Dodaj do ulubionych

prośba do moderatorów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 14:28
tytułem wstępu:
Zauwazyłem że "Zwykli forumowicze" - wyznawcy spod znaków 'zwei kaczoren'
tudziez 'ojca tranzystorysty' wykazuja gigantyczną wręcz czujność na
wszelakich forach internetowych. Wspólnych cech łączącą tę grupe są: poglądy,
język - jakby przygotoway w jakiejś partyjnej komórce PR i wykuty na blachę
przez naszych "Zwykłych forumowiczów"; oraz kategoryczność wypowiedzi - w tym
i takich które podpadają pod paragrafy i których ich liderom oficjalnie i
głośno wypowiedzieć nie wypada a czasem wrecz nie wolno - uprawiaqja taką
"szeptaną" propagande właśnie owi "Zwyczajni forumowicze"
Dawno ich tu nie było, tak od czasu mobilizacji okołowyborczej, a tu prosze -
Katowice w mediach ogólnopolskich zaraz 'cudowne objawienie' i RadiMaRyjnych
rydzów wysyp.

Stąd moja prośba do moderatorów - Bartoszcze i Sett zapewne macie dostęp do
adresów IP - czy moglibyscie przeprowadzic jakas analize i scalenie tych bytów
wirtualnych w ich w miare rzeczyswiste odpowiedniki - tak by przykrócić tą
nachalną propagande pod przykrywką 'oddolnego głosu' społeczeństwa.

sqro
----------------
www.buhaha.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: zwykly forumowicz Re: prośba do moderatorów IP: *.chello.pl 02.02.06, 15:03
      Widzę, że kolega wykazuje się należytą czujnością rewolucyjną. Popieram i mam
      nadzieję że Partia to doceni.
      To prawda, że już od dość dawna pod płaszczykiem "zwykłego forumowiczowstwa" i
      tzw. "wolności wypowiedzi" elementy czarnej reakcji sączą tu "grzybi" jad,
      próbując szczuć przyzwoitych obywateli przeciwko naszym Przywódcom i prowadzonej
      przez nich Polityce, której dorobek po czterech latach ich ciężkiej i pełnej
      poświęcenia pracy zaprzepaszczany jest bezpowrotnie przez dyletantów niegodnych
      wypaść kaczce spod ogona.
      Nie pozwólmy na to. Bądźmy czujni.
      • Gość: sqro Re: prośba do moderatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 15:10
        wiesz co cieciu - zadaj sobie troche trudu - przeglądnij archiwum tego forum i
        podaj może prosze do jakiej partii należę i od kiedy co?
        • Gość: zwykły f Re: prośba do moderatorów IP: *.chello.pl 02.02.06, 15:16
          Widzę, że kultura koledze też obca.. no ale to takie rewolucyjne "na ch.. róże
          jak płonie las". Należysz kolego czy nie należysz - bzdury pieprzysz. Nie trzeba
          analizować tego forum by zauwazyć, że "zwykli forumowicze" (których to właśnie
          jesteś przedstawicielem - dziś sqro jutro sruqo) to nie tylko zakute kaczorze
          łby, ale również popłuki po komunie alergicznie zakutych kaczorzych łbów nie
          cierpiące.
          • Gość: sqro Re: prośba do moderatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 15:31
            tiaaa a świstak....
            1. Rozmydlasz temat
            2. Próbując mnie wrobic w rolę osób które sam ganie - cwane panie manipulatorze
            bardzo cwane - na parteitagach tego uczą?

3. _Nigdy_ nie pisywałem pod innym nickiem niz ten 1 nie tylko na tym zreszta
            forum - lat juz bedzie pare.

4. Moje wypowiedzi sa wyłącznie moimi wypowiedziami nie sterowanym przez zaden
            organizacyjny "kolektyw" czy to partyjny czy religijny czy jakikolwiek inny. CZy
            ty mozesz o sobie powiedziec coś podobnego? Czy mozesz to powiedziec o calej
            masie "Zwykłych forumowiczów"?

5. Masz racje nie cierpie kołtuństwa spod znaku prawicy religijnej - powiem
            wiecej brzydze sie nią - jej fanatyzmem, ksenofobią i populizmem - to moje
            prywatne odczucia

6. Ale najbatrdziej wk.... mnie nachalna propaganda uskuteczniana na forach
            ostatnimi czasy - rece opadają
            • Gość: zwykły Re: prośba do moderatorów IP: *.chello.pl 02.02.06, 15:49
              p.1,2 - Żałosne, więc pozostawię bez komentarza,
              .
              p. 3,4,5 - Nie interesuje mnie kim jesteś, co robisz, kto układa twoje posty ani
              jakim nickiem je podpisujesz - proszę tylko uprzejmie żebyś nie pieprzył głupot.
              .
              p. 6 Tu się kolego zgadzamy - tyle, że to zjawisko wcale nie ma wyłącznie
              jednego koloru
              • Gość: sqro Re: prośba do moderatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 16:36
                > p.1,2 - Żałosne, więc pozostawię bez komentarza,
                aha czyżby - klasyczne zagrania socjotechniczne:
                1. wcale nie bylo sugestii nie wprost ze naleze do jakiejs partii - cyt.:
                "Popieram i mam nadzieję że Partia to doceni. "
                2. próba zdyskredytowania dyskutanta "których to właśnie
                jesteś przedstawicielem -" dziś sqro jutro sruqo"
                3. wciskanie mi moich ponoć wypowoiedzi np "tzw. "wolności wypowiedzi" "

reasumujuąc dobra Goebbelsowska szkoła - "plujcie plujcie na pewno coś przyschnie"

> p. 3,4,5 - Nie interesuje mnie kim jesteś, co robisz, kto układa twoje posty ani
                > jakim nickiem je podpisujesz

4. i znowu kłamstwo - jeszcze 2 chwile wcześnie Cie to interesowało
                5. Nie odniosłes sie do mojego pytania wogóle - próbując zbyć meritum wątkami
                personalnymi

> p. 6 Tu się kolego zgadzamy - tyle, że to zjawisko wcale nie ma wyłącznie
                > jednego koloru

o raz merytorycznie:
                6. Ciekawe że najwieksza aktywność przejawiał obóz obecnie niestety rządzący. Na
                temat skali tego zjawiska - skądinąd zjeb...super znaczy sie interesującego
                mogliby sie wypowiedziec politoliogowie po analizie logów serwera - moja wstępna
                i pobieżna ocena wynikająca z wieloletniej obserwacji tego forum wskazuje jednak
                na ogromną mobilizację aktywu partyjnego PiS i LPR.

podsumowując panie działaczu/propagandzisto jak tam pana zwał jeżeli ktoś tu
                pieprzy głupoty to nie ja jestem tą osobą.
                Ale gratuluję szybkości reakcji

sqro
                -----------
                www.buhaha.pl
                <zart>
                Aha i radze polecieć po kolegów bo mogą sie schematy wyczerpać - ja nie jestem
                partyjnym PRowcem którego działania możecie przewidzieć
                </zart>
                • Gość: zwykly Re: prośba do moderatorów IP: *.chello.pl 02.02.06, 17:16
                  Niektórym jak widać trzeba łopatą - ale trudno:
                  Mój pierwszy post to garść skojarzeń narzucających się nieodparcie po lekturze
                  twojej wypowiedzi a nie personalne wycieczki ani wkładanie ci czegokolwiek w
                  usta (uściślę, jeśli nie zrozumiałeś: ot, skojarzyło się ze starą dobrą
                  komunistyczo-cenzorską agitką godną zapewne także (widzę, że znanych ci)
                  Goebbelsowskich wzorców).
                  .
                  Zastanawiające, że w twojej opinii wyłącznie poglądy zbieżne z twoimi są efektem
                  jakiejś refleksji, inne natomiast są wykute przez partyjnych propagandzistów.
                  Czy to tylko leczenie jakichś kompleksików czy już poważne zakutołebstwo?
                  .
                  Twoja pobieżna ocena jest tylko twoją pobieżną oceną. I na pewno nie jest
                  powodem do wypisywania kretyńskich apeli do adminów tego forum. Pisz sobie co
                  chcesz o kaczolandzie, rydzyku i moherze, jeśli ma ci od tego ulżyć - a jeśli
                  nie podobają ci się wypowiedzi innych to albo z nimi polemizuj albo ich nie czytaj.

• Gość: sqro Re: prośba do moderatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 17:53
                    > Niektórym jak widać trzeba łopatą - ale trudno:
                    > Mój pierwszy post to garść skojarzeń narzucających się nieodparcie po lekturze
                    > twojej wypowiedzi a nie personalne wycieczki ani wkładanie ci czegokolwiek w
                    > usta (uściślę, jeśli nie zrozumiałeś: ot, skojarzyło się ze starą dobrą
                    > komunistyczo-cenzorską agitką godną zapewne także (widzę, że znanych ci)
                    > Goebbelsowskich wzorców).

skoro tak to ja może tez mała impresja-dygresja któż to nawołuje ostatnimi czasy
                    do wprowadzenia cenzury -władza sie zmieniła, cele sie zmieniły metody nie tak
                    znowu bardzo. ale to offtopic oczywiście.

> Zastanawiające, że w twojej opinii wyłącznie poglądy zbieżne z twoimi są efekte
                    > m
                    > jakiejś refleksji, inne natomiast są wykute przez partyjnych propagandzistów.
                    > Czy to tylko leczenie jakichś kompleksików czy już poważne zakutołebstwo?

No dyskusja nareszcie zmierza do meritum. Zwróć uwagę czego dotyczyła moja
                    prośba. NIe proszę adminuów o jakąkolwiek cenzurę moja prośba ma co innego na
                    celu - o złączenie "bytów" fikcyjnych z ich realnymi odpowiednikami. Zależy mi by:

1. jesli rozmawiam/polemizuję z jakąś osobą to nie pojawiała mi sie ona na raz w
                    10 wcieleniach z których jedno ze mna rozmawia uprzejmie, a drugie z boku
                    obrzuca błotem - trudno w takich warunkach o rzeczową dyskusje. Moge robic jedno
                    albo drugie - w obydwóch jestem nienajgorszy - ale nie mam zamiaru ich łączyć

2. Żeby nie być zarzucanym przy użyciu ctrl+C, ctrl+v - gotowcami przygotowanymi
                    z góry na takie okazje - niech propagandzisci partyjni scieraja sie miedzy soba

> Zastanawiające, że w twojej opinii wyłącznie poglądy zbieżne z twoimi są efekte
                    > m
                    > jakiejś refleksji, inne natomiast są wykute przez partyjnych propagandzistów.

jakby to powiedziec - wiesz widac kiedy ktos pisze z głowy, a kiedy przekleja
                    całe zdania - wyszukiwarki nieźle to znajdują, stylistyka wypowiedzi również nie
                    jest tu bez znaczenia i uzywanie nagminne powtarzających się całych zwrotów
                    rzuca sie w oczy.

> Czy to tylko leczenie jakichś kompleksików czy już poważne zakutołebstwo?

nie to koniec cierpliwości. Krew mnie zalewa gdy czytam jakies polityczne agitki
                    w kontekście katastrofy w Katowicach.

> Twoja pobieżna ocena jest tylko twoją pobieżną oceną. I na pewno nie jest
                    > powodem do wypisywania kretyńskich apeli do adminów tego forum. Pisz sobie co
                    > chcesz o kaczolandzie, rydzyku i moherze, jeśli ma ci od tego ulżyć - a jeśli
                    > nie podobają ci się wypowiedzi innych to albo z nimi polemizuj albo ich nie
                    czytaj.

Opinia jest jak dupa - kazdy ma swoją. W mojej ocenie powodów o taki apel jest
                    dość - przedstawiłem dwa powyżej. To forum przeszło już kilka reform właśnie z
                    uwagi poziom (często żenująco niski) które obroniły je przed stoczeniem sie do
                    poziomu forów onetu. Jedną z nich było wprowadzenie moderatorów, a ostatnią
                    której byłem przeciwnikiem (ale ostatnio zmieniam zdanie) była blokada
                    anonimowych userów - np piszac z tobą tak naprawde nie wiem z kim rozmawiam

• Gość: zwykly for Re: prośba do moderatorów IP: *.chello.pl 02.02.06, 18:24
                      UFf.. po obdarciu z ideologicznego śmiecia brzmi to już rozsądniej.
                      Powiem więc tak:
                      Moim zdaniem sztuczne próby łączenia wypowiedzi autorów na podstawie IP to
                      bzdura - ci sami ludzie piszą z różnych miejsc, a z jednego IP może pisać wiele
                      osób (praca, szkoła, net cafe). Nie analizuję wypowiedzi na tym forum aż tak
                      dogłębnie, ale jeśli sam twierdzisz, że "widać kiedy ktos pisze z głowy, a kiedy
                      przekleja" to rozumiem, że uczestnicy dyskusji wiedzą kto jet kto - słuzy temu
                      m.in. ujawnienie części adresu IP obok tematu posta.
                      Drugi możliwy sposób to oczywiście obowiązkowe logowanie, które moim zdaniem
                      zabije to forum przekształcając je w klubik wzajemnej adoracji.
                      Również krew mnie zalewa, gdy czytam partyjne agitki w kontekście tragedii na
                      MTK - także takie jak np. apele o wsadzenie za to dorna do pierdla.

PS. też nie wiem z kim rozmawiam, i dobrze mi z tym.
    • Gość: wouodia Badz czujny jak czekista Sqro IP: 217.113.64.* 03.02.06, 10:37
      Nigdy nie wiesz, co cie czeka a wrog nie spi tylko... klupie w klawiature:))
    • bartoszcze Re: prośba do moderatorów 03.02.06, 11:44
      Mnożenie wypowiedzi nie jest zabronione.
      Tylko gdyby ktoś rozmawiał sam ze sobą, to moglibyśmy interweniować.
      Albo gdyby wypowiedzi były powielane na różnych wątkach lub forach.
      Jak coś nam umknęło, napisz maila (swoją dorgą, kiedy wreszcie sobie zaklepiesz
      stały login?)
      • sqro Re: prośba do moderatorów 04.02.06, 15:00
        juz to zrobiłem
      • Gość: azok Re: A miało nie być o POlityce! IP: *.telpol.net.pl 15.03.06, 14:35
        Jak piszą i platfusach to zakazane, jak piszą o pisuaracm to można a nawet się
        dokładnie śledzi kto i co napisał?
    • Gość: sqro Re: prośba do moderatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 11:05
      apropos - aktywisci Rodzinki, PiSuary znowu w natarciu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=36546903
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=36416008
      ze tez jeszcze im sie nie znudziło
      • Gość: sqro Re: prośba do moderatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 20:17
        aaa i wszystko jasne
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3161291.html
        wybory idą
        • Gość: ecik Re: prośba do moderatorów IP: 87.207.137.* 14.02.06, 16:11
          "sqro" u nos na takich jak ty mówią "cep malinowy", wiesz czamu?
      • Gość: azok Warto pocztać, choć to konkurencja do koszernej IP: *.telpol.net.pl 15.03.06, 14:31
        Dzisiejsze wydanie Dziennika "Nasz Dziennik" przynosi zapewne frapujące "sektor
        bankowy" i "międzynarodową opinię finansową" informacje o znanych od lat więzach
        na najwyższych i jednocześnie najbardziej wpływowych na stosunki gospodarcze
        stanowiskach urzędniczych w obecnej PRL-bis: "Prezes NBP, przewodniczący Komisji
        Nadzoru Bankowego Leszek Balcerowicz zasiada w radzie fundacji CASE, którą
        sponsoruje Pekao SA - bank należący do UniCredito Italiano, będący jednym z
        sześciu sponsorów statutowych fundacji CASE. Szefową CASE jest żona szefa
        Komisji Nadzoru Bankowego - Ewa Balcerowicz. W radzie fundacji znajdziemy też
        nazwisko Rafała Antczaka, twórcy programu wyborczego PO, a dokładniej -
        koncepcji podatku liniowego. Wśród współpracowników fundacji figuruje Ryszard
        Petru - główny ekonomista banku BPH. W radzie naukowej jest Jeffrey Sachs,
        projektodawca polskiej transformacji. (...) CASE - Centrum Analiz
        Społeczno-Ekonomicznyc h, fundacja naukowa - zostało założone w 1991 roku. Jest
        prywatną, niekomercyjną instytucją, prowadzącą badania w zakresie transformacji
        i integracji europejskiej oraz gospodarki światowej. Jak zaznacza na swoich
        stronach, nie mogłoby istnieć bez sponsorów i mecenasów. Oprócz Pekao SA
        fundację sponsorują Rabobank Polska SA, BRE Bank SA, ING BŚ SA, a także grupa
        Commercial Union i Fortis Bank Polska SA. Oprócz stałego wsparcia CASE korzysta
        także z grantów ufundowanych m.in. przez ComputerLand, Polkomtel, Komisję
        Europejską, Bank Światowy, Fundację Stefana Batorego, Fundację Humboldta,
        Fundację Adenauera. Wśród sponsorów figurują także PBK (który w 2001 r.
        połączony został z BPH) oraz CA IB, większościowy udziałowiec UniCredito,
        którego szefem na Polskę jest Alicja Kornasiewicz, bliska współpracownica
        Balcerowicza i przyjaciółka jego żony, rekomendowana przez niego na stanowisko
        wiceministra skarbu w rządzie AW"S" - UW. Kornasiewicz szefuje też radzie
        nadzorczej BPH. Ze sprawozdania finansowego CASE wynika, że w 2004 r. za
        ekspertyzy fundacji dziesiątki tysięcy złotych płacił m. in. NBP, którego
        prezesem jest Balcerowicz. Płaciły także MEN i UKIE. CASE posiada ok. 5 mln zł
        kapitału ulokowanego w różnych bankach, w tym 1,9 mln zł w CA IB u pani
        Kornasiewicz. (...)". Dla zorientowania się we wszelkich możliwych wpływach na
        bezstronność wszelkich możliwych stron w tym konflikcie, dobrze byłoby poświęcić
        kilka chwil na rozważenie pytania, czy nie jest trochę zastanawiające, że tow.
        Balcerowicz jest zanurzony po szyję w organizacji sponsorowanej przez firmę,
        której miejsce na rynku bankowym zależy od arbitralnej decyzji miedzy innymi
        Leszka Balcerowicza? Także, skoro jednym z naczelnych haseł ugrupowania PiS była
        walka z agenturą PRL, przenikającą wiele dziedzin i stanowisk gospodarczych
        obecnej PRL-bis, dobrze byłoby sięgnąć w kierunku z lekka odstającym, choć
        równie ważnym gospodarczo i kuzynim, bo znowu z sektora bankowości. A było o tym
        cicho przez cały czas nieustannego korowodu rządów socjalistów pobożnych i
        bezbożnych. Taki przykład BRE Bank SA (tego, który dofinansowuje fundację CASE
        żony obecnego szefa NBP Leszka Balcerowicza) jest równie ciekawy. Warto zapytać
        publicznie, czy na liście zasobów archiwalnych IPN figurują m.in. nazwiska: 1.
        Krzysztofa Szwarca (takie samo jak pierwszego prezesa BRE); 2. Wojciecha
        Kostrzewy (takie samo jak kolejnego prezesa BRE, który na rynku kapitałowym
        słynął z tego, że był protegowanym L. Balcerowicza - który po powrocie Kostrzewy
        z "gościnnych występów w RFN" w 1990 r. powierzył mu funkcję prezesa nowo
        utworzonego państwowego Polskiego Banku Rozwoju SA, mimo, że Kostrzewa NIGDY
        wcześniej w banku nie pracował, a m.in. z J. Kulczykiem o mały włos nie
        doprowadził do upadłości tego banku.) Smaku sprawie dodaje pewnie przypadkowy
        fakt, iż dyr. biura zarządu PBR SA był późniejszy szef ABW - Andrzej
        Barcikowski. Kostrzewa był jedynym prezesem banku przesłuchiwanym przez komisję
        śledczą ds. PKN "Orlen". Dziś, po ucieczce z BRE, W. Kostrzewa jest prezesem
        koncernu medialnego ITI, należącego m.in. do Jana Wejcherta (to nazwisko też
        jest na liście IPN). 3. Sławomira Lachowskiego (takie samo jak obecnego prezesa
        BRE, szkolonego za granicą w latach 80.). 4. Jana Kulczyka (takie samo jak
        byłego członka RN BRE, czołowego "kapitalisty politycznego" w Polsce, syna
        oficera Misji Wojskowej PRL w berlinie Zachodnim, który mu "pożyczył pierwszy
        milion na rozkręcenie biznesu", tam gdzie Kostrzewa, tam Kulczyk i na odwrót).
        5. Mieczysława Groszka (takie samo jak byłego wiceprezesa PBR i BRE, obecnego
        prezesa BRE Leasing). 6. Bogusława Grabowskiego (takie samo jak byłego prezes
        PTE Skarbiec-Emerytura S.A., obecnie prezesa Skarbiec Asset Management Holding,
        byłego prezesa Petrobank SA [1993-97] należącego m.in. do CPN, byłego członka
        RPP, który w 2000 r. w zaskakujących okolicznościach nagle zrezygnował z
        ubiegania się o posadę premiera). 7. Barbary Błaszczyk (takie samo jak członkini
        Rady Nadzorczej PTE Skarbie-Emerytura, pracowniczki fundacji CASE)? Jeśli dodać,
        iż za rządów Kostrzewy członkami Rady Nadzorczej BRE Bank byli także: Sławomir
        Wiatr (przyznał się do współpracy z SB, współpracownik kilku interesów
        "wiedeńskich", zapoznanych z przesłuchań przed sejmową komisją ds. afery Orlenu
        pp. Kuny czy "śmiejącego się oficera" Żagla, także - pułkownika PRL
        Kaźmierczaka) czy Gromosław Czempiński (jest członkiem RN do dziś, agent wywiadu
        PRL-owskiego) - to rysuje się nam całkiem ciekawy obraz innego wzorcowego
        "banku" III RP. (..) Była komisja śledcza ds. "afery Miller-Rywin-Michnik", była
        komisja śledcza ds. "afery Orlenu", była komisja Śledcza ds. "afery PZU" - te
        dziś ponownie i chyba celowo lekceważone przez media instytucje życia
        politycznego "polskiego regionu UE" dały wiele do myślenia jego wyborcom, w
        wyniku czego, mimo usilnych działań "frontu medialno-sondażowego"- to nie
        Platforma Obywatelska zdobyła większość głosów w ostatnich wyborach
        parlamentarnych i prezydenckich. Trwają działania prokuratorskie w sprawie
        "afery paliwowej", w którą po usmarowane mazią naftową uszy zanurzeni są
        funkcjonariusze "wiejscy", a których działalność trwa od momentu zagarnięcia
        Banku Handlowego SA rodowi finansowemu Kronenbergów w latach 40. ubiegłego
        wieku, którego wysokim funkcjonariuszem był tata Jana Marii Władysława z
        osławionej platformy..., którego wysokim funkcjonariuszem był tow. Andrzej
        Olechowski, TW "MUST", do dziś zasiadający w Radzie Nadzorczej PKN "Orlen", o
        czym przypomina przy okazji pismo "Głos" Antoniego Macierewicza, w swym
        podsumowaniu krótkiego spięcia o ministra "Energetyczny coup d'etat. .
        ~eufemizm, 15.03.2006 11:26
    • Gość: SQRO Re: prośba do moderatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 14:09
      sorki za odgrzewanie starego tematu, ale artykuł w temacie jak znalazł na DZ
      katowice.naszemiasto.pl/wydarzenia/579410.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka