Dodaj do ulubionych

Dziurowicz sypie...

03.08.05, 09:53
sport.gazeta.pl/sport/1,35335,2852654.html
Teraz już wiem dlaczego GieKSa nie dostała licencji "na II ligę". Za karę...

Swoją drogą kiedyś klub z Bukowej odsądzałem "od czci i wiary" właśnie za
przekręty prezesa Dziurowicza (np. wyłączenie oświetlenia w czasie meczu z
Górnikiem przy stanie 1-0 dla gości; potem powtórzono ten mecz, który
skończył się remisem; 3 dni później na Cichej w Chorzowie, gdy GKS prowadził
z Ruchem, kibice wołali: "Rogala (ówczesny perzes Ruchu) wyłącz światło!").
Za tym wszystkim stał wtedy jednak Marian Dziurowicz (ojciec tego, który
teraz zaczyna sypać). Więc syn naprawia jego błędy.
Chylę czoła za odwagę a wszystkim kibicom GKS-u życzę jak najszybszego
powrotu do wyższych klas rozgrywkowych!
Obserwuj wątek
    • Gość: poinformowany Re: Dziurowicz sypie... IP: 80.51.236.* 03.08.05, 16:16
      znam innych przedsiębiorczych działaczy Ale największym fachowcem jest
      dyrektor jednego ze klubów województwa śląskiego, kiedyś pracował jako trener w
      Szombierkach, potem w Polonii, Ruchu Radzionków a ostatnio w Radomiaku i zawsze
      cel osiągał!
      • Gość: ??? A Dziurowicz to nalezy do narodu slaskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 17:16
        • ramen5 Re: A Dziurowicz to nalezy do narodu slaskiego? 03.08.05, 21:38
          Przeciez Dziurowicz to Slazak?
          • eichendorff Re: A Dziurowicz to nalezy do narodu slaskiego? 04.08.05, 09:56
            ramen5 napisała:

> Przeciez Dziurowicz to Slazak?

Muszę Cię zmartwić. Marian Dziurowicz, czyli ojciec tego, który udzielił
            wywiadu to rodowity ...Sosnowiczanin ;-)
            • Gość: bravo Re: A Dziurowicz to nalezy do narodu slaskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 10:04
              Jak jesteś taki biegły w rodowodach, powiedz z którego pokolenia?
              • eichendorff Re: A Dziurowicz to nalezy do narodu slaskiego? 04.08.05, 10:50
                Gość portalu: bravo napisał(a):

> Jak jesteś taki biegły w rodowodach, powiedz z którego pokolenia?

Nie mam pojęcia.
                Wiem o tym tylko dlatego, bo gdy parę lat temu dyskutowałem kilkakrotnie o
                futbolu z moim kolegą (oddanym kibicem GKS-u), to dyskusja kończyła się ZAWSZE
                jego żalami: "Bo to wina tego zasranego Dziurowicza z Altreichu!".
                • Gość: bravo Re: A Dziurowicz to nalezy do narodu slaskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 13:54
                  Tak, tak, informacja zasłyszana, kolega powiedział koledze, a ten trzeciemu
                  koledze. Bo ten pierwszy kolega nie lubi Dziurowicza, a jak się kogoś nie lubi
                  to na pewno on z Altreichu.

Przecież ty też tak robisz...
                  • capretta Re: A Dziurowicz to nalezy do narodu slaskiego? 04.08.05, 13:57
                    No to skąd Dziurowicz jest?
                    Może Tobie kolega powiedział? ;)
                    • Gość: bravo Re: A Dziurowicz to nalezy do narodu slaskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 14:03
                      mnie carpeto nikt nic nie powiedział, nie zajmuje się plotkami. Nie jestem
                      starą babą, żeby plotkować:-)

Z drugiej stony, nie interesuje mnie skąd pochodzi Dziurowicz, miejsce
                      urodzenia nie jest miernikiem wartości człowieka.
                  • eichendorff Re: A Dziurowicz to nalezy do narodu slaskiego? 04.08.05, 14:02

> Bo ten pierwszy kolega nie lubi Dziurowicza, a jak się kogoś nie lubi
                    > to na pewno on z Altreichu.
                    >
                    > Przecież ty też tak robisz...

pl.wikipedia.org/wiki/Marian_Dziurowicz
                    • Gość: bravo Re: A Dziurowicz to nalezy do narodu slaskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 14:06
                      ale tobie powiedział kolega i uznałeś to za ważne, że urodził się w Sosnowcu.
                      • eichendorff Re: A Dziurowicz to nalezy do narodu slaskiego? 04.08.05, 14:15

> ale tobie powiedział kolega i uznałeś to za ważne, że urodził się w Sosnowcu.

1. Powiedział mi to kolega, któremu mogłem zaufać i - jak się okazuje -
                        zrobiłem słusznie mu ufając.
                        2. Nie interesuję się niczyim pochodzeniem. Gdybyś umiał czytać ze
                        zrozumieniem, zauważyłbyś, że ja tylko odniosłem się do wcześniejszych postów
                        sugerujących jakoby śląskie pochodzenie Dziurowicza i jego przynależność do
                        narodu śląskiego. Moje poglądy na temat przynależności do konkretnego narodu są
                        na forum powszechnie znane, więc na zakończenie stwierdżę tylko, że gdyby
                        Dziurowicz uważał się na członka narodu śląskiego, to miałby do tego święte
                        prawo (jak każdy człowiek na ziemi), niezależnie od miejsca urodzenia!
                        • Gość: bravo Re: A Dziurowicz to nalezy do narodu slaskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 14:22
                          Zasugrowałeś więc, że nie może być ślązakiem narodu ślaskiego, bo urodził sie w
                          Sosnowcu. Coraz lepiej eichendorf.
                          • Gość: Pit ZAORAC TO CALE G......NO IP: 150.254.85.* 04.08.05, 14:34
                            Zaorac to cale g...no polska liga zwana, "dzialaczy" wsadzic do pier...la.
                            Wykupic prawa do transmisji ligi angielskiej. A w miejsce wszystkich polskich
                            lig, zrobic ligi druzyn podworkowych, wtedy nie bedzie oszustw.
                          • eichendorff Re: A Dziurowicz to nalezy do narodu slaskiego? 04.08.05, 14:37

> Zasugrowałeś więc, że nie może być ślązakiem narodu ślaskiego, bo urodził sie
                            > w Sosnowcu.

Moje wcześniejsze obawy, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem znajdują -
                            niestety - potwierdzenie. :-(

Wytłumaczę jeszcze raz (kawę na ławę):
                            Pomimo miejsca urodzenia, Marian Dziurowicz, mógłby się stać członkiem narodu
                            śląskiego, gdyby tylko zechciał. Wystarczyłoby oświadczenie woli, złożone w
                            jakiejkolwiek postaci czyli np. podczas spisu powszechnego, lub wśród rodziny,
                            znajomych, przyjaciół itd. itp.

P.S. Ewentualna przynależność do narodu śląskiego nie zmieniłaby jednak mojego
                            stosunku do Mariana Dziurowicza, za przekręty jakie robił w okresie swego
                            prezesowania GKS-em, PZPN-em, czy śląskim OZPN-em.
                            Jednak mój stosunek do Mariana Dziurowicza nie przekłada się wcale na stosunek
                            do Piotra Dziurowicza (syna Mariana), którego szanuję i poważam, za to, że miał
                            odwagę przyznać się do popełnionych wcześniej błędów i wypowiedzieć wojnę tej
                            całej skorumpowanej pezetpeenowskiej hołocie.
                            • Gość: bravo Re: A Dziurowicz to nalezy do narodu slaskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 15:05
                              Mam przypuszczać, że lubisz tak bez sensu ...... ale przynajmniej jesteś
                              ambitnym ...... ale to dla mnie bez znaczenia.

A tak na marginesie, co mnie obchodzi kto jest z jakiego narodu, przenieś się
                              na właściwe forum. pisałeś o miejcu urodzenia, ale to już jest rzeczywiście bez
                              znaczenia......
                              • capretta Re: A Dziurowicz to nalezy do narodu slaskiego? 04.08.05, 15:19
                                Uprzejmy jesteś :)
                                Wypraszasz innych, a jakie masz do tego prawo?
            • Gość: !!! Jak zwykle za tym stoja podle gorole z Sosnowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 11:49
              • eichendorff Re: Jak zwykle za tym stoja podle gorole z Sosnow 04.08.05, 13:25
                A gdzie ja tak napisałem? Po prostu stwierdziłem fakt, że "stary" Dziurowicz
                pochodził z Sosnowca. I tyle...
                • Gość: hehe Re: Jak zwykle za tym stoja podle gorole z Sosnow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 09:55
                  Kozdy normalny Slonzok wiy ,ze co zlygo to ze Sosnofca:-)
                  • Gość: Pit NAWET KIEPURA LEPIJ BY SPIEWOL ....... IP: 150.254.85.* 05.08.05, 10:37
                    No tak, nawet Kiepura lepiej by spiewal, gdyby nie byl ze "Sosnofca"......
            • ramen5 Re: A Dziurowicz to nalezy do narodu slaskiego? 04.08.05, 20:38
              eichendorff napisał:

> ramen5 napisała:
              >
              > > Przeciez Dziurowicz to Slazak?
              >
              > Muszę Cię zmartwić. Marian Dziurowicz, czyli ojciec tego, który udzielił
              > wywiadu to rodowity ...Sosnowiczanin ;-)

Chwala mu za to-niech zyje Sosnowiec!
              >
    • Gość: tadeusz Więc to nie były mecze tylko przedstawienia IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 03.08.05, 21:34
      O dawno rozpisanych rolach, coś jak teatr.
      Czyli za moją kasę robili mnie z premedytacją w bambuko a bywało ,że jeździłem
      za nimi daleko i spałem na ławkach albo i nie.
      Sprawdzę które bilety jeszcze mam i zastanowię się czy wystąpić o zwrot
      pieniędzy oraz o wysokie odszkodowanie.
      Ale to nie wszystko bo rad bym wiedzieć ile bójek i ofiar spomiędzy kibiców po
      prostu by nie było gdyby grano bez przekupstwa, a przypominam ,że
      niespodziewane cuda na murawie parę razy skończyły się nozem w klacie kibica.
      • marcin841 Re: Więc to nie były mecze tylko przedstawienia 03.08.05, 22:46
        > a przypominam ,że
        > niespodziewane cuda na murawie parę razy skończyły się nozem w klacie kibica.

móglbys konkretniej bo cos tu nie pasuje, jezeli ktos chce walczyc na noze to
        przygotowuje je wczesniej, a jesli awantura wynika z dziwnych decyzji sedziego
        to jest spontaniczna
    • builder Re: Dziurowicz sypie... 04.08.05, 01:38
      eichendorff napisał:

> sport.gazeta.pl/sport/1,35335,2852654.html
      > Teraz już wiem dlaczego GieKSa nie dostała licencji "na II ligę". Za karę...
      >
      > Swoją drogą kiedyś klub z Bukowej odsądzałem "od czci i wiary" właśnie za
      > przekręty prezesa Dziurowicza (np. wyłączenie oświetlenia w czasie meczu z
      > Górnikiem przy stanie 1-0 dla gości; potem powtórzono ten mecz, który
      > skończył się remisem; 3 dni później na Cichej w Chorzowie, gdy GKS prowadził
      > z Ruchem, kibice wołali: "Rogala (ówczesny perzes Ruchu) wyłącz światło!").
      > Za tym wszystkim stał wtedy jednak Marian Dziurowicz (ojciec tego, który
      > teraz zaczyna sypać). Więc syn naprawia jego błędy.
      > Chylę czoła za odwagę a wszystkim kibicom GKS-u życzę jak najszybszego
      > powrotu do wyższych klas rozgrywkowych!
      >

zamknac` wszystkich winnych=bez wyjatku!!!,
      wyciepac` te cholerno holote ze stadiono`w=rence opadaja i nogi uginaja!,

jak moz`na bylo dopus`cic` do ruiny Gieksy=no jak?!,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka