Dodaj do ulubionych

Po śmierci Szymona matka wciąż pobierała na nie...

26.06.12, 19:40
Sprawa najbardziej ponura z możliwych. Ale stwierdzenie autora tego tekstu, że "po śmierci dziecka nie zrezygnowali z pobierania zasiłku" jest...nie wiem, jak to nazwać? W całym tym kontekście, tj. okolicznościach śmierci tego dziecka jest obrzydliwe w swojej bezmyślności, i w jakiś makabryczny sposób obraża też czytających. Nie wolno w takich sprawach mówić i pisać tandetnie, żeby tylko podzielić się jak najszybciej pożal się Boże "sensacją".
Obserwuj wątek
    • oskinieboski Po śmierci Szymona matka wciąż pobierała na nie... 26.06.12, 19:56
      MOPS ? Jaja sobie robi !!!
      3 przykłady z życia mojego zakładu:
      1. Moja pracownica nie bardzo umie dobrze czytać i pisać. Ma dziecko i alimenty od ojca. Poprosiła mnie, żebym wypełnił za nią dokument o zarobkach do MOPS-u. Wypełniłem, podpisałem się i dałem pieczątkę. Za 2 dni zadzwoniła do mnie pracownica MOPS-u i dała mi taką zjebkę (dobre 15 minut), że wypełniać ma ta baba z dzieckiem a nie ja za nią.-Że co niby to ja, ojcem jestem albo przepisy znam lepiej i za bardzo się dorobiłem, że przez pieniądze pomiatam przepisami itd. Pogarda dla tych, co potrzebują i dla pracodawców z góry określanych jako krwiopijcy.
      2. Druga moja pracownica: Full wypas od MOPS-u. Zatrudniona u mnie 16 lat. Faktycznie pracowała 3. Cały czas na urlopie macierzyńskim, wychowawczym na przemian z chorobowym. W małym miasteczku wszyscy wiedzą, że robi na okrągło z mężem (bezrobotnym) na zachodzie. Kobieta z mężem na zasiłkach ma dom, dobry samochód i źródło utrzymania oficjalne: MOPS
      3. Przypadek mój własny: Wpadłem w dołek finansowy. Żeby zrobić wypłaty, mocno się zadłużyłem. Moja matka z małej renty urządziła moim dzieciom święta a siostra kupiła zimowe ciuchy dla mojej żony i dzieci. Sprzedaliśmy wszystko; nawet obrączki i zaręczynowy pierścionek. Pamiątki po rodzicach itp.I tak było przez ponad rok. Wykazywałem dochody, których nie miałem, żeby nie stracić reszty klientów. Do MOPS-u nie poszedłem z powodu...pierwszego przykładu. Krwiopijcom i kapitalistom się nie należy.
      Myślę, że pracownicy MOPS-u dobrze znali te wszystkie przypadki, zwłaszcza w małym miasteczku. Ale po co sobie robić więcej roboty. Ciacho na biurku stoi a kawa stygnie. Większość
      takich przypadków "wypala" się sama, po cichu. Nikt tego nie widzi. -A pensja jako ten czas...nieustannie płynie i płynie. Tylko nie do tych, co potrzeba !
      • etatowyszyderca Re: Po śmierci Szymona matka wciąż pobierała na n 26.06.12, 20:51
        To jest właśnie przykład jak fajnym ustrojem jest socjalizm.
        Facet, który ma pomysł na firmę, a musi utrzymywać bandę urzędników i tych ze złotą kartą MOPS,PUP itp.
        Jedyne wyjście : zlikwidować wszelakie MOPSY,PUPY i inne bzdury. Od razu bezrobocie spadnie do 2 - 3 %. Nie pracujesz = nie jesz. Nie stać cię na dziecko? Nie masz, a nie mordujesz i wyrzucasz do stawu.
        • Gość: gość Re: Po śmierci Szymona matka wciąż pobierała na n IP: *.mikolow.multimetro.pl 26.06.12, 21:21
          tak zlikwidować policję (tak długo szukała sprawców) straż miejską, posłów, prezydenta (bo też nic nie robia) niech sie motłoch sam rzadzi. Taki ustrój większość wybrała, takie prawo stanowią posłowie. Widzisz: pełno jest art o bezdusznych biurwach i pedoksięży, z drugiej strony jest też wiele pozytywów ich działania ale to nie jest medialne. Twój tok myślenia jest do d. Żeby było jasne nie bronię systemu i jestem za tym by państwo jak najmniej ingerowało w życie rodziny.
          PUP daje kasę na rozwiniecie firmy (pierwszej) jest tego nawet 20-30tyś, których nie musisz zwracać, fajnie nie.
        • mrarm Re: Po śmierci Szymona matka wciąż pobierała na n 26.06.12, 21:35
          Jeszcze becikowe zlikwidować. Wiesz ile 14latek w patologicznych "rodzinach" zaszło w ciąże po wprowadzeniu? Po miesiącu w każdej takiej rodzinie była nowa plazma.
          • kraq Re: Po śmierci Szymona matka wciąż pobierała na n 26.06.12, 23:47
            a szanowni państwo pomyśleli ile takich przypadków w ogóle nie wyszło na jaw? ta babka z rodziną wyrolowała całą Polskę, chociaż wszyscy szukali rodziców. nikt nie puścił pary, ani rodzina ani sąsiedzi ani pani ze sklepu. w przypadku rodziny pomijam tych, którzy pomagali zatuszować morderstwo i im też należy się kara. dziadek daje wywiady w telewizji, że wnuka nie widywał, bo rzekomo był dzieciak chory a co w gazecie zdjęcia nie widział?? a co by było gdyby mamuśka nie wyrzuciła dzieciaka do rzeki, tylko go zakopała? i ile jest takich mamusiek?
      • stanos111 Re: Po śmierci Szymona matka wciąż pobierała na n 27.06.12, 01:29
        Polacy wezcie za tych co wami radza - parlament / politykow ... Uwarzam ze przecietny polak nie interesoje sie polityka a glosoje na takich politykow co nie roba nic oprocz obiecanek dla zwyklego polskiego obywatela i dla tego mamy taki rezultat . obiecanki - nic wiecej .
        Na calym swiecie politycy mysla najpierw tylko o sobie i o swoim korycie ...
        samo zycie - nie ruszysz glowa palcem - nic sie nie zmieni ...
        • Gość: sieglinde.kr. Re: Po śmierci Szymona matka wciąż pobierała na n IP: *.play-internet.pl 11.07.12, 02:08
          popieram Twoje MYSLENIE i jestem ZA !!! ale natura LUDZKA jest baedzo CHWIEJNA, potrafi, KRYTYKOWAC, OSADZAC, KOMENTOWAC! ( fAKT wINNI POWINNI BYC osadzeni adekwentnie DO czynu )pOLACY nie Gesi swoj jezyk tesz MAJa
      • lubie.garfielda Re: Po śmierci Szymona matka wciąż pobierała na n 27.06.12, 08:44
        Znajomy zatrudnił człowieka który dzięki temu mógł się pożegnać z MOPS.

Próg by się załapać na zasiłek jest niziutki mimo to pani urzędniczka (trzymając w ręku umowę) nie omieszkała się wymienić poczty z pracodawcą czy jego pracownik aby na pewno go przekroczył.
    • forsch A co ta wyrodna matka miala zrobic, 26.06.12, 20:12

pojsc do Mopsu i powiedziec, ze nie chce zasilku na dziecko poniewaz wlasnie dziecko zamordowala? Przeciez sama pod soba dolkow nie bedzie kopac. Biedne dziecko, musialo strasznie cierpiec - zamiast cieplego uscisku kopniak... Zero wspolczucie dla takich zwyrodnialcow!
      • Gość: wqwiony Re: A co ta wyrodna matka miala zrobic, IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.12, 22:22
        jak to co miala zrobić? to było wiele miesięcy przed madzią z sosnowca, mogła naściemniać z mężusiem że dzieciątko zostało porwane albo coś w tym stylu a ta KURVVA WOLAŁA BRAĆ DARMOWĄ KASĘ NIBY NA DZIECKO które wcześniej zabiła i udawać że ono żyje... no comment...
        • Gość: 13f Re: A co ta wyrodna matka miala zrobic, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 23:19
          Żeby naściemniać o porwaniu, to trzeba mieć minimum inteligencji i mocne zaburzenia psychopatyczne. A tu mamy po prostu do czynienia z bezmyślną, zdegenerowaną trzodą chlewną, przeżartą alkoholem - na pewno nie są na tyle "kreatywni"...
    • tyberium11 czy opieka społeczna działała właściwie 26.06.12, 21:05
      to chyba jakaś kpina, przez dwa lata urzędnik nie zauważył braku dziecka
      • Gość: gość po pierwsze pomoc społeczna a nie opieka! IP: *.mikolow.multimetro.pl 26.06.12, 21:16
        za prlu była opieka.

1. do świadczeń rodzinnych nie potrzeba robić wywiadu środowiskowego
        2. matka podmieniała dziecko (małe dzieci są "podobne") można nie zauważyć że pół roku temu było inne
        3. sąsiedzi, rodzina, byli ślepi???
        4. w przychodni też mogli sie zorientowac że z innym dzieckiem była
        5. czy pomoc społeczna (państwo) ma sie wtrącać do każdej rodziny, czy to patologicznej czy niepatologicznej?
        6. czy można przewidzieć czyjeś samobójstwo lub zabójstwo?
        Nie usprawiedliwiam nikogo ale poprzez takie tendencyjne artykuły typu "gdzie była łopieka" pojawiają się takie durne bezrefleksyjne komentarze.
        Można zadać pytanie: gdzie była policja, pomoc społ, pielegniarka, sąsiedzi rodzina? Można też zadać pytanie co teraz z rodzicami?
        pozdro!
        • cillian1 Re: po pierwsze pomoc społeczna a nie opieka! 26.06.12, 21:23
          > 6. czy można przewidzieć czyjeś samobójstwo lub zabójstwo?
          nie można.

ale za to powinna automatycznie iść siedzieć - wyłudzenie.
          Albo oddać - i nawet nie potrzeba sądu!
          Zamknąć - a sąd za zabicie czy wypadek, robić w normalnym trybie!
          • Gość: who pracownik MOPS IP: 94.42.252.* 26.06.12, 23:34
            powinien pójść siedzieć pracownik MOPS - ponieważ dawał świadczenia a się nie należały, widocznie się dzielili lub wszystko brał pracownik MOPS za milczenie
            • cillian1 Re: pracownik MOPS 26.06.12, 23:43
              Wszystkiego nie mógł brać - bo matka chciwa, to by sypnęła.
              Po drugie - taki pracownik ma w doopie, czy da czy nie da. On ma przepisy.
              Jeśli działa zgodnie z nimi, dooopa kryta.
              Urzędnik włącza myślenie po 15 - jak wyjdzie z pracy.
      • Gość: maska Re: czy opieka społeczna działała właściwie IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.12, 23:44
        No rzeczywiście, braku dziecka nie zauważył! Kociła się jak królica, to jak miał rozpoznać który to bachor.
      • Gość: mewa Re: czy opieka społeczna działała właściwie IP: *.79.214.200.ivmx.pl 27.06.12, 14:33
        mieszkam w warszawie. Moja córka ma 4 lata. Szczepiłam ją w prywatnej przychodni. Kartę zdrowia miała założoną w przychodni publicznej 2 dni po urodzeniu.
        Nie deklarowałam , nie składam oświadczenia że dziecko jest szczepione poza przychodnią w której jest zapisana.
        Myślicie że przez 4 lata ktokolwiek się upomniał o dziecko? nie dostałam nawet pół wezwania na stawienie się z dzieckiem na obowiązkowe de facto szczepienia, czy bilans, cokolwiek.
    • cillian1 Po śmierci Szymona matka wciąż pobierała na nie... 26.06.12, 21:16
      No - to teraz na bank będą wymagać DO od nieletniego - i podpisu jego!
      Ale ta Polska to debilna rzecz!

Ciekawe czy do kościoła chodziła?
      • pro-contra Re: Po śmierci Szymona matka wciąż pobierała na n 26.06.12, 21:50
        cillian1 napisał:

> No - to teraz na bank będą wymagać DO od nieletniego - i podpisu jego!
        > Ale ta Polska to debilna rzecz!
        >
        > Ciekawe czy do kościoła chodziła?

Zapewne była bogobojną katoliczką, skoro miała aż siedmioro dzieci (tak wynika z treści artykułu).
        To są ewidentne skutki kościółkowee propagandy antykoncepcyjnej i zakazu aborcji.
        Albo po prostu ta kobieta jest niesprawna psychicznie.
        • cillian1 Re: Po śmierci Szymona matka wciąż pobierała na n 26.06.12, 21:59
          Rozmnażać się można - jak ma się za co wykarmić. Akurat do l. dzieciaków bym się nie czepiał!
          jak już do do warunków - bida w koło, ale dzieci się rodzą.

to zasługuje na krytykę, nie sama liczba. Co do Kk - im więcej biednych, tym oni lepiej mają.
          Tylko w Polsce inaczej - pod rządy się podpięli - i biednych (podwójnie czeszą) i bogatych.
          W sumie wszystkich.
          :)
          • pro-contra Re: Po śmierci Szymona matka wciąż pobierała na n 26.06.12, 22:25
            cillian1 napisał:

> Rozmnażać się można - jak ma się za co wykarmić. Akurat do l. dzieciaków bym si
            > ę nie czepiał!
            > jak już do do warunków - bida w koło, ale dzieci się rodzą.
            >
            > to zasługuje na krytykę, nie sama liczba. Co do Kk - im więcej biednych, tym on
            > i lepiej mają.
            > Tylko w Polsce inaczej - pod rządy się podpięli - i biednych (podwójnie czeszą)
            > i bogatych.
            > W sumie wszystkich.
            > :)

Oczywiście, że tak. Wcale inaczej nie myślę.
            Faktem jednak jest, że watykański zabobon przysparza nowych miotów owiec i baranów.

A to z kolei rozwija i potęguje biedę, bo naprawdę trzeba być dobrze ustawionym, żeby w dzisiejszych czasach zdrowo i należycie wychować dwoje czy troje dzieci.
        • Gość: kolo Re: Po śmierci Szymona matka wciąż pobierała na n IP: *.mikolow.multimetro.pl 26.06.12, 22:05
          Tak a ksiadz podobno molestował przy komunii, głosowała na PiS, ojciec był na marszu niepodległości, nie lubią pewnie Komorowskiego a ich babcia słucha RM. Śmieszny jesteś.
          • cillian1 Re: Po śmierci Szymona matka wciąż pobierała na n 26.06.12, 22:08
            Tylko zapytałem - może jakiś dziennikarz zapyta się sąsiadów - to na pewno widzieli!
            na pewno widzieli, czy do kościoła chodzi!
            To akurat polaczkom nie umyka! Wszystko inne i owszem!
    • ateofi Po śmierci Szymona matka wciąż pobierała na nie... 26.06.12, 22:03
      Waśniewska bis. Co tu więcej komentować?!! Ciekawe, ile jeszcze takich zwyrodniałych rodziców czai się po wsiach i małych mieścinach.
      • cillian1 Re: Po śmierci Szymona matka wciąż pobierała na n 26.06.12, 22:23
        Można by księdza pod akumulator podpiąć - myślę, że spowiedź wyśpiewa,
        ;)
        Taki żarcik - z filmu "Psy".
      • bmc3i Re: Po śmierci Szymona matka wciąż pobierała na n 27.06.12, 01:13
        ateofi napisała:

> Waśniewska bis. Co tu więcej komentować?!! Ciekawe, ile jeszcze takich zwyrodni
        > ałych rodziców czai się po wsiach i małych mieścinach.

A dlaczego nie zapytalaś o duze miasta?
    • shego matka szymona podcierala sie jego zdjeciem 26.06.12, 22:17
      wlasnie takie newsy dodajecie, wy hieny. nie ma o czym pisac? zrobcie sobie dyktanto w redakcji i wypie...ie wszystkich ktorzy napisza na mniej niz 3, czyli polowe pracownikow. ile dostajecie za 100 wejsc na newsa o morderstwie 2 latka? jest roznica miedzy przekazywaniem informacji a dodawaniem takich newsow. Codziennie sa przynajmniej 4 o smierci tego dziecka.
      • cillian1 Re: matka szymona podcierala sie jego zdjeciem 26.06.12, 22:32
        Posłuchaj - tu nie chodzi o morderstwo -ale o wyłudzenie!
        To tak samo, jak LK opłacał z budżetu składki - a córka je wzięła!

To jest marnotrawstwo! I nic tu nie ma morderstwo czy wypadek.
        A jak piszesz "morderstwo" - to rozumiem, że masz dowody! Inaczej piszesz jak te hieny, o których sam wspominasz!
        • morhile cilian1 27.06.12, 00:23
          tak czytam twoja sygnaturke i wlos sie jezy ....medialnie tylko mozna niektore sprawy ruszyc, wiec moze alert lub inne byle nie lokalna

• morlis2 Po śmierci Szymona matka wciąż pobierała na nie... 26.06.12, 23:02
      Co się tak dziwicie. Nie mogła zrezygnować z pobierania zasiłku bo musiała by
      podać powód rezygnacji czyli przyznać że dziecko nie żyje. A poza tym nie
      słyszeliście że nieraz rodzinka przez wiele lat pobierała emeryturę za nieżyjącą
      babcię? To jest Polska!
      • tehuana Re: Po śmierci Szymona matka wciąż pobierała na n 26.06.12, 23:15
        nikt sie nie dziwi, ze ta suka brala kase -tylko, ze tepaki z MOPS-u dawali kase na dziecko i nie sprawdzali, jak sie ono ma
        • cillian1 Re: Po śmierci Szymona matka wciąż pobierała na n 26.06.12, 23:27
          Można przecież wprowadzić wymóg - że raz w miesiącu rodzic musi przyjść z dzieckiem!
          Tyle jest opcji - ale kasa państwowa, to nie myślą jak wydają.
          Za to potrafią zabrać zasiłek - jak o złotówkę przekroczysz zarobki.To jest dziwne...
          • Gość: łowca idiotów tak cilian ustawę wymyślili prac socjalni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.12, 08:05
            kryteria dochodowe też, pretensje miej do aktualnego rzadu, pewnie nawet nie wiesz kto jest min. polityki społecznej. wymądrzasz sie tutaj straszniea podstaw nie znasz. pewnie nie dostaleś sie do mopsu albo zasiłku ci nie przyznali.
    • curious2003 durny kolejny artykul 26.06.12, 23:05
      znowu wspaniały news. jesli wyrzucili dziecko do rzeki to nie powinno dziwic, ze oszukiwali glupia policje, opieke, ze pobierali zasilek i wszystko co sie z tym wiaze. a co mieli zrobic? przyjsc do opieki i wypisac sie z zasilku? skonczcie z tym pierd...em.
    • Gość: ff Re: Po śmierci Szymona matka wciąż pobierała na n IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.12, 23:48
      Logika większości mieszkańców tego przewspaniałego kraju: coś złego się stanie - winny MOPS, policja, ksiądz proboszcz, prezydent miasta, Donald Tusk (oczywiście sąsiedzi i rodzina - nigdy!). Państwo próbuje coś robić - odbieranie dzieci patologii, czy sprawa pana mieszkającego w Tico = socjalizm, zamordyzm i w ogóle jak tak można.

• belzebub003 Po śmierci Szymona matka wciąż pobierała na nie... 27.06.12, 01:00
      To może ktoś wreszcie skontroluje MOPSy? Bo w większości panuje tam nepotyzm i kolesiostwo. Pracują tam osoby bez przygotowania i kompletne osły, ale za to ze znajomościami! Po co MOPSY skoro krzywdzą tylko i niczego nie potrafią wyłapać? Nie szkoda naszych pieniędzy na te instytucje?
    • skorpios Po śmierci Szymona matka wciąż pobierała na nie... 27.06.12, 01:02
      Pracownicy socjalni nie odwiedzili też rodziny, gdy nie stawiła się z Szymonem na obowiązkowe szczepienie, bo czterokrotnie nie zastali nikogo w domu.

bez komentarza...
    • buk-humor-dziczyzna typowe katolskie królicze stado-a co proboszcz? 27.06.12, 04:35
      typowe katolskie królicze stado-a co proboszcz?
      • Gość: ge artykuł trąci padliną to i hieny sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.12, 07:59
        zlatują... banda nieuków i chamów niekatoli
    • minipolak Katolicka matka zabila dziecko 27.06.12, 04:57
      ale ona nie nie jest tak chciwa jak KK, ona chce tylko marne zasilki.
      Ale z drugiej strony zabicie dziecka zeby miec zasilki jest nawet w oczach KK nieprzyzwoite.
      • stasiek-the-best Re: Katolicka matka zabila dziecko 27.06.12, 06:43
        cyt."zabicie=nieprzyzwoite"? Nieprzyzwoicie jest pisać bzdety podpierając się "oczami KK"
    • xtrinn Po śmierci Szymona matka wciąż pobierała na nie... 27.06.12, 07:23
      A czego się spodziewaliście? Że pójdzie do opieki społecznej i powie, ze już nie chce zasiłku bo dziecko nie żyje? czy jak niby miała to uargumentować? przecież ktoś by to sprawdził, a chodziło chyba o to, żeby nikt się nie dowiedział.
    • stasiek-the-best Po śmierci Szymona matka wciąż pobierała na nie... 27.06.12, 07:45
      W dawnych zielonych dowodach osobistych rodziców były wpisy o posiadanych dzieciach aż do pełnoletności potomstwa. Czy teraz te wpisy w nowych dowodach osobistych są objęte ochroną danych osobowych i są utajnione dla MOPS-ów, PCPR-ów świadczących pomoc pieniężną i nikt nie wie, że wcześniej się miało - ale już się nie ma... - czworo dzieci z innym facetem?!
    • nikt_inny Po śmierci Szymona matka wciąż pobierała na nie... 27.06.12, 09:14
      Nawet gdyby dziecko straciło życie przez nieumyślne zaniedbanie (wypadek) - w momencie, kiedy matka próbuje zatuszować śmierć dziecka, powinno się to automatycznie już wtedy kwalifikować to jako zbrodnicze działanie.

Wolałbym, żeby ta "matka" nie poszła do więzienia ( po co ma siedzieć za publiczne pieniądze )
      1. Należy ją wysterylizować, - taka osoba nie powinna mieć więcej dzieci.
      2. Upublicznić wizerunek
      3. Wypuścić na wolność - sama będzie błagała, żeby ją zamknąć, ponieważ będzie bała się samosądu.
    • Gość: sieglinde.kr. Re: Po śmierci Szymona matka wciąż pobierała na n IP: *.play-internet.pl 11.07.12, 02:36
      odp. dla--etc.74. z 26.VI. popieram calosc mysli, wypowiedzi i sensu TEMATU, to nazywa sie KLASA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka