arnold7 10.10.04, 16:36 republika.pl/silesia20/kce1.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arnold7 Re: KILKA ZDJEC - KATTOWITZ, 10.10.2004 10.10.04, 16:55 Ubawil mnie komentarz Zlotego do tej strony: "Arni lokuje teraz jakieś marne zdjęcia na forum Katowice. Mam nadzieję, że ten watek nie dojdzie setki!" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=639&w=16533172&wv.x=1&a=16563366 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Złoty KILKA ZDJEC - KATOWIC, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 19:19 Nie Kattowitz! Nawet drzewa są polskie na Twoich zdjęciach. Dlaczego więc piszesz, że to Kattowitz. Dobrze ci idzie ta reklama polskości. Lepsze to od koszulek RASlaska. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: KILKA ZDJEC - KATOWIC, 10.10.04, 19:35 Gość portalu: Andrzej Złoty napisał(a): > Nie Kattowitz! Nawet drzewa są polskie na Twoich zdjęciach. Dlaczego więc > piszesz, że to Kattowitz. Dobrze ci idzie ta reklama polskości. Lepsze to od > koszulek RASlaska. Panie Zloty, dla mnie to miasto nazywa sie rowniez Kattowitz i trzymaj sie pan od mojego nazewnictwa z daleka! I nie osmieszaj sie pan z ta polskoscia drzew, bo niedlugo to sie przerodzi w polskosc powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
kc.kpzr Znów ta bolesna przeszłość mąci ...... 10.10.04, 20:09 arnold7 napisał: > Gość portalu: Andrzej Złoty napisał(a): > > > Nie Kattowitz! Nawet drzewa są polskie na Twoich zdjęciach. Dlaczego więc > > > piszesz, że to Kattowitz. Dobrze ci idzie ta reklama polskości. Lepsze to > od > > koszulek RASlaska. > > Panie Zloty, dla mnie to miasto nazywa sie rowniez Kattowitz i trzymaj sie pan > od mojego nazewnictwa z daleka! > > I nie osmieszaj sie pan z ta polskoscia drzew, bo niedlugo to sie przerodzi w > polskosc powietrza. Panowie spokojnie.... Dla mnie co jak co, Katowice mogą być obocznie: "Kattowitz" - tak samo jak i zdaję sobie sprawę, iż niespełna 60 lat temu wiele miast miało inne nazwy i choć wówczas me miasto miało kulturowo bardziej "zachodnie" (przez jakiś czas hitlerowskie także) oblicze, bedąc: "Breslau", to teraz jest Wrocław - więc pogódźmy się z tym wszystkim raz na zawsze. Było Wilno i Lwów, są: Vilnius i Львів (Lviv) .... To też ma prawo boleć... - Ale nie musi!!! POZDRAWIAM !! Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Znów ta bolesna przeszłość mąci ...... 10.10.04, 20:13 kc.kpzr napisał: > arnold7 napisał: > > > Gość portalu: Andrzej Złoty napisał(a): > > > > > Nie Kattowitz! Nawet drzewa są polskie na Twoich zdjęciach. Dlaczeg > o więc > > > > > piszesz, że to Kattowitz. Dobrze ci idzie ta reklama polskości. Lep > sze to > > od > > > koszulek RASlaska. > > > > Panie Zloty, dla mnie to miasto nazywa sie rowniez Kattowitz i trzymaj si > e > pan > > od mojego nazewnictwa z daleka! > > > > I nie osmieszaj sie pan z ta polskoscia drzew, bo niedlugo to sie przerod > zi w > > polskosc powietrza. > > > Panowie spokojnie.... > Dla mnie co jak co, Katowice mogą być obocznie: "Kattowitz" - tak samo jak i > zdaję sobie sprawę, iż niespełna 60 lat temu wiele miast miało inne nazwy i > choć wówczas me miasto miało kulturowo bardziej "zachodnie" (przez jakiś czas > hitlerowskie także) oblicze, bedąc: "Breslau", to teraz jest Wrocław - > więc pogódźmy się z tym wszystkim raz na zawsze. > Było Wilno i Lwów, są: Vilnius i Львів (Lviv) ... > . To też ma prawo boleć... > - Ale nie musi!!! > > POZDRAWIAM !! Przeciez mnie nie boli ta wielonazwowosc:)) Pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
kc.kpzr Re: Znów ta bolesna przeszłość mąci ...... 10.10.04, 20:28 arnold7 napisał: > Przeciez mnie nie boli ta wielonazwowosc:)) Tego nie stwierdziłem. Podkreślić chciałem sam fakt, że wielonazwowość owa ma prawo istnieć w użytku codziennym, za co winić nikogo nam nie wolno, a juz zwłaszcza tych pamiętających inną, dawną nazwę. Tylko małe zastrzeżenie. Otóż nic na siłę, nie wmuszajmy innym swego dualnego nazewnictwa - na niemieckich mapach, owszem, ma prawo widnieć: "Breslau", "Oppeln" i "Kattowitz" a tu piszmy póki co po polsku (spolszczenia w/w nazw nie jest konieczne). Niech to bedzie niepisana zasada, no chyba, że mówimy o czasach i granicach w których nazw polskich jeszcze (albo: już) nie było, co się w przypadku Twych wypowiedzi na ogół zdarza .... > Pyrsk! POZDROWIENIA ŚLĘ I OWSZEM! Cześć, starczy na dziś ... Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Znów ta bolesna przeszłość mąci ...... 10.10.04, 20:53 kc.kpzr napisał: > arnold7 napisał: > > > Przeciez mnie nie boli ta wielonazwowosc:)) > > Tego nie stwierdziłem. Podkreślić chciałem sam fakt, że wielonazwowość owa ma > prawo istnieć w użytku codziennym, za co winić nikogo nam nie wolno, a juz > zwłaszcza tych pamiętających inną, dawną nazwę. Tylko małe zastrzeżenie. > Otóż nic na siłę, nie wmuszajmy innym swego dualnego nazewnictwa - na > niemieckich mapach, owszem, ma prawo widnieć: "Breslau", "Oppeln" i "Kattowitz" > > a tu piszmy póki co po polsku (spolszczenia w/w nazw nie jest konieczne). No to ja mam male zastrzezenie - po prostu mnie jako Slazaka takie cos nie dotyczy. Wy, Polacy, jesli sobie na to pozwalacie, dopuszczajcie narzucanie sobie tak dziwnie dla mnie okreslonych regul. Mi to nie przeszkadza, bo zbiorowosc Polakow jest inna zbiorowoscia, niz ta, do ktorej naleze. Jednak, jako obywatele tego samego panstwa, mamy demokracje, a wzwiazku z tym prawo do wolnosci slowa i przede wszystkim do swobodnego wyrazania woli i swiatopogladu przez jednostke. Oczywiscie w praktyce roznie to bywa:)) > Niech to bedzie niepisana zasada, no chyba, że mówimy o czasach i granicach w > których nazw polskich jeszcze (albo: już) nie było, co się w przypadku Twych > wypowiedzi na ogół zdarza .... Ja wychodze z prostej zasady - Polska zaczyna sie za Brynica i kilku innymi granicznymi rzekami. Natomiast sam jestem ciekaw, czy Katowice dostaly prawa miejskie tylko raz, jako Kattowitz, czy doszlo do dodatkowej, polonizujacej ta nazwe ceremonii. Moze jakis fachowiec od archiwum miasta wie cos na ten temat. > POZDROWIENIA ŚLĘ I OWSZEM! > Cześć, starczy na dziś ... Pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: KILKA ZDJEC - KATOWIC, 10.10.04, 19:50 Gość portalu: Andrzej Złoty napisał(a): > Nie Kattowitz! Nawet drzewa są polskie na Twoich zdjęciach. Dlaczego więc > piszesz, że to Kattowitz. Dobrze ci idzie ta reklama polskości. Lepsze to od > koszulek RASlaska. Panie Złoty,proszę dobrze/dokładnie spojżeć na te drzewa,całkiem schowane dla - nielubiących/niekochających Sląsk -,pisze na tych drzewach - Upper Silesia -. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: KILKA ZDJEC - KATOWIC, 10.10.04, 20:06 Pan Zloty wychodzi moze z zalozenia, ze w Kattowitz nawet drzewa mowia po polsku:)) Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: KILKA ZDJEC - KATOWIC, 10.10.04, 20:12 Zwrocmy jednak uwage na zdjecia - chcialem sfotografowac ta kamienice na pierwszym z nich wlasnie w trakcie odnawiania elewacji. To jest cos wspanialego, jak spod warstwy komunistycznego brudu (a raczej znad, ale wiadomo o co chodzi) wylania sie piekno miedzywojennej architektury. Co ciekawe, cala robota polega glownie na pomalowaniu starego, solidnego przedwojennego tynku. Autonomiczne wojewodztwo slaskie pozostawilo po sobie wiele takich perelek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zimny3 Re: KILKA ZDJEC - KATOWIC, IP: *.crowley.pl 10.10.04, 21:58 Arnold, na tymat demokracji, wolnosci słowa i poglądów, zwłaszcza na forum GW to jo już coś wiym. Myśla, co niy musza ło tym opowiadać. Pozdrowiom wszystkich, kierzy niy bojom sie czerwonyj cynzury i mimo wszystko cyniom wolność słowa Zimny3 Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: KILKA ZDJEC - KATOWIC, 10.10.04, 22:01 Gość portalu: Zimny3 napisał(a): > Arnold, na tymat demokracji, wolnosci słowa i poglądów, zwłaszcza na forum GW > to jo już coś wiym. Myśla, co niy musza ło tym opowiadać. Bes to rzech sam naszkryflou cosik uo praktyce. > > Pozdrowiom wszystkich, kierzy niy bojom sie czerwonyj cynzury i mimo wszystko > cyniom wolność słowa > > Zimny3 I wzajymnie Zimny:) Pyrsk! Arni Odpowiedz Link Zgłoś
kc.kpzr Demokracja niedoskonałą jest, ale .... 10.10.04, 22:53 ... lepszego "systemu" nikt (nigdy) JESZCZE nie wymyślił! I nie wymyśli .... Masz "święte" prawo Arnoldzie tak twierdzić, masz NIEWĄTPLIWIE i ja to w jak największym stopniu szanuję i cenię ów nonkonformizm. To rzadkie, acz cenne! Cieszy mnie też wielce, że me zdanie bierzesz jednak pod uwagę... W subiektywizmie siła tkwi, uczy wszak pokory i tolerancji, czego życzyłbym nam wszystkim a zwłaszcza wielokulturowym Katowicom (i nie tylko). Było miło. Dziękuję za dyskusję:) SPOKOJNEJ NOCY ZATEM ŻYCZĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Demokracja niedoskonałą jest, ale .... 10.10.04, 23:05 kc.kpzr napisał: > ... lepszego "systemu" nikt (nigdy) JESZCZE nie wymyślił! > I nie wymyśli .... > > Masz "święte" prawo Arnoldzie tak twierdzić, masz NIEWĄTPLIWIE i ja to w jak > największym stopniu szanuję i cenię ów nonkonformizm. To rzadkie, acz cenne! No nie zartuj, az tak rzadkie chyba nie:)) > Cieszy mnie też wielce, że me zdanie bierzesz jednak pod uwagę... I wzajymnie :) > W subiektywizmie siła tkwi, uczy wszak pokory i tolerancji, czego życzyłbym nam > > wszystkim a zwłaszcza wielokulturowym Katowicom (i nie tylko). > > Było miło. Dziękuję za dyskusję:) > > SPOKOJNEJ NOCY ZATEM ŻYCZĘ! Spokojnyj nocy:) Pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Złoty Re: KILKA ZDJEC - KATOWIC, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 15:23 Panie Roczniok! Pisze Pan: Panie Złoty,proszę dobrze/dokładnie spojżeć na te drzewa,całkiem schowane dla nielubiących/niekochających Sląsk -,pisze na tych drzewach - Upper Silesia. Koniec cytatu. Spojrzałem, bo spojżeć nie potrafię, i co widzę na tych całkiem schowanych drzewach? Widzę Panie Roczniok mój kochany Górny Śląsk. Żadne tam Upper Silesia! Patrzę dalej i widzę Katowice, żadne tam Kattowitz. Panu, Panie Roczniok się nie dziwię, boś Pan z Chorzowa! Ale autorowi zdjęć się dziwię, że na tych fotkach widzi Kattowitz. Ja Kattowitz nie pamiętam, ani Stalinogrodu. Pamiętają starsi członkowie mojej rodziny Kattowitz'e z czasów III Rzeszy Adolfa Hitlera. Innych Kattowitz już nikt nie pamięta. Strasznie stary musi być ten Arnold7, jesli pamięta inne Kattowitz, albo nie jest taki stary i pamięta Kattowitz Adolfa Hitlera spod Passau, "wybitnego intetelektualistę i "artystę" malarza z kręgów wiadomej kultury, który na moim Górnym Śląsku budował obozy "pracy", zwane dziś "polskimi". Niewielu W TEJ sprawie protestuje! Panie Roczniok! Nawet mój wujek Chorzowianin mieszkający w Londynie, skąd jako żołnierz aliantów nie mógł wrócić po wojnie (za sprawą Hitlera i Stalina), pewnie w tych drzewach widziałby Górny Śląsk, a nie tam żadne Upper Silesia. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: KILKA ZDJEC - KATOWIC, 11.10.04, 18:10 Roczniok? A moze na temat panie Zloty? Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 KATTOWITZ, 11.10.04, nowe zdjecie 11.10.04, 19:34 republika.pl/silesia20/polskislask.jpg Przy okazji zagadka - gdzie bylo zrobione? Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: KATTOWITZ, 11.10.04, nowe zdjecie 11.10.04, 20:12 republika.pl/silesia20/rondo11pazdz04.jpg Zrobione w zwiazku z dzisiejszym korkiem na rondzie - normalnie jak sie wjedzie, to sie jedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: KATTOWITZ, 11.10.04, nowe zdjecie 11.10.04, 21:32 Nie jest to kładka nad torami na Załężu? Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: KATTOWITZ, 11.10.04, nowe zdjecie 11.10.04, 21:37 bartoszcze napisał(a): > Nie jest to kładka nad torami na Załężu? > Ja:)) Jurz jes tako zarusciauo, rze niydugo bydzie arzurowo. Odpowiedz Link Zgłoś
vanessa03 Re: KATTOWITZ, 11.10.04, nowe zdjecie 15.02.05, 17:42 arnold7 napisał: > republika.pl/silesia20/polskislask.jpg > Przy okazji zagadka - gdzie bylo zrobione? > o ile dobrze kojarze to jest to przejscie nad torami z ulicy pukowca na zaleze TAk?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilu Re: KILKA ZDJEC - KATOWIC, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 08:36 a ja się z Tobą zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBERSCHLESIER SLONSKIE DRZEWA; PANIE GOROL IP: *.dip.t-dialin.net 21.05.05, 21:57 POLSKIE NA SLONSKU SOM INO: -SZKODY EKOLOGICZNE -SZKODY GOSPODARCZE -SZKODY MORALNE I GOROLE GRUß Deutschland Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: SLONSKIE DRZEWA; PANIE GOROL 21.05.05, 22:25 Gość portalu: OBERSCHLESIER napisał(a): > POLSKIE NA SLONSKU SOM INO: > -SZKODY EKOLOGICZNE > -SZKODY GOSPODARCZE > -SZKODY MORALNE > > I GOROLE > > GRUß Deutschland Und Adolf Hitler aus Deutschland! Huj nad hujami, Korfanty sie przi nim kryje!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBERSCHLESIER Re: SLONSKIE DRZEWA; PANIE GOROL IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.05, 22:14 korfantemu, robale mlaskaja pytaga, he he he !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Złoty Re: KILKA ZDJEC - KATTOWITZ, 10.10.2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 23:35 Bo widzisz Arnold . Drzewa i krzoki z jij szkołki som przodzi moje (Zotego), po tym som ślonskie, a po tym i na koniec som polskie bo w Polsce urosły. Jak już wyserfujecie ta Auto nomia Ślonsko i wbijecie supy graniczne, to sie skończy na Ślonsku i drzewa bydom Ślonskie. Ale szanse mocie narne! Gibcij tu bydzie BRD abo Israel. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: KILKA ZDJEC - KATTOWITZ, 10.10.2004 11.10.04, 06:43 Gość portalu: Andrzej Złoty napisał(a): > Bo widzisz Arnold . Drzewa i krzoki z jij szkołki som przodzi moje (Zotego), po > > tym som ślonskie, a po tym i na koniec som polskie bo w Polsce urosły. Jak już > wyserfujecie ta Auto nomia Ślonsko i wbijecie supy graniczne, Panie Zloty, przed wojna istnialo Autonomiczne Wojewodztwo Slaskie, czy miedzy nim a Polska byly slupy graniczne? to sie skończy na > > Ślonsku i drzewa bydom Ślonskie. Ale szanse mocie narne! Gibcij tu bydzie BRD > abo Israel. Izraelska i niemiecka kasa to nie wszystko, panie Zloty, bardzo zle pan robi dzialajac na rzecz tych panstw jako czlonek ZG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WielkiPolskiSlask Re: KILKA ZDJEC - KATTOWITZ, 10.10.2004 IP: *.anonymizationservice.com 11.10.04, 12:00 gorole sie lahoją ;-))))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=639&w=16574725&a=16583217 Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: KILKA ZDJEC - KATTOWITZ, 10.10.2004 11.10.04, 13:18 Gość portalu: WielkiPolskiSlask napisał(a): > gorole sie lahoją ;-))))) > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=639&w=16574725&a=16583217 Co to znaczy "lahoją"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WielkiPolskiSlask Re: KILKA ZDJEC - KATTOWITZ, 10.10.2004 IP: *.anonymizationservice.com 11.10.04, 19:38 arnold7 napisał: > Gość portalu: WielkiPolskiSlask napisał(a): > > > gorole sie lahoją ;-))))) > > " target="_blank">www.forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=639&w=16574725&a=16583217> > Co to znaczy "lahoją"? Śmieją się, natrząsają, że niejaki Arni:-) bojownik RAŚ walczący z polonizacją, zachwyca się architekturą lansowaną przez wojewodę M. Grażyńskiego, głównego animatora repolonizacji i degermanizacji Śląska. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: KILKA ZDJEC - KATTOWITZ, 10.10.2004 11.10.04, 19:43 Gość portalu: WielkiPolskiSlask napisał(a): > arnold7 napisał: > > > Gość portalu: WielkiPolskiSlask napisał(a): > > > > > gorole sie lahoją ;-))))) > > > > <a href="www.forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=639&w=16574725&a=16583217>" target="_blank">www.forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=639&w=16574725&a=16583217></a> > > Co to znaczy "lahoją"? > Śmieją się, natrząsają, że niejaki Arni:-) bojownik RAŚ walczący z polonizacją, > zachwyca się architekturą lansowaną przez wojewodę M. Grażyńskiego, głównego > animatora repolonizacji i degermanizacji Śląska. To ja im zycze serdecznie dalszego "lahoją", co by to nie znaczylo, ale byle by nie bylo szkodliwe dla zdrowia:)) Pan chyba nie wie, ale czasy autonomii z jej plusami i minusami, z nowoczesna architektura powstala na bazie bogactwa owczesnego wojewodztwa slaskiego i z nedznymi kreaturami pokroju Grazynskiego, to rowniez gornoslaskie dziedzictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roli Re: KILKA ZDJEC - KATTOWITZ, 10.10.2004 IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 11.10.04, 21:29 Czasy sie zmieniaja a granice tez czy taki wielki i polski ten Slask to bym nie powiedzial gorolu bo niedlugo oczy sie otworza i pojedziesz na twoje zadupie na kresy .co nie ladnie tam na polskiej ziemi pod rosyjska okupacja ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: KILKA ZDJEC - KATTOWITZ, 10.10.2004 11.10.04, 21:33 Gość portalu: Roli napisał(a): > Czasy sie zmieniaja a granice tez czy taki wielki i polski ten Slask to bym nie > > powiedzial gorolu bo niedlugo oczy sie otworza i pojedziesz na twoje zadupie na > > kresy .co nie ladnie tam na polskiej ziemi pod rosyjska okupacja ???????? My, Slazacy, jestesmy goscinni i otwarci, chociaz czasem zapewne krew zalewa niektorych, jak czytaja prymitywne wypociny zakompleksionych wszechpolackich oszolomow. Przede wszystkim piszmy na temat, a kretynow wystarczy ignorowac. Pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adlof Re: KILKA ZDJEC - KATTOWITZ, 10.10.2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 19:44 W gorolskiej mowie (nie języku, bo oni nie są narodem) to znaczy "śmieją się"! Mają przecież prawo do swojej gwary!? Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: KILKA ZDJEC - KATTOWITZ, 10.10.2004 11.10.04, 22:35 arnold7 napisał: > republika.pl/silesia20/kce1.html Arnold mom kila fajnych fotek z Kattovitz, niy som takie stare - moze bys` je kajs` wciep i pokazoul jak bolo na poczatku, pozdr. builder Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: KILKA ZDJEC - KATTOWITZ, 10.10.2004 11.10.04, 22:39 builder napisał: > arnold7 napisał: > > > republika.pl/silesia20/kce1.html > > Arnold mom kila fajnych fotek z Kattovitz, > niy som takie stare - moze bys` je kajs` wciep i pokazoul jak bolo na poczatku, > pozdr. > builder ok Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: KILKA ZDJEC - KATTOWITZ, 10.10.2004 11.10.04, 22:43 arnold7 napisał: > builder napisał: > > > arnold7 napisał: > > > > > republika.pl/silesia20/kce1.html > > > > Arnold mom kila fajnych fotek z Kattovitz, > > niy som takie stare - moze bys` je kajs` wciep i pokazoul jak bolo na > poczatku, > > pozdr. > > builder > > ok > > Mickiewicz bol z Litwy - to daleko uod G.S`loonska, Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: KILKA ZDJEC - KATTOWITZ, 10.10.2004 24.10.04, 18:38 builder napisał: > arnold7 napisał: > > > builder napisał: > > > > > arnold7 napisał: > > > > > > > republika.pl/silesia20/kce1.html > > > > > > Arnold mom kila fajnych fotek z Kattovitz, > > > niy som takie stare - moze bys` je kajs` wciep i pokazoul jak bolo > na > > poczatku, > > > pozdr. > > > builder > > > > ok > > > > > > Mickiewicz bol z Litwy - to daleko uod G.S`loonska, Litva je dalyko, niy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adlof KILKA ZDJEC - KATOWIC Arnoldziku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 18:47 Kaj ty człowieku żyjesz? Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_ems Re: KILKA ZDJEC - KATOWIC Arnoldziku!!! 15.02.05, 22:36 Gość portalu: adlof napisał(a): > Kaj ty człowieku żyjesz? Z tego co wiem, to Arnie mieszka w Katowicach (Kattowitz) na Górnym Śląsku. Przecież to wyraźnie wynika z tego wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: KILKA ZDJEC - KATOWIC Arnoldziku!!! 15.02.05, 23:31 Atefan, Andy nie zalapal, ale to u niego normalne:) Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: KILKA ZDJEC - KATOWIC Arnoldziku!!! 15.02.05, 23:32 Jerona, Stefan mialo byc... Odpowiedz Link Zgłoś