arnold7 16.10.04, 15:28 Jo czasym lubia sie przypomniec, jak to bouo, zanim wymyslili CD. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stelladiver Re: Sluchocie winyli? 16.10.04, 18:38 ja owszem, slucham, mam setki starych winyli (tata meloman), a wsrod nich cohen, pink floyd, doors, the beatles,wysocki, okudzawa. i nawet the smiths mam:) Odpowiedz Link Zgłoś
kc.kpzr Re: Sluchocie winyli? 16.10.04, 18:48 Już dawno w adapterze igły nie ma .... Starego rock'a mam już na mp3, ale klimat TYLKO winyl ma! Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Sluchocie winyli? 16.10.04, 19:04 Stelladiver: po prostu Ci zazdroszczę. Płyty CD nie maja klimatu niestety. Z winyli mam : Boba Dylana, Wysockiego, The Beatles. a co to takiego : smiths ? Odpowiedz Link Zgłoś
stelladiver Re: Sluchocie winyli? 16.10.04, 19:13 carrramba napisał: > Stelladiver: po prostu Ci zazdroszczę. Płyty CD nie maja klimatu niestety. Z > winyli mam : Boba Dylana, Wysockiego, The Beatles. > a co to takiego : smiths ? no.....no jak to? toż to chyba najbardziej znana grupa z lat 80tych...Morrisseya nie kojarzysz tez.........? klasyka po prostu.polecam, polecam:) oj tak, cd i empetrojki to zero klimatu w porownaniu z trzeszczacym winylem. tak tak. moj tata nawet twierdzi ze bas jest cieplejszy i glebszy z czarnej plyty. tego akurat nie stwierdzilam, bom glucha jak pien:) Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Sluchocie winyli? 16.10.04, 19:54 stelladiver napisała: > carrramba napisał: > > > Stelladiver: po prostu Ci zazdroszczę. Płyty CD nie maja klimatu niestety > . Z > > winyli mam : Boba Dylana, Wysockiego, The Beatles. > > a co to takiego : smiths ? > > no.....no jak to? toż to chyba najbardziej znana grupa z lat 80tych...Morrissey > a > nie kojarzysz tez.........? klasyka po prostu.polecam, polecam:) > > oj tak, cd i empetrojki to zero klimatu w porownaniu z trzeszczacym winylem. ta > k > tak. moj tata nawet twierdzi ze bas jest cieplejszy i glebszy z czarnej plyty. > tego akurat nie stwierdzilam, bom glucha jak pien:) Lata 80 to dla mnie "najchudsze lata"- jesli chodzi o muzyke. Nie lubię specjalnie tego okresu. Raczej juz polska muzyka, ruszyła wtedy z kopyta :) Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Sluchocie winyli? 16.10.04, 19:24 cd wymyslono juz ponad 20 lat temu, a pod koniec minionej dekady winyle znowu wrocily do lask. w zasadzie wszystko co sie teraz wydaje ma swoje analogowe wersje, a synonimem audiofilskiego sprzetu sa wlasnie adaptery z lampowymi wzmacniaczami. historia w pewnym sensie zakreslila kolo. sluchanie winyli wcale nie traci myszka, a wrecz przeciwnie, jest bardzo jazzy ( bo okreslenie trendy juz wyszlo z mody :). a sam juz od ponad pol roku zbieram grosz na nowe deki technics'a pozdrawiam pogodnie Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: Sluchocie winyli? 16.10.04, 19:44 Pamietacie Procol Harum, w domu rodzicow gdzies tam jeszcze leza te wielkie krazki, jak rowniez wielkie pudlo (niebieskie) z 33 i pol:) Tonsil cos tam. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Sluchocie winyli? 16.10.04, 19:50 A kto nie pamięta Some?:) Bielszy odcień bieli :) Oststnio w Sopocie Gary Brooker śpiewał z Cugowskim :) Odpowiedz Link Zgłoś
stelladiver Re: Sluchocie winyli? 16.10.04, 19:53 o, i jeszcze mam na strychu takie pocztowki dzwiekowe-winylek maly z jedna piosenka. np Yesterday z takim gerberem na okladce;) no ale tego juz nie uzywam:) a w swieta - obowiazkowo zapuszczamy w domu winyl czerwonych gitar z koledami. szczerze mowiac nie znosze ich:( Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Sluchocie winyli? 16.10.04, 20:09 stelladiver napisała: > o, i jeszcze mam na strychu takie pocztowki dzwiekowe-winylek maly z jedna > piosenka. np Yesterday z takim gerberem na okladce;) > no ale tego juz nie uzywam:) > a w swieta - obowiazkowo zapuszczamy w domu winyl czerwonych gitar z koledami. > szczerze mowiac nie znosze ich:( Każda muzuka ma swoje miejsce w czasie. CZerwone Gitary nigdy nie były nowatorskie. Taka zawsze muzyka "środka". Łatwa, lekka i przyjemna /nie mylic a ambitną/. Klenczon, po oderwaniu się od Czerwonych Gitar / stworzył Trzy Korony/ grał muzyke o wiele ambitniejsza i tzw nerwem. Zreszta miał fantastyczny głos ! Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: Sluchocie winyli? 16.10.04, 20:24 Kolysal nas zachodni wiatr i brzeg gdzies za rufa zostal Rzucalao nami w gore, w dol A fala zmyla poklad........ A bosman tylko......... Vinyl Trzech Koron Carrra jest na poczesnym miejscu mojej edukacji muzycznej:) Dziekuje Ci za wspomnien czar... Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Sluchocie winyli? 16.10.04, 20:42 somepoint210 napisał: > Kolysal nas zachodni wiatr i brzeg gdzies za rufa zostal > Rzucalao nami w gore, w dol > A fala zmyla poklad........ > A bosman tylko......... > > Vinyl Trzech Koron Carrra jest na poczesnym miejscu mojej edukacji muzycznej:) > Dziekuje Ci za wspomnien czar... Some :) A jeszce było coś takiego .... - Powiedz stary gdzies ty był... - Port Czekaj Some :) wkleje Ci linka :) www.trytel.com/~skok/polskie/grupy/k/klenczon/klenczon.html pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Sluchocie winyli? 16.10.04, 22:05 Ale się, starym dziadom, na wspomnienia zebrało. "lubię szum starej płyty" pamiętacie taką audycję w radio ??? Odpowiedz Link Zgłoś
stelladiver Re: Sluchocie winyli? 16.10.04, 22:32 Kiedyś był w radio taki program "Lubię szum starej płyty", gdzie puszczali takie stare rupiecie. Ja tam nie lubię, jak mi płyta szumi, ale czasami nawet z przyjemnością słuchałem bo mnie to luzowało. Nie jestem audiofilem, ale uważam, że brzmienie musi być zawsze dobre, dobrze zagrane, dobra produkcja, zmiksowane z pomysłem jakimś.Szkoda,że nie ma programu "Lubię, jak mi się taśma wkręca", mogliby tam puszczać stare panczurskie numery. czyli Krzysztof Varga TEQUILA:) Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Sluchocie winyli? 16.10.04, 23:18 Mje tak dzisiej tknyuo na tyn tymat, bo rzech znodl dwie plyty Krzaku. Ta koncertowo i KRZAKi. Natomiast mom ciulaty adapter, igla czasym skoko do zadku... Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Sluchocie winyli? 16.10.04, 23:32 Od jakiegoś czasu mnie zebrało znów na punka. W wakacje byłem w Wawie na Arachii. Był KSU, Vibrattors i największy z największych UK Subs. Pojawiła się też nowa gwiazdeczka, rokująca nadzieje Happy Sad. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Sluchocie winyli? 16.10.04, 23:35 Jo jednak preferuja tyn jazz-rockowy klimat, z odchyleniem w strona bluesa. Mom tyz dwa winyle SBB:) Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Sluchocie winyli? 16.10.04, 23:33 Procol Harum i ten nr, chyba jedyna rzecz, ktora ja, amator od gitary basowej, potrafilem po kilku dlugich treningach zagrac na dwie rece na organach. Przepieknej urody nr. (Ta kropka po nr jest uzasadniona koncem zdania:)) Odpowiedz Link Zgłoś