chernakowski 28.02.13, 09:03 Czy ktoś może mi wytłumaczyć skąd pomysł na hasło "miasto ogrodów"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kola Re: Czy urzędnicy wiedzą, jak długo rosną drzewa? IP: *.c34.178.msk.p.34.178.95.in-addr.arpa 28.02.13, 09:16 Wymyślił je Uszok, w swoim przydomowym ogródku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozalinda "Pustynna Burza" bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.13, 10:23 Panie sołtys ! Pozostał jeszcze Park Kościuszki, Dolina 3 Stawów, KPL, Zadole. Nie zapomnij pan o Kostuchnie i Podlesiu i Rezerwacie w Ochojcu. My chcemy blaszaków więcej !!!-szczególnie w Kostuchnie. Tam aż się prosi o więcej. Czekamy na abdykację, bo to miasto już pana przerosło ! W tym roku to i dożynki nie pomogą, mieszkańcy są tak wq...wieni. Acha zapomniałabym. Więcej ekranów, głównie w centrum (Kościuszki od Andrzeja do Poniatowskiego), żeby zakryły syf na ścianach. Odpowiedz Link Zgłoś
oio154 Re: Czy urzędnicy wiedzą, jak długo rosną drzewa? 28.02.13, 10:02 Z ankiety. Urzędnikom wyszło, że mieszkańcy, ogrody kojarzą wyłącznie z kwiatkami, w szczególności słonecznikami. Z tego powodu można drzewa wyciąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Czy urzędnicy wiedzą, jak długo rosną drzewa? IP: *.c193.msk.pl 28.02.13, 10:03 Już zaczęła się zabudowa Parku Kościuszki tzw. apartamentowcami - czyli kolejna betonowa dżungla... Odpowiedz Link Zgłoś
extraschaf Czy urzędnicy wiedzą, jak długo rosną drzewa? [... 28.02.13, 10:07 Drzewa zostały wycięte "chociaż stanowiły naturalną osłonę przed fetorem unoszącym się w lecie nad rzeką". Nie w lecie, tylko cały rok i nie nad rzeką, tylko nad chlewikiem zwanym urzędem miejskim. Ale spoko, Instytucja Kultury Katowice – Miasto Ogrodów zafunduje romantyczny Most Miłości nad Rawą, gdzie zakochane pary będą mogły przypinać kłódki i wrzucać kluczyki w błękitne fale! (sprzedaż kłódek z z kanciastym logiem miasta w pobliskim kontenerze, 50 zł/sztuka) Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Czy urzędnicy wiedzą, jak długo rosną drzewa? [... 28.02.13, 10:29 To jest poteżny biznes, na takich drzewach zarabia się grubą kasę. W lasach nie ma takich gatunków jakie są w miastach, a są potrzebne. Ktoś tnie, ktoś sprzedaje, czasami na zasadzie takiej jaka była w Parku Śląskim - firma wycina "za darmo" w zamian za drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanka Re: Czy urzędnicy wiedzą, jak długo rosną drzewa? IP: *.katowice.multimetro.pl 28.02.13, 11:46 Właśnie myśli o celowej wycince na czyjeś zamówienie, cisną się same. Zapewne jak urzędnikom podpowiemy,że można posadzić w zamian kilkuletnie drzewa, to oni z tego skorzystają, bo ustawi się momentalnie ogonek zainteresowanych-znajomych takową sprzedażą. Miejska kasa zawsze znajdzie coś na podwójne wydatki 1/wycinka, 2/zakup drzew, a i oczywiście projekt. A może by tak pan Uszok ze znajomymi i doradcami z ostatnich kilkunastu lat ogłosił abdykację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katoloto Re: Czy urzędnicy wiedzą, jak długo rosną drzewa? IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.13, 10:55 > Czy ktoś może mi wytłumaczyć skąd pomysł na hasło "miasto ogrodów"? Tak, już tłumaczę. Miasto ogrodów, czyli OGRODZONE betonem, asfaltem, wieżowcami, itd. Współczuję mieszkańcom centrum Katowic z całego serca. Jak przyjdą letnie upały, to będziecie się czołgać w skwarze na chodnikach, dusić spalinami i rzygać smrodem z Rawy. Zawdzięczacie to najjaśniejszemu ogrodnikowi - USZOKOWI. Na pociechę dla Was nie mam nic. Nic, bo waszych drzew już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Czy urzędnicy wiedzą, jak długo rosną drzewa? IP: *.internetia.net.pl 28.02.13, 11:17 ale przecież posadzą nowe drzewa, za sto lat będą już duże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czy urzędnicy wiedzą, jak długo rosną drzewa? IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.13, 17:25 Nie wiem czy wiecie, ale jest możliwość "posadzenia dużych drzew", tzn. dorosłe rośliny, wysokie na 5-10 metrów są przywożone, wsadzane do ziemi i... rosną. Tak, nie trzeba czekać 100 lat! Chociaż jak wiadomo, Polacy są specjalistami od wszystkiego, więc i tak w następnych komentarzach będzie można przeczytać opinię "ekspertów". Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: Czy urzędnicy wiedzą, jak długo rosną drzewa? 28.02.13, 17:57 W zasadzie wszystkie drzewa się przesadza. Widziałeś kiedyś by ktoś siał drzewa? Tylko zazwyczaj są to bardzo małe sadzonki. Nasuwają się też pytania: co to były za drzewa, ile miały lat. Drzewa mimo że są długowieczne nie są nieśmiertelne. Co nie zmienia faktu że w mieście tak betonowym jak Katowice nawet chwasty są na miarę złota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czy urzędnicy wiedzą, jak długo rosną drzewa? IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.13, 18:20 Właśnie o to chodzi, że można posadzić już drzewa całkiem sporych rozmiarów, a nie kilkuletnie, 1,5 metrowe. Jasne, że można powiedzieć: po co nowe, jak są stare, ale, przynajmniej w mojej opinii, w takim miejscu jak Korfantego przydadzą się "ciekawsze" drzewa, a nie takie, jak są w każdym parku. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: Czy urzędnicy wiedzą, jak długo rosną drzewa? 28.02.13, 18:31 Czyli jakie? Sekwoje? Odpowiedz Link Zgłoś
bartspin oko za oko 28.02.13, 14:14 proponuje przy okazji najbliższych wyborów lub jeżeli będzie taka szansa (referendum) zrobić z obecnie panującymi to co oni z drzewami w naszym mieście!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Czy urzędnicy wiedzą, jak długo rosną drzewa? IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.13, 14:47 W dniu wczorajszym dowiedziałem się iż park Bogucicki zostanie wycięty, bo muszą być miejsca parkingowe do muzeum śląskiego, to jest chyba jakiś Kura...wa absurd !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanka Re: Czy urzędnicy wiedzą, jak długo rosną drzewa? IP: *.katowice.multimetro.pl 28.02.13, 16:36 Przecież za wieżą od strony ul. Katowickiej jest ogromny pusty plac pokopalniany. Czyżby to był parking numer 1 a pod kolejne będzie wycinka zamówionego drewna? Odpowiedz Link Zgłoś
iremus Żeby nie było tak smutno to pragnę poinformować 28.02.13, 19:15 że władze katowic podniosły cenę wody i ścieków o 8,4% i obecnie jest to 13,15 zł/m3. Jest forsa na pensje, premie i nagrody dla biurw z magistratu? Jest Odpowiedz Link Zgłoś