Gość: pulorek Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 10:00 Wygląda jak nauczyciel z The Wall Pink Floyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAREK Kary cielesne dla Poslow IP: *.range86-134.btcentralplus.com 09.05.06, 10:02 Niech te kary cielesne sobie sami na sobie w sejmie wyproboja napierw kto spi - linijka po lapach, kto dlugie w nosie, kopa w tylek.. za duzo by pisac, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Nagonka na PIS czy na glupotę ?!!! IP: *.orange.pl 09.05.06, 10:06 W pisuarze orłów to widać nie brak, co jeden to lepszy ale wszystko jeszcze przed nami, trzymajmy się mocno i zdrowo do następnych wyborów :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrazliwy Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: *.centrum.gliwice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 10:06 no to powodzenia bo jesli jakis nauczyciel kiedykolwiek dotknie moje dziecko to przyjde do takiego nauczyciela i zostawie mu slady butow na twarzy Odpowiedz Link Zgłoś
baltimora Twój syn będzie z ciebie dumny... 09.05.06, 10:10 ...nauczyciel na ziemi i ty, przy synu, nad nim wrzeszczący "gleba sk..synu, gleba!!!!!" Brawo. Supertato!!! Nie zapomnij zostawić "klocka" na biurku, podobno niektóre "fachowe" gremia tak robią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kysio Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 10:11 A za kilka dni nauczyciel zostawi ślady na Twoim dzieciaku:) i tak bez końca Odpowiedz Link Zgłoś
baltimora Ktoś musi zwycięrzyć. Mimo wszystko, niech to będą 09.05.06, 10:18 mimo wszystko wykształceni nauczyciele, a nie głupie bandy wyrostków. Ale można takiej gremialnej bitwy uniknąć, jeśli TY jako rodzic będziesz umiałs woje dziecko wychować. Nie ma problemu, jeśli zamiast nauczyciela, wlejesz mu ty, ojciec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tooz Re: Ktoś musi zwycięrzyć. Mimo wszystko, niech to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 10:46 I o to wlasnie chodzi zebys lal go ty a nie angazowal osoby trzecie...A pomysl z zawieszeniem w prawach ucznia jest bardzo obiecujacy... Nad tym niech pomysla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 10:23 uważaj tylko abyś za zostawienie sladów swoich butów nie wylądował na ładnych parę lat w więzieniu. Jeżeli będziesz dobrze wychowywał swoje dziecko, to nie będzie potrzeby jego karania. Jeżeli dziecko dostanie lanie , to dostanie je z TWOJEJ winy, bo źle je wychowałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: *.crowley.pl 09.05.06, 17:26 Sorry, a dlaczego za zostawienie śladów butów rodzica na nauczycielu można wylądować na ładnych parę lat w więzieniu, a za ślady butów (albo np. linijki) nauczyciela na uczniu nie? Tak trudno się pogodzić z tym, że uczniowie to też ludzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matka2 A ja bym chciala by moj syn dostal linijka po IP: *.ac.tuniv.szczecin.pl 09.05.06, 10:26 łapskach tak jak ja i mąz dostawalismy gdy chodzilsmy do szkoly. To co teraz dzieje siew szkole i do czego "kochajacy wolnosc dziecka rodzice" zmuszaja nauczycieli jest okropne. Dzieciaki jedza i pija w czasie lekcji, leza na ławkach, chodza po klasie, gadaja i wtracaja sie bez pozwolenia a gdy nauczyciela prosi na zebraniu rodzicow o wytlumaczenie dzieciom tego i owego. Zaraz jest wrzask o ochronie itd. Raz bylam swiadkiem jak dziecko ukradlo ze swietlicy zabawki a matka po zwroceniu przez swietliczane uwagi na to zdarzenie powiedziala: Przeciez to sa zabawki szkolne wiec oplacone przez nas to jaka to kradziez.????? Swietliczane przesunieto do bibloteki, bo stresuje dzieci. A linijeczka na klejacych sie raczkach zalatwilaby sprawe.!! Odpowiedz Link Zgłoś
ira22 Re: A ja bym chciala by moj syn dostal linijka 09.05.06, 10:42 Droga Matko2, chciałabyś żeby twój syn dostawał w szkole po łapach jako i ty dostawałaś... . Bo teraz to się dzieją takie rzeczy(wszystko już zostało wymienione). No to za co ty obrywałaś skoro dawniej dzieci były lepsze? A w szkołach to był Eden? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soolix Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: *.kom / *.os1.kn.pl 09.05.06, 11:56 A jakby mnie ktory szmaciarz ruszyl linijka czy czyms to bym mu spalil chate i z ziomami bysmy go za jaja na drzewie pod buda powiesili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leśny władek Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: *.zdnet.com.pl 09.05.06, 10:13 jeśli nauczyciele nie chcą bić to trzeba będzie wprowadzić w szkołach dodatkowy etat oprawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
jp74 Głupota GW przekracza granice. 09.05.06, 10:19 Kazdego dnia wymyślają jakiś idiotyzm i potem przez tydzień nim się zachwycają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bertolon Re: Głupota GW przekracza granice. IP: *.globalmeat.hu 09.05.06, 10:21 dobre.. he he he )))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bertolon wstyd mi... IP: *.globalmeat.hu 09.05.06, 10:19 mieszkam za graniaca... ...od wyborow wstyd mi tak okropnie. zlote cielce, odpusty za pieniadze, pedofilia, radio maryja SODOMA I GOMORA co boski bogu , co cesarskie cesazowi a klerowskie dla kleru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: 83.238.122.* 09.05.06, 10:19 nie ma sie co dziwic. w sumi gdyby ktorys nauczyciel uderzyl moje dziecko to ja uderzylbym nauczyciela:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: *.crowley.pl 09.05.06, 17:44 Panie pośle Urban, tylko mój pacyfizm, który jeden z Pana kolegów uznał za szkodliwy, powstrzymuje mnie przed nawoływaniem do pobicia Pana. Nie jestem jednak pacyfistą-fanatykiem i w związku z tym nie wiem jak zachowałbym się, gdybym się dowiedział, że jakiś nauczyciel uderzył moje dziecko. Na pewno odpowiedziałbym przemocą (obroną konieczną), gdyby stało się to w mojej obecności. Mam nadzieję, że kiedy moje dzieci będą w szkole, takie pomysły znajdą się dawno na śmietniku historii i nie będę musiał w rzeczywistości znaleźć się w takiej sytuacji. Takie metody są dobre do budowania społeczeństwa totalitarnego, a nie wychowywania wolnych obywateli demokratycznego kraju. A przy okazji, nie piszcie o "średniowiecznych metodach". Kiedyś uczyłem się o historii pedagogiki, średniowiecznej też, i akurat o biciu nikt nie wspominał. Kiedy się pojawiło bicie - nie wiem. Może w XIX wieku, może z tego wyrosły nacjonalizmy, totalitaryzmy, dwie wojny światowe... Odpowiedz Link Zgłoś
bernardgui Prywatyzacja 09.05.06, 10:20 Nie chcecie, aby podły nauczyciel bił wasze dzieci? A może chcecie? Chcecie religje czy wychowanie seksualne?? NIEWAŻNE! Rozwiązanie jest jedno: niech szkoły będą prywatne (początkowo może byc rozwiązanie z "bonem oświatowym"). Ludzie zacznijcie myśleć! Proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
a_lucka Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci 09.05.06, 10:23 Zadna przemoc fizyczna (w tym kara cielesna) nie pomaga, tylko szkodzi. Ludzie powinni nauczyc sie zasad dobrej komunikacji, psychologii, metodologii (jak uczyc) i wtedy nie byloby problemow z uczniami. Ale niestety, we wladzy sa ludzie, ktorzy sie tego nie uczyli. (Wiem o tym, bo ucze sie na nauczycielke.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aster Mądry człowiek to go zaszczeka lewactwo IP: 83.238.122.* 09.05.06, 10:24 Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Mądry człowiek to go zaszczeka lewactwo 09.05.06, 10:29 Trzeba byc dokladnie porabanym, zeby cos takiego wymyslec!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epk Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 10:33 Moja uwaga nie jest poparta wcześniejszymi określeniami na forum. Nie czytałem ich. Wracjąc do tematu kar cielesnych w szkołach... Chyba należy zacząć od wychowania dzieci i młodzieży w domu!!! Najpierw "przyłożyć" rodzicom mandaty za brak opieki nad dziećmi!!!!!! W latach 90-tych nastąpiła wulgaryzacja życia w naszym kraju! A wystarczy przypomnieć sobie przysłowie: czego Jaś się nauczy, to Jan będzie wiedział (!!!). A kary cielesne w szkołach, to zwyczajny, pradawny sposób wychowywania. To tak, jakbyśmy ponownie mówili o bezstresowym wychowaniu. Ale co to znaczy??? Oj, chyba większość z nas rozumie ten temat w bardzo wąskim zakresie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tooz Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 10:50 Powinienes jednak przeczytac te wczesniejsze wypowiedzi... A te przyslowie brzmi "czego Jas sie nie nauczy tego Jan nie bedzie umial" Odpowiedz Link Zgłoś
finkregh Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci 09.05.06, 10:34 Ja mam tylko pytanie kto te kary będzie wprowadzał? Nauczyciele ręki ze strachu nie podniosą, to jak? Nowe etaty dla bezrobotnych karków lub byłych ZOMO? A może po prostu koksy z klubowych bramek, których pilnują po nocach, w dzień będą przychodzić do szkoły wymierzać Sprawiedliwość bo oni są Prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Zboczeniec ! IP: *.acn.waw.pl 09.05.06, 10:36 poglądy i aparycja tego Pana insynuują skłonność do czerpania przyjemności z wymierzania kar cielesnych. Ten Pan z PiSu to dewiant. Sadomasochistyczny potwór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 10:35 Koniecznie wprowadzić kary cielesne w PIsie. Nalegam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorek44 Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 09.05.06, 10:42 Nawet jak pan Urban doprowadzi do tego, to nikt nauczycielom nie nakaze stosowac tej tzw. dyscypliny. Od nich samych zalezec bedzie jak problem rozwiazac. Biciem mozan wzmoc jeszcze bardziej agresje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwny Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: 195.136.36.* 09.05.06, 10:47 Lał bym ile wlezie - dupa nie szklanka sie nie pobije Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3gr PIS: zwyrodnialcy w partii IP: *.tnt12.nyc9.da.uu.net 09.05.06, 11:01 ale dlaczego w oswiacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 11:03 ja proponuje pobic tego pana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Byłem bity w szkole. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 11:16 Ale była to hitlerowska szkoła na substracie pruskim w Katowicach. Brało się cięgi rózgą lub linijką z obu stron dłoni, klęczało się w kącie, na przerwie wolno było chodzić po korytarzu tylko parami, w szeregu, czego pilnowali nauczyciele i dyżurni uczniowie itd. Owszem, była dyscyplina, ale to była dyscyplina więzienna. Wspominam tę szkołę z obrzydzeniem, chociaż pochodzę z niemieckiej rodziny; nie pamiętam ani jednego nauczyciela, ani jednego dobrego słowa z tamtej szkoły, choć uczęszczałem do niej przeszło 4 lata. W miesiąc po wejściu Rosjan i objęciu władzy przez polską administrację byłem już w polskiej szkole, co wspominam jak wybawienie, choć trzeba było przeżyć sporo upokorzeń ze strony władz, wynikających z chęci zemsty za doznane od Niemców krzywdy i zbrodnie. Nasza wychowawczyni, Pani Kochanowicz, była jednak wspaniałą nauczycielką, choć pochodziła z Warszawy i miała do czynienia z bardzo kłopotliwym i obcym jej zapewne narodowościowo i socjalnie środowiskiem, ale my ją poprostu kochaliśmy, a ona nas bardzo skutecznie uczyła miłości do Polski. Nikt z naszej klasy na pewno nie wyobraża sobie do dzisiaj bicia w polskiej szkole. Wychowywanie we współczesnych warunkach młodzieży na wartościowych ludzi nie jest oczywiście proste, bo wymaga od nauczyciela znakomitego wykształcenia, kwalifikacji i predyspozycji charakterologicznych, a wiadomo w jak znacznym procencie kandydaci do tego zawodu przychodzą z tzw. negatywnej selekcji. Bicie tu nie pomoże, choć może się wydawać metodą najłatwiejszą i najskuteczniejszą, tak jak rządzenie przy pomocy zamordyzmu, z daleka od wszelkich zasad demokracji. Pan Urban takich doświadczeń nie ma, bo jest za młody na to, a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yrt Re: Byłem bity w szkole. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 20:54 Bielsko to po prostu zaglębie ciemnoty.W takich miejscach PIS się mnoży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Byłem bity w szkole. IP: *.c29.msk.pl 10.06.06, 20:07 W ostatnich wyborach w Bielsku-Białej wygrała akurat PO. Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Wiemy sporo... 09.05.06, 11:56 Na temat programu nowego ministra w MEN wiemy juz sporo: -nauczyciele w 2007 dostaną podwyzki, -dzieci w szkołach nie beda bite przez nauczycieli, -przynalezność do org.Młodziez Wszechpolska nieobowiązkowa, -dodatkowych pozdrowień nie będzie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 16:30 kary cielesne są dobrą i skuteczną metodą wychowawczą, stosowaną przez wielu rodziców. Myslę, że wprowadzenie ich przynajmniej do niektorych szkół jest dobrym pomysłem. Odpowiedz Link Zgłoś
de_fraudator Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci 09.05.06, 20:37 mój ty boże... litości... no nad logiką argumentacji to się nawet nie ma co pastwić... grozić ani wymyślać też, zwolennikiem samosądów na takich zwyrodnialcach nie jestem... a wiadomo, że takie skłonności mają podłoże seksualne... Odpowiedz Link Zgłoś
wojcigr chorych psychicznie do szpitali 09.05.06, 22:13 Rodzice i nauczyciele- jesli macie ochote bic dzieci nawet - to biegiem do psychiatry (a moze do szpitala) leczyc sie z ciezkich zaszlosci a nie brac sie za kaleczenie/katowanie dzieci. Pamietajcie jestescie ciezko chorzy. Karanie dzieci a szczegolnie biciem nie jest metoda wychowawcza. Odpowiedz Link Zgłoś
cierpliwy Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci 10.05.06, 09:38 Nauczyciele się buntują? Nie chcą bić dzieci? Na co czekasz Giertych? Ustaw pluton ebzekucyjny. Najlepiej z weszpolaków. Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Temat: bicie formą wyzysku seksualnego 10.05.06, 18:52 nieletnich. Podyskutujesz publicznie na ten temat Panie Henryk Urban z PIS ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budka Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: 62.29.134.* 14.05.06, 19:44 Bądźmy sprawiedliwi! Kary cielesne dla wszystkich.Dla pani w sklepie że wolno kasuje i dla kierowcy MZK że autobus ma objaz a rodzice niech biją dyrektorów szkół że szkoła w rankingu dopiero w drugiej dziesiątce! Odpowiedz Link Zgłoś