IP: 213.186.78.* 03.10.02, 01:37
Korfanty - trudny temat. Slaski Hamlet? Czy wogole Slazak? Karierowicz bez
sukcesow? A moze polton bez zaplecza po podpisaniu czeku na te czesc Slaska
ktora wywalczyl przy pomocy polskiej armii? Zapraszam do dyskusji.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wehrwolf Re: Korfanty - Krojcowany Slonzok ? Czyli Gorol IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 06.10.02, 02:55
      Jego Stary Przywendrowol za Chlebym i Robota na Oberschlesien bo w kieleckim
      spali calo celotka we Chlywiku ,poznol Slonzocka i urodzil sie maly
      potworek Polski o nazwisku Adylbert Korfanty tak podali w kosciele bo Mutter
      byla Slonzoczka i lokscila go po Niemiecku ale lon Giezd loglondol sie ino
      za Fatrym co mu wpijol Polskosc i umilowanie do Goralstwa ,Tak wychodowali
      my Polsko zmija na Slonskiej piersi , co plula jadym podsycajac Slonzokow
      do zbiorowych Bojowkarskich zamieszek na Slonsku obiecujanc rzeczy kere
      wcale nie umiol dotrzymac tak jak to bylo z ta Krowa , Slonzoki sie smioli
      z niego i wolali za nim kaj mos ta krowa co lobiecol!!!! .W wienkszosci u
      Slonzokow nie miol posluchu tylko u Gorolow z Sosnowca,Bendzina,Czeladzi,i
      maly grupy goroli co mieszkala i robila na Slonsku tz "Gastarbeiter".
      Na koniec dostol kopa w dupa lod Gorolow i zdychol w Polskim wienzieniu to
      byla zaplata za jego uslugi wobec Polski tragika Histori Slaska to Korfanty i
      Polityka uwczesnego Rzandu Polskiego wobec Oberschlesien i mieszkancow tej
      Ziemi do ktorej Polacy nie naleza.Glück auf!!!!
      • Gość: mrW Re:to ja, gorol z niemiec, znowu nadaje! IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 06.10.02, 03:15
        -tyn pieron, si znowu lodzywa?!
        -juzech ci pedziol, roz!, do nory!
        • Gość: ober Re:to ja, gorol z niemiec, znowu nadaje! IP: *.dip.t-dialin.net 06.10.02, 10:45
          mrw was willst du denn von dem wehrwolf? der schreibt doch nur die wahrheit.
          • Gość: Arnold Re:Korfanty IP: 213.186.78.* 06.10.02, 11:41
            www.slonsk.de/Slonsk/Abni/GSOS/WojciechKorfanty.htm
            • Gość: Arnold Re:Korfanty IP: 213.186.78.* 06.10.02, 12:39
              Korfantow - ciekawe co wypedzeni z tej miejscowosci Slazacy mysla o Korfantym?

www.korfantow.pl/html/podroze.htm
              • Gość: Karlik Re:Korfanty IP: *.cpe.quickclic.net 06.10.02, 14:48
                Korfanty to nasz idol slaski,dla mnie i innych jest jak Pilsudzki dla
                Polakow,zdolny polityk,charyzmatyczny przywodca Slaski,walczacy do konca o
                Slask i Slazakow,walczyl z Niemcami i pozniej z Polakami kiedy zaszla
                potrzeba,o dobro tej ziemi i ludzi,do konca nie ugiety,wytknal Pilsudzkiemu
                jego bledy w polityce wobec Slaska,i przepowiedzial ze za to zaplaci w
                najblizszych 20-latach co sie tez tak stalo,wyrzucony,oszkalowany i
                znienawidzony,mieszkal na wygnaniu,bo IIRP tak mu odplacila za sluzbe dla
                niej,smutne ale prawdziwe,byl synem Slaskim i jego bochaterem tamtego czasu,i
                dzisiejszego tez,pamietamy o Nim jako tego co walczyl ze wszystkimi,o dobro
                Slaska.
                • Gość: !!! Re:Korfanty IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 06.10.02, 16:12
                  no popatrz, taki bochater! ;-)
                  • Gość: ??? Re:Korfanty IP: *.proxy.aol.com 06.10.02, 17:29
                    proponuje skorzystac ze slowniczka ortograficznego - bohater pisze sie
                    przez "h".
                • silesius Re:Korfanty 06.10.02, 17:10
                  Gość portalu: Karlik napisał(a):

> Korfanty to nasz idol slaski,dla mnie i innych jest jak Pilsudzki dla
                  > Polakow

A kim jest Pilsudski dla Polakow ?
                  Bo kto to byl, wiadomo:

socjalista

wiem.onet.pl/wiem/00603f.htmlhttp://wiem.onet.pl/wiem/011c4e.html

rewolucjonista i spiskowiec
                  monika.univ.gda.pl/~literat/bibula/index.htm
                  zdrajca towarzyszy broni
                  wiem.onet.pl/wiem/003e85.html#s03
                  ktory unicestwil w zarodku odradzajace sie Krolestwo Polskie
                  homosapiens1.tripod.com/Neue/ABylabyMonarchia.htmhttp://homosapiens1.tripod.com/Artykuly/akt_5_listopada.htm
                  homosapiens1.tripod.com/Neue/PrzekazanieWladzy.htm
                  lewacki wywrotowiec, popierany przez komunistow z KPP wlacznie
                  wiem.onet.pl/wiem/00ba9e.html

Tyle fakty, a teraz prosilbym o odpowiedz na pytanie: kim byl Pilsidski dla
                  Polakow ?

Silesius

• Gość: mrW Re:Korfanty IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 06.10.02, 17:28
                    -no to zoczynamy kadyncja! - Silesius na pryzydynta!!!!!!!!
          • Gość: mrW Re:to ja, gorol z niemiec, znowu nadaje! IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 06.10.02, 17:24
            -nostympny!, ZNOW NADOJE!
            • Gość: Heinel Re:to ja, gorol z niemiec, znowu nadaje! IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 06.10.02, 20:23
              Gość portalu: mrW napisał(a):

> -nostympny!, ZNOW NADOJE!
              Ty Ciulu angelski zamknij twoja japa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka