builder 15.08.04, 22:54 jak to mozliwe, ze sie nie moga z tobom spotkac`?, jak tam partja szkata? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arnold7 Re: kurcze Arnold7! 15.08.04, 22:59 builder napisał: > jak to mozliwe, ze sie nie moga z tobom spotkac`?, > jak tam partja szkata? Poszlo srednio, skonczyli my godzina tymu, czamus miou komura poza zasiyngiym dzisioj rano? Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: kurcze Arnold7! 15.08.04, 23:38 mosz rycht byla zawarta, kurcze i spolem do dwunastej))) Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: kurcze Arnold7! 15.08.04, 23:41 builder napisał: > mosz rycht byla zawarta, kurcze i spolem do dwunastej))) Toscie tam niyzle pogrzali:)) Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: kurcze Arnold7! 15.08.04, 23:46 noo, byla jazda!))), mys`lolem ze wskoczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: kurcze Arnold7! 15.08.04, 23:49 builder napisał: > noo, byla jazda!))), > mys`lolem ze wskoczysz? Niy dalo rady:( Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: kurcze Arnold7! 15.08.04, 23:52 arnold7 napisał: > builder napisał: > > > noo, byla jazda!))), > > mys`lolem ze wskoczysz? > > Niy dalo rady:( > > mom nadzieja, ze we s`roda po poledniu do? co tyi na to?, mogemy sie sam kajs` umo`wic` Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: kurcze Arnold7! 15.08.04, 23:54 builder napisał: > arnold7 napisał: > > > builder napisał: > > > > > noo, byla jazda!))), > > > mys`lolem ze wskoczysz? > > > > Niy dalo rady:( > > > > > mom nadzieja, ze we s`roda po poledniu do? > co tyi na to?, > mogemy sie sam kajs` umo`wic` Codziynnie po poledniu, az do czwortku, mogiymy sie trefic. Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: kurcze Arnold7! 15.08.04, 23:57 arnold7 napisał: > builder napisał: > > > arnold7 napisał: > > > > > builder napisał: > > > > > > > noo, byla jazda!))), > > > > mys`lolem ze wskoczysz? > > > > > > Niy dalo rady:( > > > > > > > > mom nadzieja, ze we s`roda po poledniu do? > > co tyi na to?, > > mogemy sie sam kajs` umo`wic` > > Codziynnie po poledniu, az do czwortku, mogiymy sie trefic. > > ja! to je dobre!))) collna ci ok? Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: kurcze Arnold7! 15.08.04, 23:58 builder napisał: > arnold7 napisał: > > > builder napisał: > > > > > arnold7 napisał: > > > > > > > builder napisał: > > > > > > > > > noo, byla jazda!))), > > > > > mys`lolem ze wskoczysz? > > > > > > > > Niy dalo rady:( > > > > > > > > > > > mom nadzieja, ze we s`roda po poledniu do? > > > co tyi na to?, > > > mogemy sie sam kajs` umo`wic` > > > > Codziynnie po poledniu, az do czwortku, mogiymy sie trefic. > > > > > ja! > to je dobre!))) > collna ci ok? oki ida nynac, Pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: kurcze Arnold7! 15.08.04, 23:59 arnold7 napisał: > builder napisał: > > > arnold7 napisał: > > > > > builder napisał: > > > > > > > arnold7 napisał: > > > > > > > > > builder napisał: > > > > > > > > > > > noo, byla jazda!))), > > > > > > mys`lolem ze wskoczysz? > > > > > > > > > > Niy dalo rady:( > > > > > > > > > > > > > > mom nadzieja, ze we s`roda po poledniu do? > > > > co tyi na to?, > > > > mogemy sie sam kajs` umo`wic` > > > > > > Codziynnie po poledniu, az do czwortku, mogiymy sie trefic. > > > > > > > > ja! > > to je dobre!))) > > collna ci ok? > > oki > > ida nynac, Pyrsk! > > > ok! cim sie! Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze kurcze builder!! 16.08.04, 00:00 builder napisał: > to je dobre!))) > collna ci ok? Przepraszam że tak do właściwie prywatnej rozmowy się mieszam, ale zafrapowało mnie słowo "collna". Czy to nowy dialekt śląski z Newcastle? pozdr bartoszcze Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: kurcze builder!! 16.08.04, 00:02 bartoszcze napisał(a): > builder napisał: > > > to je dobre!))) > > collna ci ok? > Przepraszam że tak do właściwie prywatnej rozmowy się mieszam, ale zafrapowało > mnie słowo "collna". > Czy to nowy dialekt śląski z Newcastle? > pozdr > bartoszcze > Grunt, co my sie dogodali. Godka to norzyndzie, pra? Jusz mie sam ni ma, poszou rzech nynac`... Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: kurcze bartoszcze!! 16.08.04, 00:04 bartoszcze napisał(a): > builder napisał: > > > to je dobre!))) > > collna ci ok? > Przepraszam że tak do właściwie prywatnej rozmowy się mieszam, ale zafrapowało > mnie słowo "collna". > Czy to nowy dialekt śląski z Newcastle? > pozdr > bartoszcze > ja! to je taki nowy dialekt nowoz`ytny, tys` sam tysz zrozumioul ino chciales` sie dowiedziec`, ja? Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: kurcze bartoszcze!! 16.08.04, 00:06 builder napisał: > > > collna ci ok? > > Przepraszam że tak do właściwie prywatnej rozmowy się mieszam, ale > zafrapowało > > mnie słowo "collna". > > Czy to nowy dialekt śląski z Newcastle? > > pozdr > > bartoszcze > > > ja! > to je taki nowy dialekt nowoz`ytny, > tys` sam tysz zrozumioul ino chciales` sie dowiedziec`, ja? Pewnie, że wszyscy zrozumieli. Ale po co takiego chwasta językowego wciepywać? Tyz ida nynać :) Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: kurcze bartoszcze!! 16.08.04, 00:09 bartoszcze napisał(a): > builder napisał: > > > > > collna ci ok? > > > Przepraszam że tak do właściwie prywatnej rozmowy się mieszam, ale > > zafrapowało > > > mnie słowo "collna". > > > Czy to nowy dialekt śląski z Newcastle? > > > pozdr > > > bartoszcze > > > > > ja! > > to je taki nowy dialekt nowoz`ytny, > > tys` sam tysz zrozumioul ino chciales` sie dowiedziec`, ja? > Pewnie, że wszyscy zrozumieli. > Ale po co takiego chwasta językowego wciepywać? > Tyz ida nynać :) > jo tysz))) Odpowiedz Link Zgłoś
bebckk chwasty? 16.08.04, 00:51 bartoszcze napisał(a): > Ale po co takiego chwasta językowego wciepywać? czi cali polski na slonsku niy je jednym wiylkym hwastym? Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: chwasty? 16.08.04, 09:45 bebckk napisał: > > Ale po co takiego chwasta językowego wciepywać? > czi cali polski na slonsku niy je jednym wiylkym hwastym? Cheba niy :) Ale po co używac słów będących takimi ewidentnymi kalkami, i to z języka nie mającego nic wspólnego ze Śląskiem (chociaż "rufna ci" byłoby równie nieładne)? Śląski język ma dość problemów i bez tego! Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: idymy napszo`d! 18.08.04, 01:32 bartoszcze napisał(a): > bebckk napisał: > > > > Ale po co takiego chwasta językowego wciepywać? > > czi cali polski na slonsku niy je jednym wiylkym hwastym? > > Cheba niy :) > Ale po co używac słów będących takimi ewidentnymi kalkami, i to z języka nie > mającego nic wspólnego ze Śląskiem (chociaż "rufna ci" byłoby równie nieładne)? > Śląski język ma dość problemów i bez tego! > chopie?!, jeynzyk sie ksztaltowol przez wieki, i teroz tysz sie ukszrtaltuje, a tiy mosz sam durs` problym - po co?, dej mu sie naturalnie uksztaltowac`, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: idymy napszo`d! 18.08.04, 10:24 builder napisał: > chopie?!, > jeynzyk sie ksztaltowol przez wieki, > i teroz tysz sie ukszrtaltuje, > a tiy mosz sam durs` problym - po co?, > dej mu sie naturalnie uksztaltowac`, ok? ino godej jak echt hanys, a niy jak wulc :) "collna" - po jakiymu to je, pieronie! to juz godej "ciulna ci na telefonie" :)))) bydzie po naszymu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: idymy napszo`d! 18.08.04, 13:08 bartoszcze napisał(a): > builder napisał: > > > chopie?!, > > jeynzyk sie ksztaltowol przez wieki, > > i teroz tysz sie ukszrtaltuje, > > a tiy mosz sam durs` problym - po co?, > > dej mu sie naturalnie uksztaltowac`, ok? > > ino godej jak echt hanys, a niy jak wulc :) > "collna" - po jakiymu to je, pieronie! > to juz godej "ciulna ci na telefonie" :)))) > bydzie po naszymu:))) > heheheee, dobre! Odpowiedz Link Zgłoś