weritas1 15.03.12, 07:47 Idąc tym tokiem myślenia, im więcej wyrw w drogach, tym więcej kolizji i aut w warsztatach naprawczych, a co za tym idzie, więcej miejsc parkingowych dla "innych kierowców". Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MC Ciasno na Teatralnej, ale pracownicy teatru mog... IP: *.um.czeladz.pl 15.03.12, 07:49 Teatralna powinna być zamknięta dla ruch Odpowiedz Link Zgłoś
dozsa Pan Biskupski się myli 15.03.12, 08:00 Nie może wydać zgody na parkowanie na chodniku, nawet jak jest znak postawiony przez miasto, no ale w Katowicach są równi i równiejsi, a straż miejska ma wszystko w nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
adi059 Re: Pan Biskupski się myli 15.03.12, 09:06 dozsa napisał: > Nie może wydać zgody na parkowanie na chodniku, nawet jak jest znak postawiony > przez miasto, no ale w Katowicach są równi i równiejsi, a straż miejska ma wszy > stko w nosie. A który znak wskazuje na to ,że pojazdy mogą parkować na chodniku tarasując go?Ja tam takiego nie zauważyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAT Ciasno na Teatralnej, ale pracownicy teatru mog... IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.12, 08:05 Ciekawe czy UM Katowice też pójdzie mi na ręke,także pracuje w różnych godzinach,gdzie mam się zgłosić po zezwolenie parkowania na chodniku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O ale o co chodzi? IP: *.welnowiec.pl 15.03.12, 08:09 Przecież wszyscy gdzieś pracują w różnych godzinach. Dodatkowo w ścisłym centrum miasta to żaden argument, bo w takim miejscu raczej pilnuje się zasad prawidłowego parkowania, żeby nie utrudniały życia innym, a poza tym miejsce to jest świetnie skomunikowane komunikacją publiczną o każdej porze. Odpowiedz Link Zgłoś
polsz czy pani odwożąca dziecko do szkoły 15.03.12, 08:22 musi tam parkować? To już nie przedszkolak, te parę kroków podejdzie. Wystarczy się zatrzymać i wysadzić smarka. Widzę, że ktoś ma wtyki i rozdmuchuje niepotrzebnie nieistniejący problem. Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian64 Re: czy pani odwożąca dziecko do szkoły 15.03.12, 08:29 Wystarczy się zatrzymać i wysadzić smarka To, że na ciebie tak rodzicie wołali nie znaczy, że możesz nazywać tak kogoś innego. Widzę, że ktoś ma wtyki i rozdmuchuje niepotrzebnie nieistniejący problem. Wtyki to ma właśnie ktoś kto sobie załatwia zgodę na parkowanie na chodniku. Chodniki są dla pieszych, ale jak widać w Katowicach mogą być miejscami parkingowymi dla uprzywilejowanych. Co następne ? Przystanki autobusowe ? Odpowiedz Link Zgłoś
adi059 Ciasno na Teatralnej, ale pracownicy teatru mog... 15.03.12, 09:02 Nikt nie może wydać zgody na blokowanie chodnika przez pojazdy.Pojazdy pracowników teatru nie mają prawa tam parkować,chyba,że ktoś inaczej interpretuje tabliczkę pod znakiem zakazu zatrzymywania "NIE DOTYCZY POJAZDÓW OBSŁUGI TEATRU"-bo tu raczej chodzi o pojazdy dowożące sprzęt,itp. Jęśli straż miejska nic nie robi to może policja usunie pojazdy tarasujące chodnik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Ciasno na Teatralnej, ale pracownicy teatru mog... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 16:24 Ciekawe bardzo... to dlaczego straż miejska ładuje blokady np na Uniwersyteckiej za najmniejsze wykroczenie typu 1 koło skośnie zaparkowanego samochodu stoi na jezdni (znak określa, że ma stać samochód równolegle do niej) - osobiście widziałem. Niomu to w niczym nie przeszkadzało, ani pieszym ani kieorwcom innym. I klamerkę zarobił. Przecież to mógł być pracownik Uniwersytetu Śląskiego, stał na Uniwersyteckiej. Pracownikom teatru wolno na Teatralnej. Popierdzielone miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowiec Re: Ciasno na Teatralnej, ale pracownicy teatru m IP: *.welnowiec.pl 18.04.12, 17:49 źle parkował, to zarobił. Pojechałby kawałek dalej może 100-200m spacerku i byłby czysty. Paradoksem tutaj nie jest to, że karzą gdzie indziej, bo tak naprawdę w wielu miejscach jest wolna amerykanka. Samochody na chodnikach, zieleńcach itp. Odpowiedz Link Zgłoś