alpepe 31.01.06, 22:03 Jakby ludzie nie palili oponami i innymi świństwami, to by aż tak źle nie było. Ja popołudniami i wieczorami duszę się od dymu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Europejczyk Śmierć paleniskom węglowym IP: *.chello.pl 31.01.06, 23:52 Kiedy powstanie w końcu lobby walczące z paleniskami węglowymi? W Niemczech nie wolno nawet liści spalić w ogródku,w Polsce właściciele piecy węglowych zadymiają nie tylko sąsiednie posesje,ale często całe ulice i uważają że nic złego nie robią.Najgorsze jest to,że nie czują żadnej presji opinii publicznej,która wciąż uważa,że wszechobecne pyły,sadze i smrody to dzieło mitycznego przemysłu,a nie dostrzega prawdziwych winowajców,tj piecy węglowych. Dopóki się to nie zmieni nasze domy i ulice będą czarne,samochody wiecznie brudne,przyroda zdegradowana, a dzieci chore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Śmierć paleniskom węglowym IP: 212.160.188.* 01.02.06, 08:32 Dobrze gada wódki mu dać. Mieszkam w centrum Katowic w kamienicy nalezacej do miasta i to wlasnie wspaniale miasto Katowice nie jest zainteresowane czystym powietrzem,toleruje sie nieocieplone budynki z oknami pamietajacymy wojne (ta II światową) wiem bo mam takie w mieszkaniu razem z piecami w ktorych chcac nie chcac musze palic. Syf w mieszkaniu i na zewnatrz. Plus groźba zaczadzenia bo administracja wcale nie dba o stan instalacjii. Przypomnijcie sobie ile ludzi ginie zaczadzonych co zimę. Co sie dzieje z czynszem ktory place ? Odkad mieszkam w Katowicach administracja zwiekszyla zatrudnienie i powiekszyla sobie lokal ale na proste remontny nie ma pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Śląsk tonie w smogu IP: *.96.25.132.rev.deltatrans.pl 01.02.06, 09:05 No i nasza cudowna komunikacja miejska. Przedsiębiorstwa komunikacyjne masowo kupują 10-letnie, wycofane z Berlina i innych miast stare autobusy nie spełniające norm zanieczyszczeń, a podstawę stanowią graty 20-letnie które emitują kilkanascie ton dwutlenku siarki rocznie (na jeden autobus). Jedyny czysty transport - tramwaje - wkrótce padną z braku remontów. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Śląsk tonie w smogu 01.02.06, 09:20 Gość portalu: miki napisał(a): > No i nasza cudowna komunikacja miejska. Przedsiębiorstwa komunikacyjne masowo > kupują 10-letnie, wycofane z Berlina i innych miast stare autobusy nie > spełniające norm zanieczyszczeń, a podstawę stanowią graty 20-letnie które > emitują kilkanascie ton dwutlenku siarki rocznie (na jeden autobus). Jedyny > czysty transport - tramwaje - wkrótce padną z braku remontów. Głowną przychyną zanieczyszczeń są jednak zakłady przemysłowe, ciepłownie i domki jednorodzinne. Autobus emitujący kilkanaście ton dwutlenku siarki? Skąd masz takie dane? Nie chce mi się wierzyć. A co do tramwajów - pamiętaj że prąd mamy z elektrowni węglowych, zbyt czyste to one nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palacz Re: Śląsk tonie w smogu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 17:35 nie plujcie na węgiel,jet tanii ekologiczny, kliknij<piece retortowe>i<tychy likwidacja niskiej emisji> Odpowiedz Link Zgłoś