Dodaj do ulubionych

Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest jak ...

• Gość: Gertruda Prezes Kaczyński w Czerwionce: "Śląsk jest jak ... IP: *.205.63.80.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.03.12, 21:54
      dzisiaj znowu miałam ten koszmarny sen- Brynica i Przemsza były szerokości Oceanu Atlantyckiego
      • Gość: niezgryźliwy Re: Prezes Kaczyński w Czerwionce: "Śląsk jest ja IP: *.static.sitel.net.pl 18.03.12, 22:01
        GerTrudo.....Może jedz połowę a tańcz ....trojaka, po siewiersku....zobaczysz kozaków dońskich.

www.youtube.com/watch?v=kX1nJVvaSZ4&feature=endscreen
        • figunia.only Re: Prezes Kaczyński w Czerwionce: "Śląsk jest ja 19.03.12, 15:13
          Zmiataj świrze do psychiatry!
    • Gość: kolo znów sie gorolskie pospólstwo zlazło IP: *.mikolow.multimetro.pl 18.03.12, 22:38
      i chamstwem sie chwali.trzeba było tam iść i mu to powiedzieć bo potem w tivi nie ma kogo pokazywac. internetowe kozaczki zero merytoryki tylko chamstwo w gebie. on przynajmniej ma jaja zeby tutaj przyjechac. co innego donald
      • Gość: scher1 Jaja XXL jak berety, mózg ..jak żołędzie. IP: *.play-internet.pl 18.03.12, 22:56
        kolo...widać preferujesz jaja prezesa nad jego ...mózgiem.. ! Sorry, że zapytam jako macanta organoleptycznego: a u alika to jak z <tym>jest? Bo np. u takiego wielbłąda to widać one utensylia i rekwizyty,optyka wspaniała, czego o mózgu jego orzec....trudno.

www.youtube.com/watch?v=Ueq-mXHviXo&feature=related
    • Gość: ich Prezes Kaczyński w Czerwionce: "Śląsk jest jak ... IP: *.telpol.net.pl 18.03.12, 23:41
      Bycie Szlonzokiem i pisowcem jednocześnie to tak jak być jednocześnie Żydem i esesmanem.
    • Gość: Jos Bawaria stawia na kulturę... IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.12, 06:28
      Może i stawia, ale nie jestem przekonany, że to jest źródło jej bogactwa. No chyba, że do kultury zaliczymy takie fakty, że w Bawarii swoje siedziby i duże fabryki mają na przykład BMW czy Audi.
    • miszogun No to przyłączmy Śląsk do Bawarii. 19.03.12, 07:42
      Czy nie można już przejść z panem prezesem na leczenie kliniczne zamknięte? Męczy się chłopak.
    • Gość: lepp Prezes Kaczyński w Czerwionce: "Śląsk jest jak ... IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.12, 07:44
      Czego ten szmaciarz tutaj na Śląsku szuka ?
      Czy rozliczył się już za " zamordowanie" Brabary Blidy ?
      • Gość: gość Re: Prezes Kaczyński w Czerwionce: "Śląsk jest ja IP: *.slaskdatacenter.com 19.03.12, 11:08
        najpierw niech sie tusk rozliczy z tych "samobójstw "
        www.warszawskagazeta.pl/wydarzenia/41-wydarzenia/1093-21-730-samobojcow-pod-rzdami-tuska
    • Gość: sg nic nie zrozumiałeś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.12, 07:56
      ..
    • 6.smiech Prezes Kaczyński w Czerwionce: "Śląsk jest jak ... 19.03.12, 09:22
      Uwazaj Kur DU Plu, te slaskie makrony moga byc zatrute przez opcje bawarska.
    • Gość: niezgryźliwy Waldusiu..nie ogarniasz tego, skoro nie.. IP: *.static.sitel.net.pl 19.03.12, 10:59
      wiesz, co i jak .....piszesz! Widać , że z rozumieniem i oglądem rzeczywistości masz podobnie!

zapytaj.onet.pl/Category/006,017/2,14294848,Nie_prawda_czy_nieprawda_.html
      @walusiu...Oj, keipsko u ciebie...ale z ortografią, masz problem, nieoprawdaż? A skoro tak, to jakość polotu i abstracyjnego myślenia masz ponizej poziomu ....kumaka! Buchahahahabuchaaaa.....dup!

Re: Niestety, nie prawda
      @Ewald IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.12, 21:03

Oj, kiepsko u Ciebie ze zrozumieniem metafory.
      Obejrzałeś co podlinkował @niezgryźliwy? Nie?
      A nawet jak obejrzałeś, to nic nie skumałeś, ale to już nie mój problem. Polotu i abstrakcyjnego myślenia - 0 (zero)

• Gość: Ewald Re: Waldusiu..nie ogarniasz tego, skoro nie.. IP: *.3s.pl 19.03.12, 12:55
        Niestety, nie prawdaIP: *.adsl.inetia.pl
        Gość: REDEN 18.03.12, 20:13 Odpowiedz
        Górny Ślask nie ma autonomii, a Bawaria ją ma

Oto cytat -powyżej. Tekst napisał niejaki REDEN. Moje odpowiedzi są zamieszczone z automatycznym przeniesieniem tytułu poprzedzającego. Nie mam na to wpływu ani ja, ani nikt z forumowiczów.
        A teraz coś o tobie.
        Jak coś czytasz, to rób to uważnie.
        Obserwuję twoje wojaże po różnych forach GW. Zamieszczasz tam głupawe filmiki nie związane w żaden sposób z merytorycznym kontekstem komentowanych tam artykułów.
        Nigdzie nie zamieściłeś żadnego treściwego ani sensownego komentarza na dany temat. Nie jesteś ani śmieszny, ani dowcipny, ani odkrywczy. Jesteś zwykłym buraczanym trollem zaśmiecającym kolejne fora. Nie masz argumentów, ani wiedzy.
        "Zjadasz" litery w wyrazach.
        Jesteś marnym prowokatorem, prostakiem i pieniaczem z przerośniętym ego.
        Ponieważ cię nie szanuję, zaimki osobowe oraz dzierżawcze dotyczące ciebie - piszę z małej litery.

• Gość: niezgryźliwy Waldusiu, nie ogarniasz , ale śledzisz, ORmo-czuwa IP: *.static.sitel.net.pl 19.03.12, 14:43
          waldusiu...przestań już gapić się w źradełko i opisywać to swoje wnętrzności, śledziu.
    • cmoscmos Prezes Kaczyński w Czerwionce: "Śląsk jest jak ... 19.03.12, 11:17
      "Podczas przemówienia szef PiS-u porównał Śląsk do Bawarii, gdzie postawiono na kulturę i tradycje katolickie. - Dzisiaj Bawaria jest jednym z najbogatszych landów w Niemczech - podkreślał Kaczyński."

Ała! Czytanie takich głupot aż boli!
      Bawaria była kiedyś tradycyjnie katolicka i tradycyjnie biedna. Bogata się zrobiła kiedy zaczęła korzystać z Länderfinanzausgleich - czyli (upraszczając) dotacji od landów bogatych dla landów biednych. W Bawarii akurat te pieniądze dobrze wykorzystano, land stał się powoli bogaty i przestał korzystać z pomocy innych landów a zaczą sam płacić na biedniejsze landy. Stało sie to dopiero w końcu lat 80-tych/początku 90-tych ub. w.
      Ale pan prezes bardzo się myli: wzrost zamożności Bawarii bardzo silnie koreluje ze spadkiem jej katolickości.
      Chyba za mądrze napisałem, więc żeby Pan Prezes zrozumiał to jeszcze raz, prościej. Im Bawaria mniej katolicka tym bogatsza.
    • Gość: bawarczyk Prezes Kaczyński w Czerwionce: "Śląsk jest jak ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.12, 11:53
      Pan Kaczyński po raz kolejny udowodnił, że nie ma najmniejszego pojęcia o świecie. Śląsk trudno do Bawarii porównywać, a sukces Bawarii nie ma wiele wspólnego z religią czy kulturą.

Ciekaw jestem czy pan Kaczyński poszczułby CBA na Franza Josefa Straussa, któremu Bawaria bardzo wiele zawdzięcza ale on sam od bakczyszu nie stronił.
      • artjomka Re: Prezes Kaczyński w Czerwionce: "Śląsk jest ja 19.03.12, 12:21
        No wto wjy - bawarczyk - co jakby Franz Joseph duzyj pozou, to by tego coukigo bromborium niy bouo.
        Slonsk bouby Slonsk, a niy polsko kolonia, a PrezesPan, jakby sie chciou we Czerwionce nafcinac makronow, to by musiou sie zalatwic slonsko wiza.
        Pyrsk!
        Polcka Kargulym silno!
        • Gość: gaga Sląska wiza dla Kaczyńskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.12, 17:08
          a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/401970_10150596382991573_598081572_9509017_355359163_n.jpg
    • 6.smiech Prezes Kaczyński w Czerwionce: "Śląsk jest jak ... 19.03.12, 12:43
      Zapomnialem zapytac o najwazniejsze, czy preze-sik wie co to jest Bawaria, i gdzie lezy ?
    • stivi47 Prezes Kaczyński w Czerwionce: "Śląsk jest jak ... 19.03.12, 12:46
      Ten prezes PiS-dzielec tych niedobitkow Pegerowskich Sowieckiego Systemu jest zakalcem dzisiejszej polski i polakow jak byla ta Komuna Sowiecka w wydaniu Rosyjskich Carow Czerwonych pod egida Lenina to jest tez dzisejszy Polski Lenin wariatow polakow o niedorozwinentym mozgu z gnojowa pegerowskich Sowieckich kawchozow
    • Gość: giles Prezes Kaczyński w Czerwionce: "Śląsk jest jak ... IP: *.igw1.bebit.de 19.03.12, 12:56
      na slasku na narodowych socjalistow jestesmy wyjatkowo uczuleni. chocby nie wiem co obiecywal, kandydat na polskiego hitlera nie ma tu najmniejszych szans. slazacy dobrze wiedza co ich czeka kiedy pis dorwie sie do wladzy.
    • angrusz1 Prezes Kaczyński w Czerwionce: "Śląsk jest jak ... 19.03.12, 13:44
      Gorzołki przepadną jak pogoda zła .
    • frey8b Prezes Kaczyński w Czerwionce: "Śląsk jest jak ... 19.03.12, 14:58
      Jak ten ciul mógł pokazywać się w zakamuflowanej opcji Niemieckiej, nie rozumiem. Czy Czerwionka to na Śląsku? Albo w Czerwionce niema Ślązaków bo Ślązak prawdziwy z tym Kaczym ciulem by nie godoł.
    • Gość: niegryźliwy migrujący Waldek.... śledzi i kartotekę pisze.. IP: *.static.sitel.net.pl 19.03.12, 17:28
      Waldemaro_haniu_obca_gosciówo .... Nic tak nie obnaża ludzkiego charakteru, jak obrażanie się z powodu żartu.
      Więc żartujemy: ty prozą my obrazem i głosem......i gra gitara!
      A że lierki zjadam...? no to jedź rowerm i pisz na tablecie...zobaczymy.
      Poza tym ...mnie toto lata, liczy sie reakcja, bo ty też na nią czekasz, przekazująć bliźnim SWÓJ znak pokoju.

haniu_obca_gosciówo ...tramwajem jeździsz, że tak często zmienia ci się IP?

Autor: Gość: Ewald IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.12, 21:13

Autor: Gość: Ewald IP: *.3s.pl 19.03.12, 12:55
    • Gość: RRRR! Prezes Kaczyński w Czerwionce: "Śląsk jest jak ... IP: 213.139.155.* 19.03.12, 17:55
      K. jest jak G.
    • wersal-55 Prezes Kaczyński w Czerwionce: "Śląsk jest jak ... 19.03.12, 19:15
      Panie Kaczynski,ziemie o ktorych niema pan pojecia.Ziemie Zachodnie,Pomorze,Mazury,itd.To jest BAWARIA,wbrew woli polakow tak jest,te ziemie dano temu tz.panstwu,tak stanowily konferencje.Ten kraj bedzie mial problemy,wlasnosc prywatna oraz obszary zajete przez ten kraj.Koscol w panskim mniemaniu,to zrobimy z niego gruzy.
    • wersal-55 Prezes Kaczyński w Czerwionce: "Śląsk jest jak ... 19.03.12, 19:33
      Ten czlowiek Kaczynski i nie tylko,glupota polska wielu TZ.politykow tego kraju to paranaja.Niech nasze ziemie wracaja do macierzy zachodniej.
    • vdrapatz Wsponienia z Czerwionki! 19.03.12, 20:35
      Litości, gdzie się ten kurdupel wybrał, wstyd mi jest za tych ludzi, którzy przyślij na to spotkanie z tą szantrapą, który zatruwa polską scenę polityczną!
      Jestem z Wami drodzy internauci, którzy nie wybieracie w słowach by tą kanalię obrzucić błotem! Mnie się wydaje, że już nie długo Jarek przejdzie w niebyt polityczny i zniknie ze scerny politycznej na zawsze!

Sam, urodziłem sie dawno temu, bo w 1932 roku w Czerwionce na FAMILOKACH! Jestem z krwi i kości Ślązokiem! Jestem pniokiem, z dziada, pradziada czystym Ślązokiem!

Już 28 lat mieszkam w Niemczech, jeżeli dobrze pamiętam 2008 odwiedziłem moją rodzinną miejscowość Czerwionka-Leszczyny, by cofnąć się do czasów mojego dzieciństwa zobaczyć te słynne familoki!
      Rozmawiałem jeszcze z ludźmi mojego rocznika, z ulicy Mickiewicza, gdzie pod nr 4 mieszkaliśmy, którzy pamiętali jeszcze, zlew i woda na korytarzu, ubikacja tzw. Plums-toalety wkomponowane w chlewiki odrębnie dla każdej rodziny z ładnym kawałkiem ogródka dla uprawy jarzyn, i czasami z drzewkami owocowymi!
      Jak się to wszystko zmieniło, zniknęły Plums-toalety, chlewiki, woda i kanalizacja już w mieszkaniach, zatem już wtedy familoki zamieniły się w perełkę turystyczną?
      Już wtedy, Czerwionka szykowała się do gigantycznego projektu renowacji prawie stu familoków. Dzięki temu kolonia Czerwionka-Dębieńsko ma szansę stać się jedną z największych atrakcji turystycznych regionu!
      Imponujący zespół budynków ma układ szachownicowy ulic. Pomiędzy dwoma dłuższymi - Wolności i Szkolną - są cztery uliczki spinające osiedle, które powstało dla pracowników kopalni Dębieńsko.
      Nie wiem jak to dziś wyglądają te, ale już wtedy ta perła architektoniczna wymagała remontu. Niektóre budynki były w kiepskim stanie, odpadają dachówki, a elewacje są przybrudzone. Na pewno już późną wiosną pojedziemy, by zobaczyć tą zapowiedź zrewitalizowania została wykonana, albo ograniczono się do łatania dziur!
      Mając kilka latek, jeszcze w przedszkolu, jako mamin syneczek miałem przywilej kupowania sobie prawie dziennie jeden kołoczyk; było to jeszcze przed wojną! Starsza Pani jeśli dobrze pamiętam nazywała się Stojerka, miała sobie taki zwykły drewniany wózek z dyszlem, gdzie znajdowały się trzy trzcinowe koszyki a w nich bułki /żymły/, rogaliki i kołoczyki!
      No cóż, w czasie wojny uczęszczałem do niemieckiej szkoły Eichendorf Schule w Czerwionce, gdzie obowiązywała nauczycielska pruska dyscyplina z trzciną w rękach nauczycieli! Taki chochlik chodzi mi po głowie; czy nie brakuje nam dziś w szkołach tej trzciny, choćby symbolicznej?
      I tu taki epizod, mój kolega zwał się Żołna rodem z czystej polskiej rodziny, nie bardzo kwapił się do nauki szczególnie języka niemieckiego. Kiedy na długiej przerwie zawołał mnie
      „Walter wo gehst du?” Słysząc to nasz wychowawca klasy, nazywał się Herr Klein, ale wysoki potężnie zbudowany facet wezwał go mówiąc cytat: In der deutsche Sprache sagt man nicht wo gehst du, sondern wohin gehst du? Na to mój kolego odpowiedział cytat: „do żici nie do hin” Możecie sobie wyobrazić, jaki był skutek tego epizodu; trzcina i walił wychowawca po rękach i po dupie!
      To takie dwa epizody z lat dziecięcych, któremu utkwiły mi w pamięci, ale można wspominać dalsze epizody z lat dziecięcych, jednak trudno przewidzieć, czy jeszcze ktoś z mojego rocznika siedzi przy komputerze, by się odezwał, jak to było wtedy w Czerwionce na familokach!?
      Pozdrawiam Walek z Czerwionki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka