rzat 25.03.13, 12:21 Czyli w dużym skrócie, garstka nierobów ze związków zawowodwych zatruje życie ludziom, którym chce się pracować lub pracować muszą, bo nie mają cieplutkich posadek w związkach lub przez związki chronionych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: el Re: We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas cze IP: 91.213.156.* 25.03.13, 12:31 no wlasnie ,dalczego ja, uczciwy ,pracowity obywatel, musze cierpiec podwojnie? pierwszy raz za to co jest powodem strajku, drugi raz za sam strajk, ktory powinien zwrocic uwage i zabolec tych, ktorzy sytuacje wywolali, a nie tych ktorzy przez nia cierpia? ja chce po prostu dostac sie w normalyn sposob do pracy, zeby nie miec zadnych problemow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas cze IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 25.03.13, 13:32 jak ma zaboleć skoro ci co tę sytuację wywołali dawno nie są u władzy! ba! to ich zwolennicy będą strajkować!!! no bo nfzety to robota sld i pisu , umowy smieciowe też już mają swoją historie , etc , etc.......równie dobrze mogli zaproponować okulary od gucciego dla wszystkich!!! czy nie przypadkiem poprzedni przewodniczący solidarności - śniadek - jest teraz reprezentantem partii , która jest odpowiedzialna za pewne z tych postulatów? no robić strajk jak się zima kończy , i zarówno elektrownie , jak i cały przemysł potrzebuje miej węgla , którego jest na stoku od za...... mam takie nieodparte wrażenie , że związki razem z rządem wymyślili ten strajk. no bo tylko gospodarka na tym zyska i działacze będą mogli mówić , że działają , a opozycja będzie musiała siedzieć cicho , bo im się zaraz czkawką odbije otwarcie gęby. nie rozumię tego strajku i tych postulatów. takie trochę naciągane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas cze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.13, 16:10 Precz ze związkową bandą nawołującą do strajków dezorganizujących życie szarego obywatela! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas cze IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 25.03.13, 18:49 dobra! dobra! ale umówmy się , że ani ty , ani ja nie jestesmy szarymi obywatelami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudy Rój a jak tam na prawdziwej zielonej wyspie IP: *.cable.smsnet.pl 25.03.13, 21:31 warto wracać czy lepiej emigrować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calli Re: a jak tam na prawdziwej zielonej wyspie IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.03.13, 21:51 Brawo związki, niech się przekonają styropianowe nieroby jak to jest, kiedy opłacana z pieniędzy mafii watykańskiej i CIA agentura blokuje cały kraj - dokładnie to samo zrobiły solidaruchy w latach 80-tych we współpracy z Reaganem i jankeskimi zbrodniarzami; zobaczymy jak długo przetrwa dziś Zielona Wyspa, kiedy strajki sparaliżują cały kraj :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxczxc hahahahaha "zwiazek zawodowy zmienil wladze" haha IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.13, 21:58 marionetkowe przyglupy pomogły zalegalizowac transformacje SBkistanu kradnacego miliony w SBkistan kradnacy miliardy banda pojebow i terrorystow napie...c do nich z ostrej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moe Precz z reakcją ! I karłami kontrliberalizmu ! IP: *.homenett.pl 25.03.13, 22:22 My przedstawiciele forumowych trolli sprzeciwiamy sie strajkom i związkom zawodowym ! Popieramy związki partnerskie! Odpowiedz Link Zgłoś
polskirozlamacz Ja tam nie popieram związków partnerskich 25.03.13, 22:30 Swoją drogą, to zabawne, że używasz frazeologii z czasów komuny do obrony strajkujących, którzy walczą o powrót komuny właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moe Re: Ja tam nie popieram związków partnerskich IP: *.homenett.pl 25.03.13, 22:41 Jedynie podsumowałem wpisy trolli z PO . Najlepsze są o tłustych związkowcach leżący do góry brzuchem ;) To jak o kułakach pasożytujących na zdrowym socjalistycznym społeczeństwie Odpowiedz Link Zgłoś
polskirozlamacz To prawda przecież... 25.03.13, 23:08 widziałeś kiedyś szczupłego działacza związkowego? Widziałeś kiedyś w normalnym kraju pracownika, którego JEDYNĄ rolą w zakładzie jest prowadzenie "działalności związkowej"? Związki zawodowe to zuo i koniec. Ten jutrzejszy, "polityczny" strajk jest tego najlepszym dowodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Precz z reakcją ! I karłami kontrliberalizmu IP: *.internetia.net.pl 25.03.13, 22:45 I Związek Radziecki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas cze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.13, 21:50 Precz z PO! Odpowiedz Link Zgłoś
lajkonik6 Mam to w d...e 25.03.13, 22:12 Myślę, że polecą głowy nierobów związkowców już niebawem. Rozwalacie ten kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qu... z TVN obalić rząd złodziei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.13, 22:17 To przyświeca większości zwykłych ludzi. Propaganda sługusów i kolaborantów PO sieje komunistyczną propagandę bo czuje że przesilenie się zbliża nieuchronnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rejestr06 Re: We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas cze IP: *.nowogard.vectranet.pl 25.03.13, 21:48 "Rząd idzie na wojnę ze społeczeństwem, ale zapomniał, że w Polsce związek zawodowy już kiedyś zmienił system i władzę - mówią związkowcy." Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkoda słów Czyli dowalom tym, którym niby chcą pomódz. IP: *.static.g&l.3s.pl 25.03.13, 12:33 Panowie zróbcie wiece w weekend przyjdą normalni ludzi i też wam pokibicują. W dni robocze narobicie więcej szkody niż to wszystko warte a ludzie zamiast z wami będą przeciw wam. No chyba że robicie to tylko we własny związkowym interesie na co się zanosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kmitek Re: Czyli dowalom tym, którym niby chcą pomódz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.13, 13:24 Stary w dzień wolny strajkować? chyba Cie po..ało widziałeś kiedyś strajk w sobotę? W tym kraju strajki to dodatkowe 2-3 dni wolne w roku. Odpowiedz Link Zgłoś
kosimus We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas czeka? 25.03.13, 12:50 Hehe, "rząd idzie na wojnę ze społeczeństwem" ;]. To ja chyba nie jestem za dobrym członkiem społeczeństwa, bo się do wojenki nie poczuwam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas cze IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.13, 13:34 To związki idą na wojnę z rządem, a społeczeństwo obrywa rykoszetem. Panowie związkowcy, jeżeli chcecie zniechęcić zwykłych ludzi do do siebie i swoich postulatów, to gratuluję, rozwalenie komunikacji w godzinach szczytu jest doskonałym na to sposobem! Odpowiedz Link Zgłoś
sandwich1 We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas czeka? 25.03.13, 13:00 Jakiś strajk jest w PKM Sosnopwiec od 3.15 do 4.15, więc w Zagłębiu nie ma się czym przejmować. W zasadzie dla mnie to organizacja jest dziecinna, a postulaty populistyczne. Związkowcy muszą udowadniać, że są potrzebni, więc jak PiS wymyślają problemy, zamiast problemy rozwiązywać. Stan permanetnego napięcia i wojny, to jest ich racja bytu. Odpowiedz Link Zgłoś
rambarburum We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas czeka? 25.03.13, 13:03 Ja tam odnoszę wrażenie, że to związki zawodowe idą na wojnę ze społeczeństwem. Bo rząd to już z nami dawno wojuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
speed565 Zdążyć na strajk 25.03.13, 13:43 Wychodzi z tego, że osoby, które zaczynają strajk o 8 (m.in. nauczyciele) i dojeżdżają do pracy autobusem nie mają transportu. Spóźnić się na strajk z powodu innego strajku :D P.S. Moja Żona jest nauczycielem i o żadnym strajku nic nie wie. Za to ma rekolekcje i lekcje o 8:30 i teraz będzie musiała iść do szkoły piechotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Zdążyć na strajk IP: *.c193.msk.pl 25.03.13, 14:09 Rekolekcje?! Podobno żyjemy w kraju laickim a nie wyznaniowym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: Zdążyć na strajk IP: *.xdsl.centertel.pl 25.03.13, 22:54 "xyz" ma laickie złudzenia. słyszałem niedawno wypowiedż Dudy, tego z Solidarności, oświadczył, że jego związek jest chadecki. wstąpiłem do Solidarności tej pierwszej który w zasadzie nie był związkiem zawodowym a ruchem społecznym zrzeszającym 10 mil. obywateli. wprawdzie Lech Wałęsa nosił w klapie boży wizerunek ale to była wyłącznie osobista sprawa, tamten związek był obywatelski. wystąpiłem gdy to zaczynało właśnie zaczynało przypominać twór chadecki a nawet nie to, a jakąś przybudówkę do skrajnej prawicy i sekty Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
rena-ta49 Re: We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas cze 25.03.13, 13:59 Banda związkowców na co dzień "strajkuje" i za to bierze kasę !! Który z nich pracuje na swoim stanowisku pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas cze IP: *.165.enf.pl 25.03.13, 21:54 i ma racje ze strajkuje To co robi rząd i zmiany w kodeksie pracy które ma zamiar wprowadzić źle wróży dla polskiego pracownika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas cze IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.13, 22:14 Zyjesz w panstwie, gdzie komornik może cie zlicytować za czyjes długi i nigdy nie odzyskasz pieniędzy. Ja się ciesze. ze jest organizacja potrafiaca zorganizować masowe protesty. Niestety zwalczana z calych sil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas cze IP: *.c193.msk.pl 25.03.13, 14:07 Dziwnym trafem zaplecze PiS będzie strajkować tylko w instytucjach i firmach sponsorowanych przez podatników. Niech się w końcu odważą i strajkują w prywatnej firmie :P Odpowiedz Link Zgłoś
maja2005 Związki zawodowe wykończyły więcej firm...... 25.03.13, 14:26 Niż osób, którym pomogły. Myślenie życzeniowe kiełbasa wyborcza dla naiwnych górą. Jedynie dzieciaki będą mieć radochę, bo lekcji nie będzie. Ciekawe czy związkowcy zapłacą za przestój, czy też trzeba będzie zabrać kasę robotnikom na pokrycie kosztów. Bo strajk to błędne koło i tak za to zapłacą ci co strajkowali a nie związkowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
1mario_p We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas czeka? 25.03.13, 14:31 Związki to to samo co każda partia w rządzie, trudno sobie od koryta odjąć. Zarobki giganty i immunitet przed zwolnieniem, to są nasze związki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norm. Pracujący Re: We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas cze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.13, 14:50 Dokładnie jak wyżej. Banda Związkowców będzie zatruwać życie normalnie Pracującym! W Polsce nie ma przymusu pracy. Jak Wam się nie podoba, to się zwolnijcie i poszukajcie sobie pracy gdzie indziej! Tylko ciekawe, kto by Was zatrudnił! Jeśli to rząd Wam działa na nerwy, to idźcie protestować pod Radę Ministrów, czy Sejm, a dajcie normalnym ludziom spokój! Weźcie się wreszcie do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
marszalek1980 We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas czeka? 25.03.13, 15:10 czasem żałuję, że nie mamy młodszego Jaruzelskiego, który by z tą bandą, zwaną przez przypadek "związkowcami", znowu zrobił porządek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JRR Re: We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas cze IP: 83.230.97.* 25.03.13, 15:34 Jak to a Tusk to nie jest taki młody Jaruzelski ? :D "Porządek" on już zrobił ale w całym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
mirafas We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas czeka? 25.03.13, 15:40 Związki powinny same płacić koszty strajku, jak w cywilizowanych krajach, to wtedy może by się dwa razy zastanowili :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk Re: We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas cze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.13, 15:59 Moodziezowka PO w natarciu hehehe placi wam ktos za te durne wpisy? Odpowiedz Link Zgłoś
obi76 Re: We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas cze 25.03.13, 17:24 taka z nas młodzieżówka PO jak z Ciebie fizyk jądrowy. Po prostu ludzie mają już dość warcholstwa i panoszenia się związków. Niby robicie coś dla ludzi (tak twierdzicie) a tak naprawdę utrudniacie nam wszystkim życie. Bo to przez Was spóźnią się do pracy itd. Idź jeden z drugim do prywatnej firmy pracować to zobaczycie co Wam grozi za strajk. bierzcie się do roboty a jak nie to wywalić Was dyscyplinarnie i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ober_fest Re: We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas cze IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.13, 19:43 Nie bedzie jak w 1981 bo musieliby zaczac strajkowac o danej godzinie i nie przerywac go do momentu jak rzad by zmiękł. Odpowiedz Link Zgłoś
polskirozlamacz Mi płacą 10 zł od wpisu 25.03.13, 22:21 Ty piszesz za darmo? To jesteś ciężki frajer. Zgłoś się do PiSu - oni płacą mniej, bo tylko 6 zł, ale zawsze coś będziesz z tego miał, a nie robił za darmola. Odpowiedz Link Zgłoś
ot-ak We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas czeka? 25.03.13, 20:19 A dlaczego te k.... nie strajkują w warszawce lub gdańsku czyli tam gdzie są rządzący?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arkadiusz Re: We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas cze IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.13, 22:13 Bu tu wszyscy ich pier...ą. Tu się fajnie żyje, a możesz zarobić moim petem w oko, jak będę cię mijał powolusieńku, ślimacząc się w spowodowanym przez ciebie korku. Defekuję na ciebie te całe związki. Odpowiedz Link Zgłoś
goldendeliceus We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas czeka? 25.03.13, 21:40 Czasy się zmieniły, proszę związkowych nierobów. Mam nadzieję, że p. Duda się przeliczy i to spowoduje spadek poparcia dla związkowców. Więcej strajków - mniej miejsc pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
romikus Solidarność! Solidarność! Solidarność!!! 25.03.13, 21:42 Solidarność! Solidarność! Solidarność!!! Nie ma wolności bez Solidarności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karak Re: We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas cze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.13, 21:43 Nie ma czegos takiego jak Podbeskidzie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lord Re: We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas cze IP: *.play-internet.pl 25.03.13, 22:25 jest. To nazwa patologii na pograniczu śląsko-małopolskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Częstochowa to nie Śląsk-u nas strajku nie będzie IP: *.prenet.pl 25.03.13, 21:47 szkoda że "Autorki" nie odróżniają Śląska ( a właściwie jego fragmentu) i Zagłębia od województwa śląskiego. Cóż, może do szkoły nie chodziły albo były akurat chore................ Strajk organizuje śląsko-zagłębiowski region solidarności, bez podbeskidzia i regionu częstochowskiego. czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,13602247,_Solidarnosc__szykuje_na_wtorek_strajk__Nam_paraliz.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arkadiusz Re: Częstochowa to nie Śląsk-u nas strajku nie bę IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.13, 22:14 I to się Wam chwali! Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas cze 25.03.13, 21:58 A wojewodztwo tzw. slaskie to nie Slask, a tylko potworek administracyjny zlozony z zachodniej Malopolski i wschodniego Gornego Slaska.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bekon Oby rewolucja rozlała się na cały kraj! Na POhybel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.13, 22:01 czas na zmiany, czas na przewrót i pogonienie złodziei od rządowego koryta!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
polskirozlamacz Czas na wprowadzenie do rządu kolejnych złodziei 25.03.13, 22:25 na miejsce obalonych złodziei... Tylko takich, którzy zlikwidują umowy śmieciowe, doprowadzając do skokowego wzrostu bezrobocia powyżej 20%. No, ale przynajmniej... bezrobotni nie mogą strajkować! Odpowiedz Link Zgłoś
oldboy42wawa do roboty nieroby 25.03.13, 21:58 do roboty nieroby w dupach wam się poprzewracało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nierób Re: do roboty nieroby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.13, 22:02 fakuj się cieciu i na ciebie przyjdzie POra Odpowiedz Link Zgłoś
propochyba To nie moje postulaty... 25.03.13, 21:58 Kolejny strajk, kolejna grupa zawodowa protestuje a ja mam to gdzieś... A przecież jestem zwykłym pracownikiem najemnym, pracuję na jakiegoś kapitalistę-krwiopijcę i powinno być mi blisko do postulatów strajkujących, do programu partii populistycznych jak PIS... Ale do tej pory żadna ze strajkujących grup nie walczyła o moje. To w takim razie tutaj zamieszczę moje postulaty. Jak nie zostaną spełnione to będę się codziennie w robocie obijał przez godzinę. A oto one: 1.żądam aby powstały zapisy, gwarantujące zwalnianym w zwolnieniach grupowych większą ochronę. Bo moim zdaniem firmy w czasach kryzysu zbyt łatwo posługują się zwolnieniami grupowymi jako lekarstwem na poprawę własnej kondycji. 2. żądam zwrotu kosztów poniesionych na prywatne leczenie w wysokości ceny takiego leczenia przeprowadzonego przez NFZ. W końcu płacę składki i skoro nie mogę się dopchać do państwowego dentysty czy ortopedy, to zapłacę ale chcę przynajmniej częściowego zwrotu kasy. To na razie tyle, a może ktoś mi pomoże i dopisze jakieś postulaty, ale takie, które nie będa służyły jednej grupie zawodowej a wszystkim? Są chętni? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cin1977 We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas czeka? 25.03.13, 22:09 Śląsk stoi? A niech sobie stoi, na zdrowie... Sorry, ale pan Duda i koledzy chyba nie zauważyli, że w ciągu 24 lat po PRL wyrosło pokolenie, które nie da sobie wmówić, że to wina rządu i jakichśtam "ICH", że Śląsk stoi. Śląsk stoi, bo związkowcy go zatrzymali. Jak kogoś to wk**wi, to wk**wią go związki, nie rząd. Nikt nie będzie obalał rządu tylko po to, żeby związkowcy byli przez chwilę zadowoleni - bo za chwilę będą protestowali przeciwko kolejnemu rządowi. Bez tego stracili by rację bytu. No chyba, żeby ich wybrać, ale to raczej nie byli by już związkowcy - zresztą nawet pesymista powie, że Polacy nie są już tak głupi, żeby ten błąd powtórzyć. Mówiąc krótko i treściwie - panie Duda, większość mieszkańców tego kraju pański strajk gó... obchodzi, większość pozostałych to wk***ia, bo jest dla nich uciążliwe. Poparcia raczej się tak nie zyska... Odpowiedz Link Zgłoś
czornefuzekle Śląskie to nie Śląsk 25.03.13, 22:10 Jaki Śląski? Jesteście debilami czy co? Strajki będą w Śląskim, a nie na Śląsku. Odpowiedz Link Zgłoś
cborsowski We wtorek na Śląsku wielki strajk. Co nas czeka? 25.03.13, 22:11 CO NAS CZEKA ? A no właśnie... te pociągi. Odpowiedz Link Zgłoś