katowice.info 17.02.06, 21:03 W dniu 13 lutego po raz pierwszy odwiedziłem centrum handlowe Silesia Center w Katowicach. To tak bardzo przereklamowane miejsce wywołało u mnie jak najbardziej negatywne odczucia... zobacz sam: vipkatowice.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: OBERSCHLESIER jakis konfliktowy gosciu z ciebie IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.06, 23:53 byles juz u psychologa? nie dziwie sie ze ochraniaz cie pojebem okreslil. wracajac do tematu, w scc wystrzelalem ok 200 zdjec, fotografowalem nawet ochraniazy i nikt sie nie doczepil. a gdyby sie ktos doczepil, schowalbym aparat a po minucie dalej fotografowal - po co sie zadawac w dyskusje z ludzmi nie potrafiacymi sie pozadnie artykulowac. zwroc tez uwage na to ze pracuja oni do 15 godzin na dobe za 700 zl a ich zadaniem jest obserwowanie klientow, kazdy normalny czlowiek by juz pie..a po 8 godzinach dostal. co do sniegu, jak widac na twoich zdjeciach , snieg zrzucany jest tuz przy murze, a odsniezony chodnik jest jakies 5 metrow dalej, tak wiec nie przesadzaj gosciu. jako krytyczny mieszkaniec zachodniego kraju, odwiedzajacy co 3 lata polske, musze stwierdzic ze ten obiekt scc jest bardzo ladny i solidnie wykonany pomoimo ze i nie jest jeszcze wykonczony. gruss Odpowiedz Link Zgłoś
milik1954 Re: jakis konfliktowy gosciu z ciebie 18.02.06, 00:14 podstawowy problem jest taki,że wbrew oczekiwaniom wpuszczani są tam gorole...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IKA Re: jakis konfliktowy gosciu z ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 01:01 O rany, nie daj Boże trafić na takiego upierdliwego człowieka. Głowny bohater ten niecodziennej i ekscytującej wyprawy, ma jak widać dużo wolnego czasu i misję, którą tylko on traktuje poważnie. Szczerze mówiąc nieźle się ubawiłam czytając tę, zapierającą dech w piersiach, historię...myślę, że opisana "ochrona" również :))) Odpowiedz Link Zgłoś
katowice.info Re: jakis konfliktowy gosciu z ciebie 18.02.06, 07:56 Cieszę się, że sprawiłem Ci trochę radości, choć nie miałem takiego zamiaru. Wielu ludzi mimo, że potrafi czytać, nie potrafi jednak czytać ze zrozumieniem, stąd może nieuzasadniony przypływ radości. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia238 Re: milik masz zjechane 28.02.06, 08:01 Powiem ci tyle jak niemasz kasy to tam niewchodz a przereklamowane wcale niejest masz zjechane gościu Odpowiedz Link Zgłoś
katowice.info Re: jakis konfliktowy gosciu z ciebie 18.02.06, 07:54 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale czy tak bardzo podobają Ci się polscy ochroniarze, że co trzy lata przyjeżdzasz do Polski by robić im zdjęcia, a oni chętnie pozują>? Jeśli zaś o mnie chodzi, to nie są mi obce inne zachodnie kraje i czasem mam wrażenie, że jak jadę od strony Deutschland to od Opola dalej, to już Azja. Wielkie mniemanie o sobie i nic poza tym. Potrafimy podziwiać porządek niemiecki, punktualność szwajcarską ale my tylko potrafimy podziwiać. Jeśli zaś chodzi o pracę ochroniarzy. Rozumiem tych chłopaków. Mogę im współczuć, że muszą tyle godzin stać za marne pieniądze ale czy ja im zabraniałem się uczyć, studiować, wyjechać za granicę? W jakimś sensie każdy decyduje o swoim losie. Ponadto trzeba wziąć pod uwagę, że wróbel nie będzie orłem mimo, że ma aspiracje. Orzeł też nie przejdzie do poziomu wróbla by ten poczuł się lepiej. Nie miej mi za złe tego co napisałem, nie chce nikogo obrażać ale może bardziej czytelnie wyrazić to co myślę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBERSCHLESIER Re: jakis konfliktowy gosciu z ciebie IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.06, 14:06 nie, kolego, ochraniarze mi sie nie podobaja (nie jestem cw..em), zreszta przystojny chlopak znalazlby z pewnoscia lepsze zajecie od pilnowania pustych butikow. fotografuje sobie po prostu chetnie, strzelam kilkaset zdjec, potem wybieram najladniejsze i (5-109 reszte wywalam, dlatego tez czasami napalata sie jakis bezzebny ochraniarz w zadurzym anzugu. P.S. co jakies 3 lata, (w ciagu 30 lat bylem niecale 10 razy na slasku) przyjezdzam na slask, a nie do polski kolego. wpadam na pare dni patrze jak polacy zdemolowali slask, pijanstwo, zlodziejstwo, bezrobocie, cinkciarstwo, hooliganstwo, chamstwo, syf, bieda, potem szybko spadam i przysiegam sobie ze byla to moja ostatnia podroz na obcy mi juz slask. co do twojego wrobla, to niech lepiej zostanie on czlowiekiem a nie orlem bo zaniedlugo zachoruje na H5N1 i po jego aspiracjach. pozdrowienia z pieknych niemiec gruss nach schlesien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOROL Re: jakis konfliktowy gosciu z ciebie IP: *.wa.bigpond.net.au 20.02.06, 03:26 No i co odpowiedziec takiemu "Judaszowi" ? Moze w zyciu jeszcze dostaniesz w "zyc" bo nic niema za darmo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBERSCHLESIER Re: jakis konfliktowy gosciu z ciebie IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.06, 18:23 gorol opusc slask, tam i tak niema juz co krasc, a za pora lot slonzoki go odbudujom i bydzie fajnie. a ty sie bydziesz na urlop mogl przijechac, jak do dysnaylandu abo reichu i podziwiac - "o kurcze jak na tym slasku fajnie, a za nas goroli byl taki syf". a jak do mie pijesz, to sciong kal z gorny wargi. gruss du arsch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: jakis konfliktowy gosciu z ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 10:13 ochroniarze to plaga wszystkich "marketow" te prymitywy wystawiani sa na pierwszym miejscu ,okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
katowice.info Re: jakis konfliktowy gosciu z ciebie 25.02.06, 11:43 Nie zawsze jednak przeszkadzają, a w SCC zapominają o tym kim na prawdę są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o żesz ty w mordę! Re: jakis konfliktowy gosciu z ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 04:34 Pocałuj sie w rzić palancie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vertiqz Ten obiekt to szczyt kiczu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 01:43 ...chyba mieszkasz w Niemczech, tam tandeta jest chlebem powszednim - wiec nie dziwie sie, ze ten obiekt Ci sie spodobal ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBERSCHLESIER Re: Ten obiekt to szczyt kiczu... IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.06, 18:28 podej przyklad "niemieckiej tandety", jak ty to nazywosz. a zanim sie glupio odezwiesz, to lepi przemysl co bredzisz. made in germany - jest do dzisiaj synonimem niemieckiej: precyzji, dokladnosci, dlugotrwalosci, najlepszej jakosci. gruss tandetny drewniany polski pajacyku. P.S. wiesz o tym, ze twoi ziomale polacy, nawet niemieckie krasnale ogrodkowe podrabiaja - made i poland (tani gips) buaaahahahaaaa!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don jas Re: Ten obiekt to szczyt kiczu... IP: *.spokonet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 11:29 wiesz co Ci powiem Polakow nie nawidzisz a pol zycia Polski chleb wpieprzales niech ci to da do myslenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Ten obiekt to szczyt kiczu... IP: *.chello.pl 27.02.06, 10:57 Ale ma kaplicę ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: jakis konfliktowy gosciu z ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 11:58 Mam wrażenie, że nie bardzo wiesz o czym piszesz. Sami pracownicy SCC twierdzą, że na dachu zalegało po 30 cm śniegu (i to zaraz po tragedii w Chorzowie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: jakis konfliktowy gosciu z ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 15:18 Z tym solidnym budowaniem to bym nie przesadzał:-) Dach jest tak zrobiony, ze zalało serwerownie już przy pierwszym deszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
darkuss Re: SILESIA CITY CENTER - PORAŻKA TOTALNA 18.02.06, 02:57 chłopie !!!! Wiesz, że szedłeś w miejscu niedozwolnym ? Napisałes o tym, że złamałes kodeks ruchu drogowego ? Przecież to jest OBOK, powtarzam, obok drogi dla dostawców !!! Manipulujesz Tragedią!!! A tak upraszczająć to WAL się - POJEBPAPARAZZI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
katowice.info Re: SILESIA CITY CENTER - PORAŻKA TOTALNA 18.02.06, 07:46 Hm dziękuję za tą wypowiedź ona tak dobrze określa poziom i elokwencję jej autora. Nie możesz widzieć , którą stroną drogi szedłem bo nie ja jestem na zdjęciu. Kodeks Ruchu Drogowego znam doskonale. Jeśli już o tym napisano, to nie ma tam oznakowania o żadnej drodze dla dostawców. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
darkuss Re: SILESIA CITY CENTER - PORAŻKA TOTALNA 19.02.06, 14:21 widzę zdjęcie. Obok miejsca, gdzie zrzucano śnieg nie ma chodnika. Mało tego przechodziłem tamtędy właśnie w tym dniu, gdy zrzucali śnieg. Szedłem około godz 14 i wiem, iż szedłem w miejscu niedozwolonym dla pieszych. Którędy Ty szedłeś ? Nie wiem, to jest akurat nieważne. Ważne jest to, że zarzucasz niedotrzymanie środków bezpieczeństwa w miejscu, gdzie usuwano śnieg. Śnieg był zrzucany w miejscu niedozwolonym dla pieszych i BASTA !!! NIe mów mi więc, że sie nie czepiasz ... chcesz zwrócić tylko na siebie uwagę... ot tyle... Udało Ci się to z powodzeniem. PANIE ELOKWENTNY - hihihihi. P.S. Ciekawe jak byś Ty to zrobił posiadając kamienicę w centrum miasta... Pewnie wstrzymałbyś ruch kołowy i pieszy - bo PAN ELOKWENTNY zrzuca śnieg !!! Wszyscy STOP!!! hehehehe - Jaki Człowieczku jesteś naiwny... Brak wyobraźni ... Odpowiedz Link Zgłoś
katowice.info Re: SILESIA CITY CENTER - PORAŻKA TOTALNA 21.02.06, 08:00 Nie wiem dlaczego sądzisz, że to miejsce niedozwolone do rpzejścia dla pieszych czy widziałeś tam jakiś zakaz ruchu pieszych? A może to wytwór twojej wyobraźni>? Napisałeś: "Jaki Człowieczku jesteś naiwny...Brak wyobraźni", a ja ci mówię: Gdyby nie naiwność i brak wyobraźni wielu ludzi i BRAK ODPOWIEDZIALNOŚCI z ich strony, to nie doszłoby do tragedii w Chorzowie. Tylko, że "Polak przed szkodą i po szkodzie głupi". Odpowiedz Link Zgłoś
katowice.info Re: SILESIA CITY CENTER - PORAŻKA TOTALNA 18.02.06, 07:58 zobacz również: miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,3170482.html? nltxx=1077751&nltdt=2006-02-18-03-05 vipkatowice.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
darkuss Re: SILESIA CITY CENTER - PORAŻKA TOTALNA 19.02.06, 14:23 Co to ma wspólnego z tytułem (tego banalnego) tematu formu ??? - Znów się czepiasz ..... Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: SILESIA CITY CENTER - PORAŻKA TOTALNA 18.02.06, 20:41 mozesz sprecyzowac, bo z tego linka zalaczonego (w dodatku malo fachowo) niewiele wynika, jakies konkretne argumenty przeciw silesia city? p.s. dla jasnosci-jeszcze tam nie bylam. Odpowiedz Link Zgłoś
maszakra Re: SILESIA CITY CENTER - PORAŻKA TOTALNA 19.02.06, 08:28 Uważam @katowice.info (podobnie jak i pozostali), że jesteś jeszcze jednym pieniaczem szukającym sensacji na siłę. Np. jak możesz posać, że nikt nie "ustawił" taśmy grodzeniowej/ochronnej jak na jednym z twoich zdjęć na wózku sklepowym jest pozostałość tej taśmy. A poza tym jakoś zdjęć to czysta amartoszczyzna. Robię lepsze, ale uważam, że nie na tyle dobre żeby zamęczać ich oglądaniem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: SILESIA CITY CENTER - PORAŻKA TOTALNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 09:15 kolejna profesjonalna idiotka Odpowiedz Link Zgłoś
walesal TWÓJ STARY - TO PORAŻKA TOTALNA 19.02.06, 09:29 katowice.info napisał: > To tak bardzo przereklamowane miejsce wywołało u mnie jak najbardziej > negatywne odczucia... > zobacz sam: > vipkatowice.blox.pl/html Ty też wzbudzasz negatywne odczucia we mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hooo Re: TWÓJ STARY - TO PORAŻKA TOTALNA IP: *.welnowiec.net / 217.153.80.* 19.02.06, 13:28 Ale gość ma racje! O co wam chodzi!? Tak bardzo popieracie ta tania tandete, ktorej dach przecieka, pekaja sciany w Tesco itd. Taka jest prawda ze to jest masowka i nikt nie zwraca tutaj uwagi na ludzi, bo maja ich totalnie gdzies. A architektura tego miejsca to dno kompletne i to kazdy architekt wam powie... Swoja droga gosciu mial prawo fotografowac ten obiekt jak kazdy inny. Odpowiedz Link Zgłoś
darkuss Re: TWÓJ STARY - TO PORAŻKA TOTALNA 19.02.06, 14:27 Kulturalny, dobrze wychowany człowiek dobrze wie, że bardzo prostackie jest kwestionowanie czyjegoś gustu... Ot ...tyle... Panie Znawco Sztuki... P.S. Czy chciałbyś, by markety wyglądały jak kościoły, cerkwie, muzea.. Zastanów się o co Ci chodzi Panie Znawco Sztuki... P.S.2 Czytanie takich komentarzy naprawę porawia mi humor, to tak, jakbym czytał "Kiepskich".. hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Katowice powoli się zatrzymują... IP: 62.233.185.* 20.02.06, 10:10 darkuss napisał: > Kulturalny, dobrze wychowany człowiek dobrze wie, że bardzo prostackie jest >kwestionowanie czyjegoś gustu... Ot ...tyle... Panie Znawco Sztuki... > P.S. Czy chciałbyś, by markety wyglądały jak kościoły, cerkwie, muzea.. Zastanó > w się o co Ci chodzi Panie Znawco Sztuki... > P.S.2 Czytanie takich komentarzy naprawę porawia mi humor, to tak, jakbym >czytał "Kiepskich".. hihihi o jakich Ty gustach piszesz? Postawili gniota na pograniczu centrum i jak najbardziej na miejscu jest dyskutowanie o marnej jakości architektury tego obiektu, który wpływa na wizerunek naszego miasta. A skoro jedyną wizję dobrze zaprojektowanego centrum handlowego opierasz na architekturze kościołów, muzeów itd, to chyba mało w życiu widziałeś. Wystarczy zajżeć do kilku większych polskich miast, żeby zobaczyć jak można estetycznie i ze smakiem zaprojektować takie obiekty, szczególnie w centrach miast, które w przeciwieństwie do SCC niemalże bez wyjątku wzbudzają pozytywny odbiór wśród ludzi. Dla mnie ten obiekt jak i uparcie forsowany przez marszałka projekt Muzeum Śląskiego wyłoniony na prędce ze zorganozowanego amatorsko konkursu (a właściwie marny ochłap, który jako jedyny spełnił wymagania formalne konkursu) i który to stworzyła firma, której do tej pory jedynymi realizacjami były projekty stacji benzynowych, marketów itp. Oto realizacje projektów wybrańca Pana marszałka, który z Katowic chyba chce zrobić totalny zaścianek, bo inaczej chyba tego nie mozna nazwać. www.pa-nova.com.pl/budowa2_1.htm. . www.pa-nova.com.pl/pracowniajpg/image2.jpg www.pa-nova.com.pl/pracowniajpg/obraz_000.jpg www.pa-nova.com.pl/pracowniajpg/4.jpg www.pa-nova.com.pl/pracowniajpg/kczorzow.jpg www.pa-nova.com.pl/pracowniajpg/elewacjeplus.jpg www.pa-nova.com.pl/pracowniajpg/reanault1.jpg www.pa-nova.com.pl/pracowniajpg/noc_003.jpg www.pa-nova.com.pl/pracowniajpg/stacjawodz.jpg www.pa-nova.com.pl/pracowniajpg/oswie2.jpg www.pa-nova.com.pl/pracowniajpg/scheidt2.jpg www.pa-nova.com.pl/muszkieter3.jpg www.pa-nova.com.pl/dea4.jpg www.pa-nova.com.pl/shell2.jpg www.pa-nova.com.pl/plus1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo errata. IP: 62.233.185.* 20.02.06, 10:13 jeszcze raz link do realizacji tej firmy: www.pa-nova.com.pl/budowa2_1.htm tak trzymać, a nigdy Katowice nie zmienią swojego fatalnego wizreunku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3Mis Re: TWÓJ STARY - TO PORAŻKA TOTALNA IP: 86.42.71.* 20.02.06, 13:04 www.ilpostorestaurant.com/images/sgreen.jpg jedno z wiekszych centrow handlowych w samym centrum dublina... no i ku..a da sie ladnie zrobic? Da sie! Tylko trzeba chciec. P.S. jak czytam posty takich tandeciarzy to az sie smutno robi Odpowiedz Link Zgłoś
darkuss Ehhh 26.02.06, 16:46 Dlatego smutny ten naród.... POprzez skakanie do gardeł.... ehhhh P.S. Teraz to mi również smutno.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: TWÓJ STARY - TO PORAŻKA TOTALNA IP: *.chello.pl 20.02.06, 21:04 O gustach proszę pana się nie dyskutuje, ale o bezgusciu niestety należy. Ale jak widać bezguscie mało komu przeszkadza. Cóż, ludzie mają "czterolampowe żyrandole z wentylatorem", chodzą w dresach, montują na samochodach spojlery ze skrzydła od awionetki i stawiają gipsowe krasnale w ogródkach - nie dziwi, że wielu uważa to gowno na Dębie za ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
darkuss Gusta i guściki 26.02.06, 16:56 Powiedz mi człowieku co jest miara dobrego gustu? Według czego można stwierdzić, czy coś jest "gustowne", czy też nie? Może według tego co się Tobie podoba... Co do krasnali - to super emocje wzbudzają u przechodzących dzieci. I nieważne, czy jest to gips, czy drewno... Najważniejsze jest to, że widać na ich buziach szczery uśmiech, więc ten argument jest bardzo nie na temat. Nie dziwi mnie to jednak, ponieważ widać, iż jesteś nastolatkiem, nieznającym się na życiu, lecz na jakichś "gustach" i "niegustach". Powiedz mi jak się nazywa osoba oglądająca (podglądająca) czyjeś mieszkania w celu określenia jaki mają "żyrandol" ??? NO TO jest już jakieś zboczenie !!! Ale to już odważyłem się stwierdzić według norm społecznych, jakie panują... Odpowiedz Link Zgłoś
katowice.info Re: TWÓJ STARY - TO PORAŻKA TOTALNA 19.02.06, 16:12 Dziekuję za ten głos większość ludzi tam robiących zakupy, to nieświadomy manipulacji tłum. Są tylko dlatego ważni bo przynoszą zysk opróżniając niejednokrotnie bezmyślnie swoje portfele, przepłacając wielokrotnie realne ceny artykułów. Odpowiedz Link Zgłoś
katowice.info Re: TWÓJ STARY - TO PORAŻKA TOTALNA 19.02.06, 16:10 Hmm, jeśli mam być szczery to Twoje uczucia są mi obojętne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piekny i młody Re: SILESIA CITY CENTER - PORAŻKA TOTALNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:33 masz na drugie Burak? Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: SILESIA CITY CENTER - PORAŻKA TOTALNA 21.02.06, 08:41 Prawodlowa reakcja na idiotow.Ja tez moglbym dac wiele przykladow glupoty. Na kazdym kroku.Np.prosze,pod Czantoria facet wpuszcza na parking platny,wjezdzam,szukam miejsca i nie znajduje.Parking nieduzy.Wszystko zajete.No i wyjezdzam kolo kasiaza,mowie czemu wpuszcza jak miejsc nie ma,a on nic.Co ma ten ciu...l do roboty oprocz kasowania..?Mozna wlasciwie robic zdjecia na Czantorii?Tam przy tej wiezy czeskiej ale po polskiej stronie?Ja robilem wprawdzie ale z ukrycia.Jeszcze by mi jakis WOP ista wzial aparat..(strefa graniczna)No ale strefa przygraniczna zaczyna sie przeciez za Mikolowem!To mozna w Zorach fotografowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: IP: *.chello.pl 25.02.06, 20:45 e, tak to bylo za komuny. teraz na czantorii to mozna i granie przekraczac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwyczajny Re: SILESIA CITY CENTER - PORAŻKA TOTALNA IP: *.altec.pl 21.02.06, 10:00 Mam dobra rade nie wypowiadaj sie wiecej na tym forum, nie chodz do SSC, i zglos sie na leczenie. Takich jak Ty to powinni (domysl sie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jescze raz ja Re: SILESIA CITY CENTER - PORAŻKA TOTALNA IP: *.altec.pl 21.02.06, 10:07 DO OBERSCHLESIER - co do Ciebie brak mi slow, typowy "ausslander" czy jak to tam sie zwie. Mam nadzieje ze jak bedziesz jechal na ten niby twoj kochany slask to po drodze zaczaczysz na czolowe z tirem. Jestes burak jakich malo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i ja Re: SILESIA CITY CENTER - PORAŻKA TOTALNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 11:28 Na rozjeździe przy Kątach Wrocławskich. Odpowiedz Link Zgłoś
katowice.info Re: SILESIA CITY CENTER - PORAŻKA TOTALNA 21.02.06, 22:47 Gość portalu: jescze raz ja napisał(a): > DO OBERSCHLESIER - co do Ciebie brak mi slow, typowy "ausslander" czy jak to ta > m > sie zwie. Mam nadzieje ze jak bedziesz jechal na ten niby twoj kochany slask to > po drodze zaczaczysz na czolowe z tirem. Jestes burak jakich malo. Nie pisałeś tego do mnie ale myślę, że życzyć komuś czołowego zderzenia z tirem, to lekka przesada. Dla wszystkich jest miejsce na tym świecie. A co będzie gdy złożeczenie komuś obróci się przeciwko Tobie? Zastanów się zanim komuś coś napiszesz, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
katowice.info Re: SILESIA CITY CENTER - PORAŻKA TOTALNA 21.02.06, 22:43 Masz rację już tam więcej nie pójdę. Jeśli napisałeś(aś), że takich jak ja to powinni ... to powiedz, co zrobić z takimi jak TY>? Co do leczenia, to musisz wiedzieć, że tak beznadziejnego systemu leczenia jak w Polsce, to chyba nigdzie nie wynaleziono. Tu się wzywa lekarza jak chce się umrzeć. Na nic nie ma w tym kraju pieniędzy, tylko na aborcję i eutanazję. Ostatnio w Łodzi pies uratował staruszce życie. Nie wpuścił pogotowia. :-) Co do pisania na forum. Widzę, że czytanie tych tekstów ciebie wyprowadza z równowagi, nie mnie. Proponuję więc zastanowić się nad swoimi emocjami i równowagą psychiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
zoe28 mądra pisna 21.02.06, 23:15 katowice.info napisał: "Ostatnio w Łodzi pies uratował staruszce życie. Nie wpuścił pogotowia. :-)" ...i niezły dowcip :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzichu Re: SILESIA CITY CENTER - PORAŻKA TOTALNA IP: 194.187.238.* 22.02.06, 09:55 Panie wspaniały NIEMIEC, Widać że gorol i na dodatek ze wsi, bo siano z butów wychodzi. Normalnemu człowiekowi na łeb by nic nie spadło bo oczy ma i widzi co sie wokół niego dzieje, ja na zdjęciach widze ładowarkę i wywrotkę i kupe śniegu, to dedukcja mówi mi, ze pewnie odśnieżaja dach, ale NIEMIEC gupie ciele łazi jak ślepy i sie dziwi że sie zabił.... Co do porażki to w pewnym sensie jest, bo przeciekacy dach, popękane ściany i podłoga mówią same za siebie... ale wybuduj babke z piasku na szkodach górniczych za zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: SILESIA CITY CENTER - PORAŻKA TOTALNA IP: *.chello.pl 22.02.06, 20:29 Babka też może być ładna lub brzydka - ta jest ohydna. Co do szkód górniczych - od przynajmniej 30 lat buduje się tu na nich kilkunastopiętrowe bloki - i stoją. Przyzwoicie zbudowanemu parterowemu blaszanemu garażowi też nie powinny szkodzić. A jesli ktoś pozwolił, zeby wybudować z piasku, to trzeba się mu wziąc za dupe - niedlugo wybory wiec jest szansa. Odpowiedz Link Zgłoś
katowice.info odpowiedz 22.02.06, 20:54 Nadzór budowlany wyraził zgodę na budowę, a za kilka lat będziemy znowu świadkami tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: odpowiedz IP: *.chello.pl 23.02.06, 20:42 Miejmy nadzieje, że sie to samo zawali albo ktoś to wysadzi nocą - tak żeby nie było ludzi w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
katowice.info Zobacz zdjęcia 22.02.06, 18:04 Zobacz zdjęcia KAtowice - Wrocław vipkatowice.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
katowice.info warto powspominać 25.02.06, 11:45 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=733&w=35832935&a=35832935 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PYJTER Re: ... Katowice.info IP: *.podlasnet.org / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 10:12 Jak to przeczytałem to stwierdziłem że jesteś debilem... Cwaniaczek się znalazł... I co przez to chciałeś osiągnąć? Ukarać tego ochroniarza? Szkoda że wpier**l na zapleczu nie dostałeś od tych ochroniarzy bo może to by Cie czegoś nauczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
katowice.info Re: ... Katowice.info 26.02.06, 10:32 Słuchaj lalusiu, a może ty z epoki kamienia łupanego wpadłeś? (Przepraszam za styl wypowiedzi ale do prostaków trzeba wyrazistym językiem... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
katowice.info Re: ... Katowice.info 26.02.06, 10:35 Gość portalu: PYJTER napisał(a): > Jak to przeczytałem to stwierdziłem że jesteś debilem... Cwaniaczek się znalazł > ... > I co przez to chciałeś osiągnąć? Ukarać tego ochroniarza? Szkoda że wpier**l na > zapleczu nie dostałeś od tych ochroniarzy bo może to by Cie czegoś nauczyło. Słuchaj lalusiu, a może ty z epoki kamienia łupanego wpadłeś? Prawo pięsci stosują ludzie słabi. A swoją drogą pewnie dużo bym zarobił gdybym oberwał od takiego zniewieściałego ochroniarza z kolczykiem na języku. (Przepraszam za styl wypowiedzi ale do prostaków trzeba wyrazistym językiem... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: Silesia City Center - calkiem ok 26.02.06, 12:48 wlasnie w piatek po raz pierwszy odwiedzilam silesie i.... jestem mile zaskoczona, teraz zamiast jezdzic do M1 w czeladzi mam pod nosem x roznych markowych sklepow. Nie bardzo rozumiem tylko zachwyt niekotrych odwiedzajacych tamtejszymi fontannami no ale coz, kazdemu podoba sie co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Silesia City Center - calkiem ok IP: *.chello.pl 26.02.06, 21:15 powiedzmy sobie szczerze - podoba się szajs - bo takim jest to całe niby-centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: Silesia City Center - calkiem ok 27.02.06, 12:16 mozesz laskawie sprecyzowac co dokladnie okreslasz owym szajsem? Centrum handlowe jak kazde inne, tyle tylko, ze ma znacznie wiecej sklepow w galerii i ok.Sa tacy co sie tym ekscytuja, ja mam do tego zdrowe podejscie, poza tym zobacz ile osob dzieki temu ma prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Silesia City Center - calkiem ok IP: *.chello.pl 27.02.06, 14:48 To nie jest obiekt który w tej formie powinien znaleźć się w bezpośrednim sąsiedztwie centrum miasta. Architektoniczne dno - kicz do kwadratu, jarmarczna kolorystyka, tandeta na każdym kroku (na napisie "tesco" już odłazi folia samoprzylepna, przeciekajace dachy itp.). . Coś takiego nadaje się co najwyżej na głębokie przedmieścia - nawet tak prowincjonalnego miasta jakim są Katowice. . Gdyby to CH było ładniejsze, albo stało na zadupiu - też potrzebowałoby pracowników. Poza tym bilans wcale nie jest oczywisty - takie centra wypychają z rynku małe sklepy - więc za ich sprawą trochę miejsc pracy także znika. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: Silesia City Center - calkiem ok 28.02.06, 13:04 Gość portalu: . napisał(a): > To nie jest obiekt który w tej formie powinien znaleźć się w bezpośrednim > sąsiedztwie centrum miasta. Architektoniczne dno - kicz do kwadratu, jarmarczna > kolorystyka, tandeta na każdym kroku (na napisie "tesco" już odłazi folia > samoprzylepna, przeciekajace dachy itp.). > . fajnie by bylo jakbym wiedziala komu odpisuje, no ale wiadomo , ze net jest "anonimowy". Poza tym od kiedy centra handlowe musza byc ladne ? Jest jakie jest, nie zwracam szczesgolnej uwagi czy sklep jest ladny czy nie, inetersuje mnie zawartosc, a nie czeppianie sie tak jak ty to robisz. > Coś takiego nadaje się co najwyżej na głębokie przedmieścia - nawet tak > prowincjonalnego miasta jakim są Katowice. > . > Gdyby to CH było ładniejsze, albo stało na zadupiu - też potrzebowałoby > pracowników. Poza tym bilans wcale nie jest oczywisty - takie centra wypychają > z > rynku małe sklepy - więc za ich sprawą trochę miejsc pracy także znika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Silesia City Center - calkiem ok IP: 62.233.185.* 28.02.06, 13:28 iberia29 napisała: > Poza tym od kiedy centra handlowe musza byc ladne ? Jest jakie jest, nie > zwracam szczesgolnej uwagi czy sklep jest ladny czy nie, inetersuje mnie > zawartosc, a nie czeppianie sie tak jak ty to robisz. jeśli Tobie iberia29 obojętne jest jak prezentuje sie architektura śródmieścia swojego miasta, to oczywiście Twój wybór. Mnie natomiast nie jest to obojętne, bo jest to poniekąt wizytówka miasta i jak będzie postrzegana, tak miasto będzie odbierane. SCC ewidentnie odstaje poziomem architektury od innych tego typu obiektów zlokalizowanych w śródmieściach innych większych miast w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
katowice.info Re: Silesia City Center - calkiem ok 03.03.06, 07:48 Sory, ale oprócza zastanawiania się nad architekturą warto pomyśleć jak posprzątać to najbrudniejsze z polskich miast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Silesia City Center - calkiem ok IP: *.chello.pl 04.03.06, 18:17 Jasne, trzeba zacząć od rzeczy prostych. Tyle tylko, że posprzątać śmieci z ulic jest względnie łatwo, a śmieci architektoniczne pozostaną z nami niestety na długo Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: Silesia City Center - calkiem ok 08.03.06, 17:31 katowice.info napisał: > Sory, ale oprócza zastanawiania się nad architekturą warto pomyśleć jak > posprzątać to najbrudniejsze z polskich miast. ty chybqa czlowieku nie widziales brudnego miasta, prezentujesz stereotypowy tok myslenia, ze Śląsk i Katowice to brud smród i ubóstwo,owszem moze kiedys tak bylo, w tej chwili z kazdym rokiem jest coraz lepiej.Zal mi cie. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: Silesia City Center - calkiem ok 08.03.06, 17:33 Gość portalu: Olo napisał(a): > iberia29 napisała: > > Poza tym od kiedy centra handlowe musza byc ladne ? Jest jakie jest, nie > > zwracam szczesgolnej uwagi czy sklep jest ladny czy nie, inetersuje mnie > > zawartosc, a nie czeppianie sie tak jak ty to robisz. > > jeśli Tobie iberia29 obojętne jest jak prezentuje sie architektura śródmieścia > swojego miasta, to oczywiście Twój wybór. nie do konca, mam ciekawsze zajecia niz przejmowac sie kazdym nowym budynkiem w mojej okolicy, jedne sa lepsze inne gorsze. >Mnie natomiast nie jest to obojętne, Twoje prawo. > bo jest to poniekąt wizytówka miasta i jak będzie postrzegana, tak miasto > będzie odbierane. SCC ewidentnie odstaje poziomem architektury od innych tego > typu obiektów zlokalizowanych w śródmieściach innych większych miast w Polsce. Nie wydaje mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Silesia City Center - calkiem ok IP: 62.233.185.* 08.03.06, 18:20 no cóż iberia30 pozostaje mieć tylko nadzieje, że nie masz i nie będziesz mieć realnego wpływu na wygląd i estetykę naszego miasta, bo w takim przypadku Katowice już zawsze były by skazane na negatywne stereotypy. A stwierdzenie, że Ci się nie wydaje czego dotyczy?..., że architektura nie wpływa na wizerunek miasta, czy że SCC jak na centrum handlowe w śródmieściu znaczącego miasta jest niskich lotów pod względem architektury, nawet jak na polskie warunki? Jeśli chodzi o pierwsze to pozostawiam bez komentarza, a jeśli o drugie to podaj przykład jeszcze mierniejszej architektury ze śródmieścia dużego polskiego miasta. A podniesiony przez Ciebie aspekt czystości w śródmieściu Katowic. No cóż, dla mnie jest poniżej średniej. Śmieci nie mało, do tego brudne, zdewastowane kosze, ławki, słupy, nieestetyczne chodniki, jednym słowem nic co by cieszyło oko, a nawet remontowane elementy zastępuje się brzydkimi i niskiej jakości, choćby popularna betonowa kostka chodnikowa bauma, czy też "oczojebna" wszechpanująca zieleń na słupach i ekranach przy DTŚ. Takie rzeczy pomimo, że cieszą bo nowe, to nie tworzą przyjemnego otoczenia, a wiele nie trzeba, żeby to zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Silesia City Center - calkiem ok IP: *.chello.pl 01.03.06, 00:31 >net > jest "anonimowy". . ot, taki własnie jest - ja o Tobie też nic nie wiem i nie czynię z tego zarzutu. . > Poza tym od kiedy centra handlowe musza byc ladne ? Jest jakie jest, nie > zwracam szczesgolnej uwagi czy sklep jest ladny czy nie, . ot, właśnie dla Ciebie postawili w centrum mojego Miasta ten szkaradny hangar. . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: Silesia City Center - calkiem ok 08.03.06, 17:35 Gość portalu: . napisał(a): > >net > > jest "anonimowy". > . > ot, taki własnie jest - ja o Tobie też nic nie wiem i nie czynię z tego zarzutu jest roznica, jak sie ktos podpisze pod postem a jak nie, nie sadzisz? > . > . > > Poza tym od kiedy centra handlowe musza byc ladne ? Jest jakie jest, nie > > zwracam szczesgolnej uwagi czy sklep jest ladny czy nie, > . > ot, właśnie dla Ciebie postawili w centrum mojego Miasta ten szkaradny hangar. no ja akurat jade do sklepu jak potrzebuje cos kupic a nie jak wiekszosc dla zabicia czasu. Tak sie sklada, ze SSC stoi w moim miescie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antarktyda54 Re: Silesia City Center - calkiem ok IP: *.chello.pl 08.03.06, 21:16 > jest roznica, jak sie ktos podpisze pod postem a jak nie, nie sadzisz? > no przeciez się podpisuje kropką - mógłbym też podpisać się np. "antarktyda54", no ale jeśli to dla ciebie dyskomfort, to ok. > no ja akurat jade do sklepu jak potrzebuje cos kupic a nie jak wiekszosc dla > zabicia czasu. A czy wszelkie poczucie estetyki jest Ci obce? - rozumiem, że ciuchy na zimę wybierasz tylko tak, zeby były ciepłe? walonki-kufajka-beret itp. A jak ktoś wsadzi w przestrzeń publiczną taki syf to sto razy gorzej niż gdybyś włożyła sobie analogiczny syf na grzbiet. Bo knota na Chorzowskiej niestety musimy oglądać na codzień. Odpowiedz Link Zgłoś
katowice.info Re: Silesia City Center - calkiem ok 27.02.06, 19:57 Zapomniałeś dodać NIEWOLNICZA PRACA za kiepskie wynagrodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: Silesia City Center - calkiem ok 28.02.06, 13:03 katowice.info napisał: > Zapomniałeś dodać NIEWOLNICZA PRACA za kiepskie wynagrodzenie. naucz sie rozpoznawac rodzaje to po pierwsze. po drugie nie wnikam jakie wynagrodzenie, chyba lepsze 900 zł niz zasilek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd dyskusja o CH Silesia IP: 212.106.147.* 27.02.06, 16:08 zapraszam rowniez do dysksji na temat cetrum Silesia na stronach gkw.katowice.pl a dokladnie w watku : www.gkw.katowice.pl/modules.php? name=Forums&file=viewtopic&t=43&postdays=0&postorder=asc&highlight=silesia&start =0 pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z81@tlen.pl dajcie tam jakis basen ! IP: *.devs.futuro.pl 03.03.06, 17:20 Ja tam nie lubie takich miejsc i dla mnie one wszystki sa takie same! ale brakuje mi tego basenu ktory kiedys tam byl! pracuje teraz naprzciw scc i w drodze do domu moglym sobie na basenik zawsze skoczyc! moze by ktos pomyslal i wybudowal jakis akwapark? w koncu nie ma czegos takiego w kce ? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro68 Wiocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 00:57 Zrobili tam koszmarną wiochę. Żaden opis nie jest w stanie oddać kiczu, jaki obserwuje się po zmierzchu mijając oświetlone SCC. Boże, czy oni musieli podświetlać wieżę wyciągową na wrzosowo-różowo i walnąć na to wszystko tak szkaradne oczojebne logo? Koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
katowice.info Re: Wiocha 08.03.06, 07:30 Wystarczy zrezygnować z robienia tam zakupów i splajtują... ale Polacy to na prawdę ... naród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łaziszczanka świetne miejsce IP: *.ekspres.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 13:25 Jak dla mnie to świetne miejsce !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuddje Re: świetne miejsce IP: *.chello.pl 08.03.06, 21:24 to se je weź do łazisk - bedzie dobre zamiast hołdy. Odpowiedz Link Zgłoś