obi76 11.07.05, 23:20 Szanowni Państwo, W tych cięzkich dla Państwa chwlach jestem z Wami, wiem że to niewiele. Wierzę, że Państwa córka odnajdzie się. Będę się o to modlil. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Germanista Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.07.05, 00:05 Sczescie po niemiecku to: Glueck ! Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor 12.07.05, 00:50 Gość portalu: Germanista napisał(a): > Sczescie po niemiecku to: Glueck ! uon(a) ni zno niemieckiego a ino s`loonski, Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor 12.07.05, 09:37 Ty germanisto z Bożej łaski - to forma spolszczona, co nie zmienia faktu, że to słowo oznacza szczęście. Jak widać, spolszczenie nic nie dało, bo i tak dziennikarze wciąż przekręcają nazwisko Karoliny. A tacy kretyni jak Ty, czy ten poniżej nadal mogą wpisywać swoje durne komentarze nie zważając na to, że mogą komuś zrobić ogromną przykrość... Cóż, durniami się urodziliście i tacy już umrzecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blassihn Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 14:42 morgen_stern napisała: > Ty germanisto z Bożej łaski - to forma spolszczona, co nie zmienia faktu, że to > > słowo oznacza szczęście. Jak widać, spolszczenie nic nie dało, bo i tak > dziennikarze wciąż przekręcają nazwisko Karoliny. Czy adresy internetowe, jak np. ten: www.glueck.de to też są "spolszczenia"? Zmiana wyrazów z umlautami na pozbawione ich transliteracje łacińskie/angielskie/ASCII/... to powszechnie stosowana praktyka, także w krajach niemieckojęzycznych - szczególnie jeśli chodzi o obróbkę tekstu maszynami cyfrowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor 12.07.05, 15:18 I co, zadowolony z siebie jesteś, tak? Nie czujesz niestosowności twoich wywodów tu, teraz, w tej sytuacji?... Współczuję Ci całkowitego braku taktu i wyczucia. Zamilknij już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUCIFER Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 16:02 Nie spodziewałem się niczego innego po osobie nazywającej innych "germanistami z bożej łaski". Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor 12.07.05, 16:14 Osoba, która nie potrafi uszanować nieszczęścia innych i wypisuje swoje wywody zupełnie niestosowne do czasu i okoliczności zasługuje na dużo gorsze epitety... Temat uważam za zamknięty, nie czas i nie miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breslauer Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor IP: *.sympatico.ca 12.07.05, 17:19 Jeszcze bardziej trafne jest to, jak pozdrawiaja sie gornicy: Glueck auf! Glueck auf, Karolina! Odpowiedz Link Zgłoś
builder [...] 12.07.05, 00:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
builder brytyjska policja jest najlepsza w UE, 12.07.05, 23:37 i tyle!, a wy razem z niemiecka to jestes`cie ze 50 lat wstecz, Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor 12.07.05, 09:33 Wszyscy przyjaciele Karoliny modlą się za nią i Jej rodzinę... Wciąż wierzymy. Odpowiedz Link Zgłoś
2yoo4yoocorne2 Na tysiac procent Karolina zginela w zamachu... 12.07.05, 13:50 W jej dzielnicy wywieszono ogromne plakaty z jej zdjeciem.Wczorajszy International Herald Tribune dal na pierwszej stronie jej duze zdjecie.Ale to wszystko na nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Welcome to Hell albo aresztowana za nielegalną pracę 3 lata temu IP: *.eranet.pl 12.07.05, 14:19 Odpowiedz Link Zgłoś
trelemorele Re: albo aresztowana za nielegalną pracę 3 lata t 12.07.05, 14:33 szkoda slow... Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Dopuki/ puty niy udowodniom=NIY ZGINOUL NIKT, 12.07.05, 23:49 2yoo4yoocorne2 napisał: > W jej dzielnicy wywieszono ogromne plakaty z jej zdjeciem. polski jezyk jest taki s`mieszny=to ona miala swoja dzielnice?, a moz`e ty kretynko/kretynie nie rozumiesz znaczenia polskich slo`w?! Wczorajszy > International Herald Tribune dal na pierwszej stronie jej duze zdjecie.Ale to > wszystko na nic. BOZ`E DOPOMO`SZ=gazeta daje zdiecie a pozatem nic niy wiy!?,=co to jest,=zabawa w marionetki czy co?, Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: Dopuki/ puty niy udowodniom=NIY ZGINOUL NIKT, 13.07.05, 05:16 Builder, nie pij tyle jak siadasz do klawiatury... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Dopuki/ puty niy udowodniom=NIY ZGINOUL NIKT, 13.07.05, 23:13 synziemi napisał: > Builder, nie pij tyle jak siadasz do klawiatury... ;) ja nie pije az` tak duz`o by nie wiedziec` co pisze!, pisze prawde i wszystko na bierzaco, jez`eli ludzia sie wydaje to zagadnienie w "LONDYNIE" takie proste to po wuja wogo`le podejmuja dyskusje na polskim internecie?=goovno wiedza a i tak pisza! =zastanawiales` sie kiedys` nad tym?-bo ja tak i z tad wiem, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota30 :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 09:03 Znalam karoline i kumplowalam sie z magda...dwie bardzo fajne,wesole dziewczyny.Miejmy nadzieje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observatorka Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor IP: *.eastlink.ca 12.07.05, 14:40 polaczki wy sie otrzasnijcie z tego hamskiego letargu i chociaz trzymajcie 'fason' gdy jest mowa o tragedii ludzkiej !..znieczulica polska jest znana na calym swiecie....przykro, ze w takiej trudnej sytuacji rodziny Karoliny takie bzdury wiekszosc wypisuje na public gazeta.pl...pozdrawiam cieplo zainteresowanych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgosia Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor IP: *.essystem.com.pl 12.07.05, 14:45 Całym sercem modlę się za wszystkich zaginionych! Tym, którzy piszą bzdury na forach nie życzę takiej tragedii! Opanujcie się ludzie przecież te rodziny cierpią a wy się zabawiacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolita Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor IP: *.mclink.it 12.07.05, 16:46 Konsultuj slownik koteczku. "Hamstwo" to przez "CH". Tylko nie mowcie ze to uwaga nie na miejscu. Uwaga jest uwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor 12.07.05, 14:45 Szczeniacki poziom niektórych wypowiedzi poraża... Ludzie szukają zaginionej dziewczyny, w domu tragedia, bol rodziców... a niektórzy nie potrafią tego uszanować... Anonimowość netu nie zwalnia od kindersztuby i zwykłej przyzwoitości... Rodzicom, rodzinie i przyjaciołom zaginionych można tylko jedno powiedzieć / napisać: wiara i nadzieja... wszyscy ją mamy i liczymy na pomyslne zakończenie dramatu... Sam mam znajomych w Londynie, wiem więc, że to duży stres, chcielismy sie od razu dowiedzieć, gdzie oni tam są. Szczęśliwie moi znajomi byli w całkiem innych miejscach Londynu. Pamiętam, jak mój kolega godzinami dzwonił do NY owego września 2001 roku i jaki był szczęśliwy, że znalazł całych swych przyjaciół pracujących w WTC... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika z londynu Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor IP: *.range81-159.btcentralplus.com 12.07.05, 15:20 jestem calym sercem z wami !!! , sama tu obecnie mieszkam choc jestem ze SLASKA !!!, NIE TRACCIE NADZIEJI - WIARA CZYNI CUDA !!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek z Bydgoszczy Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor IP: 193.19.104.* 12.07.05, 15:22 Ja też przesyłam rodzinie Karoliny i pozostałych zaginionych Polaków serdeczne wsparcie i otuchę. Wierzmy bardzo mocno, że wszyscy się odnajdą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 15:26 Całym sercem jestem z wami i mam nadzieje ze karolina sie odnajdzie a jesli ja , całkiem obca osoba, mam tą nadzieje to wy musicie ją miec równiez i miejcie ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
taraj Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor 12.07.05, 15:53 A ja sie obawiam, ze sie nie odnajdzie :( I ze nie ma co sobie robic nadziei. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolita Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor IP: *.mclink.it 12.07.05, 16:41 Przykro mi to mowic ale kto sieje wiatr ten zbiera burze. I jeszcze ten balwan minister spraw zagranicznych - Rotfeld trabi na caly swiat z Rzymu (jest tu z wizyta) ze Polska nie wycofa w przewidzianym terminie wojsk z Iraku. Fajnie ze taki wierny, bo przeciez nie jego dupsko ryzykuje zamachy terrorystyczne w metrach czy autobusach, ale nasze. Odpowiedz Link Zgłoś
peeter2 nie pisze się "wsiadła w autobus" tylko "do auto.. 12.07.05, 17:17 busu" panie redaktorze szanowny, wybitny... Odpowiedz Link Zgłoś
artur.banaszkiewicz Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor 12.07.05, 17:20 Jestem przekonany, że wszystko skończy się dobrze. Całym sercem jestem z rodzinami zaginionych. Pamiętajcie zawsze jest nadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin120 Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor 12.07.05, 18:03 Mam nadzieje, ze wszystko skonczy sie dobrze. Przykro patrzec co sie dzieje na swiecie ile jest nienawisci i zwyklej glupoty ktora prowadzi do takich rzeczy jak zamachy w Londynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexter Myślę, że w końcu wszyscy żywi Polacy się odezwą IP: *.devs.futuro.pl 12.07.05, 18:37 Myślę, że wszyscy żywi Polacy się odezwą. Sam się troszkę niepokoję, bo okazuje się, że mieszka tam kilku moich znajomych. Jednak dobrze się stało, że nie ma wśród nazwisk poszukiwanych ich nazwisk. Cieszę się jednak, że niektórzy poszukiwani się odezwali. Pytanie tylko, ilu Polaków zabiły te wybuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe [...] IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 12.07.05, 19:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melba Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:05 Żal czytać Joe. Czasem lepiej nic nie pisać, żeby potem się nie dziwić reakcji innych. Joe, Ty zmień nicka na Wernyhora, ale NIC WIĘCEJ NIE PISZ. To Ci szkodzi. Ludzie czasem okazują rozum i dobre wychowanie, postaraj się.... To nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Co za prostaki! Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 19:52 Ale kogo obchodzi pisownia w tym momencie???? Wy jacyś ciemni jesteście? Toż to zwykłe chamstwo, znieczulica i podłość...jak Wam ktoś zaginie wywiesicie ogłoszenie i dostaniecie telefon tej treści: - Czy to Pana/-i ogłoszenie o tej zaginiętej osobie? - Tak moje - powiecie z drżeniem w głosie. - Bo wie Pan/-i ortografa strzeliliście na tej kartce, tam pod nazwiskiem tej dziewczynki/chłopczyka, to nie tak się pisze to słowo... Ludzie, kurde, szkoda mi Was, taki...aludzki motłoch... Odpowiedz Link Zgłoś
anastassja Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor 12.07.05, 21:49 przylaczam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor 12.07.05, 22:11 Mam nadzieję, że Karola się znajdzie. Szkoda tylko, że nikt nie napisał tych plakatów ludzką angielszczyzną. Angole będą się śmiać, że Polak choć zaginiony to i tak głupi. (wiem, jak okrutne potrafią być dowcipy) Będę się modlił za nią i jej rodzinę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eska38 Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.05, 23:12 Przejrzałam wszystko powyżej: rzeczywiście porażający charakterek narodowego "piekiełka". Po drodze jeden dobry pomysł: niech wszyscy Polacy dadzą znak życia, może na tym forum. Ja mam tam dwie koleżanki i boję się ich szukać... Może się odezwą.. Mój syn w zeszłym roku dojeżdżał do pracy przez te stacje, trudno mi się cieszyć, że w tym roku nie pojechał. To ja mogłabym siedzieć w telewizorze. Wyobrażam sobie ból tego oczekiwania. Czekam z Państwem na dobre wiadomości o wszystkich Karolinach ewa Odpowiedz Link Zgłoś
mr.superlatywny Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor 13.07.05, 03:14 No i k..... - GW: PO CO WY TO ROBICIE ???!!! -------------------------------------------------------- www.dailynews.com/Stories/0,1413,200~20954~2958770,00.html > wyjechala z perfekcyjnym angielskim She was determined to master English and get a good job > zostala kierowniczka oddzialu w ubezpieczalni starting as a receptionist at a student residence and working her way up to deputy head of receptionists. -------------------------------------------------------- Ja, ja, jo wjym, ze o .........(oby njy!) sie niy godo zle, ale pszekryncanie profdy niy pomogo, ino obrazo ! Mom recht ? Pzdrrrrr z Królewskiej Huty ("KrólHuty") (dlo niyftórych tysz: Chorzowa) mr.superlatywny i Wspólforumowicze (ok. 30-50 osób) Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor 13.07.05, 03:24 www.ptd.net/webnews/wed/dd/Ayb75405216.R_Di_Fu9.html "I've cried a lot," said Richard Deer, who is Gluck's boyfriend. "It's so up and down" Jej Chlopak (od 8 miesiecy), Richard Deer, placze...... ....akurat planowali romantyczna wycieczke do Paryza............. Karolina, wróc, odezwij sie ! palec1 z KrólHuty jeszcze nie traci nadziei Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor 13.07.05, 03:25 Ergebnisse 1 - 10 von ungefähr >>>9.630<<< (!) für "karolina gluck" : itn.co.uk/news/938607.html www.nytimes.com/2005/07/10/international/europe/10missing.html edition.cnn.com/2005/WORLD/europe/07/09/london.missing/ news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/london/4663975.stm 206.190.35.122/s/ap/bombings_investigation ....................... ....................... ....................... ....................... ....................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota30 Madziu!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 09:00 Madziu!trzymam kciuki ,miejmy nadzieje ze wszystko dobrze sie skonczy i karolina sie znajdzie.caluje mocno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 18.07.05, 18:49 Wyrazy współczucia dla Całej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pompka Re: Brytyjska policja szuka Karoliny Gluck z Chor IP: *.welnowiec.net 18.07.05, 18:53 ['] Odpowiedz Link Zgłoś