Dodaj do ulubionych

Harcerze zrezygnowali z podróży pociągiem. Poja...

07.06.13, 18:35
Niestety w PKP są same głąby, dla nich pasażer jest złem koniecznym, w dupie mają czy pojedziesz pociągiem czy nie, to już za komuny pasażer był lepiej traktowany. Nie wiem po co im pendolino jak tak będą traktować ludzi to szybko pójdą z torbami.
Obserwuj wątek
    • felucjan Nowa obelga: jesteś profesjonalny jak kolejarz. 07.06.13, 19:07
      "Chyba doszło do jakiegoś nieporozumienia - przekonuje Beata Czemerajda z biura prasowego PKP Intercity".

To nieporozumienie na kolejach trwa już ponad 20 lat.
    • slav92 Harcerze zrezygnowali z podróży pociągiem. Poja... 07.06.13, 19:56
      skoro dostają informację, że pojedzie grupa 100 osób, to nie wiem jaki problem dołączyć dodatkowy wagon... Przecież na tym zarabiają!
      • Gość: Ada Re: Harcerze zrezygnowali z podróży pociągiem. Po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.13, 20:19
        1. Trzeba wagon mieć.
        2. Pociąg musi mieścić się w peronach i na torach.
        Harcerze sami są sobie winni. Zamówili mniej miejsc i inni pasażerowie zajęli wolne miejsca. Do autobusu czy samolotu też wejdzie określona ilość pasażerów. Nikt nie chce jechać kilka godzin w ścisku, na stojąco, w wc.
        Można uruchomić dodatkowe pociągi, ale raczej nie dla 100 osób i trzeba mieć dodatkowe składy pociągów i personel.
        • Gość: Zagłębiak Re: Harcerze zrezygnowali z podróży pociągiem. Po IP: *.telpol.net.pl 07.06.13, 22:49
          Jakie te PKP IC biedne... Jakimś debilom się zachciało pociągiem jeździć! Już im to IC skutecznie wybije z głowy!
        • felucjan Jednym słowem nie da się i się nie opłaca. 07.06.13, 23:26
          To może lepiej zająć się przewożeniem buraków zamiast ludzi.

Buraki w przeciwieństwie do harcerzy nie mają zbyt wygórowanych wymagań: tolerują ścisk, nie żądają czystych kibli z papierem, mogą zarówno stać jak i leżeć, jak nie wejdą do wagonu to się nie buntują...
    • Gość: gość Re: Harcerze zrezygnowali z podróży pociągiem. Po IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 07.06.13, 20:55
      :D :D :D pracujesz na kolei? w tym jednym z ostatnich bastionów prawdziwej socjalistycznego porządku?
      • Gość: Ada Re: Harcerze zrezygnowali z podróży pociągiem. Po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.13, 21:56
        W tym wątku mogę być kolejarzem. Na forum GW byłam już nauczycielką, policjantką, popleczniczką prezydenta, ... Dziennikarką jeszcze nie byłam, bo zazwyczaj wytykam jednostronność i powierzchowność przedstawianych problemów. Irytuje mnie szczucie jednych grup zawodowych na drugie, bez rzetelnego przedstawienia zagadnienia.
    • Gość: Rekin Re: Harcerze zrezygnowali z podróży pociągiem. Po IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.13, 22:34
      www.fakt.pl/Bizancjum-w-PKP,artykuly,198419,1.html
      • Gość: wowo Re: Harcerze zrezygnowali z podróży pociągiem. Po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.13, 22:50
        Już wiemy ile PKP wydaje na kadrę dyrektorską, teraz podaj adres strony z wyliczeniami ile kolej wydaje na utrzymanie kilkudziesięciu zarządów związków zawodowych (na szczeblach zakładów, central), na urlopowania członków związków, na utrzymanie biur związków, na wyjazdy integracyjne/wyborcze, ...
        • Gość: musiszybciej Postkomuna IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.13, 12:28
          Czy kiedyś wprowadzą jakieś zmiany na trasie Warszawa -Świnoujście? Dlaczego podróż akurat na tym odcinku trwa ponad 10 godzin?? W PKP XXI wiek...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka