Dodaj do ulubionych

"wstydze sie byc polakiem"

IP: *.dip.t-dialin.net 15.06.04, 15:42
cytat z forum na onecie :
Wstydzę się być POLAKIEM

"Mam 23 lata i nigdy nie pracowałem na normalny etat i na stałe,ani na jakiś
czas określony. Zawsze na czarno. Szkołę zawsze sam opłacałem o ledwo co
wiążąc koniec z końcem. W domu też się nie przelewa, część zarobionych
pieniędzy oddawałem rodzicam, żeby było lżej. Nigdy nie szastałem kasą.
Obecnie studiuję w ZSB w Szczecinie. I pytam się dlaczego w tym kraju nie ma
pracy????ZUS-u nie mam opłacanego co jedynie z zatrudniaka.Już pomału
odechciewa mi się wszystkiego. Po co się uczę i wydaję ponad 300 zł
miesięcznie na samą szkołę? Żadnym doswiadczeniem zawodowym nie mogę się
pochwalić. Zawsze gdzieś na czarno robiłem, żadnych wolnych, urlopów, nic mi
się nie należy. Wstydzę się, że jestem POLAKIEM!!!! Bo mój kraj nie potrafi
mi zapewnić normalnej pracy. I jest mi naprawdę ciężko, moja psychika pomału
niewytrzymuje. Nie chcę tak dalej żyć. Chcę normalnie pracować, mieć normalną
pracę. Czy o tak wiele proszę panowie politycy?????"

podpisal :nikt wazny

takie same uczucia maja chyba wszyscy mlodzi ludzie w polsce.
a wiec nie gadajcie mi jak to w polsce pieknie i jak wam sie przelewa, bo
oklamujecie sie samych. radze wam zjezdzajcie z polski jezeli chcecie cos z
zycia miec.

gruß
Obserwuj wątek
    • Gość: harc mistrz Re: "wstydze sie byc polakiem" IP: 62.233.241.* 15.06.04, 16:19
      Wstyd to kraść
      I z d... spaść
      (HKP)
      • Gość: mx Re: "wstydze sie byc polakiem" IP: *.dip.t-dialin.net 15.06.04, 16:26
        Powiedz lepiej ze jestes tym sfrustrowany ze musisz z turkami robic na jednej
        tasmie.Co do Polski to sie nie wypowiadaj bo wiemy ze tez piszesz z Niemiec.
        • koczisss Re: "wstydze sie byc polakiem" 15.06.04, 16:29
          Gość portalu: mx napisał(a):

> Powiedz lepiej ze jestes tym sfrustrowany ze musisz z turkami robic na jednej
          > tasmie.Co do Polski to sie nie wypowiadaj bo wiemy ze tez piszesz z Niemiec.

Dobrze gadasz:)
          Pozdrowienia.
    • koczisss Re: "wstydze sie byc polakiem" 15.06.04, 16:31
      To tyn, to tyn, co z zyci puscil tlyn!!! A kto???
      oberschlesier OCZYWIŚCIE:))))))))))))))))
      • Gość: tyz Hanys Re: "wstydze sie byc polakiem" IP: *.interpc.pl / *.interpc.pl 15.06.04, 16:48
        Mr. Kocsis-nie jest Pan przypadkiem z kasty bialo-czerwonych krawaciarzy?
        Wnosze to z tego ze w braku watkow merytorycznych,w odpowiedzi dla kogos,kto
        ma dola-woli Pan dac-uczciwszy oczy czytajacych-tylnej czesci ciala.Prosze
        sie skontaktowac z Mr.Andrew Neperem-on Pana przyjmie w szeregi swej armii
        inkwizytorow i oprycznikow.Wspolczuje calym sercem temu mlodemu frustatowi
        ale mimio roznych kolei losu nie wstydzilem sie mej polskosci ani "slaskosci".
        Nie wstydzilem sie tez nigdy moich starych rodzicow. Wstydze sie jedynie
        oszolomow choc wzdycham zanimi do Boga:"Panie, wybacz im,albowiem nie wiedza
        co czynia..."
        No coz,Mr.K.-powodzonka.
        • koczisss Re: "wstydze sie byc polakiem" 15.06.04, 17:15
          Niestety pomylił się Pan, i muszę Pana zasmucić, gdyż nie jestem z tamtej kasty, a Pana Leppera jakoś zbyt bardzo nie toleruję. Tylko denerwują mnie takie oszołomy, co szukają dziury w całym, każdy wie jak jest w Polsce, a ten przykład, jaki przytoczył ober... wcale nie jest miarodajny dla całego społeczeństwa, nie wszyscy młodzi ludzie wstydzą się być Polakami, a wręcz jest to mniejszość.
          Pozdrowienia od PARYIOTY POLAKA:)
          • Gość: -?- Re: "wstydze sie byc polakiem" IP: *.proxy.aol.com 15.06.04, 18:11
            A mnie denerwuje pana glupota.
            • carrramba Re: "wstydze sie byc polakiem" 15.06.04, 18:22
              Gość portalu: -?- napisał(a):

> A mnie denerwuje pana glupota.
              Taaaaaaaaaaaa. Autor wątku nigdzie nie studiuje, słowo Polska pisze małą literą.
              Nawet jeśli ten wątek byłby autentyczny, to mógłby być założony w każdym
              państwie. Gdzie nie ma bezrobotnych ? Proszę o wskazanie takiego kraju !
          • Gość: tyz Hanys Koczis odp.na list IP: *.interpc.pl / *.interpc.pl 15.06.04, 20:44
            Mr. K nigdy nie dostapilem zaszczytu bycia oszolomem&mam nadzieje nigdy nim nie
            zosta c,mimo lat przezytych.Ale kwestie w rodzaju:"good H. is..."(by the way
            witha little mistake,but it doesn't matter)-moga byc odbierane w kategorii
            oszolomstwa.Otarlem sie i o nedze o i bogactwo."Syty brytan nigdy nie zrozumie
            glodnego psa".Nie wiem kto to powiedzial,ale to prawda.Badzmy ciszej nad perso
            nalna niedola ale rozliczajmy "decydentow".A jak z tym bywa?Pyt.retoryczne.Frek-
            wencja wyborcza itd. to obraz nas samych.Stad i frustracja Panska,Mr.K.i tego
            biednego frustrata.
            Hanys z krwi i kosci
            • koczisss Re: Koczis odp.na list 15.06.04, 21:20
              Gość portalu: tyz Hanys napisał(a):

> Mr. K nigdy nie dostapilem zaszczytu bycia oszolomem&mam nadzieje nigdy nim nie
              >
              > zosta c,mimo lat przezytych.Ale kwestie w rodzaju:"good H. is..."(by the way
              > witha little mistake,but it doesn't matter)-moga byc odbierane w kategorii
              > oszolomstwa.Otarlem sie i o nedze o i bogactwo."Syty brytan nigdy nie zrozumie
              > glodnego psa".Nie wiem kto to powiedzial,ale to prawda.Badzmy ciszej nad perso
              > nalna niedola ale rozliczajmy "decydentow".A jak z tym bywa?Pyt.retoryczne.Frek
              > -
              > wencja wyborcza itd. to obraz nas samych.Stad i frustracja Panska,Mr.K.i tego
              > biednego frustrata.
              > Hanys z krwi i kosci

Jeśli chodzi o wybory, to byłem jednym z tych nielicznych, który w nich uczestniczył. Nie nazwałem w żadnym razie Pana oszołomem, może ja coś źle napisałem i zrozumiałem, albo pan, ale tamtego oberschlisera. Jeśli chodzi o podpisy, które także są w tym poście na dole, to nie są one wyrazem oszołomstwa, tylko próbą reakcji na rzeczy które są wypisywane na forum Katowice i Gliwice w innych wątkach, bo z niekturymi ludźmi w inny sposób nie da się rozmawiać. myli się Pan, ale nie jestem sfrustrowany w przeciwieństwie co do poniektórych.
              Pozdrawiam i co złego to nie ja:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka