Dodaj do ulubionych

Skad sie bierze niechęć do p. Uszoka?

08.02.06, 21:36
Jako osoba z zewnątrz odbieram go pozytywnie, ostatnio czytalem, ze rozsylal ankiety i informacje dotyczące inwestycji w miescie. Wydaje mi sie, ze prezydent bardzo sie stara, a juz na pewno jest powyzej przecietnej jesli chodzi o relacje mieszkancy - wladze. Chcialbym poznac opinie przeciwnikow Uszoka.
Obserwuj wątek
    • Gość: dorota Re: Skad sie bierze niechęć do p. Uszoka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 22:33
      Ja rowniez pozytywnie odbieram pana Uszoka, sama sie zastanawiam dlaczego tyle
      jest nagle negatywnych opinii, ale powszednie wiadomo,ze nie kazdemu mozna
      dogodzic....
      • Gość: m-punkt Re: Skad sie bierze niechęć do p. Uszoka? IP: *.c30.msk.pl 08.02.06, 22:55
        Na innym z forów ktos zrównał tak z ziemią prezydenta aż zastanawiam czy to
        nie jakaś psychoza maniakalna
        • Gość: Olo Re: Skad sie bierze niechęć do p. Uszoka? IP: 62.233.185.* 09.02.06, 01:07
          dzisiaj wyznacznikiem rozwoju miasta sa inwestycje. W Katowicah można
          powiedzieć, że zanikają, a Uszok nie robi nic aby je ściągnąć. Spróbujcie się
          dowiedzieć kto w magistracie odpowiada za tą działkę i jakie działania wykonał.
          I tym sposobem tracimy powoli, ale systematycznie dystans do czołówki miast w
          której do niedawna byliśmy. Dzisiaj nie wystarczy po prostu zarzadzać miastem.
          Trzeba mieć pomysły i działać, a Uszok czeka na inwestorów, zamiast wyjść do
          nich. Niestety drogi to nie podstawa rozwoju, a jedynie jedno z kryteriów.
          Zresztą inne miasta z czołówki dosyć szybko odrabiają zaległości w
          infrastruktzurze, a pod pewnymi względami jak transport publiczny leżymy. Tak
          więc jeśli dalej tak pójdzie inne miasta dogonią nas pod pewnymi względami, a
          my dodatkowo stracimy jeszcze większy dystans do nich w innych aspektach. Po
          prostu brak wizji i jeszce kilka lat takiej wegetacji a Katowice nie będą już
          wymieniane wśród miast typu Wrocław, Poznań, Łódź, Kraków, Szczecin.
          • Gość: jaś Re: Skad sie bierze niechęć do p. Uszoka? IP: 83.238.168.* 10.02.06, 01:25
            Gość portalu: Olo napisał(a):

> dzisiaj wyznacznikiem rozwoju miasta sa inwestycje.
            1. Niby tak, jeden pan w Bielsku zainwestował np. w swoje nowe okna - to też inwestycja?
            2. Wymyślony przez eks-prezydenta Śmiałka KCB, w którym miasto utopiło Bóg wie ile, a ostatnio, jak udało mi się podejrzeć jego poziom "0", sam budynek niedługo się utopi - to też inwestycja?
            3. Pewna (zo)sia stawia światła co 100 metrów, a bo tak jej się widzi - to też inwestycja (w smog? w przychodnie dla podduszanych dzieci i apteki?)
            4. Wyburzono wełnowiecką cynkownię - zainwestowano w nowe tereny? (ktoś w końcu zapłacił za wyburzenie)
            5. Wreszcie SCC - co to za inwestycja?

Lecz mówcie, co chcecie, jednym z fundamentów są drogi. Są jednym z głównych czynników branych pod uwagę w lokalizacji prawdziwych inwestycji, jakie mają miejsce np. w gliwickiej KSSE. Bo chyba nie ma większych inwestycji, niż te, eliminujące przekleństwa następnych pokoleń na swych poprzedników za zgotowany im los.
            • Gość: ad Re: Skad sie bierze niechęć do p. Uszoka? IP: *.chello.pl 10.02.06, 09:43
              Tyle, że te drogi, z którymi obecna ekipa tak się obnosi to w znacznej mierze
              nie ich zasługa - inwestycje związane ze średnicówka bodaj w 3/4 finansowane są
              z budżetu centralnego, to samo dotyczyło A4. Gminne drogi to np. Bocheńskiego -
              zaprojektowana tak, że korkuje się nieustannie.
              • silesia7 Re: Skad sie bierze niechęć do p. Uszoka? 23.02.06, 21:05
                Z tym ze centralka skads musi miec pieniadze, wiec de facto budujemy za wlasne pieniadze + dotacje z Unii.
                • Gość: ad Re: Skad sie bierze niechęć do p. Uszoka? IP: *.chello.pl 25.02.06, 12:20
                  no to zasługa nasza + unii a nie samorzadu
        • Gość: roro Re: Skad sie bierze niechęć do p. Uszoka? IP: *.eranet.pl 09.02.06, 06:28
          psychoza- możliwe, szczególnie dlatego,ze jako prezydent miasta włada udziałami
          miasta Katowice w spółkach w których to miasto ma udziały.
          Czy trzeba,żeby jeszcze więcej ludzi zginęło,żeby pan Uszok i jego klakierzy
          zdali sobie sprawę,że władza, to nie tylko bichtr i reprezentacja, ale też i
          ponoszenie odpowiedzialności. Przypominam, miasto Katowice razem ze Spodkiem ma
          28% udziałów w MTK.
          Czy trzeba,żeby na ulicach ludziełamali ręce i nogi,żeby zacząć je odśnieżać.
          pan Uszok miał od mieszkańców bardzo duży kredyt zaufania, a jak go
          wykorzystuje?
        • Gość: majka Re: Skad sie bierze niechęć do p. Uszoka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 17:22
          jaka psychoza ? facet nic nie robi a Ty piszesz o psychozie?
    • wilhelm4 Re: Skad sie bierze niechęć do p. Uszoka? 08.02.06, 23:08
      Skont sie biorom takje klakiery-podlizywacze,
      co nawet na fajerabynt (pracy w magistracie)
      piszom alegorje na wielebnego szefa w necie ?

----------------------------------------------------
      - mysla, ze to skuli jego dupnych uszuf.... :)
      • Gość: gksklaus Re: Skad sie bierze niechęć do p. Uszoka? IP: 62.233.185.* 09.02.06, 19:39
        niech zyją sciezki rowerowe w katowicach...były szumne zapowiedzi o rozbudowie
        i co??? i nic sie nie dzieje....nie ma to jak klęczeć po kościołach i wizytować
        przebudowę ronda w katowicach..takie jest moje zdanie o panu uszoku.ps.i tak to
        sukces ze włodarzem miasta mojego nie jest jakiś ciulnięty GOROL zza miedzy ale
        mogło by być lepiej.pozdrawiam gksklaus
    • Gość: pem Re: Skad sie bierze niechęć do p. Uszoka? IP: *.chello.pl 08.02.06, 23:39
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=32269382&v=2&s=0
      >>Jedynym pomysłem obecnego samorządu na przyszłość miasta budowa dróg szybkiego
      ruchu - co pozwoli łatwo dotrzeć ale i szybko z miasta wyjechać.
      >>Reszta to kompletna katastrofa - bicie piany wokół przebudowy centrum trwa od
      początku tej kadencji a nadal nie ma jakiejkolwiek spójnej koncepcji dotyczącej
      tego tak istotnego dla przyszłości miasta przedsięwzięcia.
      >>Estetyka miasta jest przerażająca - dopiero ostatnio rozpoczęły się
      remonty komunalnych kamienic w centrum - rzecz o którą samorządy większości
      polskich miast zadbały już kilkanaście lat temu. Krakowem czy Toruniem nie
      będziemy, ale brudne kamienice i dziurawy asfalt (a w najlepszym przypadku
      nierówno ułożona przemysłowa betonowa kostka) na głównych ulicach śródmieścia
      utrwalają wizerunek upadającego miasta i regionu.
      >>Brak także jakiejkolwiek koncepcji spójnego zagospodarowania urbanistycznego
      przestrzeni miejskiej. Pozwala się budować byle co i byle jak, bez dbałości o
      jakąkolwiek harmonię funkcjonalną i estetyczną. Symbolem jest tu zlokalizowanie
      wyjątkowo bez gustu zaprojektowanego hipermarketu na obrzeżach ścisłego centrum,
      a zwłaszcza przyklaskiwanie marzeniom inwestora o jego przekształceniu w nowe
      centrum miasta.
      >>Niewesoło wygląda też stan infrastruktury komunikacyjnej. Szumnie zapowiadana
      modernizacja komunikacji publicznej, której osią miał być projekt "szybkiego
      tramwaju" skończyła się na zakupie kilkunastu (dość jak się okazało awaryjnych)
      Karlików. Reszta jak za komuny - obskurna pętla kilkudziesięciu linii
      autobusowych przed dworcem, brak dworca komunikacji dalekobieżnej (o Sądowej
      lepiej nawet nie wspominać), obskurny dworzec PKP - pierwsza wizytówka miasta -
      także dla wielu zagranicznych turystów przesiadających się tu w drodze z Pragi
      czy Wiednia do Krakowa.>>
      • Gość: nauczycielka Re: Skad sie bierze niechęć do p. Uszoka? IP: *.eranet.pl 09.02.06, 05:31
        Brak nadzoru nad oświatą za którą miasto odpowiada.Ponad 30-sto osobowe klasy w
        szkołach. Brak reakcji na korupcję i nepotyzm w Oświacie i ZOJO. Zawyżane
        remonty szkół prowadzonych przez ZOJO. Niereagowanie na skargi rodziców i
        nauczycieli i pracowników ZOJO na dyskryminację i mobing w oświacie.
        Można duzo wymieniać. Pan prezydent jest ponad wszystkie problemy i najlepiej
        wychodzi mu udawanie ,że ich nie ma. Miasto brudne, nieodśnieżane ulice. Brak
        nadzoru nad spółkami w których miasto ma udziały.
        • Gość: lucek Re: Skad sie bierze niechęć do p. Uszoka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 07:36
          może dlatego że to forum przyciągło w dużej części frustratów. Pewnie sami
          chcieliby się dobrać do władzy i kasy
          • Gość: ad Re: Skad sie bierze niechęć do p. Uszoka? IP: *.chello.pl 09.02.06, 10:16
            Frustratem to pewnie jest p. Uszok, jeśli konfrontuje swoje obietnice
            przedwyborcze sprzed 4 lat z obecnym obliczem miasta - oczywiście jeśli nie żyje
            w jakimś wyimaginowanym świecie i potrafi realnie ocenić rzeczywistość.
            • Gość: lucek Re: Skad sie bierze niechęć do p. Uszoka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 11:38
              no cóż przecież obietnice wyborcze nie musi zrealizować w ciągu 4 lat. Jeżeli
              da mu się szanse to będzie je realizował przez kolejne 4 :) A frustrat o ile mi
              wiadomo to człowiek pokrzywdzony przez życie, wiecznie niezadowlony. Więc
              jeżeli połaczysz zdanie pierwsze z drugim to wyjdzie ci że Uszok nie może być
              frustratem :)
              • Gość: ad Re: Skad sie bierze niechęć do p. Uszoka? IP: *.chello.pl 09.02.06, 12:04
                Po pierwsze - już "realizuje" od ośmiu. I chyba wystarczy.
                Po drugie wg. Słownika Jęz Polskiego frustracja to: "stan przykrego napięcia
                emocjonalnego występujący u kogoś na skutek niemożności (...) osiągnięcia celu
                (...)". sjp.pwn.pl/haslo.php?id=15717.
                Więc jeśli Uszok potrafi spojrzeć prawdzie w oczy i skonfrontować deklarowane w
                kampaniach cele z obecnym stanem ich realizacji - to zapewne frustratem jest.
          • Gość: roro Re: Skad sie bierze niechęć do p. Uszoka? IP: *.eranet.pl 09.02.06, 18:42
            a nie wydaje Ci się lucek,ze mieszkańcy chcieliby po prostu normalnie żyć, nie
            bać się,że im coś spadnie na głowę z dachu,że na lodzie złamią ręke lub
            nogę,nie chcą idąc chodnikiem tonąć w błocie. Czy tak duzo chcemy.Jak sie pełni
            publiczna funkcje, to trzeba się z kasy rozliczyć. A jeżeli coś kogoś
            przerasta, to niech zrezygnuje. teraz wszyscy toniemy w bocie i co Pan Uszok na
            to? Oczywiście milczy, bo tak wygodniej.Ale milczenie nie zawsze jest złotem,
            ciekawe,czy w jego przypadku się nim okaże.
            • Gość: lucek Re: Skad sie bierze niechęć do p. Uszoka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 18:50
              hehehe to jest dobre coś ty tam napisał. Syndrom współczesnego człowieka.
              Szkoda że nie urodziłeś się 100, 200 a może 1000 lat temu. Ciekawe na co wtedy
              byś narzekał.
    • Gość: jaro Re: Skad sie bierze niechęć do p. Uszoka? IP: *.dialup.telenergo.pl 09.02.06, 19:12
      dość ciekawa dyskusja na temat naszego prezydenta toczy sie tu:
      www.gkw.katowice.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=705&postdays=0&postorder=asc&start=90

Przykładowy głos

JA wcale nie chce za prezydenta kogos kto rozwali budzet, ale na litosc boska
      chlopie czy Ty nie widzisz gdzie My mieszkamy?? Brak rynku, brak dworcow
      kolejowego autobusowego nawet miejskie autobusy porozrzucane sa po calym
      miescie, brak obiektow sportowych, nowe ekrany przy DTS na Rozdzienskeigo
      wolaja o pomste do nieba, dalej w Katowicach nie ma prawdziwego centrum
      handlowego bo wg mnie scc to jest zwykly market a nie centrum handlowe na
      swiatowym poziomie, w srodku mnie sie podoba ale z zewnatrz traci wioska- nie
      oszukujmy sie. Przyklady mozna mnozyc. Mozesz powiedziec ze kasy nie ma na to,
      ze to PKP powinno dworzec bubowac itd, ale czy prezydent ma wizje jesli chodzi
      o te inwestycji?? Wg mnie nie, nowy dworzec dla autobusow, ktory ma powstac juz
      w samym projekcie jest duzo gorszy od tego w Krakowie czy planowanego w
      POznaniu. Moge oczywiscie nie obwiniac o to Uszoka tylko pytam sie kogo,
      sprzataczke, wg mnie w urzedzie jest czysto wiec odpowiedzialnosc spada na
      prezydenta to on zarabia ponad 10 tys miesiecznie i on ponosi za to
      odpowiedzialnosc, 8 lat to duzo i chociaz niektore rzeczy mozna bylo zrobic.
      Nie wspomne juz o koszmarnej komunikacji zdezelowanych autobusach w 50 roznych
      kolorach!!!!!!!!!!!! i tramwajach. Ja nie chce i nie narzekam tylko wyrazam
      swoj poglad o pracy tego pana a po przeanalizowaniu inwestycji w innych
      miastach twierdze ze jestesmy we wszystkim na samym koncu no moze prawie we
      wszystkim. Jesli chodzi o stadion to jest przyklad minimalizmu prezydenta ja
      wole zeby wybudowal fajny basen niz zeby postawil badziewiacki stadion na 10
      tys i basen, niech bedzie jedna rzecz a dobra. Podkresle jeszcze raz ja nie mam
      nic przeciwko prezydentowi Uszokowi jako czlowiekowi tylko jako urzednikowi.
      Dobrym przykladem Katowic w POlsce jest fakt ze partie polityczne maja gdzies
      walke o ta prezydenture u nas bo jest im ona tak naprawde obojetna w
      przeciwienstwie do Gdanska, Krakowa czy Lodzi. Ja chce tylko aby ta dyskuja
      doprowadzila wreszcie do zmiany polityki na bardziej pro katowicka. BEZ RYZYKA
      NIC SIE NEI DA ZROBIC A JA MAM WRAZENIE ZE PAN USZOK BOI SIE GO JAK OGNIA.
    • Gość: kara Re: Skad sie bierze niechęć do p. Uszoka? IP: *.welnowiec.net / 217.153.80.* 10.02.06, 00:34
      Bardzo się stara i zbiera na Jaguara.
    • Gość: mikk To fajny gość jest, a tak serio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 05:39
      Jest kretynem. Ma to wypisane na twarzy, a jak się odezwie to mamy do czynienia
      z kretynizmem do kwadratu.
      • Gość: roro Re: To fajny gość jest, a tak serio IP: *.eranet.pl 10.02.06, 06:56
        To jest naprawdę mądry gość, miasto chyli się ku upadkowi.Nic się w tym mieście
        nie dzieje, walą się hale firm w których miasto ma udziały,giną ludzie ,
        jezdnie dziurawe, samochody łamią resory,a pan Uszok milczy..Zima przeminie,
        wiosną wszystko spłynie,przez zatkane studzienki kanalizacyjne.W tej chwili na
        chodnikach błoto po kostki, a pan Uszok milczy i każe płacić za parkowanie w
        kałużach wody. W urzedzie i jednostkach miasta korupcja i nepotyzm kwitnie ,a
        pan Uszok milczy .To jest naprawdę mądry człowiek. uczmy sie od niego.
        • Gość: Alfred Dla mnie jest cwaniak i złodziej okradł mnie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 10.02.06, 07:29
          Napewno wyjątkowy w korumpowaniu otoczenie i dobierania sobie towarzyszy.
    • Gość: Mire Re: Skad sie bierze niechęć do p. Uszoka? IP: 194.165.146.* 10.02.06, 11:09
      Dlatego ponieważ chroni skorumpowanych urzedników UM - bo bierze w tym udział. W
      U.M, Prokuraturze, Policji oraz w Sądzie stworzono "klikę" wzajemnie się
      popierającą i pilnującą swych interesów. Być może (???) że nowy układ polityczny
      Rządu - rozwali to draństwo i wtedy się dowiemy o wszystkich przekrętach.
      • un1 Re: Skad sie bierze niechęć do p. Uszoka? 10.02.06, 12:45
        Gość portalu: Mire napisał(a):
        > Dlatego ponieważ chroni skorumpowanych urzedników UM - bo bierze w tym
        udział. W U.M, Prokuraturze, Policji oraz w Sądzie stworzono "klikę" wzajemnie
        się popierającą i pilnującą swych interesów. Być może (???) że nowy układ
        polityczny Rządu - rozwali to draństwo i wtedy się dowiemy o wszystkich
        przekrętach.

Mire mówi czyli wie. A jak IV RP nie da rady tego potwierdzić wtedy Mire
        zarząda V RP. A potem VI i tak dalej.

Uprzedzając ewentualny następny post nadmieniam że nie jestem wyborcą Uszoka
        ani samym Uszokiem, jego kumplem ani rodziną ani nie mam nic wspólnego z
        instytucjami które raczył(a) wymienić Mire.
        • un1 Re: Skad sie bierze niechęć do p. Uszoka? -PS 10.02.06, 12:55
          Mire oczywiście zaŻąda, nie zaRZąda:-).
    • Gość: łuszok logistyka działań???!!! IP: 83.238.232.* 15.02.06, 14:28
      skąd się bierze logistyka działań w sprawie remontów i inwestycji?co to jest
      plan działania?dużo naraz to źle?czy jak wyprowadzimy wszystkich mieszkańców
      katowic i zrobimy generalny remont to będą zadowoleni?
    • Gość: Olo Re: Skad sie bierze niechęć do p. Uszoka? IP: 62.233.185.* 15.02.06, 21:30
      zapytam ponownie.
      Dlaczego w Katowicach nie powstają niemal żadne nowe inwestycje, a w innych
      liczących się miastach jest ich coraz więcej?
      Dlaczego magistrat nie ma żadnego planu i strategii ściągania nowych
      inwestorów?
      Dlaczego centrum, które jest wizytówką i ma niewątpliwy wpływ na odbiór miasta
      również przez jego mieszkańców, a także inwestorów zniechęcanych na wstępie
      takim stanem rzeczy, jest wciąż bez jakichkolwiek zmian. Jaka kadra
      zarządzająca z wyboru chciałaby tu mieszkać, patrząc obiektywnie. A co gorsze
      nawet przy realizacji nowych inwestycji zaniedbuje się podstawowe kwestie. Np.
      nieprzemyślane rozwiązania komunikacyjne(Bocheńskiego, tramwaj na Sokolskiej),
      brak wymagań miasta co do architektury SCC, zaniechanie budowy ścieżek
      rowerowych przy okazji przebudowy, brak zainteresowania co do aspektów wyboru
      projektu kompleksu Muzeum Śl., które ma być przecież wizytówką Katowic i Śląska)
      ech można by pisać i pisać...
      Generalnie Uszok nie wzbudzął do tej pory negatywnych emocji u mnie, ale
      porównując dynamikę rozwoju, a przede wszystkim napływ nowych inwestorów do
      innych liczących się miast Polski, to Katowice w ostatnim okresie
      systematycznie oddalają się od czołówki i co gorsze nic się nie robi żeby temu
      przeciwdziałać. Czy ktoś słyszał, żeby Uszok udawał się na rozmowy z jakimś
      poważnym inwestorem, celem osobistego zachęcenia go do inwestycji u nas? Bo ja
      nie. natomiast co chwilę słyszę o takich spotkaniach przedstawicieli innych
      miast np Kraków, Łódź, Wrocław. Nie wachają się nawet jeździć na inne
      kontynenty, choćby do Indii, czego efektami są potem liczne inwestycje np. w
      nowe technologie, których tak u nas brakuje. O usługach też możemy zapomnieć,
      bo chyba tylko handel u nas się rozwija.
      Generalnie czas Pana Uszoka chyba minął, bo dzisiaj się już nie sprawdza. Wiele
      zrobił dla miasta, ale nikt wiecznie nie będzie wyżynach. Pytanie tylko komu
      zaufać. Komuś kto miałby wizję na rozwój Katowic i GOP-u, który jest jego
      nieodłączną częścią. Prezydent Katowic z racji roli tego miasta nie powinien
      się tylko ograniczać do Katowic. Powinien forsować pomysły dotyczące całego GOP-
      u, bo jest to też w interesie naszego miasta(np. komunikacja miejska i tramwaje)
      Dla ścisłości, napisałem to jedynie jako mieszkaniec Katowic, któremu zależy na
      rozwoju naszego miasta.
      • Gość: katowiczanin Re: Skad sie bierze niechęć do p. Uszoka? IP: 87.207.173.* 16.02.06, 17:16
        nic dodac nic ujac j.w.
        • Gość: Europejczyk Skończyć z mitem o drogach. IP: *.chello.pl 18.02.06, 02:07
          Nie wiadomo dlaczego krąży mit,że prezydent Uszok ma jakieś wyjątkowe zasługi w
          budowie nowych dróg w Katowicach.Tymczasem transeuropejska autostrada A4 jest
          inwestycją centralną z której planowaniem ,ani finansowaniem Katowice nie miały
          nic wspólnego.DTS buduje spółka akcyjna o tej samej nazwie i jest w większości
          finansowana ze środków pozamiejskich.Na szczęście jej przebieg i parametry
          techniczne zostały zaprojektowane jeszcze w latach 70-tych,gdyż gdyby to robiła
          ekipa p.Uszoka zamiast bezkolizyjnych skrzyżowań bez wątpienia mielibyśmy
          światła na światłach- światłami poganiane tak jak to się dzieje na wszystkich
          tych drogach miejskich ,które "modernizowała" ekipa p.Uszoka.Przykłady?-
          praktycznie każda zrealizowana inwestycja drogowa.Vide totalnie spartaczoną
          ul.Bocheńskiego,która zamiast bezkolizyjnie połączyć A4 z DTS beznadziejnie
          korkuje się przez większą część dnia,czy np.idiotycznie zaprojektowane
          skrzyżowanie ul.Kościuszki,Rolnej i Brynowskiej.
          Problem zresztą jest o wiele szerszy i polega na tym,że w ciągu ponad 7 lat
          kadencji obecnego prezydenta nie powstała ani jedna inwestycja miejska,którą
          można by się pochwalić przed przyjezdnymi.Niestety jest wręcz odwrotnie i każdy
          kto ma przynajmniej odrobinę gustu i poczucia estetyki jest głęboko zażenowany
          zwłaszcza wtedy ,gdy odwiedzają nas cudzoziemcy.
          Moim zdaniem prezydent Uszok może i jest porządnym człowiekiem ,ale on i
          współpracownicy których sobie dobrał są pozbawieni jakiejkolwiek
          wizji,rozmachu ,horyzontów itp,a to oznacza że nie posiadają kwalifikacji aby
          kierować tak dużym miastem.
          Ci ludzie po prostu nic nie widzą,podoba się im byle co i nie czują potrzeby
          dokonywania zmian.Efekt?Brudne,prowincjonalne, zacofane cywilizacyjnie i
          infrastrukturalnie szare,smutne miasto. Niestety dla nas (mieszkańców) jest to
          stracone 8 lat,które ma na sumieniu prezydent Uszok i za które mam nadzieje
          surowo osądzi go historia.
          • Gość: Olo Re: Skończyć z mitem o drogach. IP: 62.233.185.* 18.02.06, 15:44
            z tymi drogami po zastanowieniu to faktycznie, tylko zbieg okolicznosci, ze
            powstały za rządów pana Uszoka. A te które powstały z inicjatywy miasta są
            lekko mówiąc totalnie nieprzemyślane i niedopracowane i już w momencie
            oddawania ich do użytku nie spełnaiły swojej roli. Bocheńskiego jest dobitnym
            przykładem jak można wyrzucić grube pieniądze w błoto, a w zestawieniu jej do
            dróg jakie miała połączyć(A4-DTŚ), to wręcz jakaś kpina.
          • Gość: Amaryl Re: Skończyć z mitem o drogach. IP: 213.17.150.* 18.02.06, 22:26
            Przyznaję rację! Mit o drogach rozpowszechniaja urzednicy miejscy! Kultura ,
            szkolnictwo nie istnieje!Puste, smutne miasto. Tylko KaTedra rozkwita.
            • Gość: nauczycielka Re: Skończyć z mitem o drogach. IP: *.eranet.pl 19.02.06, 13:27
              O oświacie lepiej nie mówić.Okradają nauczycieli szkół i przedszkoli. Jedyne w
              Katowicach co istnieje w Katowcach to Uszok i jego forum
              • Gość: xena Re: Skończyć z mitem o drogach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 15:08
                Drogi w Katowicach mili Państwo prowadzą o niką :(
                Wszystko P>Prezydentowi się zapętla :(
                Oszczędności szuka w ... w Oświacie :( i ti jest dopiero "żer skner" ;( cierpią
                śląskie dzieci ...w podstawówkach i gimnazjach - najlepiej jest tworzyc 30
                osobowe klasy, a niech sie nie uczą, a co? W domu książki nie ma, bo mama nie
                ma na nią, a w szkole jakoś trzeba przetrwać te 45 minut- im liczniejsza klasa
                tym wieksze prawdopodobieństwo, że cie nie przychaczą....trzeba dzieci uczyc
                czytać, bo i w gimnazjum już będąc, polskich słów nie rozumieją...
                tak, tak, oświata to dobry resort do robienia oszczędności, gdyż;
                1. dzieci się cieszą jak nie ytają
                2.rodzice nie maja o funkcjonowaniu szkoły ( oczywiście nie wszyscy) pojęcia
                3. nauczyciel strajkować nie będzie, bo ma powołanie i do pracy pódzie zawsze,
                bo...dzieci na ulicy ani przed zamknięta szkoła nie zostawi, przeciez to
                nieletni
                Więc nie piszcie , że w UM nie myślą, myślą...i wiedzą gdzie atak przypuścić
                Boże widzisz i nie grzmisz :(
          • Gość: st Re: Skończyć z mitem o drogach. IP: *.chello.pl 20.02.06, 21:12
            są pozbawieni jakiejkolwiek
            > wizji,rozmachu ,horyzontów itp,a to oznacza że nie posiadają kwalifikacji aby
            > kierować tak dużym miastem.
            > Ci ludzie po prostu nic nie widzą,podoba się im byle co i nie czują potrzeby
            > dokonywania zmian.Efekt?Brudne,prowincjonalne, zacofane cywilizacyjnie i
            > infrastrukturalnie szare,smutne miasto.

Przykre to bardzo, ale niestety - nic dodać, nic ująć.
            • Gość: Europejczyk Skandal z Centrum IP: 87.207.239.* 23.02.06, 00:35
              Po ponad 7 latach urzędowania i pomimo trwającej od roku przebudowy kanalizacji
              w centrum Pan prezydent nadal nie ma żadnej wizji jego wyglądu i co gorsza
              dotyczy to również Rynku.
              Mało tego jak dotąd tak naprawdę nie rozstrzygnięto żadnego poważnego konkursu
              architektonicznego dotyczącego centrum miasta,bo trudno za taki uznać
              luźne "wprawki"upublicznione podczas jubileuszu 140lecia miasta.Zresztą te
              bardzo powierzchowne projekty nie dotyczyły rynku.
              To już jest nie tylko szczyt nieudolności i niekompetencji obecnych władz,to
              jest wręcz sabotaż,za który Pan prezydent i jego beznadziejna ekipa powinni
              zostać surowo rozliczeni przez wyborców, w czasie tegorocznych wyborów
              samorządowych.
              • Gość: matt A "ozdoby" bożonarodzeniowe w centrum wiszą nadal IP: 213.227.87.* 23.02.06, 08:44
                • Gość: Tumiwisizm Panu Prezydentowi też wisi co nieprzynosi profitów IP: *.gprspla.plusgsm.pl 23.02.06, 19:20
                  Oj wisi,wisi a jak się przemęczy to się urwie.
                  • Gość: roro Re: Panu Prezydentowi też wisi co nieprzynosi pro IP: *.eranet.pl 23.02.06, 20:43
                    po co ściągac, w grudniu znowu bedą święta.Widzimy jak pan Prezydent dba o
                    wygląd miasta
                    • Gość: Europejczyk Skandal z wiaduktami IP: *.chello.pl 25.02.06, 00:36
                      Wygląd,estetyka i stan techniczny katowickich wiaduktów pod którymi codziennie
                      przejeżdża tysiące pojazdów i przechodzi tysiące przechodniów budi odrazę
                      każdego nawet mało wrażliwego obserwatora.Niestety nie dotyczy to prezydentów
                      Uszoka i Kocurka oraz ich ekipy,którzy pomimo spędzenia kilku kadencji w
                      Urzędzie Miasta "nie zdążyli" jeszcze zauważyć jaką "doskonałą" wizytówką dla
                      miasta są te obskurne i lepiące się od brudu obiekty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka