Dodaj do ulubionych

Jedzą ze śmietnika i się nie wstydzą. Ale freeg...

29.05.13, 22:38
Brak słów.
Obserwuj wątek
    • Gość: el Re: Jedzą ze śmietnika i się nie wstydzą. Ale fre IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.13, 23:06
      czekam na pojawienie sie hazielgans'ow
      • Gość: joj Nurki śmietnikowe :D IP: *.free.aero2.net.pl 30.05.13, 11:51
        Nawet nie wiedziałem, że krążące po moim osiedlu nurki śmietnikowe, zwani też recyklerami, to jacyś freeganie :D Prawie jak marsjanie :D
    • Gość: mk Re: Jedzą ze śmietnika i się nie wstydzą. Ale fre IP: *.internetia.net.pl 30.05.13, 00:17
      idiotki się zabawiają, inni idioci to opisują... A pod śmietnikami pełno ludzi, którzy bynajmniej nie dla zabawy w nich szperają...
      • Gość: seel Re: Jedzą ze śmietnika i się nie wstydzą. Ale fre IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.13, 11:16
        No to pomóż tym, co potrzebują pomocy. Co dla nich zrobiłeś/zrobiłaś, że żałujesz dziewczynom jedzenia ze śmietnika, którego, w odróżnieniu od innych ludzi, przynajmniej nie marnują? Idąc tokiem Twojego rozumowania, nie powinno się też kupować niczego w sklepie w promocyjnej cenie - przecież tyle jest biedniejszych osób, które bardziej potrzebowałyby tej oszczędności ... Brak mi słów na taką bezmyślność jak Twoja.
    • havesmile Jedzą ze śmietnika i się nie wstydzą. Ale freeg... 30.05.13, 06:43
      Czyżby PO promocja nowego stylu życia, tak oprócz szczawiu?
      :-)
      A tak przy okazji, ja bym się bał, że nadzieję się na jaką igłę i HIV albo inne świństwo gotowe, po drugie: ludzie wyrzucają np. baterie (ołów i kadm), zbite termometry (rtęć) elektrośmieci (wszystkie te i jeszcze inne trucizny), chemię itd.
      Tak więc jedzenie takich chrupek może bardzo źle się skończyć.
      • Gość: jj Re: Jedzą ze śmietnika i się nie wstydzą. Ale fre IP: *.20-2.cable.virginmedia.com 30.05.13, 14:33
        To PO promowało jedzenie szczawiu? A ja sądziłem, że Niesiołowski wspomniał tylko, że prawdziwy głód był tuż po wojnie, kiedy trzeba było jeść szczaw z nasypów... i że obecnie chyba aż takiego głodu nie ma, skoro szczaw na nasypach rośnie nietknięty... A resztę już doPiSano.
        • poborowy102 Re: Jedzą ze śmietnika i się nie wstydzą. Ale fre 30.05.13, 23:38
          nie zesraj się, platfusie.
    • boguschitz Jedzą ze śmietnika i się nie wstydzą. Ale freeg... 30.05.13, 06:49
      Każdy ma jakieś odchyły. Te są niegroźne dla otoczenia. Wymagają tylko leczenia psychiatrycznego.
    • Gość: tbm6 Re: Jedzą ze śmietnika i się nie wstydzą. Ale fre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.13, 06:51
      Brawo dziewczyny. W hurtowniach i sklepach sporo jedzenia się marnuje, jak wychodzi termin albo uszkodzone a właściciel nie robi zwrotów to zawsze coś zostaje.
    • kirgis Jedzą ze śmietnika i się nie wstydzą. Ale freeg... 30.05.13, 07:34
      Trudno mi to pojąć...ale młodość ma swoje prawa. Przejdzie im.
    • lisa2 Jedzą ze śmietnika i się nie wstydzą. Ale freeg... 30.05.13, 10:59
      Niestety ja jadam ze śmietnika bo nie mam za co kupić normalnego jedzenia. Brak pracy i zarobków umożliwiających utrzymanie wymusza na mnie sięganie po takie jedzenie.
      • Gość: Kuklok Re: Jedzą ze śmietnika i się nie wstydzą. Ale fre IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.13, 11:33
        To idź do pracy - na KSSE niektóre zakłady oferują prace za 1600 brutto+ bonusy. Lepiej to niż siedzieć i biadolić. Grunt ze przed kompem mozesz siedziec i zalic się. Od czegoś cza zacząć, a od siedzenia przed kompem i grzebania w hasiokach jeszcze nikomu na + koncie nie przybyło
      • Gość: joj Re: Jedzą ze śmietnika i się nie wstydzą. Ale fre IP: *.free.aero2.net.pl 30.05.13, 11:54
        Zrezygnuj z internetu. Zaoszczędzone pieniądze przeznacz na jedzenie.
      • Gość: jj Re: Jedzą ze śmietnika i się nie wstydzą. Ale fre IP: *.20-2.cable.virginmedia.com 30.05.13, 14:35
        lisa2 napisał:
        > Niestety ja jadam ze śmietnika bo nie mam za co kupić normalnego jedzenia.

1. zrezygnuj z internetu, a zaoszczędzone pieniądze przeznacz na jedzenie
        2. zamiast siedzieć w necie, pójdź do pracy, choćby na 1/4 etatu.
    • urssula.inc Jedzą ze śmietnika i się nie wstydzą. Ale freeg... 30.05.13, 13:48
      No to te dziewczeta powinny sie wstydzic nie tego,ze jedza jedzenie ze smeitnika,tylko tego,ze mimo,ze nie sa biedne wyjadaja jedzenie ze smietnika osobom naprawd zyjacym w nedzy i glodujacym i zywiacym sie jedzeniem wyrzucanym na smietnik.Co za bezmyslnosc.
      • Gość: seel Re: Jedzą ze śmietnika i się nie wstydzą. Ale fre IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.13, 09:34
        Serio?Żałujesz komuś jedzenia ze śmietnika? A sama, jak rozumiem, regularnie pomagasz owym "żyjącym w nędzy", że tak surowo te dziewczyny oceniasz? Co za hipokryzja.
        • urssula.inc Re: Jedzą ze śmietnika i się nie wstydzą. Ale fre 31.05.13, 12:54
          Widać nie zrozumiałaś/łeś o co mi chodzi.
          A co do pomocy,to owszem,pomagam.Mam 1 znajomą rodzinę,z którą dzielę się zywnością.
          Całemu światu nie pomogę,bo mnie na to nie stać,ale nie jestem bezmyślna,ba,głupia aby w imię rozgłosu,głupiej idei zywić się jedzeniem wyrzucanym na śmieci,pozbawiając tym jedzenia osoby,które dzięki tym wyrzucanym na smieci pozywieniu jakos funkcjonują.
          Te dziewczyny sa po prostu mega głupie.
          A,i ciekawe czy będą konsekwentne w swoim postępowaniu jak zajdą w ciążę i urodza dziecko.
    • kinio101 Powinny się przebadać 30.05.13, 14:29
      Powinien ktoś im doradzić, aby zrobiły badania na helicobacter.
    • mf719 Czegu tu się wstydzić? 30.05.13, 14:54
      Wstydzić to się powinni ci którzy wywalają jedzenie.
    • Gość: zz Re: Jedzą ze śmietnika i się nie wstydzą. Ale fre IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.13, 18:49
      dokładnie.jak mozna zjesc jakies chrupki z otwartej paczki po kims?moze komus wypadly na ziemie ,w bloto,itd i wyrzucil,moze dziecko tam naplul czy pooblizywalo,moze ktos otworzyl rok temu gdzies zostawił w np garazu i potem porzadkujac wywalił? a moze jeszcze wylizac sloik po np majonezie z kosza?przeciez nie wiemy co kto robil z zawartoscia. a moze byla to osoba chora np psychicznie i cos tam napaprała.
    • r1111111 Jedzą ze śmietnika i się nie wstydzą. Ale freeg... 30.05.13, 20:12
      Byłem na giełdzie warzywnej. Tam też było widać freegan, zbierali niezgniłe, a wyrzucone warzywa i owoce. Tak samo na targowisku miejskim, w ostatnich godzinach przed zamknięciem. Tam też byli i zbierali - freeganie znaczy się.
      Tylko z wyglądu oni jacyś starsi wiekiem byli. To zapewne już doświadczeni freeganie.
      POprosimy o wywiad z nimi Pani Michalino, zapewne POdzielą się swoim doświadczeniem.
      • Gość: Kabanos Re: Jedzą ze śmietnika i się nie wstydzą. Ale fre IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.13, 21:11
        Co za dureń, pewnie myśli, że jak naPiSze kąśliwie to będzie śmieszniej. Freeganin hasiomaszketnikowaty!
        • r1111111 Re: Jedzą ze śmietnika i się nie wstydzą. Ale fre 30.05.13, 23:04
          Gość portalu: Kabanos napisał(a):
          > Co za dureń, pewnie myśli, że jak naPiSze kąśliwie to będzie śmieszniej. Freega
          > nin hasiomaszketnikowaty!

Sz.P. zapewne szczaw mirabelkami "zakansza". Smacznego, ale w POjedynkę tak wcinać? ProPOnuję zaprosić Pana POsła Niesiołowskiego.
          • Gość: Kabanos Re: Jedzą ze śmietnika i się nie wstydzą. Ale fre IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.13, 23:06
            Wyglada na to, ze pomoc z Toszka jest potrzebna nie tylko tym paniom...
    • krokodyl123 Jak otwarcie i europejsko! 01.06.13, 04:50
      Uwaga, postępowy Europejczyk zajada się tylko rzodkiewkami ze śmietnika!

A coś o gawnojadach będzie?
    • czesiu.wisniak Jedzą ze śmietnika i się nie wstydzą. Ale freeg... 01.06.13, 09:25
      Kolejny sukces rządu Tuska. Żryjcie ze śmietników i nie narzekajcie bo to trendy i hipsterskie. Może Kasia Tuskówna na swoim blogasku zrobi sesję jak grzebie w śmieciach za jedzeniem?
      • Gość: Wulgar Re: Jedzą ze śmietnika i się nie wstydzą. Ale fre IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.13, 09:46
        to po co czereśniaku czytasz tego bloga!?
    • gweeny Re: Jedzą ze śmietnika i się nie wstydzą. Ale fre 03.06.13, 21:13
      skoro się nie wstydzą to dlaczego nie pokzują twarzy na zdjęciach?
    • e-ftalo Jedzą ze śmietnika i się nie wstydzą. Ale freeg... 04.06.13, 17:19
      Problem wyrzucania pełnowartościowej żywności (a nie resztek,czy zepsutej) oraz temu towarzyszący freeganizm,w Polsce jeszcze dopiero się rozwija,ale jest,nie wiąże się ściśle z bezrobociem,ale jest stylem życia i jak sie okazuje uczestniczą młodzi ludzie,studenci często majętni i wykształceni.To jest bardziej protesto przeciwko konsumpcjonizmowi i w pewnym sensie ochrona środowiska.
      w większych miastach jest częste zjawisko.Niestety bezkompromisowa polityka supermarketów uniemożliwia dostęp biednym i bezdomnym do żywności.Oni po prostu wola wyrzucić.Oto Polska właśnie.Ale jeszcze nie wszędzie wiszą kłódki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka