskie formacje mundurowe za organizację przestępczą, więc co ten p. Kazimierz z tymi czarnymi mundurami?... Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Kazimierz Kutz: Tobogan 05.03.12, 06:37 Gdyby to było w mojej mocy,odpowiedź byłaby bardzo prosta: - nigdy więcej żadnej,jakiejkolwiek reprezentacji Polski na naszym Sląskim Stadionie Narodowym -, wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz ;-(((( Kazimierz Kutz: Tobogan... z mundurami Wehrmachtu IP: *.1000lecie.pl 05.03.12, 15:18 rico-chorzow napisał: > Gdyby to było w mojej mocy, odpowiedź byłaby bardzo prosta: > - nigdy więcej żadnej, jakiejkolwiek reprezentacji Polski na naszym Śląskim Stad > ionie Narodowym - > > wszystko. I to jest właśnie typowy dla tutejszego soroństwa i ksenofobstwa sposób myślenia: ŚLĄSKIE ZADUPIE - czyli... "5-ta strona świata". ;-)))))))))))))))))))))) Jak ten Stadion Śląski ma zarabiać na swoje utrzymanie i przynosić dochody z wielkich imprez sportowych i masowych - jak "ślazakowcy i szlezjerzy" chcą sobie zrobić z niego... kapliczkę?! Podejrzewam, że RAŚ, Kutz, Smolorz, Gorzelik oraz jego tutejsi współkoalicjanci z PO... pracowicie się postarali, aby INNI NAS z mistrzostw piłkarskich EURO'2012... wyrolowali. Więc niechaj mały Kazio nie "leje wody" i niepotrzebnie... wielkich "krokodylich łez". Pomysł Kutza z zabawną przebieranką w mundury niemieckiego Wehrmachtu jest śmieszny, acz... bardzo niebezpieczny. Przypomina mi bowiem dowcip o takim jednym Hanysie, co go na "grubie" strasznie molestował kolega, sekretarz POP, aby wstąpił on do Partii. Nie mógł się ten chłopina nijak opędzić od tego PZPR-owskiego politruka, co go tak namawiał ciągle i ciągle... Aż w końcu... (???) W końcu wpadł ON na podobny (jak u Kutza) pomysł. Ubrał się w czarny mundur SS (co został się z wojny "po ujku", schowany za szafą) i w tym uniformie wkroczył do gabinetu sekretarza POP, z uniesioną w faszystowskim pozdrowieniu ręką i okrzykiem: - HEIL HITLER!!! Zaraz też zadziwił się bardzo i poczuł zaskoczony, że jego tak "rewelacyjny pomysł"... zawiódł, gdy sekretarz partyjny z uśmiechem i otwartymi ramionami wyszedł do niego zza biurka, uścisnął go czule i radośnie zapytał: - Niy godej, Ewald, bo Ci i tak niy uwierza, co... NASI WRÓCILI??? ;-))))) (HKP) ... WESOŁEJ ZABAWY W PRZEBIERANKĘ, PIEROŃSKIE KARLUSY!!! www.youtube.com/watch?v=c8C_Nq-P7bg&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PierydklesXXXIX Re: Kazimierz Kutz: Tobogan... z mundurami Wehrma IP: *.static.sitel.net.pl 05.03.12, 16:14 Widać hajotku z postu i filmiku, że byłeś onegdaj sturmbanfuhrerem w ZMP, potem parteigenose w Orzyszu. No to masz teraz bigos TYROLSKI.....i żryj tylko połowę, skoro kapusta z pola na łebie z gorola tak fest wali ci na dekiel. *************************************************************************** www.youtube.com/watch?v=kX1nJVvaSZ4&feature=endscreen Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 jako mieszkaniec Śląska wolę 05.03.12, 18:29 ...by Euro tu nie było, bo po pierwsze z tej imprezy jest więcej kosztów niż korzyści, po drugie dezorganizuje ona życie codzienne. Skoro przejazd Tour de Pologne przez Katowice sparaliżował komunikację miejską to mogę sobie wyobrazić co się będzie działo w czerwcu w tych miastach i regionach które w ten wątpliwy biznes weszły. Ale oczywiście jako mieszkaniec regionu byłbym dumny gdyby to tu był Stadion Narodowy lub przynajmniej jeden z ważniejszych reprezentacyjnych obiektów. Ale że tak nie jest to wina co najmniej dwóch czynników. Po pierwsze samego stadionu, którego konstrukcja jest po prostu przestarzała. Można było nie bawić się w sentymenty - zburzyć obiekt i postawić nowy. Uznano jednak, że po pierwsze to i tak największy stadion piłkarski w Polsce (do niedawna faktycznie był) a poza tym tu każdy kamień jest święty i można co najwyżej modernizować obiekt. Po drugie beznadziejnej oferty złożonej trochę na odczepne. Nie byłą to oferta regionu tylko Chorzowa (miasta raczej prowincjonalnego), w dodatku w chorzowskim ratuszu specjalnie nikomu nie zależało. W efekcie słabiutka oferta została potraktowana tak jak się można było spodziewać. Choć przecież gdyby była to wspólna propozycja miast aglomeracji śląskiej miałaby spore szanse (bo tu wszystko jest - drogi, baza hotelowa, sprawna komunikacja miejska etc.) Teraz ideowi przyjaciele p. Kutza ze swoją kampanią odpolszczania Stadionu Śląskiego (te niebiezko - żółte krzesełka) robią wszystko by jako obiekt piłkarski przeszedł do historii. Chyba, że tu będą derby śląskich klubów, tylko ciekawe w której klasie rozgrywek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: jako mieszkaniec Śląska wolę IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.12, 22:45 piotr7777 napisał: > ...by Euro tu nie było, bo po pierwsze z tej imprezy jest więcej kosztów niż ko > rzyści, < Jako mieszkaniec G. Śląska, żyjesz po to , żeby ponosić koszty polskich fanaberii. Miasta i regiony, które dostały Euro niewiele produkują rzeczy , które da się sprzedać. A im mniej produkują, tym nowsze i droższe mają stadiony. Poznań ,który produkuje najwięcej z nich, ma stary stadion przerobiony. <po drugie dezorganizuje ona życie codzienne. Skoro przejazd Tour de Pol > ogne przez Katowice sparaliżował komunikację miejską to mogę sobie wyobrazić co > się będzie działo w czerwcu w tych miastach i regionach które w ten wątpliwy b > iznes weszły.< W odróżnieniu od kolarzy, piłkarze nie będą grać na ulicach. Miasta, które w 2006 roku wybrano, dostawały z budżetu państwa tworzonego przez G.Ślask, duże kwoty na komunikację miejską, drogi, obwodnice autostradowe, dworce jak W-wa Stadion , na na drugą linię metra itp > Ale oczywiście jako mieszkaniec regionu byłbym dumny gdyby to tu był Stadion Na > rodowy lub przynajmniej jeden z ważniejszych reprezentacyjnych obiektów. Ale że > tak nie jest to wina co najmniej dwóch czynników. > Po pierwsze samego stadionu, którego konstrukcja jest po prostu przestarzała. M > ożna było nie bawić się w sentymenty - zburzyć obiekt i postawić nowy.< Nad taką decyzją można się było zastanawiać, jakby nam w 2006r przyznano Euro 2012. Jak nas wyciulano , co nam zostało oprócz sentymentów? > Uznano jednak, że po pierwsze to i tak największy stadion piłkarski w Polsce (do niedaw > na faktycznie był) a poza tym tu każdy kamień jest święty i można co najwyżej > modernizować obiekt.< Zakres i forme tej modernizacji ustalono po 2006, ze świadomością ,że nie będzie tam Euro i że będzie konkurencja czysto piłkarskich obiektów po 2mld z budżetu za sztukę. Ze 100 mln dotacji nie było innej opcji niż modernizacja z wykorzystaniem istniejącej strony wschodniej. I nie było innej opcji jak stadion wielofunkcyjny z bieżnią lekkoatletyczną. W Berlinie na takim były mistrzostwa świata. Ja nie jestem jakimś fanem tej rozległej konstrukcji dachu. Uważam , że dałoby się zaprojektować, mniej rozległą , mniejszą i bezpieczniejszą, ze słupami połączonymi z istniejącą wcześniej częścią. > Po drugie beznadziejnej oferty złożonej trochę na odczepne. Nie byłą to oferta > regionu tylko Chorzowa (miasta raczej prowincjonalnego), w dodatku w chorzowski > m ratuszu specjalnie nikomu nie zależało. W efekcie słabiutka oferta została > potraktowana tak jak się można było spodziewać.< Jestem pewny ,że nie widziałeś tej oferty. Jeśli beznadziejna oferta przegrała, a świetne wygrały, to czemu piszesz o stratach dużo większych od korzyści. W czasie przyznawania Euro nikt nie oceniał tych ofert, tylko rządowe gwarancje dla PZPN i UEFY. Wskaznie miast było dziełem Ministra Sportu podległego premierowi. Oferta Chorzowa była najlepsza, bo przynajmniej było wiadomo gdzie stadion będzie ( w odróżnieniu od Wrocławia, Warszawy i Gdańska). Wygrały wizualizacje z kosmosu, całkiem innych stadionów i oszacowania kosztów 3-krotnie niższe niż w rzeczywistości. Koszty są ponoszone przez państwo, na zasadzie " jak nas wybrali to musimy się wysadzić". Weźmie się z dotacji do Ślaskiego oddziały NFZ itp. >Choć przecież gdyby była to wspólna propozycja miast aglomeracji śląskiej miałaby spore szanse (bo tu wszystko jest - drogi, baza hotelowa, sprawna komunikacja miejska etc.)< Nie rozśmieszaj mnie. Decydowała centrala a nie zadne propozycje miast. Ci co w PZPN i rządzie Kaczora decydowali, dobrze wiedzieli gdzie jest Chorzów, że są tam dobre drogi, że w okolicy są gotowe lotniska i baza hotelowa. Nie wiedzieli tylko na czym tu zarobić jak prawie wszystko jest gotowe. A na niczym się tak nie zarabia jak na stratach państwa. > Teraz ideowi przyjaciele p. Kutza ze swoją kampanią odpolszczania Stadionu Śląs > kiego (te niebiezko - żółte krzesełka) robią wszystko by jako obiekt piłkarski > przeszedł do historii.< To akurat zrobili pan Listkiewicz, aferzyści min Lipiec i Drzewiecki, a przede wszystkim Kaczor i jego niewdzięczna przyjaciółka p. min Jakubiak. Nie ma być żółtych krzesełek. Uzgodniono niebieskie, czyli takie jakie były przed modernizacją. Propozycja zmiany na biało-czerwone, po takim potraktowaniu, to był pomysł najobrzydliwszych wazeliniarzy. >Chyba, że tu będą derby śląskich klubów, tylko ciekawe w której klasie rozgrywek?< Co będzie to będzie. Nie ma powodu do zmiany statusu obiektu. To Stadion Narodowy Śląski. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Kazimierz Kutz: Tobogan... z mundurami Wehrma 05.03.12, 20:42 żółto-niebieski to piękna kompozycja barw,prawda?,tylko wikingowie mają coś podobnego:) Odpowiedz Link Zgłoś