Gość: LEON ZAWODOWIEC IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.05, 07:45 NIGDY WIĘCEJ NEOKOMUNISTÓW !!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: LEON ZAWODOWIEC Kto ma szanse na poselski mandat? IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.05, 07:46 NIGDY WIĘCEJ NEOKOMUNISTÓW !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: Kto ma szanse na poselski mandat? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 26.09.05, 08:14 Kto oddał głos na Klocową? malwersantkę i kombinatorkę?? Wstyd!!! Ludzie!! co wyście zrobili!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddd Re: Kto ma szanse na poselski mandat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 08:12 Ci co wygrali są jeszcze gorsi, bo to przemalowana Solidarność i późniejsze skompromitowane AWS... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądny Re: Kto ma szanse na poselski mandat? IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 26.09.05, 09:24 Na szczęście nie brałem udziału w tej farsie zwanej wyborami - nie popieram złodziejstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
arek_cz Re: Kto ma szanse na poselski mandat? 26.09.05, 10:41 Tak - tylko do kogo pozniej beda pretensje? <troll_mode> Pewnie nie do siebie. Przecez ja nie glosowalem. </troll_mode> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądny Re: Kto ma szanse na poselski mandat? IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 26.09.05, 11:32 Głosowanie tylko dlatego żeby mieć później kandytatów do obarczania winą jest nielogiczne. Jako, że nie znałem nikogo z kandydujących, nikt z nich nie był moim znajomym, zatem jaki mam interes w przykładaniu ręki do cudzego sukcesu (kandydata, jego rodziny i grona współpracowników)? Kogo mogę winić za to, że nie mam dostatecznych układów i znajomości? To raczej pytanie filozoficzne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linke Re: Kto ma szanse na poselski mandat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 10:51 Gość portalu: rozsądny napisał(a): > Na szczęście nie brałem udziału w tej farsie zwanej wyborami - nie popieram > złodziejstwa! ------------------- Ja natomiast zawsze biorę udział w wyborach. Ale tym razem z premedytacją oddałem głosy nie ważne. Mam zatem komfort psychiczny że włożyłem śmieci do urny, to mam to samo w parlamencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kto ma szanse na poselski mandat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 12:36 Tak a te 60% ludzi to się z choinki urwało. To ta uczciwsza część społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Jak zwykle "czerwone zagłębie" IP: 217.153.125.* 26.09.05, 11:04 Jak zwykle zagłebie głosowało na czerwonych - ponad 20% - wstyd!!!! Wydzielić ich z województwa Śląskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jak zwykle "czerwone zagłębie" IP: *.telpol.net.pl 26.09.05, 11:55 Chętnie sami się usuniemy, bo kto chce mieszkać obok ludzi którzy żyją w Polsce, a chcą być niemcami. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Jak zwykle "czerwone zagłębie" 26.09.05, 12:16 Pomyśl tylko o biednym Łukaszence. Mieszka obok ludzi, którzy żyją na Białorusi, a chcą być polakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Jak zwykle "czerwone zagłębie" IP: *.telpol.net.pl 26.09.05, 12:45 tak, ale weź pod uwagę że ci nasi "polacy" żyją tutaj a myślą niemcy niemcy ponad wszystko, proszę nie myl ..... z palcem Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Jak zwykle "czerwone zagłębie" 26.09.05, 12:47 A Polacy na Białorusi myślą pewnie "Co nam obca przemoc wzięła, szablą odbierzemy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Jak zwykle "czerwone zagłębie" IP: *.telpol.net.pl 26.09.05, 13:09 Widzę że jesteś bardzo pro niemiecki, ale Ty w odróżnieniu od białorusinów możesz wyjechać do swoich ukochanych niemiec, nikt Cię nie zatrzymuje. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Jak zwykle "czerwone zagłębie" 26.09.05, 13:23 Jakich Białorusinów? Cały czas mowa jest o Polakach na Białorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Jak zwykle "czerwone zagłębie" IP: 150.254.85.* 26.09.05, 13:24 slezan napisał: > Pomyśl tylko o biednym Łukaszence. Mieszka obok ludzi, którzy żyją na > Białorusi, a chcą być polakami. Polecam Slezan "Nasz Dziennik" z 24/25 wrzesnia i artykul polskiego ksiedza o "Polakach" na Bialorusi.. Sa tam Polacy, ale wiekszosc ludzi z pochodzeniem polskim ( co nie oznacza ze to Polacy) lubi baćke Łuke. W wiekszosci ci ludzie sa "tutejszymi", przy sladowej polskosci trzymal ich tylko polski jezyk w liturgii kosciola katolickiego. Ale to tez sie konczy, bo wszedzie wprowadzaja bialoruski. Tak wiec szczatkowa polskosc na Bialorusi sie skonczy i to bez wiekszego udzialu Lukaszenki. Moze to i dobrze, bo wtedy wladze "polskie" nie beda instrumentalnie traktowac tych ludzi do wprowadzania "demokracji" w Republice Bialorus. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Jak zwykle "czerwone zagłębie" 26.09.05, 13:29 Zakładam, że jacyś Polacy tam mimo wszystko są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Jak zwykle "czerwone zagłębie" IP: 150.254.85.* 26.09.05, 13:32 slezan napisał: > Zakładam, że jacyś Polacy tam mimo wszystko są. Mieszkaja, ale ich ilosc podawana w "polskich" mediach jest przesadzona. W wiekszosci to sa ludzie z terenow Grodzienszczyzny. Dalej na wschod to sa ilosci nieistotne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Jak zwykle "czerwone zagłębie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 18:13 Mają prawo głosować jak chcą i nie muszą się ciebie pytać o opinię. Nazywa się to tolerancja, i jest to cecha której brakuje "bardzo pobożnej i miłosiernej" prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona 34 Re: Kto ma szanse na poselski mandat? IP: *.srkch.prv / *.kasa-chorych.silesia.pl 26.09.05, 11:45 to przykre ze ludzie głosowali na cwaniaków jak pan A.S z PO, ja juz sie nie dołacze do tego syfu i na prezydenckie nie ide Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzik Re: Kto ma szanse na poselski mandat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 11:59 To smutne ,że po uzyskaniu demokracji tak wielu z nas nie chce korzystać ze swych przywilejów -a jednym z nich jest możność oddania głosu w wyborach.Jeśli chcemy ,żeby coś sie zmieniło nie możemy stać biernie z boku i tylko komentować.Tak może wygodniej -ale pretensje tylko do siebie!!!Ja głosowałam ,choć mam świadomość ,że idealistów jest niewielu i każdy z wybranych (bez względu na opcje) wcześniej czy poźniej kryształem nie będzie- ale może przedtem zdąży coś dobrego dla społeczeństwa zrobić.;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: Kto ma szanse na poselski mandat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 12:42 Choćby same sk...syny były na listach - to i tak dla zasady BĘDĘ CHODZIŁ na wszystkie wybory!!! BO MAM D E M O K R A T Y C Z N Ą SZANSĘ WYBRAĆ "swojego eMeSa". *) A tych "zawodowych narzekaczy", co tylko jęczeć i biadolić potrafią, a DEMOKRACJĘ i WYBORY mają w dupie, to KARAĆ SIĘ POWINNO ZA GŁUPOTĘ I TUMIWISIZM (!). Należy domagać się, aby następne wybory były wg ordynacji większościowej w małych okręgach j e d n o m a n d a t o w y c h oraz aby wprowadzony został obowiązek wyborczego głosowania. (KARAĆ DURNI ZA "OLEWANIE WYBORÓW"!) Jeśli PIS tego w najbliższym czasie nie zrobi, to za kilka lat wyląduje z hukiem na śmietniku politycznym, tak jak AWS i np. KO->ROAD->UD->UW->PD !!! (hkp) ... CZUWAJ, POLITYCZNY ROZSĄDKU!!! *) MS ("eMeS") - czytaj: "mały sk...syn", co jak tzw. "mniejsze zło". Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Kto ma szanse na poselski mandat? 26.09.05, 12:50 Karanie za wstrzymanie się od udziału w wyborach to dopiero demokratyczny pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
preta Re: Kto ma szanse na poselski mandat? 26.09.05, 13:25 Łeee, nie ma żadnych słupków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Karać grzywną za bojkot DEMOKRATYCZNYCH WYBORÓW! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 14:30 KARAĆ JEŁOPÓW I LENI SYMBOLICZNĄ GRZYWNĄ! Np. w wysokości 5,- zł lub 4zł i 99 gr. od osoby. W złotówkach (PLN), albo w EURO. Może w "tyn sposób bydymy mieli"... SPOUECZYŃSTWO UOBYWATELSKIE??? (hkp) ... ELEKTORACIE, CZUWAJ!!! ... I na wybory zasuwaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stenn Re: Karać grzywną za bojkot DEMOKRATYCZNYCH WYBOR IP: 213.227.80.* 26.09.05, 14:52 Może zamiast wrzeszczeć zoragnizujesz zastęp kolegów i zaczniesz uprzątać ten nieziemski śmietnik, jaki na (i tak z już brudnych) ulicach wyprodukowała tzw. kampania wyborcza w polskim wydaniu?? Nie ma drzewa, latarni, skrzynki telekomunikacyjnej czy gazowej, itp. gdzie nie wisiałby pysk kandydata, choć tego robić NIE WOLNO. Jeszcze pisze na nim taki kandydat: "prawo" czy "porządek". Kpina. Nawet nieliczne, czyste przystanki zalepiono... plakatami Komisji Wyborczej. Czy ktoś ukara grzywną z istniejących paragrafów tych wandali, którzy ponaklejali te wszystkie śmiecie? Wątpię, jeszcze pieniądze za wejście do sejmu dostaną. Zuchu, gdyby tak wyglądały ulice miast po kampani w cywilizowanym kraju, tamtejsze społeczeństwo obywatelskie olało takie by wybory, jak amen w pacierzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xanto POSŁOWIE Z OKRĘGU RYBNICKIEGO !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 15:19 W okręgu rybnickim (nr 30) wszystko jasne: wygrała PO, przed PIS i SLD. Te dwie pierwsze uzyskały po 4 mandaty, a SLD jeden. Oto nazwiska posłów (wg. miejsc zajętych w głosowaniu): PO: Andrzej Markowiak (Racibórz), Krzysztof Gadowski (Jastrzębie), Henryk Siedlaczek (Racibórz), Eugeniusz Wycisło (Mikołów) PIS: Bolesław Piecha (Rybnik), Marek Wójcik (Katowice), Izabela Kloc (Kobiór), Grzegorz Janik (Rybnik) SLD: Tadeusz Motowidło (Jastrzębie) Senatorowie: Jerzy Szymura PIS i Antoni Motyczka PO Przepadli między innymi: Andrzej Zając (poseł SLD), Ryszard Pojda (poseł UP, Leszek Piotrowski (b. vice min.sprawiedliwości), Andrzej Waliszewski (wicewojewoda UP) i paru innych znanych w regionie ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulga Re: Kto ma szanse na poselski mandat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 15:28 Pierzchałowa spadaj do sejmu, przestaniesz smrodzić na ślasku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Kto ma szanse na poselski mandat? IP: *.CNet2.Gawex.PL 26.09.05, 18:34 Ale Romcio-koński łeb nie wejdzie najprawdopodobniej do sejmu!!!!!! I już tylko dlatego te wybory sa wygrane!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś