Dodaj do ulubionych

Elka zardzewiała

IP: *.telpol.net.pl 14.04.06, 20:12
Trzy kwadranse (45 minut) nad ziemią po 600 (sic) kilometrach ??????? To może
zamiast autostrad budujmy kolejki linowe, bedzie szybciej i bezpieczniej...
Obserwuj wątek
    • tcl Może niech AGH się zajmie sobą. 14.04.06, 20:47
      A kolejki linowe i inne tego typu "wynalazki" (nowoczesne!!!) zostawi fachowcom?
    • Gość: OBERSCHLESIER Re: Elka zardzewiała IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.06, 21:02
      ciekawe w komunistycznej, biednej, polsce w ktorej za papierem toaletowym
      trzeba bylo 12 godzin stac w kolejce, byly pieniadze na wybudowanie "elki" .
      teraz w kapitalistycznym kraju europy srodkowej, bedacym czlonkiem unii
      europejskiej, nie ma pieniedzy na, park, na elke , na basen kompielowy =fala=
      na place zabaw dla dzieci, domy kultury dla mlodziezy.
      pieniadze sa na silesie city center w ktorej bezrobotny gornik czy hutnik moze
      sobie pasek hugo bossa za jedyne 1000zl przez szybe poogladac moze, zanim go
      ochraniarz przegoni.
      co drugi mlodzieniec lata na lyso obciety, w dresiku i patrzy, kogo skopac,
      obrabowac czy zabic, nie dziwie sie im bo, wesole miasteczko-zamkniete, fala -
      zamknieta, zoo-zamkniete (zwierzaki pozdychaly), elka zardzewiala, i swietlice
      i kluby mlodziezowe sa juz legenda, harcerze-pedofile, wiec coz trzeba z nodow
      komus ryja zaorac i rente ukrasc, bedzie przynajmniej na klej do wachania i
      odjazd jak kiedys na karuzeli w parku.

frohe ostern!
      • neo1113 Re: Elka zardzewiała 15.04.06, 07:51
        Gratuluję optymizmu i pozytywnego myślenia ! Nie znam się na kolejkach i nie
        wiem czy sens mają gondole.
        Natomiast facetowi z AGH nie można odmówić pomysłu i tego, że stara się
        zaproponować coś konstruktywnego jak większość do tej pory tutaj sie
        wypowiadających. Ludzie ! nie sztuką jest lamentowac i krytykować, sztuką jest
        coś zrobić. To że SCC nie chce przystąpić do interesu to inna sprawa, trzeba
        szukać inwestorów, którzy w park zainwestują, i zarobią, a inwestycje muszą byc
        takie, które nie zmienią charakteru parku !
        To już bardziej podoba mi się działnie łysych: " komuś ryja zaorać" to
        przynajmniej jakieś działanie, a nie narzekanie.
      • cirano Re: Elka zardzewiała 16.04.06, 10:29
        Krakusy niech sie na swoim placu bawią. Skad taki idiotyczny (pompatyczny)
        pomysl, w tym biednym kraiku taka inwestycja. W życiu sie nie splaci.
        Narod nie ma pieniedzy na tego rodzaju luksus. I nie wyglada na to, ze bedzie je
        miał. Cechą Krakusow zawsze już było, żyć na koszt innych.
      • Gość: OBERSCHLESIER Re: Elka zardzewiała IP: *.dip.t-dialin.net 16.04.06, 20:04
        zamiast wsadzac miliony euro na restauracje szpetnego kolosa w centrum katowic,
        (pomnik powstancow polskich - znany tez jako pomnik upokazajacy kazdego
        prawdziwego slazaka) z ktorego i tak nikt niema zadnej kozysci, mozna by go
        przetopic na nowe slupy kolejki linowej "elka".

gruss
    • porucznik-borewicz Re: Elka zardzewiała 14.04.06, 21:46
      jak mozna na tak niskim pulapie gondole powiesic ??????

to by wygladalo jak wiezniarki

ten kto to wymyslil to sie nie wylal rano

nowe krzeselka nowe przesla nowe liny nowa maszynownia
      i bedzie jazda
      a nie jakies kosmiczne i i diotyczne zarazem pomysly od czapy !!!
      • Gość: woj Re: Elka zardzewiała IP: *.altec.pl 14.04.06, 22:28
        Dokładnie. I jaką przyjemność będą miały na przykład dwie młode dziewczyny,
        które zamiast razem na krzesełku wsiądą do gondoli z trzema podpitymi wulami?

Zresztą największa przyjemnośc to jazda na świeżym powietrzu; jazda w zamknietej
        kabinie i zerkanie przez okno nie będzie takie fajne :(
        • skun2 Re: Elka zardzewiała 15.04.06, 00:01
          tak, te gondole to wymyslił jakiś idiota, pewnie na kacu.
          • europa130 Re: Elka zardzewiała 16.04.06, 16:08
            skun2 zamknij sie w kiblu i spogladaj przez lufcik na ten piekny w twoim
            pijanym widzie swiat.
            • europa130 Re: Elka zardzewiała 16.04.06, 16:10
              skun2 nie pisz o tak poznej porze bo mozg wylaczyl cie sie juz dosyc dawno.
      • europa130 Re: Elka zardzewiała 16.04.06, 16:06
        poruczniku-borewicz,proponuje ci udac sie w okolice Lourdes a zobaczysz z
        kolejki moga nawet jechac 4 m.nad ziemia ale mysle ze byles tylko w Chorzowie.
      • Gość: OBERSCHLESIER Re: Elka zardzewiała IP: *.dip.t-dialin.net 16.04.06, 19:59
        gdybys byl na expo 2000 w hannoverze, to bys widzial na jakim pulapie
        nowoczesne gondole smigaly.
    • Gość: Marecki Re: Elka zardzewiała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 00:54
      A może tak coś z UE jakiś grancik czy coś tyle kasy przepada, a przecież na
      promocję regionu i turystykę napewno kasa się znajdzie w jakimś funduszu.
    • Gość: Arek Panie Włoszek IP: *.altec.pl / *.altec.pl 15.04.06, 09:01
      Tu masz Pan rację. Niech pojeździ ile się da i wymienić słupy. NIE ROBIĆ JAKIŚ
      TAM GONDOL !!! A tak poza tym, Panie Włoszek, dawniej na zimę były ściągane
      krzesełka, co znacznym stopniu eliminowało ich korozję. Liny pod ciężarem
      krzesełek też się naciągają. Pytam, dlaczego obecnie nie ściągacie ich na zimę???
      • Gość: Xvid Re: Panie Włoszek IP: 213.158.197.* 15.04.06, 10:08
        byles chociaz raz w zimie w parku?
        to nie gadaj glupot - krzeselka byly i sa sciagane.
        slupy pordzewialy ze starosci bo byly z ciulatej stali i tyle...
        Co do Elki mozna by wybudowac jakis extra peron w okolicach sankodromu i spod
        planetarium zrobic jakas trase zjazdowa tak zeby w zimie dzieciaki mogly w
        sumie z calkiem sporej gorki zjezdzac na deskach.
        • Gość: arek Re: Panie Włoszek IP: *.altec.pl / *.altec.pl 15.04.06, 11:52
          Jeżeli chodzi o krzesełka to rok i dwa lata temu nie były ściągane. W tej
          sprawie nawet pisałem maila do władz parku. Jednak wydaje mi się, że w tym roku
          też widziałem krzesełka. Jeżeli chodzi o słupy - niech je wymienią, byle nie
          robili gondol !!! Co to za przyjemność jazdy w klatce na wysokości kilkunastu
          metrów w upale ???
          Nie będę komentował pomysłu z trasą zjazdową i "extra peronu".
        • Gość: Arek Re: Panie Włoszek IP: *.altec.pl / *.altec.pl 15.04.06, 12:01
          Myślę, że warto jeszcze podyskutować o cenie za przejazd. W roku 2004 cena
          wynosiła 2 zł za jeden odcinek i 5 zł za trzy odcinki. Moim zdaniem, ktoś wtedy
          pomyślał. Wydaje mi się, że jeździ dosyć dużo ludzi, ja sam kilka razy z
          dziewczyną jechałem - 4 zł za 2 osoby to grosze. W roku 2005 (i myślę, że w tym
          roku też będzie tyle wynosić) cena już wynosiła kolejno 4zł i 7zł. Nie jechałem
          ani raz bo 8 zł za 2 osoby nie dam. Przykładowa rodzina cztero osobowa musi
          zapłacić 16 zł za jeden odcinek(!).
          • Gość: chorzowianin Re: Panie Włoszek IP: *.wifi / *.wifi-networks.pl 15.04.06, 14:55
            kopel pomoże - on wie jak zdobywać fundusze z Unii - Rawę już przykrył !!!
        • Gość: mukroko Re: Panie Włoszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 16:09
          wg mnie to ekstra pomysl z taką trasą, tylko musiałabyć dość dyskretna... albo
          poprostu sankodrom mógłbybyć troche dłuższy i troche tańsszy
          • Gość: heh Re: Panie Włoszek IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 04:27
            moim zdaniem trzeba by tam zrobić płaskożeżbę tego kununisty - jak mu tam?
            Ziętka - na każdfym wagoniku:)
            Komuchy z katowic się ucieszą:)
            • europa130 Re: Panie Włoszek 16.04.06, 16:15
              heh? Jerzemu Zietkowi to moglbys co najwyzej dupe wytrzec gowniarzu o pustej
              lepetynie.
        • europa130 Re: Panie Włoszek 16.04.06, 16:12
          Albo nawaleni skini na pyskach.
    • Gość: NuE Re: Elka zardzewiała IP: *.mysmart.ie 15.04.06, 16:46
      ja mysle ze to bardzo dobry pomysl z ta Elka...p[ochodze z Zabrza i pamietam
      jak nie raz i nie jednago tylko lata to byla wielka wycieczka do Parku na
      Elke...nawet gdy mialem 17 czy 18 lat....wiem ze nie ma kasy ze nie ma tego cze
      owego....ale jest paru ludzi ktorzy chca dzilac!!!bradzo bardzo popieram
      jakikowliek pomysl dotyczacy Elki i Parku (tylko prosze nie gondole)
    • amoremio Re: Elka zardzewiała 16.04.06, 01:25
      dyc rajc elki w tym, ze kszeselka !
    • Gość: kolo precz z gondolami!!! IP: *.cable.mindspring.com 16.04.06, 07:12
    • Gość: mLV Re: Elka zardzewiała IP: *.c9.msk.pl 17.04.06, 21:13
      Przede wszystkim to trzeba "wyremontować" osoby zarządzające parkiem
      Chorzowskim. Jako całkiem świeży mieszkaniec Katowic w zeszłym roku w pewną
      ciepła niedziele udałem się z kobieta do parku by przejechac sie Elką. Niestety
      była "JUŻ" godzina 17:00!!! i Pani w kasie sprzedawała wyłacznie bilety na jeden
      odcinek bo kolejka jest czynna tylko do 18. Przecież to bez sensu, bo w lato
      jest jasno do 20 a w lipcu jescze dłużej. jasne ze wizja romantycznej wieczornej
      przejażczki nad parkiem jest kusząca ale ze względów bezpieczeństwa odpada,
      jednak dopuki jest jasno to mozna wozic ludzi. Moze by wiec tak administracja
      Parku dostosowałą czas pracy kolejki do potrzeb klientów a nie odwrotnie. Wtedy
      i ludzie nie narzekaliby na Park a park miałby wieksze dochody.
    • Gość: Kokociniec Re: Elka zardzewiała IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 17.04.06, 23:40
      Już jeden ekspert z AGH pokazał na osiedlu Kokociniec jak można zasłaniając
      sie pseudonaukowymi wywodami zchrzanić wentylację w budynkach nabijając sobie
      przy okazji kabzę. Eksperci z AGH odczepcie sie od Śląska.
      • Gość: AJK Re: Elka zardzewiała IP: *.altec.pl / *.altec.pl 18.04.06, 17:19
        Niebardzo rozumiem tego utyskiwania na blache bo po 40 letach to wypadalo by
        zrobic jakis remont ale moze to tylko takia fanaberia czlowika ktory ma
        humanistyczne wyksztalcenie. P.s co sie dziej z wybitnymi uczelniami i
        naukowcami z naszego regionu czy moze pojechali eksperymentowac na wawelu ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka