19.09.04, 18:20
Jest w każdym naszym słowie,
a słowa są najprostsze -
chleb, mama, dom gościnny
i Wisła, i Mazowsze.

I jest w czerwieni maków
i białych kwiatach wiśni,
w piosenkach wszystkich ptaków
i w każdej naszej myśli.

W mazurku chopinowskim
i w czarnym węglu Śląska,
i tu, gdzie serce mówi,
że to jest właśnie - Polska.
Obserwuj wątek
    • Gość: miamore Re: Twój dom IP: *.arcor-ip.net 19.09.04, 18:30
      Przestarzale pojecie domu z minionej epoki.
      • Gość: rodak Re: Twój dom IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.04, 18:33
        POLSKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • koczisss Re: Twój dom 19.09.04, 18:33
        Gość portalu: miamore napisał(a):

> Przestarzale pojecie domu z minionej epoki.

Ee tam, bredzisz:)
        • Gość: miamore Re: Twój dom IP: *.arcor-ip.net 19.09.04, 18:36
          Chyba ze twoj dom jest taki duzy ze obejmuje i mazowsze i Slask , moj byl o
          wiele mniejszy, maly , ciasny ale wlasny.Mazowsza na oczy nie widzialem i ja mu
          do mojego domu?
          • koczisss Re: Twój dom 19.09.04, 18:42
            Oj biedaczyna, nawet na Mazowszu nie była, jaka szkoda:(
            • carrramba Re: Twój dom 19.09.04, 18:45
              koczisss napisał:

> Oj biedaczyna, nawet na Mazowszu nie była, jaka szkoda:(
              Hmmmmmmm, w tym wierszu- pięknym swoja prostotą, nie tylko o mazowszu jest mowa.
              Brawo Koczisss :)
            • Gość: miamore Re: Twój dom IP: *.arcor-ip.net 19.09.04, 18:47
              Koczisss Dom to dla mnie jest cos swietego,to jedno miejsce na ziemi gdzie ja
              jestem panem i gdzie mam poczucie bezpieczenstwa lacznie ze wszystkimi czlonkami
              rodziny.Gdzie nie maja dostepu zadne nieakceptowane ideologie tego swiata. Gdzie
              on stoi to nie gra zadnej roli. Wielu i to bardzo wielu Polakow nie chcialoby
              zeby ich Dom stal w Polsce.
              • koczisss Re: Twój dom 19.09.04, 18:58
                W tym wierszu, nie chodzi o dom w którym mieszkasz, ale o dom w sensie Polska -
                dom. Rozumiesz???
                • Gość: miamore Re: Twój dom IP: *.arcor-ip.net 19.09.04, 19:02
                  Brakuje cudzyslowia.
                  • koczisss Re: Twój dom 19.09.04, 19:08
                    Każdy inteligentny człowiek zrozumie o co chodzi, cudzysłów nie jest tu do
                    niczego potrzebny.
                    Jakbyś chciał wiedzieć, jest to wierszyk z podręcznika do 3 klasy szkoły
                    podstawowej, a napisała go Wanda Chotomska.

Jak rozumieją go dzieci w wieku 9 lat, to i każdy średnio inteligentny dorosły
                    człowiek powinien wiedzieć o co w nim chodzi.

Pozdrawiam
                    • Gość: miamore Re: Twój dom IP: *.arcor-ip.net 19.09.04, 19:12
                      No wlasnie napisalem ze to wiesz z ubieglej epoki, i mialem racje.
                      Rozumiem tez ze pojecie heimatu w Polsce nie istnieje, chociaz mnie historyk w
                      liceum na Slasku kakie pojecie objasnial, ten dom o ktorym pisze Chotomska
                      nazwalby polska megalomania nie majaca nic wspolnego z ludzkimi uczuciami, to
                      tak jak te siermiezna kobiety bez biustu z okresu socrealizmu.
                      • koczisss Re: Twój dom 19.09.04, 19:18
                        To jest Twe zdanie synek, a haimat to w Niemczech a nie tu, mógłbyś co najwyżej
                        nazwać region, a nie jakiś haimat!!!
                        • Gość: miamore Re: Twój dom IP: *.arcor-ip.net 19.09.04, 19:20
                          Pojecie region jest i tak za duze, wspolczuje ze tego nie rozumiesz.
                          • koczisss Re: Twój dom 19.09.04, 19:24
                            Na co za duże?>
                            • Gość: miamore Re: Twój dom IP: *.arcor-ip.net 19.09.04, 19:25
                              Dzieci w 3 klasie moze jeszcze uwierza starsze juz nie.
                              • koczisss Re: Twój dom 19.09.04, 19:28
                                Nie bój nie bój uwierzą:)
                                • Gość: miamore Re: Twój dom IP: *.arcor-ip.net 19.09.04, 19:33
                                  Juz nie, starego wrobla na plewy nie nabierzesz.
                                  Polska obecna domem dla wszystkich Polakow to przeciez kpina. Powiedz to tym
                                  bezrobotnym, beda cie skladac w wielu szpitalach , chyba ze bedziesz mial
                                  szczescie ze trafisz do takiego gdzie sa wszystkie oddzialy.
                                  • koczisss Re: Twój dom 19.09.04, 19:35
                                    A Ty najwięcej wiesz, siedząc w Niemcach!!!

A na razie idę sobe stąd.

Pozdrawiam
                                    • Gość: miamore Re: Twój dom IP: *.arcor-ip.net 19.09.04, 19:39
                                      Zegnam ozieble.
                                      • koczisss Re: Twój dom 19.09.04, 19:43
                                        Ja także zaprzedańcu niemiecki!!!

Żegnam ozięble wręcz lodowato!!!
                                        • Gość: miamore Re: Twój dom IP: *.arcor-ip.net 19.09.04, 19:45
                                          Ja sie nikomu nie zaprzedalem , zostalem tylko czlowiekiem , czego o tobie nie
                                          moge powiedziec.
                                          • koczisss Re: Twój dom 19.09.04, 19:49
                                            Myjącym kible niemieckie. Składam Ci najszczersze gratulacjie:)
                                            W Twym mniemaniu jesteś człowiekiem, a sąsiedzi i inni myślą o Tobie jak o
                                            podludziu, biednym polaczku, polacken jak to tam mówią. A Ty dalej im właź w
                                            dupę bez mydła w dodatku, bo tacy jak Ty zdrajcy tylko to robią najlepiej.

ps. czym najlepiej kibel wymyć?? Jako specjalista doradzisz mi wyśmienicie:)
                                            • Gość: miamore Re: Twój dom IP: *.arcor-ip.net 19.09.04, 19:50
                                              Wspolczuje ci .
                                              • koczisss Re: Twój dom 19.09.04, 19:53
                                                Ja Tobie też, słyszałem, że gówno niemieckie wybitnie śmierdzi, to przez te ich
                                                tłuste golonki i piwsko. Ale nic, polacken do wszystkiego się przystosuje, więc
                                                życzę miłej owocnej pracki BUCU!!!
                                                • Gość: miamore Re: Twój dom IP: *.arcor-ip.net 19.09.04, 19:56
                                                  Bardziej smierdzi po bigosie i grochowce, dwupierdzian grochu to sie nazywa.
                                                  • koczisss Re: Twój dom 19.09.04, 19:57
                                                    A to i polskie kible myłeś?? No tak, przecież musiałeś gdzieś się fachu nauczyć!
                                                  • Gość: miamore Re: Twój dom IP: *.arcor-ip.net 19.09.04, 20:00
                                                    Ano wlasnie w Polsce tez mozna sie czegos nauczyc, szkoda ze tylko mycia kibli.
                                                    No coz, Polska to prowincja Europy w twoim mniemaniu.
                                                  • koczisss Re: Twój dom 19.09.04, 20:05
                                                    To nie są moje słowa, nie powiedziałem o żadnej prowincji, może Ty tak
                                                    uważasz!!! W oczach Niemców Polska to już Azja, wiem o tym, może i Ty tak
                                                    uważasz, bo ja napewno nie!!!
                                                  • Gość: miamore Re: Twój dom IP: *.arcor-ip.net 19.09.04, 20:07
                                                    Ty jako Polak w Polsce masz kompleksy ja ich sie tu w Niemczech wyzbylem i to
                                                    nas rozni.
                                                  • koczisss Re: Twój dom 19.09.04, 20:09
                                                    Nie mam kompleksów!

Ale teraz naprawdę spadam

Mimo wszystko pozdrawiam!

Pyrsk!
                                                  • carrramba Re: Twój dom 19.09.04, 20:09

> Ty jako Polak w Polsce masz kompleksy ja ich sie tu w Niemczech wyzbylem i to
                                                    > nas rozni.
                                                    Kto ma kompleksy ? Miamore ! Bolek ? niemożliwe !
                                                  • Gość: miamore Re: Twój dom IP: *.arcor-ip.net 19.09.04, 20:12
                                                    Przed bolkiem zdejmuje kapelusz,moge sie z Nim nie zgadzac ale wie co to kultura
                                                    dyskusji.
                                                  • carrramba Re: Twój dom 19.09.04, 20:13

> Przed bolkiem zdejmuje kapelusz,moge sie z Nim nie zgadzac ale wie co to
                                                    kultur
                                                    > a
                                                    > dyskusji.
                                                    Przed Bolkiem, każdy zdejmuje kapelusz :) Facet ma klasę :)
                                                  • Gość: miamore Re: Twój dom IP: *.arcor-ip.net 19.09.04, 20:15
                                                    Pytam sie wiec dlaczego inni nie chca Mu dorownac.
                                                  • carrramba Re: Twój dom 19.09.04, 20:18

> Pytam sie wiec dlaczego inni nie chca Mu dorownac.
                                                    Takim już się trzeba urodzić. Nikt nie zmieni sobie charakteru, bo tak chce.
                                                    Oczywiście można nad sobą pracować/nawet wskazane/ ale choleryk pozostanie
                                                    cholerykiem , a flegmatyk - flegmatykiem:)/.
                                                    Bolek jest jedynym facetam, który nikomu nie nabluzga. Ma klase i tyle.
                                                  • Gość: miamore Re: Twój dom IP: *.arcor-ip.net 19.09.04, 20:22
                                                    Za moich czasow starzy przedwojenni profesorowie w liceum na zywali to kultura
                                                    zycia codziennego i oni Slazakom nie ublizali, mawialicyt: nie zawsze
                                                    inteligencja z kultura idzie w parze. Kultura to rzecz nabyta.
                                                  • carrramba Re: Twój dom 19.09.04, 20:23

> Za moich czasow starzy przedwojenni profesorowie w liceum na zywali to kultura
                                                    > zycia codziennego i oni Slazakom nie ublizali, mawialicyt: nie zawsze
                                                    > inteligencja z kultura idzie w parze. Kultura to rzecz nabyta.
                                                    Dokładnie ! zgadzam się z Toba, Miamore.
                                                  • Gość: miamore Re: Twój dom IP: *.arcor-ip.net 19.09.04, 20:28
                                                    Widze ze wszyscy robimy postepy, brakuje nam tylko wiecej bolkow , a mniej
                                                    koczisssow a i na Slasku bedzie sie dobrze wszystkim ., podkreslam wszystkim
                                                    dobrze zylo.Wszystko jest w naszych rekach, bez uprzedzen ale z jednym celem
                                                    niech Slask bedzie DOMEM dla wszystkich czterech kultur.
                                                  • Gość: george hedgehog Re: Twój dom IP: *.insight-bs.co.uk 19.09.04, 20:16
                                                    > Przed bolkiem zdejmuje kapelusz,moge sie z Nim nie zgadzac ale wie co to kultur
                                                    > a
                                                    > dyskusji.
                                                    popieram
                                      • carrramba Re: Twój dom 19.09.04, 19:44

> Zegnam ozieble.
                                        Tak Ci się wydaje :) Czasem warto !
                                        • Gość: miamore Re: Twój dom IP: *.arcor-ip.net 19.09.04, 19:46
                                          Teraz Cie nie rozumiem, wyjasnij to blizej.
                                          • carrramba Re: Twój dom 19.09.04, 19:48

> Teraz Cie nie rozumiem, wyjasnij to blizej.
                                            nie mam co wyjaśniać Miamore. Znam sporo osób, które zmieniły nicki.
                                            • Gość: miamore Re: Twój dom IP: *.arcor-ip.net 19.09.04, 19:54
                                              Mi zawsze ojciec mowil postepuj tak zebys nie musial sie twojej przeszlosci
                                              wstydzic. Szybki zysk czy pieniadz nigdy mnie nie interesowal.Zawsze mowilem ze
                                              inwestuje w przyszlosc i ta mi sie odplacila stokrotnie mimo ze jestem Polakiem
                                              tu w tych oplwanych przez was Niemczech, zauwaz tylko jedno tu tez zyja Ludzie.
                        • marcin841 Re: Twój dom 19.09.04, 19:37
                          No właśnie w Polsce nie rozumie sie pojęcia Heimatu, dlatego nie rozumie
                          Ślązaków, a co gorsza wcale nie chce sie ich zrozumieć.
                          • bolek5 Re: Twój dom 19.09.04, 20:01
                            Witam!

marcin841 napisał:

> No właśnie w Polsce nie rozumie sie pojęcia Heimatu, dlatego nie rozumie
                            > Ślązaków, a co gorsza wcale nie chce sie ich zrozumieć.

Troszkę przesadzasz. Po pierwsze także i w polskiej kulturze zakorzenia się
                            pojęcie "małej Ojczyzny" stanowiące odpowiednik Heimatu. Skąd inąd prawdą jest,
                            że Polacy są narodem raczej uniwersalistycznym w tym sensie, że bliżej nam do
                            wspólnoty etnicznej i do państwa, niż do wspólnoty lokalnej. Ale też w świetle
                            naszej historii nie ma w tym nic dziwnego. Znaczna część współczesnych Polaków
                            jest mieszkańcami swoich "małych Ojczyzn" dopiero w pierwszym, góra drugim
                            pokoleniu. Dopiero się zakorzeniamy - tak, jak ja we Wrocławiu ;)
                            Jest też i druga kwestia: współczesne społeczeństwo staje się coraz bardziej
                            mobilne. Obywatel społeczeństwa globalnego często nie ma czasu, by zakorzenić
                            się gdziekolwiek. Także w Polsce znajdziesz ludzi, zwłaszcza młodych, dla
                            których układem odniesienia jest już Europa a nie Polska, czy - tym bardziej -
                            "mała Ojczyzna". Pojęcie Heimatu przechodzi powoli do historii idei.
                            • Gość: miamore Re: Twój dom IP: *.arcor-ip.net 19.09.04, 20:06
                              Sz.P.bolku , zgadzam sie z tym pogladem, chociaz Anglicy sa innego zdania , oni
                              trwaja przy swoim.
                              • bolek5 Re: Twój dom 19.09.04, 20:12
                                Witam!

> Sz.P.bolku , zgadzam sie z tym pogladem, chociaz Anglicy sa innego zdania ,
                                oni
                                > trwaja przy swoim.

No - to we jakiejś kwestii doszliśmy do porozumienia. W tej sytuacji proponuję
                                chrzanić Angoli ;)
                                • Gość: miamore Re: Twój dom IP: *.arcor-ip.net 19.09.04, 20:14
                                  Oni zawsze byli niezwyciezona wyspa demokracji.
                                  • bolek5 Re: Twój dom 19.09.04, 20:19
                                    Witam!

> Oni zawsze byli niezwyciezona wyspa demokracji.

To raz. A dwa - że chyba nie ma Europie bardziej stabilnego społeczeństwa niż
                                    oni. Pamiętam taki program na Discovery: gdzieś w Anglii znaleziono
                                    cmentarzysko z czasów saskich. Ze szkieletów wypreparowno DNA i porównano z DNA
                                    obecnych właścicieli ziemi, na której ten cmentarz się znajdował. Okazało się,
                                    że nieboszczycy i obecna właścicielka są najprawdopodobniej krewnymi. W naszym
                                    zakątku Europy to by się nie mogło zdarzyć :(
                    • Gość: Bauherr Re: Twój dom IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.09.04, 19:49
                      > Jak rozumieją go dzieci w wieku 9 lat, to i każdy średnio inteligentny dorosły
                      > człowiek powinien wiedzieć o co w nim chodzi.

oczywiscie odpowiednio podatny na propagande ;-)
            • Gość: bauherr Re: Twój dom IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.09.04, 19:47
              czy mazowsze to tam, gdzie domy drewniane i sloma kryte?
              • koczisss Re: Twój dom 19.09.04, 19:51
                Tak, tak synku masz rację, to tam, a psy dupami szczekają!

ps. jak tam karmią w Tworkach???
    • Gość: himilsbach Gryfne! Skądś jo to znom???... Ech ! IP: 217.97.* / *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.04, 18:35

---
      P.S. A kaj som Carrramba, Bartoszcze, etc.?...

Kryzys, upadek rychły widzę.
      Moderacji nie wdrożyli, to się wkur..ili, zabrali swe zabawki i
      przeniesli do inkszej piaskownicy (?) - ciekawe ...

*** Pyrsk (!)

. . .

"Ciekawski" Jan H.
      • Gość: miamore Re: Gryfne! Skądś jo to znom???... Ech ! IP: *.arcor-ip.net 19.09.04, 18:38
        Pozmieniali tylko nicki i pisza dalej, pokazalo sie wielu nowych koltunow.
        • Gość: himilsbach ... ????? ... IP: 217.97.* / *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.04, 18:49
          Skąd to wiysz, Miamore?
          Tacy są???... "Wielonickowi" !? - pojęcie to Arnolda; zdążyłech to przyfilować! :))
          - Jo tyż lubia czasym, ale w różnych miejscach (...), godonie z somym sobą, komentowanie i przytakiwanie swym wypowiedziom mnie nie bawi ani trochę ...
          A wielonickowość temu sprzyja niewątpliwie :(

Lepiyj poszerzać horyzonty, i myślowe, światopoglądowe kajś, gdzie więcej ludzi. I myślaćych, a mniyj "Krzysiaków" i lawirantów ...
          Tylko kaj? - Doradź, Mio !! - Kaaaj??? Hmmmm ... ???

PS. Po ślónsku godoć nie musza, język polski nie jest mi obcy :)))

* Pyrsk Ci zatym ...

...

Jan H.
          • Gość: himilsbach [... Rozwlekle mi to wyszło ...] ... do Carrramby. IP: 217.97.* / *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.04, 19:09
            Zatym dziynkuja Ci za odzew, Carrambo ...
            Nie wiem (i nie chcę wiedzieć) kto jest wielonickowy, ale mam wyczucie, dość silne :))
            - Nie muszę być długo na forum, by odkryć, kto ma takowe predyspozycje, bo nic mnie do tego, ale przykry ten fakt zepsuć potrafi bezstronność niektórych wspomagających się kliką własnych klonów, które tworzone są by przytakiwać, albo (co też jest niebezpodstawne) by atakować. Tak, tak właśnie ...
            Nie masz lepszej broni dla swych idei, niż stworzenie dziesiątki wrogów, chamsko odzywających się, by przekreślić rację drugiej strony.
            Przykład? Proszę bardzo:
            - Wystarczy, że Ślązak wykaże swą dobrą wolę, akceptację wobec tzw. Goroli
            (nie chce się wierzyć, ale są tacy, którym pojęcie to jest obce; nie są stąd)
            a znajdzie się rzekomy "Zogłymbiok" bądź "warszawiok" który sypie kurwami aż się uszy pocą ... I Gorol wychodzi na kawał cham, Ślónzok niy ...
            (Wersja odwrotna też jak najbardziej możliwa).

Ech ...

Znajdź dystans, nie masz obowiązku tukej "dyżurować", choć sądząc po ilośći Twych postów, że za bardzo czasym się starosz:) Nie musisz ...
            Wybieraj tymaty, Twe zdanie bedzie bardziej "elitarne".
            - Biorąc "etatowy" udział we wszystkich postach, czynisz swe wypowiedzi
            mniej ważnymi, przyznasz to, prawda????? Nie twierdzę, że dużo i głupio;
            tylko dużo i często, a to umniejsza Twój prestiż ...

Spójrz na wypowiedzi Bartoszcze (nie jest dla mnie autorytet) - on wypowiada się rzadko, na temat i z jego zdaniem się wielu liczy, bo każde słowo jest wyważone, etc, etc ...

Przemyśl to i powodzenia życzę w walce z uzależnieniem od forum.
            Bo inaczej tego nazwać się nie da ... Wielu nie jest w stanie się do tego przyznać, przecież uzależnienia, to nie tylko alkohol, papieroski, "drugz" czy leki, kawa etc, to także TV, Internet, fora, czaty, gry PC czy PS2 ...

Wiela tego, nieprawdaż? Śmieszne to nie jest, zbiorowa to mara wśród młodzieży.
            - Nie wartościuję, ale i tak lepiej uzależnić się od kompa, aniżeli używek w postaci płynnej, tabletkowej ...

Ech .. rozpisałem się !

...

Pora wracać do "real-u" :)

...

POZDRAWIAM, Pyrsk ...
            - Jan H.
            • carrramba Re: [... Rozwlekle mi to wyszło ...] ... do Carrr 19.09.04, 19:16
              Gość portalu: himilsbach napisał(a):

> Zatym dziynkuja Ci za odzew, Carrambo ...
              > Nie wiem (i nie chcę wiedzieć) kto jest wielonickowy, ale mam wyczucie, dość
              si
              > lne :))
              > - Nie muszę być długo na forum, by odkryć, kto ma takowe predyspozycje, bo
              nic
              > mnie do tego, ale przykry ten fakt zepsuć potrafi bezstronność niektórych
              wspom
              > agających się kliką własnych klonów, które tworzone są by przytakiwać, albo
              (co
              > też jest niebezpodstawne) by atakować. Tak, tak właśnie ...
              > Nie masz lepszej broni dla swych idei, niż stworzenie dziesiątki wrogów,
              chamsk
              > o odzywających się, by przekreślić rację drugiej strony.
              > Przykład? Proszę bardzo:
              > - Wystarczy, że Ślązak wykaże swą dobrą wolę, akceptację wobec tzw. Goroli
              > (nie chce się wierzyć, ale są tacy, którym pojęcie to jest obce; nie są stąd)
              > a znajdzie się rzekomy "Zogłymbiok" bądź "warszawiok" który sypie kurwami aż
              si
              > ę uszy pocą ... I Gorol wychodzi na kawał cham, Ślónzok niy ...
              > (Wersja odwrotna też jak najbardziej możliwa).
              >
              > Ech ...
              >
              > Znajdź dystans, nie masz obowiązku tukej "dyżurować", choć sądząc po ilośći
              Twy
              > ch postów, że za bardzo czasym się starosz:) Nie musisz ...
              > Wybieraj tymaty, Twe zdanie bedzie bardziej "elitarne".
              > - Biorąc "etatowy" udział we wszystkich postach, czynisz swe wypowiedzi
              > mniej ważnymi, przyznasz to, prawda????? Nie twierdzę, że dużo i głupio;
              > tylko dużo i często, a to umniejsza Twój prestiż ...
              >
              > Spójrz na wypowiedzi Bartoszcze (nie jest dla mnie autorytet) - on wypowiada
              si
              > ę rzadko, na temat i z jego zdaniem się wielu liczy, bo każde słowo jest
              wyważo
              > ne, etc, etc ...
              >
              > Przemyśl to i powodzenia życzę w walce z uzależnieniem od forum.
              > Bo inaczej tego nazwać się nie da ... Wielu nie jest w stanie się do tego
              przyz
              > nać, przecież uzależnienia, to nie tylko alkohol, papieroski, "drugz" czy
              leki,
              > kawa etc, to także TV, Internet, fora, czaty, gry PC czy PS2 ...
              >
              > Wiela tego, nieprawdaż? Śmieszne to nie jest, zbiorowa to mara wśród
              młodzieży.
              > - Nie wartościuję, ale i tak lepiej uzależnić się od kompa, aniżeli używek w
              po
              > staci płynnej, tabletkowej ...
              >
              > Ech .. rozpisałem się !
              >
              > ...
              >
              > Pora wracać do "real-u" :)
              >
              > ...
              >
              > POZDRAWIAM, Pyrsk ...
              > - Jan H.

No widzisz ! A wystarczyłoby dobrać parę nicków i nawet byś nie zobaczył, że
              tak się "staram":))
              • Gość: miamore Re: [... Rozwlekle mi to wyszło ...] ... do Carrr IP: *.arcor-ip.net 19.09.04, 19:19
                Carramba nie badz taki skromny, gdybym mial czas i ochote to bym ci udowodnil ze
                do takich metod sie uciekales, zaraz zlatywala sie chmara hien i probowala kasac
                na wszelaki sposob.
                • carrramba Re: [... Rozwlekle mi to wyszło ...] ... do Carrr 19.09.04, 19:32

> Carramba nie badz taki skromny, gdybym mial czas i ochote to bym ci udowodnil
                  z
                  > e
                  > do takich metod sie uciekales, zaraz zlatywala sie chmara hien i probowala
                  kasa
                  > c
                  > na wszelaki sposob.
                  chyba sobie żartujesz , Miamore :)
                  • Gość: miamore Re: [... Rozwlekle mi to wyszło ...] ... do Carrr IP: *.arcor-ip.net 19.09.04, 19:35
                    Ja nie zartuje,wybaczam Ci to ze wzgledu na mlody wiek, ale,ale nie zapomnialem.
                    • carrramba Re: [... Rozwlekle mi to wyszło ...] ... do Carrr 19.09.04, 19:36

> Ja nie zartuje,wybaczam Ci to ze wzgledu na mlody wiek, ale,ale nie
                      zapomnialem

Miamore, odchodzi się od jednego nicka a bierze drugi :) i nic więcej :)
                      • Gość: miamore Re: [... Rozwlekle mi to wyszło ...] ... do Carrr IP: *.arcor-ip.net 19.09.04, 19:38
                        Ja nie widze powodu zeby przybierac inny nick, tak jak nazwiska tez sie nie
                        zmienia chyba ze sa powody do ukrycia prawdy o sobie, nie zawsze milej.
      • carrramba Re: Gryfne! Skądś jo to znom???... Ech ! 19.09.04, 18:48
        Gość portalu: himilsbach napisał(a):

>
        > ---
        > P.S. A kaj som Carrramba, Bartoszcze, etc.?...
        >
        > Kryzys, upadek rychły widzę.
        > Moderacji nie wdrożyli, to się wkur..ili, zabrali swe zabawki i
        > przeniesli do inkszej piaskownicy (?) - ciekawe ...
        >
        > *** Pyrsk (!)
        >
        >
        > . . .
        >
        > "Ciekawski" Jan H.

Panie Ciekawski ! Bartoszcze wyjechał na Kanary/może gdzies indziej/ a ja
        jestem. Poniewaz chwilami niedobrze mi się robi /od niektórych postów/ staram
        sie nabrać dytansu, i wpadam rzadziej niż kiedyś. I to wszystko.

• silesius Re: Twój dom 19.09.04, 20:09
      koczisss napisał:

> i w czarnym węglu Śląska,
      > i tu, gdzie serce mówi,
      > że to jest właśnie - Polska.

Czy pani Chotomska szykuje juz tez wierszyk o irackiej ropie?
    • ramen5 Re: Twój dom 20.09.04, 16:21
      Piękny wiersz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka