Dodaj do ulubionych

Kto ma szanse na poselski mandat?

IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.05, 07:45
NIGDY WIĘCEJ NEOKOMUNISTÓW !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: LEON ZAWODOWIEC Kto ma szanse na poselski mandat? IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.05, 07:46
      NIGDY WIĘCEJ NEOKOMUNISTÓW !!!!!!
      • Gość: kara Re: Kto ma szanse na poselski mandat? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 26.09.05, 08:14
        Kto oddał głos na Klocową? malwersantkę i kombinatorkę?? Wstyd!!! Ludzie!! co
        wyście zrobili!!!!
    • Gość: dddd Re: Kto ma szanse na poselski mandat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 08:12
      Ci co wygrali są jeszcze gorsi, bo to przemalowana Solidarność i późniejsze
      skompromitowane AWS...
    • Gość: rozsądny Re: Kto ma szanse na poselski mandat? IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 26.09.05, 09:24
      Na szczęście nie brałem udziału w tej farsie zwanej wyborami - nie popieram
      złodziejstwa!
      • arek_cz Re: Kto ma szanse na poselski mandat? 26.09.05, 10:41
        Tak - tylko do kogo pozniej beda pretensje?

<troll_mode>
        Pewnie nie do siebie.
        Przecez ja nie glosowalem.
        </troll_mode>
        • Gość: rozsądny Re: Kto ma szanse na poselski mandat? IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 26.09.05, 11:32
          Głosowanie tylko dlatego żeby mieć później kandytatów do obarczania winą jest
          nielogiczne. Jako, że nie znałem nikogo z kandydujących, nikt z nich nie był
          moim znajomym, zatem jaki mam interes w przykładaniu ręki do cudzego sukcesu
          (kandydata, jego rodziny i grona współpracowników)? Kogo mogę winić za to, że
          nie mam dostatecznych układów i znajomości? To raczej pytanie filozoficzne
      • Gość: linke Re: Kto ma szanse na poselski mandat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 10:51
        Gość portalu: rozsądny napisał(a):

> Na szczęście nie brałem udziału w tej farsie zwanej wyborami - nie popieram
        > złodziejstwa!
        -------------------
        Ja natomiast zawsze biorę udział w wyborach.
        Ale tym razem z premedytacją oddałem głosy nie ważne.
        Mam zatem komfort psychiczny że włożyłem śmieci do urny,
        to mam to samo w parlamencie.

• Gość: gość Re: Kto ma szanse na poselski mandat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 12:36
        Tak a te 60% ludzi to się z choinki urwało. To ta uczciwsza część
        społeczeństwa.
    • Gość: wyborca Jak zwykle "czerwone zagłębie" IP: 217.153.125.* 26.09.05, 11:04
      Jak zwykle zagłebie głosowało na czerwonych - ponad 20% - wstyd!!!! Wydzielić
      ich z województwa Śląskiego
      • Gość: gość Re: Jak zwykle "czerwone zagłębie" IP: *.telpol.net.pl 26.09.05, 11:55
        Chętnie sami się usuniemy, bo kto chce mieszkać obok ludzi którzy żyją w
        Polsce, a chcą być niemcami.
        • slezan Re: Jak zwykle "czerwone zagłębie" 26.09.05, 12:16
          Pomyśl tylko o biednym Łukaszence. Mieszka obok ludzi, którzy żyją na
          Białorusi, a chcą być polakami.
          • Gość: polak Re: Jak zwykle "czerwone zagłębie" IP: *.telpol.net.pl 26.09.05, 12:45
            tak, ale weź pod uwagę że ci nasi "polacy" żyją tutaj a myślą niemcy niemcy
            ponad wszystko, proszę nie myl ..... z palcem
            • slezan Re: Jak zwykle "czerwone zagłębie" 26.09.05, 12:47
              A Polacy na Białorusi myślą pewnie "Co nam obca przemoc wzięła, szablą
              odbierzemy".
              • Gość: polak Re: Jak zwykle "czerwone zagłębie" IP: *.telpol.net.pl 26.09.05, 13:09
                Widzę że jesteś bardzo pro niemiecki, ale Ty w odróżnieniu od białorusinów
                możesz wyjechać do swoich ukochanych niemiec, nikt Cię nie zatrzymuje.
                • slezan Re: Jak zwykle "czerwone zagłębie" 26.09.05, 13:23
                  Jakich Białorusinów? Cały czas mowa jest o Polakach na Białorusi.
          • Gość: Pit Re: Jak zwykle "czerwone zagłębie" IP: 150.254.85.* 26.09.05, 13:24
            slezan napisał:

> Pomyśl tylko o biednym Łukaszence. Mieszka obok ludzi, którzy żyją na
            > Białorusi, a chcą być polakami.

Polecam Slezan "Nasz Dziennik" z 24/25 wrzesnia i artykul polskiego ksiedza
            o "Polakach" na Bialorusi.. Sa tam Polacy, ale wiekszosc ludzi z pochodzeniem
            polskim ( co nie oznacza ze to Polacy) lubi baćke Łuke. W wiekszosci ci ludzie
            sa "tutejszymi", przy sladowej polskosci trzymal ich tylko polski jezyk w
            liturgii kosciola katolickiego. Ale to tez sie konczy, bo wszedzie wprowadzaja
            bialoruski. Tak wiec szczatkowa polskosc na Bialorusi sie skonczy i to bez
            wiekszego udzialu Lukaszenki. Moze to i dobrze, bo wtedy wladze "polskie" nie
            beda instrumentalnie traktowac tych ludzi do wprowadzania "demokracji" w
            Republice Bialorus.
            • slezan Re: Jak zwykle "czerwone zagłębie" 26.09.05, 13:29
              Zakładam, że jacyś Polacy tam mimo wszystko są.
              • Gość: Pit Re: Jak zwykle "czerwone zagłębie" IP: 150.254.85.* 26.09.05, 13:32
                slezan napisał:

> Zakładam, że jacyś Polacy tam mimo wszystko są.

Mieszkaja, ale ich ilosc podawana w "polskich" mediach jest przesadzona. W
                wiekszosci to sa ludzie z terenow Grodzienszczyzny. Dalej na wschod to sa
                ilosci nieistotne.
      • Gość: Zibi Re: Jak zwykle "czerwone zagłębie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 18:13
        Mają prawo głosować jak chcą i nie muszą się ciebie pytać o opinię.
        Nazywa się to tolerancja, i jest to cecha której brakuje "bardzo pobożnej i
        miłosiernej" prawicy.
    • Gość: ona 34 Re: Kto ma szanse na poselski mandat? IP: *.srkch.prv / *.kasa-chorych.silesia.pl 26.09.05, 11:45
      to przykre ze ludzie głosowali na cwaniaków jak pan A.S z PO, ja juz sie nie
      dołacze do tego syfu i na prezydenckie nie ide
    • Gość: bzik Re: Kto ma szanse na poselski mandat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 11:59
      To smutne ,że po uzyskaniu demokracji tak wielu z nas nie chce korzystać ze
      swych przywilejów -a jednym z nich jest możność oddania głosu w wyborach.Jeśli
      chcemy ,żeby coś sie zmieniło nie możemy stać biernie z boku i tylko
      komentować.Tak może wygodniej -ale pretensje tylko do siebie!!!Ja
      głosowałam ,choć mam świadomość ,że idealistów jest niewielu i każdy z
      wybranych (bez względu na opcje) wcześniej czy poźniej kryształem nie będzie-
      ale może przedtem zdąży coś dobrego dla społeczeństwa zrobić.;)
      • Gość: harc mistrz Re: Kto ma szanse na poselski mandat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 12:42
        Choćby same sk...syny były na listach - to i tak dla zasady BĘDĘ CHODZIŁ na
        wszystkie wybory!!!
        BO MAM D E M O K R A T Y C Z N Ą SZANSĘ WYBRAĆ "swojego eMeSa". *)
        A tych "zawodowych narzekaczy", co tylko jęczeć i biadolić potrafią, a
        DEMOKRACJĘ i WYBORY mają w dupie, to KARAĆ SIĘ POWINNO ZA GŁUPOTĘ I TUMIWISIZM
        (!).
        Należy domagać się, aby następne wybory były wg ordynacji większościowej w
        małych okręgach j e d n o m a n d a t o w y c h oraz aby wprowadzony został
        obowiązek wyborczego głosowania. (KARAĆ DURNI ZA "OLEWANIE WYBORÓW"!)
        Jeśli PIS tego w najbliższym czasie nie zrobi, to za kilka lat wyląduje z
        hukiem na śmietniku politycznym, tak jak AWS i np. KO->ROAD->UD->UW->PD !!!
        (hkp)
        ...
        CZUWAJ, POLITYCZNY ROZSĄDKU!!!

*) MS ("eMeS") - czytaj: "mały sk...syn", co jak tzw. "mniejsze zło".
        • slezan Re: Kto ma szanse na poselski mandat? 26.09.05, 12:50
          Karanie za wstrzymanie się od udziału w wyborach to dopiero demokratyczny
          pomysł.
    • preta Re: Kto ma szanse na poselski mandat? 26.09.05, 13:25
      Łeee, nie ma żadnych słupków...
      • Gość: harc mistrz Karać grzywną za bojkot DEMOKRATYCZNYCH WYBORÓW! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 14:30
        KARAĆ JEŁOPÓW I LENI SYMBOLICZNĄ GRZYWNĄ!
        Np. w wysokości 5,- zł lub 4zł i 99 gr. od osoby.
        W złotówkach (PLN), albo w EURO.
        Może w "tyn sposób bydymy mieli"... SPOUECZYŃSTWO UOBYWATELSKIE???
        (hkp)
        ...
        ELEKTORACIE, CZUWAJ!!!
        ... I na wybory zasuwaj!
        • Gość: stenn Re: Karać grzywną za bojkot DEMOKRATYCZNYCH WYBOR IP: 213.227.80.* 26.09.05, 14:52
          Może zamiast wrzeszczeć zoragnizujesz zastęp kolegów i zaczniesz
          uprzątać ten nieziemski śmietnik, jaki na (i tak z już brudnych)
          ulicach wyprodukowała tzw. kampania wyborcza w polskim wydaniu??
          Nie ma drzewa, latarni, skrzynki telekomunikacyjnej czy gazowej,
          itp. gdzie nie wisiałby pysk kandydata, choć tego robić NIE WOLNO.
          Jeszcze pisze na nim taki kandydat: "prawo" czy "porządek". Kpina.
          Nawet nieliczne, czyste przystanki zalepiono... plakatami Komisji
          Wyborczej. Czy ktoś ukara grzywną z istniejących paragrafów tych
          wandali, którzy ponaklejali te wszystkie śmiecie? Wątpię, jeszcze
          pieniądze za wejście do sejmu dostaną. Zuchu, gdyby tak wyglądały
          ulice miast po kampani w cywilizowanym kraju, tamtejsze społeczeństwo
          obywatelskie olało takie by wybory, jak amen w pacierzu.
    • Gość: xanto POSŁOWIE Z OKRĘGU RYBNICKIEGO !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 15:19
      W okręgu rybnickim (nr 30) wszystko jasne: wygrała PO, przed PIS i SLD. Te dwie
      pierwsze uzyskały po 4 mandaty, a SLD jeden. Oto nazwiska posłów (wg. miejsc
      zajętych w głosowaniu):
      PO: Andrzej Markowiak (Racibórz), Krzysztof Gadowski (Jastrzębie), Henryk
      Siedlaczek (Racibórz), Eugeniusz Wycisło (Mikołów)
      PIS: Bolesław Piecha (Rybnik), Marek Wójcik (Katowice), Izabela Kloc (Kobiór),
      Grzegorz Janik (Rybnik)
      SLD: Tadeusz Motowidło (Jastrzębie)
      Senatorowie: Jerzy Szymura PIS i Antoni Motyczka PO
      Przepadli między innymi: Andrzej Zając (poseł SLD), Ryszard Pojda (poseł UP,
      Leszek Piotrowski (b. vice min.sprawiedliwości), Andrzej Waliszewski
      (wicewojewoda UP) i paru innych znanych w regionie ludzi
    • Gość: Ulga Re: Kto ma szanse na poselski mandat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 15:28
      Pierzchałowa spadaj do sejmu, przestaniesz smrodzić na ślasku.
    • Gość: EWA Re: Kto ma szanse na poselski mandat? IP: *.CNet2.Gawex.PL 26.09.05, 18:34
      Ale Romcio-koński łeb nie wejdzie najprawdopodobniej do sejmu!!!!!! I już tylko
      dlatego te wybory sa wygrane!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka