Dodaj do ulubionych

Szef chorzowskiej policji straci stanowisko za ...

IP: *.chr2.1000lecie.pl 07.04.06, 06:04
Tytuł do przyczyn zwolnienia ma się jak kwiatek do kożucha.
Obserwuj wątek
    • Gość: kolek Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.06, 08:07
      OCZZYŚCIĆ WSZYSTKIE URZĘDY I INSTYTUCJE Z ESBEKÓW. ROBIĆ TAK JAK NIEMCY ZE
      STASI.
      • Gość: tez gosc Czystka!!! IP: *.dip.t-dialin.net 07.04.06, 08:22
        Przyklad Niemiaszkow jest do bani... - Czy niemiecka "grupa tzymajaca wladze"
        nie trzyma wladzy za pomoca agentow? Przyklad - Irak.

Jestescie oszolomami - PANOWIE - polscy internauci!
    • Gość: gosc Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.dip.t-dialin.net 07.04.06, 08:12
      zostanie zastapiony innym agentem...
    • Gość: Zdziwiony To jakiś absurd! IP: 62.233.185.* 07.04.06, 08:36
      Ciekawe jest to, że Pan Gąska będąc doświadczonym oficerem Policji w stopniu podinspektora, zajmując stanowisko rzecznika Śląskiego KWP udziela nieprawdziwych informacji, czym wprowadza w błąd opinię publiczną. Świadczy to o jego niekompetencji i zwykłej złośliwości. To, że KMP w Chorzowie ma jedne z najsłabszych wyników w regionie jest bzdurą, bo od kilku lat jeszcze tak dobrych nie miała. Nie wierzycie? - zapytajcie Policjantów z Chorzowa. Cała ta sytuacja staje się poprostu śmieszna - to prywatna rozgrywka i zemsta pewnych osób, także z kierownictwa KWP.
      • Gość: Skrzywdzony Re: To jakiś absurd! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 08:42
        Może nigdy nie miała - możliwe - ale chyba jednostka ta przoduje jak mi wiadomo
        w ilości postępowa dyscyplinarnych i roszad na stanowiskach, a nie w wykryciu.
        areszcie ruszono jednego z "nietykalnych ludzi generała" (jak określali się
        tacy jak pan T. w Inspektoracie). Niech poczuje się jak kiedyś czuli się ci
        których gnębieniem kierował.
      • Gość: djwektor Re: To jakiś absurd! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 20:48
        Ujarałes sie ?? ?? ?? To wszystko jakieś chore !! !! !!
    • Gość: Jasio Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.06, 10:09
      Czy to prawda, że oni maja takie długie zęby i ręce?
    • Gość: zdenerwowany! Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 11:15
      to jest chora rozgrywka polityczna! cios poniżej pasa! najprościej zrobić aferę
      w mediach i pozbyć się "niewygodnych"! kto ma w tym interes??? czyżby komenda
      główna?? ciekawe dlaczego temu Panu przypomniały się takie rzeczy dopiero
      teraz?! kto da gwarancję na to, że to co mówi Pan Luty jest prawdą?? aż się
      człowiekowi odechciewa czytać gazety! to wzajemne obrzucanie się błotem jest
      już niesmaczne.
    • schorowany3 Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z 07.04.06, 12:08
      SB - cy powinni odejść z policji.
      Ale,bądźmy szczerzy,śląsko - dąbrowska "S" w latach stanu wojennego była mało
      aktywna. W Katowicach,między zduszoną (rozbitą) w zarodku demonstracją
      z 31 VIII 1982r. a rokiem 1988,trudno było zauważyć działalność podziemia.
      Oczywiście,w części zakładów pracy zbierano składki członkowskie,czy może
      robiono coś jeszcze. Ale w porównaniu z tym,co działo się np. we Wrocławiu,to
      było niewiele. W 1985r. przed Katedrą zawisła płachta,wzywająca do bojkotu
      wyborów,tylko,że to była akcja NZS,a nie "Solidarności". W regionie aktywnością
      wyróżniały się chyba tylko Gliwice.
      • schorowany3 Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z 07.04.06, 12:34
        Przepraszam,zapomniałem o demonstracji z 16 XII 1986r,która odbyła się pod
        kopalnią "Wujek". To była demonstracja "S". Wzięło w niej udział kilka tysięcy
        osób,także z innych regionów Polski. Demonstrantów tym razem nie bito,ale
        fotografowano i filmowano.
    • Gość: LEON ZAWODOWIEC Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.06, 12:11
      Czekamy na opublikowanie w internecie śląskiej listy agentów SB, szpicli TW.
      Zapowiedział to związek "Solidarność".
    • Gość: Skrzywdzony Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 13:26
      Nie zorumiem dlaczego jeszcze nim się IPN nie zajmuje. Skoro zastraszał świadka
      to popełniał przestępstwo. Powinien zostać zwolniony dyscyplinarnie (jak
      wnioskował w stosunku do innych pracując w Inspektoracie) i jeszcze ponieść
      odpowiedzialność w zakresie tzw. zbrodni komunistycznych. A on zapewne odejdzie
      na zasłużoną emeryturkę.........
      • Gość: Twardy Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.katowice.msk.pl / 87.239.24.* 07.04.06, 14:52
        Jest najlepszym przełożonym jakiego do tej pory miałem. Konkretny, zdecydowany
        i zdeterminowany w walce z przestępczością.
    • Gość: bateqqq najgorsza policja w wojewodztwie ! czytaj---> IP: *.kapelusz.pl / *.kapelusz.pl 07.04.06, 15:25
      mieszkam w chorzowie II, policja tu zagląda tylkodo parku mickiewicza aby
      spisac pijących piwko ale tylko tych normlanych ludzi bo lumpów omijają(z nich
      łatwej kasy niema). ostatnio moja kolezanka byłą swiadkiem włamania do
      samochodu, na komisariacie przedstawiono jej twarzą w twarz (sick!) zlodzieja i
      ssie zapytano "czy to ten"?...potem sie okazało ze stracił sie klucz to pokoju
      z lustrem weneckim...Jak sie wkradli do zakladu wujkowi to sam musiał pokazywać
      gdzie są odciski palców a na koniec "policja" stwierdziłą ze i tak nieda sie
      złapać bandytów i ze lepiej nieskladać zgloszenia!!! chorzowcka policja to
      jeden wielki wałek...
      • Gość: te ludziska Re: najgorsza policja w wojewodztwie ! czytaj---& IP: *.chello.pl 10.04.06, 21:08
        skoro najgorsza, to pewnie miałeś gorsze przeżycia z Policją w innych miastach. napisz coś o tym. ale jak byłeś na komisariacie to z pewnością widziałeś warunki w jakich tam pracują, to może one pomyliły ci się i miałeś napisać, że warunki są najogrsze w województwie, a nie policja. ja miałem niemiłe przeżycia z Policją w Chorzowie jednak nie oceniam ich źle, w końcu kontakt z nimi nie ma być przyjemny, bo policjanci nie pracują w kawiarni i nie są po to, żeby ich lubieć tylko po to, żeby przed nimi sr.. w gacie.
      • Gość: kris Re: najgorsza policja w wojewodztwie ! czytaj---& IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:53
        NO ZEŚ PRZESADZIŁ/A. NAPEWNO W CHORZOWSKIEJ POLICJI NIE BRAKUJE LESERÓW I
        ŚCIEMNIACZY, ALE SĄ I TACY KTÓRZY ROBIĄ SWOJĄ ROBOTĘ JAK NALEŻY I TAK JA JA
        CZUJĄ SIĘ OBRAŻENI TAKIM STWIERDZENIEM. TO, ŻE NA ULICACH NIE WIDAĆ TYLU
        POLICJANTÓW, ILU BYŚMY CHCIELI, TO NIE NASZA WINA, JEST NAS ZA MAŁO!!!!!!!!!!!!
      • Gość: KRIS Re: najgorsza policja w wojewodztwie ! czytaj---& IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:54
        CO ZNACZY "Z NICH ŁATWEJ KASY NIE MA"?.
    • Gość: chorzowski glina Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: 62.233.153.* 07.04.06, 16:05
      Nie wiem co inspektor Terlega robił za czasów SB, ale mam wyrobioną opinie o
      nim jako policjancie i przełożonym w chwili obecnej. Pracuję juz 15 lat w
      Policji i miałem róznych przełożonych. Ten jest najlepszy. Nie wpieprza sie do
      roboty, ceni tych którzy pracować potrafią i przede wszystkim chcą. Nierobów
      nie toleruje. Wysportowany, inteligentny i kulturalny mężczyzna. Może być
      wzorem do naśladowania dla podwładnych. Jak takich ludzi się wyrzuca to co
      dalej będzie ? A tak na marginesie to chorzowski garnizon zawsze był bardzo
      ciężki . Specyfika miasta i duża przestepczość. Tu sie naprawdę ciężko orze.
      Niech wypowiedzą się policjanci, którzy kiedyś tu pracowali i odeszli do innych
      jednostek. Dopiero wtedy poczuli miód.
      Wielki szacunek dla Michała Terlegi.
      • Gość: gość Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 16:24
        panowie ale nie wiem dlaczego czytam takie wypowiedzi?? Zdziwiony jestem..Od początku słyszałem od policjantów ,że Terlega to i tamto i każdy się go bał..Poustawiał wszystkich jak chciał.Policjanci zamiast pracować to się chowali w rejonach bo ON jeżdził i szukał kogo by opisać..Praca wszystkim się obrzydła a tu chyba nie o to chodzi aby się bać przełożonego ... Dlaczego teraz wszyscy co tu się wypowiedzieli tak zmiękli?? Mówcie otwarcie ..
      • Gość: ollo2005 Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 16:30
        Ejże, chorzowski gliniarzu - twój post az kipi od ironii. T. to esbek cala
        geba. Jednego tylko ni erozumiem - dlaczego do chóru napastników dołączył
        wielki śledczy katowickiej mutacji GW? Ciekawe, kiedy zacznie kąsac łapki
        swoich panów z policji w katowicach i prokuratury?
      • Gość: Były Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 16:30
        Szanowny "chorzowski glino"
        Z tego co piszesz, domyślić się można, że niezbyt wielu przełożonych miałeś.
        Ciekawe jest tylko jedno dlaczego dla tego "super przełożonego" nie istnieją
        lub nie obowiązują np. terminy wydawania decyzji lub postanowień określone w
        KPA??? Dlaczego ten super fachowiec poleca wszcząć postępowanie dyscyplinarne w
        sytuacji gdy postępowanie sprawdzające nie daje ku temu podstaw, a czynem swoim
        sam narusza Ustawę o Policji??? Dlaczego dążąc do ujawnienia wykroczeń
        popełnianych przez funkcjonariuszy sam popełnia wykroczenia poprzez zajeżdżanie
        drogi kierującym innymi pojazdami i jak kiedyś byłem świadkiem będąc przez
        niego wyprzedzanym przez kierowany przez niego pojazd przekracza dozwoloną
        prędkość??? Można by podać wiele przykładów jego braku kompetencji ale szkoda
        nerwów dla betonu, który bardzo trudno jest skruszyć.
        • Gość: Zdziwiony Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.chello.pl 07.04.06, 17:23
          Były, widać, że sam jesteś kiepskim Policjantem, bo nie wiesz nawet, że
          postępowanie dyscyplinarne poprzedzone jest wyjaśniającym, a nie sprawdzającym.
          Proponuję wrócić się na kurs podstawowy.
          • Gość: Były Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 18:48
            Witaj kolego. Obrałeś zły nick, bo bardziej by pasowało skrupulatny niż
            Zdziwiony. Dla jasności - za moich czasów to postępowanie nazywało się
            wyjaśniającym, a przepisy o postępowaniach dyscyplinarnych ujęte były w
            odrębnym rozporządzeniu, a nie w ustawie. Ale to chyba zbyt odległe czasy dla
            Ciebie skoro nic Ci nie powiedział mój nick.
      • palec1 Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z 09.04.06, 00:30
        > Wysportowany, inteligentny i kulturalny mężczyzna

No na przyklad Wladimir Putin tez jest...........
    • woper_td Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z 07.04.06, 16:47
      Pan Luty powinien sobei walnąć w pusty łeb! Myślę że pan Terlega to sumienny
      Komendant, który szczyci się szacunkiem wielu policjantów. Jest rzeczowy i
      wymagający. A co do wyników w Chorzowie to uważam że że wszyscy pracujemy na te
      wyniki, a nie tylko ten pan. Czyli trzeba zwolnić wszystkich? To jest
      nieporozumienie.
    • Gość: gall anonim Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: 87.207.9.* 07.04.06, 17:42
      stare dobre przysłowie !! lepszy znany wróg niż nieznany przyjaciel ( ciekawe
      kto przyjdzie po nim, bo aż się boję ). to dobrze, że był w sb, bo przynajmniej
      wiedział jak zrobić porządek z osobami, które były w chorzowie dotychczas nie
      do ruszenia. Czy nie mam racji ??!!
    • Gość: jestem oburzony Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: 87.207.9.* 07.04.06, 17:46
      dlaczego na forum podawane jest IP osoby dającej opinię ?!!! Każdy może nawet z
      domowego komputera ustalić kto opinię napisał <wkurzony>
      • Gość: Zdzisław Dyrman ale jaja no IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 13:22
        no teraz widać ile ucholi i donosicieli było w Chorzowie..hehe..smutne to jest jak się ludzie zmieniają..Może byście jeszcze otwarcie się podpisali?? Chyba żałoba w Chorzowie ogłoszona będzie
        • Gość: Lance Re: ale jaja no IP: *.kapelusz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 15:16
          Medyk wiem że to ty hahahaha
          • Gość: Zdzisław Dyrman Re: ale jaja no IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 12:23
            bo śmiać mi się chce panie z tego..Wszyscy jak jeden tylko chodzili i płakali jak baby,że komendant jest taki zły a taki bardzo zły a teraz ci sami UDAJĄ ,że płaczą aby się przypodobać..Obłuda i karierowiczowstwo co w Chorzowie jest normalne..Wystarczy ,że jesteś dobry donosiciel i lizus a zostaniesz kierownikiem..hehe..Ale to już było dużo wcześniej jeszcze przed komendantem Terlegą..
            • Gość: Skromny Re: ale jaja no IP: *.elsat.net.pl 09.04.06, 21:18
              Widocznie znasz to z autopsji i masz pretensje że tym razem Ci nie wyszło, nie
              zdążyłeś wsiąść do pociągu do RAJU
              • Gość: cdn Re: ale jaja no IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 22:54
                nie...poprostu nie podp...lam jak ty..
    • Gość: Policjant Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 22:25
      Po raz kolejny przekonuje sie,ze w Polsce Policjanta mozna uwalic jak sie tylko
      chce. Nie wiem co robil Lomendant Terlega wczesniej,ale od pojawienia sie w
      Chorzowie zrobil wiele dobrego. Wreszcie wzial sie za przyklejonych do stolkow
      karierowiczow i zaciagnal ich do roboty a Ci co narzekaja to sa Ci, ktorzy
      patrza jak sie nachlac w robocie,albo przespac cala sluzbe! Szanuje Komendanta
      za to,ze zawsze kulturalnie podchodzil do Policjanta i ze zawsze mial dla niego
      czas. Przeanalizujcie sami: Nikomu kto pracowal uczciwie i rzetelnie nie zrobil
      krzywdy.
    • Gość: Skromny Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.elsat.net.pl 08.04.06, 10:41
      SZUKALI NA NIEGO HAKA OD DłUżSZEGO CZASU BO BYł NIEWYGODNY I NIE KłANIAł SIę
      NISKO WSZYSTKIM W KWP KATOWICE JAK TO JEST OGóLNIE PRZYJęTE. PRACUJę 16 LAT
      MIAłEM KILKU KOMENDANTóW JAK NIE PIJAKóW TO KOMBINATORóW.
      TERLEGA TO GOść, POWTARZAM TO GOść, MAłO TAKICH LUDZI. ZAWSZE CHCIAłBYM PRACOWAć
      POD JEGO DOWóDZTWEM.
      GłOWA DO GóRY KOMENDANCIE
      • Gość: blebleble Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 13:26
        Nie wiem kto te posty pisze, jednak nie są one godne uwagi. Brakuje im jednego tak cennego w wyrażaniu opinii - OBIEKTYWIZMU.
    • Gość: leszu Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 08.04.06, 14:12
      wywalic reszte kolegow ktorych posciagal do kmp ,nieroby i tyle!!!!chcecie
      przykladu? prosze bardzo - naczelnik prewencji z zonka.
      • Gość: Miś Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.elsat.net.pl 08.04.06, 23:55
        Leszu co ty możesz powiedzieć o pracy jak większość czasu siedzisz na l-4 i
        dupę płaszczysz kiedy inni za ciebie pracują. Nie dziwię się że tak piszesz
        cykor dupe ściska - przeszkadza Ci naczelnik który takich Misiów nie toleruje.
        Weź się do roboty albo zrób sobie kurs operatora wózka widłowego - może kiedyś,
        a może niedługo Ci się to przyda.
        • Gość: leszu Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 09.04.06, 17:22
          komu cykor sciska dupe temu sciska ,przynajmniej sie podpisalem...
          • Gość: M. Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 22:57
            brawo leszu... Masz rację.wszyscy piszą bzdety,sami wazeliniarze,nie chcę wymieniać tu nazwisk bo poleciałyby nazwiska hehe.Na miejscu komendanta wstydziłbym się za takich lizusów
        • Gość: bla bla bla ma rację lesz IP: *.chello.pl 10.04.06, 17:02
          jak sądzisz, że lesz nie ma racji to znaczy, że masz język brązowy z gówna. terlega pościągał przydupasów, którzy o pracy w chorzowie nawet nie słyszeli. chodzi mi konkretnie od swoich zastępców i naczelnika na literę P. oni robią czarną robotę, a jego zastępca płci męskiej lubi i UWIELBIA drążenie odbytu i sobie na to pozwala. osobiście nie mam nic do terlegi bo on sam jest na tyle inteligentny, że się sam nie papra w gó..e.
      • Gość: Medyk Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 12:28
        Leszu nie naczelnik bo NACZELNIK /nie wymienie nazwiska-cyt.Alternatywy 4/TO SUPER GOŚĆ .Od tylu lat go znam i naprawdę chyba nikt nie może o nim złego słowa powiedzieć.Pozdrowienia dla naczelnika O.
        • Gość: leszu Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 09.04.06, 17:24
          masz racje, chodzilo mi o zastepce.
          • Gość: szary Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.mmj.pl 10.04.06, 17:13
            Leszu... pan P. to klient na osobny temat, hehe ( złota pała za całokształt )
            ale śmieszą mnie komentarze twierdzące że Ci którzy o Terledze wyrażają się
            pochlebnie to wazeliniarze. Bzdury i tyle... powiem nawet ,że mam wrażenie że
            stary nie toleruje dupowłazów!!! Tylko Ci których jego obecność zmusiła do
            ruszenia dupska narzekają i cieszą się na wieść o jego odwołaniu. Dla mnie to
            wporządku gość.
            • Gość: leszu Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 10.04.06, 20:32
              ale posciagal taka smietanke do Chorzowa ze szkoda gadac...
            • Gość: M Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 20:54
              M.Terlega może faktycznie nie lubi wazeliniarzy ale pomocnicy dyż z KMP I dyżurni chętnie nadają zastępcy...hehe
              • Gość: szary Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.mmj.pl 10.04.06, 21:53
                komuś trzeba nadawać hehe, byle zaistnieć!
    • Gość: Michał Terlega Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 18:20
      Serdecznie dziękuję wszystkim za słowa otuchy i wsparcia oraz za wyrażone opinie
      o mnie i o mojej pracy. Pozwalają mi one nie tracić wiary w tych wszystkich, z
      którymi miałem szczęście pracować - Michał Terlega.
      • palec1 Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z 09.04.06, 00:35
        Majkel, a co z tym mlodym,
        co popelnil samobójstwo ?
    • Gość: aaaaa Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 19:21
      Michał Terlega zawsze potrafił zachowac się z klasą. Według mnie jest to
      człowiek dużego formatu i szkoda by było żeby musiał odejśc z Policji
      • ollo2005 Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z 09.04.06, 19:53
        Nie rozśmieszajcie mnie. Przydupasy komendanta, którzy piszą panegiryki na jego
        cześć, on sam - dziekuje za tzw. poparcie. Toz to czysty kabaret. Śmierdzi
        słynnym gierkowskim "pomozecie?"...
        Pan T. jezeli SB-kiem był, to powinien zostać wy...lny z policji juz dawno. W
        czasie werfyfikacji. Ciekawe, czy to doswiadczenia z SB i rodzinne powiazania
        pomogly mu w przejsciu przez weryfikacje.
        Nie narobiłby takiego bydełka, jak tu czytamy. Osobiście mam nadzieję,ze
        dzielnym policajem zajmie się IPN, a i wyrokiem skazującym zakończy sie sądowa
        sprawa z oskarżonym T.
        Nawiasem mówiąc to nie wiem, jak to sie stało ze człowiek z prokuratorskimi
        zarzutami i oskarżony jest wciąz komendantem. Niech ktoś mi to wytłumaczy.Może
        biegła w przepisach "policjantka"?
        Sam z niecierpliwością czekam na wyjaśnienie udziału komendanta T. w wielu
        ciekawych sprawach - kłania sie tu np. sprawa policjantów z Mysłowic, którzych
        T. i koledzy chcieli wrobic w afere korupcyjną na miejsjcowej giełdzie. A takze
        cudowne "rozmnożenie" tajnych wykazów informatorów wydziału PG, ktore wyciekły
        do mediów (nie mam tu na myśli zaprzyejaźninego z T. dziennikarza P. z GW).
        Nie wiem tez jak to sie stało, ze T. skoro jest takim rasowym glina, nie wykrył
        afery z doradcą niechlubnej pamięci wojewody ślaskiego Marka Ka., paliwowych
        przekretów w komendzie wojewódzkiej policji, jak i sprawy samochodów pewnej
        firmy leasingowej.
        • Gość: kropek Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: 87.207.10.* 09.04.06, 21:44
          Piszesz te swoje złośliwe i nie mające nic wspólnego z prawdą komentarze, bo
          jesteś tylko małą obłudną mendą i nie dorastasz do pięt Komendantowi Terledze.
    • Gość: Skromny Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.elsat.net.pl 08.04.06, 23:42
      Piszę na tym forum bo jestem również gliną i kieruję te słowa do policjantów z
      Chorzowa. Większość wie jak było w komendzie za poprzedników. Jak nie aktor to
      pijak itp. Była stara klika, która się dzieliła wszystkim czym można było od
      stanowisk po premie i intratne szkolenia służbowe. Przyszedł nowy Komendant i
      każdy się bał, ale co się okazało ????
      Jak ktoś pracował jak należy nie interesował się pierdołami to przecież włos z
      głowy mu nie spadł. Owszem bali się Ci co mieli coś za uszami albo nieroby i
      lenie śmierdzące, którzy uważali że są nie do ruszenia bo wódkę piją z kim
      trzeba na urodzinkach, imprezach.
      Terlega zaczął robić porządki i kopnął w dupe stary układ.
      Uwierzcie że jeszcze kilku lewusów pozostało - dobrze się zamaskowali.
      Co do wyników to proszę wsiąść pod uwagę że miasto Chorzów należy do
      najbardziej zaludnionych na 1 km w Polsce po Świętochłowicach lecz niestety nie
      dociera to do tęgich głów w KWP i KGP. Zapomnieliście jak zabierali z Chorzowa
      etaty dla Katowic i co teraz przecieracie oczka??? Niech KWP zabierze jeszcze
      kilka etatów dla swoich orłów to w Chorzowie zostanie tylko Straż Miejska.
      Można było by tak pisać i pisać jedno jest pewne że zawsze będą zwolennicy i
      przeciwnicy, ale niech każdy z nas gliniarzy z Chorzowa uderzy się w pierś i
      przeanalizuje to wszystko i odpowie na pytanie czy Terlega jest złym
      człowiekiem i Komendantem ?
      Teraz słówko dla cywili, którzy dają się tak łatwo manipulować czwartej władzy -
      ciężko wam pojąć pewne mechanizmy i struktury jakie panują w Policji więc
      proszę jako glina o trochę wyrozumiałości a i przepraszam za niedouczonych
      leniwych imbecyli w niebieskich mundurach, którzy psują i zacierają wizerunek
      policjanta.
      Panie Komendancie jeszcze raz głowa do góry nie jest Pan sam w tych trudnych
      chwilach, co by się nie stało wyrył mi pan w mojej świadomości wzór sumiennego
      i rzetelnego Komendanta.
      • Gość: olo Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 09:35
        Te, Terlega, ty tak jak Leon Zawodowiec - sam piszesz posty o sobie i sam na
        nie odpowiadasz... A jak tam toyota - sprawna? Na gwarancji? To dobrze
        towarzyszu poruczniku, to dobrze.
        • Gość: policjantka Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 12:11
          Te, Olo co zazdrość zżera - to dobrze. Czego zazdrościsz bardziej Terledze :
          samochodu, dobrej opinii, wysportowanej slwetki, a moze tego że jest wzorem
          mężczyzny i policjanta , który sie nikomu nie kłania i nie podlizuje.

Idź na siłownię poćwicz troche - myślicielem juz nie bedziesz ale mięśniakiem
          możesz zawsze zostać.
          • Gość: olo Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 12:48
            Jakies bliskie związki towarzyszke łączą widac z porucznikiem, że tak broni
            jego imienia, he, he. Co do tej dobrej opinii, to bym nie przesadzał -
            prokuratorskie zarzuty to nie przelewki. A moze i Wasz generał Kluk zacznie byc
            bardziej rozmowny, może i diler toyoty nie wytrzyma presji na przesłuchaniu i
            cos powie... W ciekawych czasach zyjemy, policjantko.
            • Gość: policjantka Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 13:32
              "... nie wytrzyma presji przesłuchania i coś powie ..." - widzę, że ubeckie
              metody przesłuchania i zbierania materiału dowodowego są ci nieobce ...

Pewnie nie wiesz lub nie doczytałeś, ale dużo się zmieniło w obecnym procesie
              karnym.

• Gość: Były Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 21:06
        Kolego "Skromny" może zanim zaczniesz pisać peany na temat pna T. pierwsze się
        zastanowisz np. nad tym gdzie był on kiedy zabierano etaty z Chorzowa do
        K.W.P. ??? Oczywiście w KWP. Z czyich etatów rozbudowano do przesady komórki
        kontrolno - nadzorcze w K.W.P. ??? Oczywiście poi części z zabranych z Chorowa
        etatów. Gdzie uciekali niektórzy, którym za ciężko w Chorzowie było charować -
        oczywiście do komórek nadzorczo - kontrolnych w K.W.P.. Zawsze to łatwiej wykuć
        kilka przepisów i jeździć w teren kontrolować wąski wycinek działalności niż
        głowić się nad problemami codziennej roboty. To przecież tacy ludzie jak pan T.
        są twórcami słynnych poleceń w stylu "wolą Pana Komendanta jest.......".
        • Gość: ollo2005 Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 08:23
          I co? Pietraszewski obwiescil koniec T., a tu nic! Spisek redaktora i jego
          prowadzacych sie nie udał? Albo inaczej: Co T. ma na P.?
          • Gość: Skromny Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.elsat.net.pl 22.04.06, 01:46
            Tak jak w Policji są sprzedajne mendy tak i dziennikarze są szujami które piszą
            artykuły na zamówienie. Zastanawiające jest że tylu byłych pracowników UB
            piastuje również do dzisiaj jeszcze wyższe stołki niż Pan Terlega i nikt o nich
            nie pisze???????????????????
            Czyżby brak zamówień???????????????
            A zastępca 01 w KWP to co niby w przedszkolu wcześniej pracował????
            A inni komendanci z jednostek terenowych też pracowali w przedszkolu????
            Ktoś w KWP a możliwe że 01 ma obawy przed Panem Terlegą!!!!!!!!!!!!!!
            KTO MIECZEM WOJUJE OD MIECZA GINIE

• Gość: M Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 14:36
          Były...naucz się pisać bo z ortografią coś nie tędy..
    • palec1 Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z 09.04.06, 00:40
      www.policja.katowice.pl/rejon/chorzow/aktualnosci.html
      NO RESPEKT, PADAM NA KOLANA !!!

MAFIA SIE BOI :)
    • ciekawski99 Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z 09.04.06, 13:12
      Panie Pietraszewski i panie Jedlecki ! dlaczego Terlegi nie zwolniono pół roku
      temu kiedy kontrola wykazała nieprawidłowości, a dopiero teraz zwolniono.
      Dlaczego nie podali panowie jakie są rzeczywiste wyniki pracy Chorzowskiej
      Policji za rządów Terlegi w porównaniu do jego poprzedników. Gdzie się podziała
      dziennikarska dociekliwość ????????????????????
    • Gość: MAX Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 16:59
      CO ROBIŁ NA ŚLĄSKU ZA RZĄDÓW MILLERA GEN. SB
    • Gość: euro Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: *.chello.pl 10.04.06, 17:26
      a michał luty chyba był w śpiączce przez ostatnie kilkanaście lat i dopiero teraz się obudził. osobiście nie mam nic do michała, poza kilkoma drobnostkami, o których nie warto tu wspominać. podoba mi się to, że wielu "żelaznych" narobiło w gacie jak michał przeszedł na stołek. przyszłość jest jednak ciemna. jak przejdzie nowy to pozamiata po swojemu. nawiasem mówiąc na temat pracy w resorcie, to może ktoś pamięta jak się skutecznie przesłuchuje, albo jestem z innego pokolenia, więc jeśli ktoś pracuje skutecznie, a jego praca jest uznawana za dobrą to jaka miarą można go oceniać po zmianie ustroju, wg. nowych kryteriów ? i nas za kilkanaście lat może osądzi pokolenie naszych dzieci np. za niegospodarność ???!!! jak to jest, bo nie za bardzo rozumię, polacy nie żyją nawet w teraźniejszości, mam wrażenie, że nie zeszliśmy jeszcze z drzew. sprawę sb-cji należało rozwiązać w 1990 roku, a nie teraz, bo to jakaś paranoja.
      • Gość: bleble Re: Szef chorzowskiej policji straci stanowisko z IP: 200.118.2.* 10.04.06, 22:15
        W dalszym ciągu brednie.
    • Gość: M. w Chorzowie nie ma pouczeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 10:57
      a w ogóle nie odpowiadało mi jego podejście do zwykłych ludzi..stwierdzenie-W CHORZOWIE NIE MA POUCZEŃ-jest trochę nie na miejscu ,bo niekiedy do biednego człowieka bardziej przemówi jak policjant go pouczył ,niż mu dał wg taryfikatora 50 zł ,a on nie ma na chleb...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka