arnold7 23.06.04, 16:15 Stronka polskich nacjonalistow, troche smierdzi bebokkiem, ale przeczytajcie dokladnie, o RAS i Forum GW jest gdzies w srodku: www.zaolzie.org/zaolziearchiwum/biuletyn6/biuletyn20040623.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aqua Re: To prawda, Panowie RASiści!!!* 23.06.04, 16:27 Arnold, a czym ty śmiredzisz? Zaznaczam że jest to pytanie retoryczne i nie oczekuje odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: To prawda, Panowie RASiści!!!* 23.06.04, 17:55 Nie wiem czy bebokk vel wiślok ma z tym coś wspólnego (chyba jednak nie), ale niezła szowinistyczna gadzinówka z tej gazetki. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: To prawda, Panowie RASiści!!!* 23.06.04, 17:58 zwracom uwaga na link kery mo godac o prosbie Benesa o zajyncie Zaolzia - dyc to czy<sto bojka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legniczanin Re: To prawda, Panowie RASiści!!!* IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 23.06.04, 20:13 Zaolzianie to Ślązacy ? Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: To prawda, Panowie RASiści!!!* 23.06.04, 20:27 Można by zmienić pytanie- kim są owi Zaolzianie? ;-) Jeśli chodzi o mieszkańców czeskiej części Śląska Cieszyńskiego, to obok Czechów i Polaków są i tacy, którzy deklarują się jako Slezanie w sensie narodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legniczanin Re: To prawda, Panowie RASiści!!!* IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 23.06.04, 21:07 >są i tacy, którzy deklarują się jako Slezanie w sensie > narodowym. Tak jak w Polsce Ślązacy np. z RAŚ ? Ciekawe,czy wielu ich ? Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: To prawda, Panowie RASiści!!!* 23.06.04, 20:31 slezan napisał: > Nie wiem czy bebokk vel wiślok ma z tym coś wspólnego (chyba jednak nie), ale > niezła szowinistyczna gadzinówka z tej gazetki. Pointa może być taka- Nieważne są fakty, ważne żeby prawda (jedynie słuszna, jedyna, etc) była po stronie autorów owej stronki. Gwoli ścisłości cytowanie Kocibrzucha czy Teschinera jako członków RAŚ to niezły dowcip ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: To prawda, Panowie RASiści!!!* 23.06.04, 21:15 albrecht1 napisał: > slezan napisał: > > > Nie wiem czy bebokk vel wiślok ma z tym coś wspólnego (chyba jednak nie), > ale > > niezła szowinistyczna gadzinówka z tej gazetki. > > Pointa może być taka- Nieważne są fakty, ważne żeby prawda (jedynie słuszna, > jedyna, etc) była po stronie autorów owej stronki. > Gwoli ścisłości cytowanie Kocibrzucha czy Teschinera jako członków RAŚ to > niezły dowcip ;-). > I ten dowcip mnie zaintrygowal:)) Odpowiedz Link Zgłoś