Gość: Aldona Pnioczyno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 21:08 w Będziniu :-) Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wilym Re: Dynkmal Slezana 12.07.04, 21:11 Mysle, ze bedzie w siodmym niebie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Dynkmal Slezana 12.07.04, 21:27 Gość portalu: Aldona Pnioczyno napisał(a): > w Będziniu :-) > Co Wy na to? Bardzo dobra idea,śląskość trzeba rozprzestrzeniać i krzewić,stawiam nawet moję skromną osobę do tego celu,może dynkmal w Sosnowcu?,mam tylko jedną prośbę -ino na rubym/wielkym zoklu-,żeby "Czerwony Sląsk" miał dobre podstawy śląskie,jestem gotowy. Rico. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Dynkmal Slezana 12.07.04, 22:45 W Dombrowie chca miec dynkmal! Niy we Czeladzi! Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Dynkmal Slezana 12.07.04, 22:46 No ja, Arnold chop jak domb, a niy jakis czeladnik :) Odpowiedz Link Zgłoś
aqua Re: Dynkmal Slezana 13.07.04, 10:39 W Czeladzi znajdzie się dla Arnolda świetne miejsce, z widokiem na ukochaną rzeką Brynicę. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Dynkmal Slezana 13.07.04, 11:28 aqua napisał: > W Czeladzi znajdzie się dla Arnolda świetne miejsce, z widokiem na ukochaną > rzeką Brynicę. Najważniejsze,że przekroczymy tą rzekę,Kraków nie daleko,tam będą wybudowane dynkmale wszystkich Slązaków,zasłużonych dla Sląska krakowskiego,żeliwo i brąz są już gotowane w kadziach lubelskich hut,tam też dojdziemy. Rico. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua Re: Dynkmal Slezana 13.07.04, 11:39 Ty też chcesz pomnik w Czeladzi? Przecież nie wiesz gdzie to jest. Odpowiedz Link Zgłoś