Dodaj do ulubionych

W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez ki...

17.02.06, 22:17
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: pacjencizzawiercia Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: *.hyperion.pl / 80.51.103.* 18.02.06, 00:27
      ten szpital to znany jest z tego, ze to UMIERALNIA!!!!!obojetni na swoje obowiązki,ludzi traktuja jak śmieci. Panie dyrektorze ślaskiego NFZ!!!Czas najwyzszy wysyłać tam regularne kontrole!!!Niech sie pan nie obawia już, bo ta królowa juz nie rządzi w sejmie.!!!!
      • mariuszdz Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez 19.02.06, 19:13
        Gość portalu: pacjencizzawiercia napisał(a):

> ten szpital to znany jest z tego, ze to UMIERALNIA!!!!!obojetni na swoje obowią
        > zki,ludzi traktuja jak śmieci. Panie dyrektorze ślaskiego NFZ!!!Czas najwyzszy
        > wysyłać tam regularne kontrole!!!Niech sie pan nie obawia już, bo ta królowa ju
        > z nie rządzi w sejmie.!!!!

Jakie sładki,taka obsługa
        • Gość: toksol Ględzisz Mariuszku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 19:46
          Żadna wysokość składek nie jest wystarczająca w systemie rozdawania pieniędzy
          przez urzedników szpitalom i innym lekarzom.
          Czy ty jako szef placówki medycznej przyznałbyś sie, że masz dosyc pieniedzy?
          Zawsze byś skomlał o wiecej. Zresztą z forsa tak jest, że nigdy nie dość.
          Wystarczy aby pieniądz szedł za pacjentem, a każda choroba miała swoją cene i
          już placówki medyczne wabiłyby pacjentów, a to lepszą opieką, a to lepszymi
          warunkami, a to lepszymi lekarzami, itp. Ukrywałyby starannie swoje braki, aby
          nikogo nie zniechęcić. Lepsi lekarze braliby jeszcze jakies dodatkowe pieniadze
          od pacjentów (poza tymi jakie płaciłby z naszych składek centralny
          ubezpieczyciel), a my pacjenci chetnie i oficjalnie dopłacalibysmy tym lepszym
          za nadzieję, że lepiej wyleczą. A ci z gorszą opinia musieliby lizac swoje
          łapki, bo mieliby mało pacjentów i żadnych dopłat. To jedna z przyczyn, czemu
          lekarze nie chcą takiego systemu - bo wtedy musieliby sie bardziej starać.
          Dodatkowe pieniądze do systemu lecznictwa wpłynęłyby z dodatkowych dobrowolnych
          ubezpieczeń. Ja bym sie ubezpieczył aby miec np. jednoosobowy pokój w szpitalu,
          albo za lepsze leczenie zębów, czy tp.
          A dzisiaj to tylko każdy pracownik szpitala ględzi że składki są za niskie. W
          obliczu śmierci każde składki są za niskie.
          • Gość: ACAN OBIĆ MORDĘ TYM LEKARZOM !!!! MOŻE TO COŚ DA!!! IP: *.spray.net.pl 19.02.06, 19:54
            • Gość: każdyponadkażdym dokladnie !! gdybym mieszkał w pobliżu ... IP: 207.44.180.* 19.02.06, 22:39
              to bym im wpie***lił !! a jeszcze jakby ten chory był członkiem mojej rodziny to
              możliwe że bym pozbawił życia winnych.
              • Gość: Fajka Re: dokladnie !! gdybym mieszkał w pobliżu ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 20:22
                Jak możecie wyrażać złe opinie o tym oddziale ja tam leżałam opieka jest
                bardzo dobra pielęgniarki bardzo dobrze opiekują pacętami ale teraz są bardzo
                duże braki personelu jak dwie pielęgniarki mogą zajmować się często 56 chorymi
                gdzie są stany ciężkie i ludzie powiem ludzie starzy praktycznie tylko do
                opieki bo rodziny nie chcą ich zabierać i przez to zajęte są łóżika iniema
                gdzie kłaść i nnych chorych powinny te rodziny płacić kary za to że nie chcą
                zabierać swych naj bliższych jeżeli nie rozwiąże się tego problemu to dalej nie
                będzie miejsca dla naprawdę chorych ludzi .Przemyślcie moją wypowiedz a
                inaczej będziecie mówić przyjdzcie chociarz na jeden taki dyżur to zobaczymy
                jak wy będziecie funkcjonować po takim dyrzurze
    • Gość: M Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.06, 08:58
      Czy to możliwe, żeby konowały czekały na łapówkę?
    • Gość: trekk Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: *.c29.msk.pl 18.02.06, 09:39
      u mojego wujka (też ze wsi) rozpoznali tam białaczkę, a ponieważ miał 67 lat,
      stwierdzili, że to już koniec. męczył się przez rok. na kilka dni przed
      śmiercią zrobiono mu badania w katowicach i białaczki nie stwierdzono. miał
      uszkodzoną śledzionę. wystarczyłaby wtedy operacja... tak działają w szpitalu w
      zawierciu, jeśli rodzina nie "zmotywuje" do pracy. szkoda słów.
      • Gość: roro68 Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 23:45
        "Trzeba pogodzić się z tym, że nie każdego chorego da się uratować" -
        powiedział spokojnie lekarz. Doktorku, minąłeś się z powołaniem!
        • Gość: BIKA Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: *.CNet2.Gawex.PL 19.02.06, 11:29
          Boże, Ty widzisz i ne grzmisz?
          Ale na pewno zaraz się okaże, że działano zgodnie z procedurą! Co tam
          umierający pacjenci, grun ze w papierach gra! TYM LEKARZOM ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO
          NAJGORSZEGO I WIERZĘ, ŻE INTENSYWNOŚĆ MOJEGO ŻYCZENIA ŚCIĄGNIE NA NICH COŚ
          ZŁEGO!!!!!
          • Gość: r46 Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: *.acn.waw.pl 19.02.06, 12:33
            zlikwidować ten szpital
            • Gość: ad Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: *.godula.net / *.crowley.pl 19.02.06, 13:50
              no niestety w szpitalach niewypełnianie obowiazków wynikajacych z umowy o pracę to norma teraz rodzina zamordowanego poprzez niepodjecie działania w naglym przypadku powinna wytoczyc cywilny proces szpitalowi.W szpitalach zamiast leczyć to tylko sie kombinuje jak wykorzystac zakontraktowane limity z NFZ dopisuje sie lekarzy do zabiegów w których niebrali udziału a w tym czasie pracowali w prywatnych przychodniach , wozi się pacjętów po szpitalach wykonuje sie w nich te same badania i przedlyża czas do operacji w oczekiwaniu na łapowkę a niestety płaci sie po wykonanej robocie a nigdy przed i muszę sie w pełni zgodzic wżyczeniach wszystkiego najgorszego dle takich lekarzy dorobkiewiczów i by musieli sie leczyć u sobie podobnych.
          • nessuno Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez 19.02.06, 18:01
            I ja się dołączam z takimi swoimi życzeniami dla konowałów,którymtylko szmalec
            we łbach,a nie pomoc własnym pacjentom.Bardzo podobny przypadek miałem ja,gdy
            mój brat umierał w warszawskim szpitalu(wykańczalni)na Grenadierów.Takie same
            s.k.u.r.w.y.s.y.n.y konowały,takie same lafiryndy pielęgniarki.Wszędzie tylko
            patrzyli,aby dostać w łapę.Oby takie barachło kiedyś samo się znalazło w takiej
            sytuacji i zdychało,póki nikt z ich rodzinki nie da w łapę.
            • Gość: olo Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.02.06, 18:22
              Czy zachęta w postaci wzięcia w "kamasze" poprawi morale lekarzy?
              Pomyśl o tym teraz zanim przyjedzie po Ciebie "pogotowie" i zabierze Cię
              do "szpitala".
              Chyba, że będziesz "zdychał" jak bezpański pies z "honorem" i świadomością, że
              Twój sąsiad ma taką samą "opiekę" -bo za pieniądze bogatsi i mądrzejsi kupią
              sobie niezłą opiekę.
          • Gość: JM Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: *.chomiczowka.waw.pl 19.02.06, 19:03
            Racja
    • Gość: wsiok Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 17:37
      Stalina na takich lekarzy trzeba.Komuno wróć!!!!!!A może to tak wielkie
      miłosierdzie chrześcijańskie i nauku JPII nie poszły w las zgodnie z zasadą
      biznesmena Rydzyka i Glempa.Pieniądze na świątynie opatrzności bożej są, a na
      leczenie niema!.Takie państwo o takich poglądach musib upaść!
    • Gość: ola Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 17:53
      Pacjent dobry to pacjent martwy.Zgroza to co się dzieje w szpitalach i służbie
      zdrowia.Kłania się właściwa organizacja pracy tego całego towarzystwa i okaże
      się,że lekarzy jest nadmiar a pielęgniarek full.No to reszta może wyjechać "za
      chlebem".Fatalny jest nadzór nad szpitalami/powiaty/.Czy tego się nie zauważa
      tyle lat???????
    • Gość: wpo Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: *.futuro.kielce.msk.pl 19.02.06, 17:54
      Moj ojciec lezal z zawalem 12 godzin na oddziale ogolnym w Szpitalu Wojewodzkim w Kielcach zanim zdiagnozowali zawal, choc wszystkie objawy na to wskazywaly. Potwierdzili to potem kardiolodzy. Po 14 godzinach od wystapienia zawalu w sciagali w srodku nocy zespol operacyjny zeby ojca ratowac. Potem przez 4 tygodni lezal na intensywnej pod aparatura wspomagajaca prace serca i w kazdej chwili mogl umrzec. Zostal kaleka - zostalo mu 20% wydolnosci serca. Zyl jeszcze prez kilka miesiecy a kalectwo uniemozliwialo mu leczenia inej choroby - raka pluc.
      Nota bene lekarze z Kardiologii nie potrafili zdiagnozowac raka na podstawie zdjecia pluc, choc pulmonolog dostarzegl to po pierwszym rzucie oka na zdjecie sprzed kilku miesiecy.
      Tak go zalatwili niedouczeni i niezaangazowani lekarze + wadliwy sprzet. Duzo by mowic o niekompatencji i podejsciu do pacjenta szpitali i lekarzy. W tym kraju lepej nie chorowac.
      • Gość: MARO Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: *.wroclaw.czk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 17:59
        wymagacie zachodnich standartów przy wschodniej mizerii finansowj?
        • Gość: Kuba Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 18:46
          Ja bym wprowadził standart, to dziadek hitler byłby niemowlę wobec mnie, a
          lekarz byłby lekarzem a nie rakarzem.
        • Gość: Pacjent W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: 80.50.34.* 19.02.06, 18:55
          Jakiej mizerii finansowej: nakłady na opiekę (państwową) w Polsce: 1999 - 21.6
          mld PLN, 2000 - 23, 2001 - 26.6........2005 33.1 - mld PLN. K....wa, czy to jest
          mało, żeby leczyć zawały?

Niepozdr. konowałów
          • Gość: Księgowy Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:07
            Dwa razy niższe nakłady na 1 mieszkańca Polski w porównaniu do Czech, Słowacji
            czy Wegier, nie wspominając o Niemczech, Francji czy Wielkiej Brytani - zatem
            mozna sie spodziewć opieki na poziomie rumuńskim lub albańskim
        • Gość: jack A jakie ma znaczenie finansowanie w tym wypadku IP: *.icpnet.pl 19.02.06, 21:57
          Pomijając motywację do pracy to przecież jeżeli ktoś jest w pracy to winien
          zachowywac sie jak lekarz a nie konował. Lekarz ponosi odpowiedzialność za to
          co robi i należy tę odpowidzialność egzekwować. Żadnej taryfy ulgowej. W każdym
          takim przypadku zawiadomienie do prokuratury.
        • Gość: r46 Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: *.acn.waw.pl 20.02.06, 08:23
          To ciekaw jestem z czego ci lekarze w Zawierciu i nie tylko wybudowali domy a
          nie raz kilka-z pensji? Jeżeli nie to zabrać i dać kościołowi.
      • Gość: olo Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.02.06, 18:10
        I co w tym dziwnego ?
        Drogi w rozsypce. Wieś w ostatnim stadium zagłady.
        Urzędnicy-diabli wiedzą po co istnieją, chyba aby utrudniać wszystkim życie.
        Sądownictwo skorumpowane i niewydolne.
        ZUS -bez komentarza.
        Policja -jw.
        W pogotowiu -złodzieje i łapiduchy.
        W szpitalu zdemoralizowani skorumpowani "lekarze?".
        W sejmie karierowicze, idioci, psychole.
        W rządzie -kabaret.

Szkoda gadac.
        • kamyk39 Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez 19.02.06, 18:12
          Gość portalu: olo napisał(a):

> I co w tym dziwnego ?
          > Drogi w rozsypce. Wieś w ostatnim stadium zagłady.
          > Urzędnicy-diabli wiedzą po co istnieją, chyba aby utrudniać wszystkim życie.
          > Sądownictwo skorumpowane i niewydolne.
          > ZUS -bez komentarza.
          > Policja -jw.
          > W pogotowiu -złodzieje i łapiduchy.
          > W szpitalu zdemoralizowani skorumpowani "lekarze?".
          > W sejmie karierowicze, idioci, psychole.
          > W rządzie -kabaret.
          >
          > Szkoda gadac.

To skutki czerownki od 45.
        • Gość: nie-olo Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: *.plo.warszawa.supermedia.pl 19.02.06, 18:41
          dobrze że choć jeden sprawiedliwy i porządny - czyli ty - się ostał
          • Gość: olo Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.02.06, 19:42
            Ciemny lud.
            Debilne państwo.
            Ja przynajmniej to widzę.
            Większość z nas robi dobrą minę do złej gry i za nic ma swoje państwo -z
            wzajemnością.
            Nikt nie jest święty.
            A rację mają jednak chyba tylko Ci, którzy stąd uciekli.
      • Gość: brrr3 Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 18:40
        Miał raka płuc i zawał serca i spodziewałaś się ,że będzie żył ?
        "wszystkie objawy na to wskazywaly" tzn. jakie objawy te wszystkie ???.

> "ściągali w srodku nocy zespol operacyjny zeby ojca ratowac"- to też zarzut ?.
        pulmonolog dostarzegl to po pierwszym rzucie oka na zdjecie sp
        > rzed kilku miesiecy.
        Jeżeli dostrzegł na zdjęciu sprzed kilku miesięcy tzn,że w tym momencie szanse
        tatusia były praktycznie zerowe chyba.... Obawiam się jednak że pulmonolg swą
        mądrośc i bystrość oka zawdzięczał temu,że ogladając zdjęcie sprzed kilku
        miesięcy wiedział już ,że ma do czynienia ze zdjęciem chorego na raka ? Prawda ?
        Swoja drogą trzeba być bardzo zacietrzewionym by śmierci kogoś kto miał raka
        płuc i zawał winą obarczać lekarzy... Tatuś palił ? Tylko szczerze proszę ??
      • Gość: kura Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:59
        na podstawie rtg sie nie rozpozna raka, baranku!
    • Gość: podatnik I gdzie są pieniądze z naszych podatków ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 18:05
      W służbie zdrowia nie ma ,w bezpieczeństwie nie ma ,w autostradach nie ma ???

Pewnie w luksusowych budynkach ZUS i US .
      • Gość: maro Re: I gdzie są pieniądze z naszych podatków ? IP: *.wroclaw.czk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 18:08
        bardzo śmieszne pytanie a ile zapłaciłeś tych podatków że oczekujesz i służby
        zdrowia na poziomie i autostrad i wojska i......
        • kamyk39 Re: I gdzie są pieniądze z naszych podatków ? 19.02.06, 18:10
          Gość portalu: maro napisał(a):

> bardzo śmieszne pytanie a ile zapłaciłeś tych podatków że oczekujesz i służby
          > zdrowia na poziomie i autostrad i wojska i...

No wojsko jest na poziomie (swiatowym), w kazdym razie towar eksportowy.

Ostatnio podbija Babilion (choc mocarstwo to padlo kilk tys. lat temu).
        • Gość: alojzy Re: I gdzie są pieniądze z naszych podatków ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 18:35
          policzyłam butelki po alkoholu z ostatniego miesiąca.

10 razy wino po średnio 15zł
          duże martini 40 zł
          i pewnie jakieś 10 puszek piwa - 2,70 każda.

22% vatu od tego wszystkiego
          daje około 40pln. Plus wszystkie inne produkty, które kupiłam, plus dochodowy,
          plus to, książki, gazety, internet...
          Plus to, że od lat wszystkie moje kontakty z tzw darmowymi usługami państwowych
          instytucji są zerowe. Nic ich nie kosztuję

Teraz czaekam na ujadaczy, że to wszystko nie składka zdrowotna. Owszem. Ale
          mnie naprawdę nie obchodzi do czyjej skarbonki trafia moja kasa. Interesuje mnie
          to, że nic z tego nie mam.

• Gość: iw Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: *.netpark.pl / *.netpark.pl 19.02.06, 18:12
    • Gość: JSL Ochrona zdrowia w wydaniu PiS IP: 80.54.251.* 19.02.06, 18:38
      Oto klasyczny przykład jakie zagrożenie dla zdrowia i życia Polaków niesie
      polityka zdrowotna PiS. Dla kaczorów ważniejsze są ich sprawy polityczne niż
      życie ludzkie...:-(.
      W/g prasy włoskiej Polską rządzi Rydzyk a nie Marcinkiewicz, no to już wszystko
      wiemy co zawdzięczmy bliźniakom.
      • Gość: brrr3 Re: Ochrona zdrowia w wydaniu PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 18:40
        Ciebie to juz chyba całkiem porąbało....
      • Gość: aron Re: Ochrona zdrowia w wydaniu PiS IP: *.pl / 83.142.112.* 19.02.06, 18:53
        Partia SLD przekazała swoje dotacje na służbę zdrowia.
      • Gość: dziadek Re: Ochrona zdrowia w wydaniu PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 22:30
        Durny jesteś jak ten ordynator z Zawiercia
    • Gość: gwand dlaczego to jest informacja dnia IP: *.olsztyn.mm.pl 19.02.06, 18:41
      generalnie dramat i przypuszczam że będzie to powodem postepowania wyjaśniajacego,być może nawet prokuratorskiego - ale znowu GW powoduje ,ze wiadra płynnego g... oszalała dzicz będzie wylewać na całą słuzbę zdrowia, poużywa sobie bezkarnie mierzwa .. oj dostanie się konowałom,niedoukom, łapówkarzom ,miernotom w białych kitlach.... a jutro rano część tych naprawiaczy świata przyjdzie pokornie do gabinetów lekarskich z prośbą o pomoc.
      • Gość: brrr3 Re: bo gw to gadzinówka walcząca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 18:51
        o prymat z SE i tym podobnym. Nakład jednak i tak spada..
      • jolunia01 Re: dlaczego to jest informacja dnia 19.02.06, 19:40
        Gość portalu: gwand napisał(a):

... znowu GW powoduje ,ze wiadra płynnego g... oszalała dzicz będzie wylewać na
        całą słuzbę zdrowia, poużywa sobie bezkarnie mierzwa .. oj dostanie się
        konowałom,niedoukom, łapówkarzom ,miernotom w białych kitlach....

I słusznie sie tej miernocie niedouczonej, łapówkarzom i innym chamom dostanie.
        Tobie tez powinno sie dostać po ryju za nazywanie mierzwą tych, którzy słusznie
        oczekują pomocy, a nie bezduszności i olewactwa w PAŃSTWOWYM szpitalu -
        państwowym, czyli utrzymywanym m.in. z podatków tej "mierzwy".
        A tobie życze szybkiego kontaktu z tak gorąco bronionymi pazernymi doktorkami
        • Gość: brrr3 Re: Już czujesz się lepiej ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:11
          Ulzyło ? ;-) pamietaj jednak,że jutro znowu to roboty.....
        • Gość: kura Re: dlaczego to jest informacja dnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:06
          a skąd ci przyszło do główki Joluniu,że są pazerni? czy była w tym artykule
          wzmianka o jakiejś łapówce? przeczytaj jeszcze raz ale powoli i ze zrozumieniem...
      • andrutt Re: dlaczego to jest informacja dnia 19.02.06, 21:48
        Głębokim niesmakiem napełniła mnie Twoja wypowiedź. Używanie inwektyw świadczy
        jedynie o Twojej niestety niskiej kulturze a nie o Twoim wielkim intelekcie,
        jak zapewne o sobie myślisz pisząc "oszalała dzicz". Po co mieszać antypatię
        czy sympatię do GW, to nic nie ma wspólnego z tematem. Jest przerażające, że na
        10 wypowiedzi w przybliżeniu jedna jest sensowna i nie zawiera inwektyw, reszta
        jest wyrazem wielkiego sfrustowania korespondentów. Zyczę spokoju i umiarkowania
    • Gość: roro Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: *.konst.silesianet.pl 19.02.06, 18:52
      Calkiem podobnie bylo i sie skonczylo w szpitalu miejskim na KOsciuszki w Gliwicach.
    • betternet.pl Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez 19.02.06, 18:58
      Norma w tym kraju
    • Gość: brrr3 Re Protest na Podkarpaciu to jest powód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 18:59
      tego newsa w tej gadzinowce. Trza narodek podburzyć, a że głupi i naiwny to sie
      tłuszcza z chęcią mordu w oczach rzuca. Co i widać na tym forum. Myslenie jest
      wam obce kochani ;-)
    • Gość: Jonek Jakby to był ksiądz IP: *.e-wro.net.pl 19.02.06, 19:04
      Jakby to był ksiądz to by ratowali do skutku.
      • Gość: gość Re: Jakby to był ksiądz IP: 213.155.174.* 19.02.06, 19:12
        Proponuję dać jeszcze więcej na ŚOP to będzie dobrze. Czy nie widzicie że
        sięludźmi manipuluje?
    • Gość: Polak-katolik I to jest Polska wlasnie, ale 20 melonow na... IP: *.chello.pl 19.02.06, 19:14
      swiatynke opatrznosci sie znalazly!
    • Gość: chora po zawale Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: *.net / 82.160.62.* 19.02.06, 19:20
      Ludzie nie DARUJCIE LEKARZOM TEGO ZANIEDBANIA ! EWIDENTNIE PRZYCZYNILI SIE DO
      SMIERCI CZLOWIEKA ! MOZE NASZ NOWY RZAD PIS-u WEZMIE SIE TEZ ZA LEKARZY !!!!!!
      • brrr3 Re: następny politycznie nawiedzony...brrrrr. 19.02.06, 19:24
      • Gość: olo Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.02.06, 19:50
        W kamasze ?
    • Gość: jaslon w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 19:34
      Niedawno moją teściową pogotowie zawiozło rano do szpitala. Przeleżała na izbie
      przyjęć ok. pięciu godzin. Jest po kilku operacjach, ma wszczepiony rozrusznik.
      Próbowano ją odesłać do domu, podano jej też kroplówkę, tłumaczono, że nie ma
      miejsc. Po kilku godzinach dostała migotania i trafiła a intensywną terapię,
      miejsca oczywiście były.
      Jak sądzicie, to był brak miejsc w szpitalu, czy próba wymuszenia łapówki?

W Polsce nie działają elementarne procedury. Każda czynność lekarska powinna
      być natychmiast wpisywana do karty, łącznie z rozpoznaniem. Przyjmowanie
      pacjenta na izbie przyjąć powinno przebiegać wg. rygorystycznej procedury. To
      później byłoby podstawą rozstrzygnięć, co do prawidłowości postępowania. Ale to
      POLAKA, kraj korporacji, bałaganu i łapownictwa.

Czy to można zmienić? Trzymam kciuki za PiS choć to nie moi ulubieńcy.
      Poprzednicy zrobili w tych sprawach niewiele lub nic.
      • Gość: brrr3 Re: migotania czego dostała ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:17
        • Gość: jaslon przedsionków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:32
          • Gość: brrr3 Re: przedsionków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:34
            To sie leczy na Rce ? Co to za szpital ? :-)
            • Gość: jaslon kpiarz specjalista? Napisz co myślisz o takim szpi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:41
              talu!!! Nie krępuj się! Przecież ty wiesz wszystko najlepiej :)))
              • Gość: brrr3 Re: kpiarz specjalista- a jasne :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:01
                Niedawno moją teściową pogotowie zawiozło rano do szpitala.( siłą ją tam
                zabrało czy był jakiś powód ?
                Przeleżała na izbie przyjęć ok. pięciu godzin.( Normalne- szpitale nie są z
                gumy, jak sie wielu wydaje- zawsze zostaje 1-2 miejsca na Rce w razie czego, by
                jak dowiozą zawał czy jakikolwiek inny cięzki stan, to miejsce musi się
                znaleźć. Inaczej taka gadzinówka jak gw, znowu napisze,że wożono umierającego
                od szpitala do szpitala i szukano dla niego miejsca, tłum zaś na forum zacznie
                nowy lincz konowałów):-) Jest po kilku operacjach, ma wszczepiony rozrusznik.
                To,że przszła klika oprecji (jakich?) i jest z rozrusznikiem serca to nie jest
                gljet na pilną hospitalzację kiedy tylko cos strzyknie w boku) takich chorych
                są tysiące ! :-)
                Próbowano ją odesłać do domu, podano jej też kroplówkę, tłumaczono, że nie ma
                miejsc. I słusznie. Chwała lekrzom za to ,że podali leki i zatrzymali w
                obserwacji kilka godzin a nie odesłałi od razu do domu, biorąc ryzyko na
                siebie ,że z chorym sie stanie coś złego. Jak się odsyła chorych z odmową
                przyjęcia do szpitala zawsze na siebie lekarz bierze wielkie ryzyko i
                odpowiedzialność, bo nawet ak skierowano kogoś z bolacym gardłem to nikt nie da
                temu człowiekowi glejtu na nieśmiertelność i może umrzeć nagle z zupełnie innej
                przyczyny. (to się zdarza ! Tylko trzeba mieć tego świadomość i potrzebną
                wiedzę)
                Po kilku godzinach dostała migotania i trafiła a intensywną terapię,
                miejsca oczywiście były. Sytuacja sie wyklarowała i pojawiła się przyczna którą
                akurat w tym szpitalu lekarz uznał za powód bezwzględny do hospitalizacji. Mnie
                się juz zdarzało ,że i takim chorym dawałem jeszcze w I.przyjęc lek który
                przywracał prawidłowy rytm serca i po godzinie ,dwóch chory szedł do domu.
                Migotanie przedsionków to nie jest stan zagrożenia zycia (poza szczególnymi
                sytuacjami) Działo sie tak oczywiście wtedy kiedy na oddziale nie miałem
                zupełnie miejsc i na 45 miejsc na oddziale leżało ok 50 chorych na wszelkich
                możliwych dostawkach.
                Zycie więc nie jest takie proste jak się by komuś wydawało. Na koniec dodam
                tylko,że od maja kończę pracę w tym kraju i jade pracować do innego, gdzie
                specjalistów ceni sie bardziej, niz w tym kraju a i z takim chamstwem tłuszczy
                jak na tym forum nie bedę się musiał spotykać. :-)

• Gość: jaslon cham specjalista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:11
                  Ale, po co tam jedziesz, przecież ty wszystkich możesz przez Internet leczyć.
                  Na całym świecie!!! Co się będziesz marnował na jakimś zadupiu w UE. Nie bądź
                  świnia, daj szansę innym.

A odnośnie mojej teściowej, to gdyby zmarła na tej izbie przyjęć, to widać
                  byłby jej czas. Tak, że tego już mi nie musisz wyjaśniać. Tylko jeszcze napisz,
                  że ci kretyni z pogotowia niepotrzebnie wieźli ją do szpitala. Przecież ten
                  tłuk lekarz pogotowia mógł jej dać butelkę płynów i sama by sobie tą kroplówkę
                  mogła zrobić. Za jej nędzną składkę nic jej więcej się nie należy!

I s........j stąd jak najprędzej. Ku naszej uldze.
                  • Gość: brrr3 Re: cham specjalista IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:22
                    Frustracja widzę nie pozwala ci na jasne myslenie. Trudno, to tu na forum
                    normalne. Jesteś pewnie z tego gatunku co to jak czeka na izbie to źle, jak
                    przyjmą od razu i położą na na korytarzu to też źle, jak położą na Rce to znowu
                    nie tym łóżku co by trzeba. Leki też nie te, bo przecie mamusia inne brała w
                    domku, a także dlaczego mamusi sie tyle razy krew bierze na badania(źle) no i
                    czemu mamusi nie dają jedzenia jak w Sheratonie itp itd :-) Prawda ?
                    A odnośnie twojej teściowej, to gdyby zmarła na tej izbie przyjęć, to widać
                    byłby jej czas. O tym kiedy się umrze wiedzą tylko tam na górze...moja droga.
                    Każdy kiedys umiera i umrze twoja teściowa także, ja i Ty też. Taka jest kolej
                    zycia. Jeżeli jest na tyle chora,że wymaga rozrusznika to może umrzeć w każdej
                    chwili..tylko czy oznacza to,ze ma lezeć juz do śmierci w szpitalu i to na Rce
                    jak tylko coś ją źgnie w....pupę ? ? pomyśl...oj sorry za duże mam wymagania ;-)
                    • Gość: jaslon zwykły cham, żaden specjalista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:36
                      >> niz w tym kraju a i z takim chamstwem tłuszczy jak na tym forum nie bedę się
                      musiał spotykać

To ty pisałeś. Żółć ci zalewa umysł.

Nie masz elementarnych kwalifikacji moralnych do wykonywania zawodu lekarza.
                      Jesteś zarozumiałym dupkiem, niestety twoi rodzice nie spisali się. Wychowali
                      wyjątkowo bezczelnego chama.

Dlaczego bierzesz moje pieniądze co miesiąc? Dlaczego żyjesz ze składek
                      tej "chamskiej tłuszczy". Dlaczego plujesz na ludzi, dzięki którym masz co
                      jeść? Przecież nikt cię nie zmuszał do podpisywania umowy o pracę.

Jesteś zwykłym nieporadnym frustratem, na dodatek nie potrafiącym brać na
                      siebie odpowiedzialności.
                      • Gość: brrr3 Re: Może tak meritum mój drogi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:48
                        Tłuszczą nazywam takich jak Ty. Tu akurat sądząc, bo niebywałym nawet jak na
                        forum gadzinówki GW poziomie postów, jest tej tłuszczy aż nadmiar.
                        Nie masz elementarnych kwalifikacji moralnych do wykonywania zawodu lekarza.
                        > Jesteś zarozumiałym dupkiem, niestety twoi rodzice nie spisali się. Wychowali
                        > wyjątkowo bezczelnego chama.
                        Niestety rozumie twoją frustrację iz nie ty jesteś osobą ktora oceniała i
                        ocenia moje kwalifikacje do zawodu lekarza :-) Wiem,że to boli....
                        Twoje pieniaze biorę dziecko ? Już ci sie z tych emocji całkiem pomieszało...ze
                        skladek tej sądząc po poziomie postów tłuszczy ? Wolne zarty. Na posadzie
                        panstwowej to ja odbieram w stosunku do swoich kwalifikacji jałmużne, a
                        zarabiam odpowiednie pieniądze w gabinecie prywatnym, gdzie moje kwalifiukacje
                        oceniają pacjenci których leczę (czyli rynek) i mi ich nie brakuje .. :-)
                        Frustruje to ciebie prawda ? Proponuje duzo magnezu i coś sedatywnego :-)
                        • Gość: jaslon "gdzie moje kwalifiukacje" fiu, fiu ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:57
                          Po co męczysz swoja osobą publiczną służbę zdrowia? Skoro ci tak dobrze to,
                          czemu uciekasz z tego kraju obfitości?

Mnie na pewno nie frustrujesz. Ja zarabiam na siebie sam i nie obrażam swoich
                          klientów. Jesteś nieuleczalnym frustratem, tacy jak ty powinni dostawać zakaz
                          pracy w zawodzie lekarza.

I na jaki merytoryczny temat wypowiadasz się w swoich postach?
                          • Gość: brrr3 Re: "gdzie moje kwalifiukacje" fiu, fiu ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 22:09
                            Po co męczysz swoja osobą publiczną służbę zdrowia? No właśnie, od maja już
                            nie będę męczył.
                            Skoro ci tak dobrze to,
                            > czemu uciekasz z tego kraju obfitości? Obfitości ? Wolne żarty....50-60 złoty
                            za porade specjalisty to obfitość ?
                            > I na jaki merytoryczny temat wypowiadasz się w swoich postach?
                            O twojej kochanej tesciowej- tylko,że Ty nic nie rozumiesz z merytorycznych
                            tekstów i tu twój problem. :-)
                            Co do obrażania, to prawo do obrażania maja tylko klienci ? tzn pacjenci ?
                            Mając na mysli potencjalnych pacjentów, jakimi są piszący tu forumowicze ?
                            Zacytować ? Można nazywać każdego lekarza mordercą, sk.. jeb...itp na podstawie
                            wypocin GW, a słowo tłuszcza tak kłuje w oczka ? :-)
                            Jeden z madrali piszących na forum zaleca dyktafon w kontaktach z lekarzami.
                            Super pomysł ! Tylko ja na to wpadłem juz kilka lat temu i zawsze mam w czasie
                            rozmowy z rodzinami chorych. Wiesz jakie to pomocne ? :-)
                            Kończe dyskusje bo to bicie piany z tłuszczą właśnie. Przykre to bardzo. :-)
                            • Gość: jaslon chyba dam na mszę, żebyś nas uwolnił od siebie ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 22:20
                              Zwracałeś się do wszystkich na forum per "chamy" i "tłuszcza". Tymczasem jesteś
                              niewdzięcznym pasożytem. Brałeś pieniądze tej "chamskiej tłuszczy" latami i
                              jakoś ci jej chamstwo nie przeszkadzało.

Skąd się biorą takie gnidy w społeczeństwie? To proste, brak kontroli. Służba
                              zdrowia jest w stanie rozpadu organizacyjnego. Przecież tych umów o pracę nie
                              każą podpisywać pod groźbą karabinu!
                              • Gość: brrr3 Re: chyba dam na mszę, żebyś nas uwolnił od siebi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 22:30
                                Dobry pomysł z tą mszą :-) Zaś mój pierwszy post pojawia sie na forum po
                                kilkudzisięciu wybitnie kulturalnych i obiektywnych postach w tej dyskusji.
                                Zauważyles ? Zaś porównywanie tej tłuszczy z moimi pacjentami jest dla nich
                                obelgą. Zaś ilość obelg jakie ty produkujesz wobec mnie przewyższa
                                moją "tłuszcze" o trzy długości. Prawda ? :-) Przy tobie jestem wręcz
                                aniołkiem :-)
                                a co do pieniędzy...pecunia non olet- tak to jakoś było ? Tobie też. :-)
                                Ok. Juz konczę bo staniesz się jeszcze moherem i będę cię miał na sumieniu
                                całkiem. Pozdrowienia dla tesciowej. :-)
                                • Gość: jaslon ty słyszałeś takie słowo, "sumienie" ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 22:38
                                  Pozdrowień do takich degeneratów jak ty nie oczekuję i nie przekazuje.

Twoim rodzicom nie życzę przeczytania twoich postów, może wiążą ze spłodzeniem
                                  takiego obrzydlistwa jak ty jakieś miłe wspomnienia ...
                                  • Gość: brrr3 Re: :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 22:52
                                    Nie ma to jak dyskusja z kulturalnym człowiekiem o nieskazitelnym sumieniu :-)
                                    Jesteś z miasta..to widać...jesteś z miasta...to słychać, jesteś z miasta to
                                    widać, słychać i czuć ? Prawda ? ŁODZIAK zdajsie ?
                                    Żal mi cię jednak troche i jako chrześcijanin wybaczam ci plucie na mnie ad
                                    personam tu na forum. Dysusji merytorycznej byc nie mogło,bo nie masz do niej
                                    kwalifikacji. To rozumie i to cie tłumaczy. Z Bogiem bracie forumowiczu.
                                    • Gość: jaslon Re: :-<<< IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 23:02
                                      Nie tak lekko. Plułeś na wszystkich tu obecnych i chcesz tak lekko się wyłgać?

To, że ciebie też można dotknąć zauważyłeś? Przyznam, że nie liczyłem na to!

Poproś o wybaczenie tych wszystkich, których wyzywałeś. Odpraw pokutę. Może ci
                                      wybaczą. Ja twojego wybaczenia nie potrzebuję.

Ja chrześcijaninem nie jestem, ale jestem pewien, że ty też nie.
                                      • Gość: brrr3 Re: :-)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 09:23
                                        Co ty piszesz...to forum nie jest zawodami w pluciu na odległość i do celu..?
                                        Nie widziałem :-) Zaś o wybaczenie nie proszę bo nikogo nie obraziłem. Każdy
                                        dostał to na co zasługuuje. :-) Ty głównie też :-)
    • Gość: Sprawiedliwy Ludzie jacy jesteście ciemni! IP: *.orange.pl 19.02.06, 19:38
      Te forum to z małymi wyjątkami obraz ciemnoty i zacofania polskiego
      społeczeństwa. Opinie to odzwierciedlenie waszej niewiedzy. Przykładem jest
      pretensja do całego świata, że tata umarł na raka płuc i pewnie nie palił
      nałogowo. Nikt nie widzi, że przyczyną takiej sytuacji jest 1 lekarz dyżurny
      biorący całą odpowiedzialność za ok. 100 chorych w szpitalu, bez sprzętu,
      leków. Fizyczną niemożliwością jest dogodzić każdemu pacjentowi z osobna. O
      jakiej forsie mówicie, jeżeli lekarze mają 1 tys. zł pensji a za dyżur dostają
      100 zł. Za tyle nie zatankujecie swojego samochodu... Łapówki owszem, ale
      ordynatorzy i dyrektorzy a nie lekarze od czarnej roboty. Dopóki każdy z was
      nie zapłaci z własnej kieszeni za usługę medyczną, nie będziecie szanować
      lekarzy. Skoro wyciągacie 50 zł bez zająknięcia na litra, więc nie rozumiem...
      Skoro nie szanujecie polskich lekarzy już niebawem będą was leczyć Rosjanie,
      Ukraińcy i inni popaprańcy. Życzę szczerze...
      • Gość: jaslon Jesteś zwykłym kłamcą !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 19:55
        Właśnie o tym piszemy, że mimo znaczących nakładów finansowych służba zdrowia
        działa fatalnie. Środki są marnotrawione na każdym etapie. Organizacja działań
        szpitali jest katastrofalna. Oddziały to udzielne księstwa ordynatorów. A
        lekarze, którzy podpisali umowy o pracę, nie wywiązują się z obowiązków, za co
        nie są karani.

Z którym z tych zdań się nie zgadzasz?
        • Gość: Rosądny Re: Jesteś zwykłym kłamcą !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:15
          Nakłady na ochrone zdrowia w Polsce w porownaniu w porównaiu do PKB lub w
          przeliczeniu na 1 mieszkanca sa znacznie mniejsze niz w Czechach, śłowacji,
          Węgrzech czy krajach bałtyckich, nie wspominające o Niemczech, Francji ,
          wielkiej Brytanii czy Skandyanwii.
          • Gość: jaslon Re: Jesteś zwykłym kłamcą !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:23
            Mogę prosić o odesłanie do źródła ?
            • Gość: jaslon Re: Jesteś zwykłym kłamcą !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:27
              Przepraszam, zapomniałem o jednym. Czy uwzględniłeś, jaka część populacji się
              na to składa? Bo w Polsce jakoś dziwnie mało ludzi w wieku produkcyjnym pracuje.
              Oczywiście to nie wina lekarzy, chyba, że tych, co wysyłali na renty chorobowe :
              (
              • Gość: brrr3 Re: Jasne. Wysłali ich pod przymusem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:29
                na podstawie swego widzimisie :-) Jesteś geniuszem. :-)
      • Gość: Religa A od ciebie śmierdzi je*banym doktorkiem łapówkarz IP: *.spray.net.pl 19.02.06, 19:56
      • Gość: jack Może Tobie trzeba coś rozjaśnić IP: *.icpnet.pl 19.02.06, 22:09
        Sprrawiedliwy (?) napisał

"Dopóki każdy z was nie zapłaci z własnej kieszeni za usługę medyczną, nie
        będziecie szanować lekarzy. Skoro wyciągacie 50 zł bez zająknięcia na litra,
        więc nie rozumiem... Skoro nie szanujecie polskich lekarzy już niebawem będą
        was leczyć Rosjanie, Ukraińcy i inni popaprańcy. Życzę szczerze..."

Po 1-sze to każdy kto płaci jakieś składki już się składa.
        Po 2-gie opisany prypadek nie dotyczy jakiejś tam operacji plastycznej czy też
        zapłodnienia in vitro tylko sytuacji zagrożenia życia.
        Po 3-cie nikt z nas płacących nie ma wpływu na rozdział środków i nie w
        zasadzie mnie to nie obchodzi. Płacę i wymagam. Osobiście płacę kilka składek -
        i w mniejscu zatrudnienia i z tytułu udziału w firmach.
        Po 4-te nie wydaję kasy na wódkę a już na pewno nie bez zająknięcia.
        Po 5-te Twój stosunek do ludzi innych narodowości dyskwalifikuje Twoje morale.
        Po 6-te na szacunek to trzeba zapracować. Czasy "klasowego szacunku" dla
        każdego tylko dlatego że jest lekarzem minęły. Szacunek mam do indywidualnych
        ludzi, którym ten szacunek się należy.

I wcale nie uważam że lekarze mają dobrze. I wcale mnie to nie cieszy.
    • ezpa7z9 I co dalej? 19.02.06, 19:38
      Pan ordynator ,lekarze dyżurni ,pielęgniarki sie wywiną bo ...za mała jest
      składka,bo za mało personelu,bo jak nie podoba się to wyjedziemy do Anglii!Pan
      ordynator i lekarz dyżurny powinien mieć zabrane prawo wykonywania zawodu do
      naturalnej śmierci.może wtedy by to ,,środowiskiem ''wstrząsnęło.Porozumienie
      zielonogórskie czy inne ,,korporacje''powinny być ZDELEGALIZOWANE.I;e takich
      kryminalnych afer jest w polskiej służbie zdrowia każdego dnia ?Tego nie wie
      nikt bo ....pacjent płaci sprzedając ostanią koszulę a lekarz ,k..wa go mać, się
      na krzywdzie bogaci.TRZEBA Z TYM SKOŃCZYĆ!
      • Gość: olo Re: I co dalej? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.02.06, 19:57
        Chcesz się leczyć to zapłać lekarzowi a nie pieprz bez sensu i nie strasz
        prokuratorem.
        • Gość: jaslon bierzesz złodzieju pensje? to z moich podatków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 19:59
    • edi54 Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez 19.02.06, 20:01

Trzeba byc konowalem ,by nie wiedziec ,ze tego typu bole w obrebie
      jamy brzusznej bardzo czesto wystepuja w ostrym zawale serca.Zawiercianscy
      medycy wyraznie pokpili sprawe.Ale takie skandale niestety sa w polskiej
      sluzbie zdrowia skrzetnie skrywana codziennoscia.Liczy sie tylko kasa.
    • Gość: Przemyślak Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 19.02.06, 20:07
      No cóż, trzeba dać lekarzom z 1000 procent podwyżki, może wtedy szybciej zaczną
      się interesować chorymi. A zresztą, gdyby nawet naszej dzielnej służbie zdrowia
      dał całoroczny budżet państwa, to i tak pod koniec roku wpadną w długi. A bieda
      w zawodzie jest straszna. Oto przykładowy miesięczny dochód lekarza z moich
      stron (Polska B, głęboka prowincja): prywatna przychodnia (niepubliczny ZOZ) w
      gminie: 15-18 000, dużur w prywatnym gabinecie w mieście (2 x w tygodniu po
      maksymalnie 30 pacjentów)- 10 000, prywatny gabinet na wsi - 5 000. Co prawda,
      te, w sumie, 30 tysięcy to grosze, ale jakoś jeszcze koniec z końcem chłop
      wiąże. Bo gdyby była bryndza, brałby - jak kiedyś - dyżury w szpitalu i w
      pogotowiu (na "R-ce"). W szpitalu w Przemyślu też marnie. Taki ordynator
      oddziału zarobi rocznie nawet i do 150 000 PLN (brutto),ale co to za pieniądze,
      po tylu latach nauki i pracy? Owszem, za tych 300-400 tysięcy rocznie szłoby
      jakoś wyżyć, a tak to istny skandal i powód do akcji protestacyjnej

• Gość: brrr3 Re: gdzie to taka bidna gmina ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:16
        i ludzie tacy biedni,ze do lekarza prywatnie przychdzi dziennie 30 pacjentów ?
        Reszta wyliczeń twoich sprawia,że rozpoznaje u ciebie paranoje :-) Pozdrawiam.
    • the.gypsy Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez 19.02.06, 20:19
      jakby wrzeszczal , ze kocha pis i ojca dyrektora cwancykatora, toby zyl.
    • Gość: ssadam Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: *.bchsia.telus.net 19.02.06, 20:30
      Tak sie traktuje ludzi w tym zascianku -Polsce.Lekarze powinni byc zwolnieni.
      • Gość: brrr3 Re Jasne, wszyscy ))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:36
        • malkontent_jeden Re: Re Jasne, wszyscy ))))))) 19.02.06, 20:56
          I w kamasze!
          A w Zawierciu buldożer...Zresztą wszędzie- leczyć zawał będą okłady z "Gazety
          Wyborczej" i "Fakt" moczony w mleku z miodem. Kraina stanie się zaiste mlekiem
          i miodem płynąca.
    • Gość: Ajka Re: W szpitalu w Zawierciu chory z zawałem przez IP: *.devs.futuro.pl 19.02.06, 20:59
      Powinni odpowiedziec za MORDERSTWO.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka