Dodaj do ulubionych

Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci

• Gość: pulorek Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 10:00
      Wygląda jak nauczyciel z The Wall Pink Floyd
    • Gość: DAREK Kary cielesne dla Poslow IP: *.range86-134.btcentralplus.com 09.05.06, 10:02
      Niech te kary cielesne sobie sami na sobie w sejmie wyproboja napierw kto spi - linijka po lapach, kto dlugie w nosie, kopa w tylek..

za duzo by pisac,
    • Gość: Jacenty Nagonka na PIS czy na glupotę ?!!! IP: *.orange.pl 09.05.06, 10:06
      W pisuarze orłów to widać nie brak, co jeden to lepszy ale wszystko jeszcze przed nami, trzymajmy się mocno i zdrowo do następnych wyborów :-)))
    • Gość: wrazliwy Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: *.centrum.gliwice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 10:06
      no to powodzenia bo jesli jakis nauczyciel kiedykolwiek dotknie moje dziecko to
      przyjde do takiego nauczyciela i zostawie mu slady butow na twarzy
      • baltimora Twój syn będzie z ciebie dumny... 09.05.06, 10:10
        ...nauczyciel na ziemi i ty, przy synu, nad nim wrzeszczący "gleba sk..synu,
        gleba!!!!!" Brawo. Supertato!!! Nie zapomnij zostawić "klocka" na biurku,
        podobno niektóre "fachowe" gremia tak robią.
      • Gość: Kysio Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 10:11
        A za kilka dni nauczyciel zostawi ślady na Twoim dzieciaku:) i tak bez końca
        • baltimora Ktoś musi zwycięrzyć. Mimo wszystko, niech to będą 09.05.06, 10:18
          mimo wszystko wykształceni nauczyciele, a nie głupie bandy wyrostków. Ale można
          takiej gremialnej bitwy uniknąć, jeśli TY jako rodzic będziesz umiałs woje
          dziecko wychować. Nie ma problemu, jeśli zamiast nauczyciela, wlejesz mu ty,
          ojciec.
          • Gość: tooz Re: Ktoś musi zwycięrzyć. Mimo wszystko, niech to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 10:46
            I o to wlasnie chodzi zebys lal go ty a nie angazowal osoby trzecie...A pomysl
            z zawieszeniem w prawach ucznia jest bardzo obiecujacy... Nad tym niech pomysla
      • Gość: mirek Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 10:23
        uważaj tylko abyś za zostawienie sladów swoich butów nie wylądował na ładnych
        parę lat w więzieniu. Jeżeli będziesz dobrze wychowywał swoje dziecko, to nie
        będzie potrzeby jego karania. Jeżeli dziecko dostanie lanie , to dostanie je z
        TWOJEJ winy, bo źle je wychowałeś.
        • Gość: raf Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: *.crowley.pl 09.05.06, 17:26
          Sorry, a dlaczego za zostawienie śladów butów rodzica na nauczycielu można
          wylądować na ładnych parę lat w więzieniu, a za ślady butów (albo np. linijki)
          nauczyciela na uczniu nie? Tak trudno się pogodzić z tym, że uczniowie to też
          ludzie?
      • Gość: Matka2 A ja bym chciala by moj syn dostal linijka po IP: *.ac.tuniv.szczecin.pl 09.05.06, 10:26
        łapskach tak jak ja i mąz dostawalismy gdy chodzilsmy do szkoly. To co
        teraz dzieje siew szkole i do czego "kochajacy wolnosc dziecka rodzice"
        zmuszaja nauczycieli jest okropne. Dzieciaki jedza i pija w czasie
        lekcji, leza na ławkach, chodza po klasie, gadaja i wtracaja sie bez pozwolenia
        a gdy nauczyciela prosi na zebraniu rodzicow o wytlumaczenie dzieciom tego
        i owego. Zaraz jest wrzask o ochronie itd. Raz bylam swiadkiem jak dziecko
        ukradlo ze swietlicy zabawki a matka po zwroceniu przez swietliczane uwagi na
        to zdarzenie powiedziala: Przeciez to sa zabawki szkolne wiec oplacone przez
        nas to jaka to kradziez.????? Swietliczane przesunieto do bibloteki, bo
        stresuje dzieci. A linijeczka na klejacych sie raczkach zalatwilaby
        sprawe.!!
        • ira22 Re: A ja bym chciala by moj syn dostal linijka 09.05.06, 10:42
          Droga Matko2, chciałabyś żeby twój syn dostawał w szkole po łapach jako i ty
          dostawałaś... .
          Bo teraz to się dzieją takie rzeczy(wszystko już zostało wymienione).
          No to za co ty obrywałaś skoro dawniej dzieci były lepsze?
          A w szkołach to był Eden?
      • Gość: soolix Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: *.kom / *.os1.kn.pl 09.05.06, 11:56
        A jakby mnie ktory szmaciarz ruszyl linijka czy czyms to bym mu spalil chate i z
        ziomami bysmy go za jaja na drzewie pod buda powiesili...
    • Gość: leśny władek Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: *.zdnet.com.pl 09.05.06, 10:13
      jeśli nauczyciele nie chcą bić to trzeba będzie wprowadzić w szkołach dodatkowy
      etat oprawcy.
    • jp74 Głupota GW przekracza granice. 09.05.06, 10:19
      Kazdego dnia wymyślają jakiś idiotyzm i potem przez tydzień nim się zachwycają.
      • Gość: bertolon Re: Głupota GW przekracza granice. IP: *.globalmeat.hu 09.05.06, 10:21
        dobre.. he he he ))))
    • Gość: bertolon wstyd mi... IP: *.globalmeat.hu 09.05.06, 10:19
      mieszkam za graniaca...
      ...od wyborow wstyd mi tak okropnie.
      zlote cielce, odpusty za pieniadze, pedofilia, radio maryja
      SODOMA I GOMORA
      co boski bogu , co cesarskie cesazowi a klerowskie dla kleru

• Gość: piotr Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: 83.238.122.* 09.05.06, 10:19
      nie ma sie co dziwic. w sumi gdyby ktorys nauczyciel uderzyl moje dziecko to ja
      uderzylbym nauczyciela:)
      • Gość: raf Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: *.crowley.pl 09.05.06, 17:44
        Panie pośle Urban, tylko mój pacyfizm, który jeden z Pana kolegów uznał za
        szkodliwy, powstrzymuje mnie przed nawoływaniem do pobicia Pana. Nie jestem
        jednak pacyfistą-fanatykiem i w związku z tym nie wiem jak zachowałbym się,
        gdybym się dowiedział, że jakiś nauczyciel uderzył moje dziecko. Na pewno
        odpowiedziałbym przemocą (obroną konieczną), gdyby stało się to w mojej obecności.

Mam nadzieję, że kiedy moje dzieci będą w szkole, takie pomysły znajdą się dawno
        na śmietniku historii i nie będę musiał w rzeczywistości znaleźć się w takiej
        sytuacji.

Takie metody są dobre do budowania społeczeństwa totalitarnego, a nie
        wychowywania wolnych obywateli demokratycznego kraju. A przy okazji, nie piszcie
        o "średniowiecznych metodach". Kiedyś uczyłem się o historii pedagogiki,
        średniowiecznej też, i akurat o biciu nikt nie wspominał. Kiedy się pojawiło
        bicie - nie wiem. Może w XIX wieku, może z tego wyrosły nacjonalizmy,
        totalitaryzmy, dwie wojny światowe...
    • bernardgui Prywatyzacja 09.05.06, 10:20
      Nie chcecie, aby podły nauczyciel bił wasze dzieci? A może chcecie? Chcecie
      religje czy wychowanie seksualne?? NIEWAŻNE! Rozwiązanie jest jedno: niech
      szkoły będą prywatne (początkowo może byc rozwiązanie z "bonem oświatowym").

Ludzie zacznijcie myśleć!
      Proszę...
    • a_lucka Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci 09.05.06, 10:23
      Zadna przemoc fizyczna (w tym kara cielesna) nie pomaga, tylko szkodzi. Ludzie
      powinni nauczyc sie zasad dobrej komunikacji, psychologii, metodologii (jak
      uczyc) i wtedy nie byloby problemow z uczniami. Ale niestety, we wladzy sa
      ludzie, ktorzy sie tego nie uczyli. (Wiem o tym, bo ucze sie na nauczycielke.)
    • Gość: aster Mądry człowiek to go zaszczeka lewactwo IP: 83.238.122.* 09.05.06, 10:24
      • ferro2 Re: Mądry człowiek to go zaszczeka lewactwo 09.05.06, 10:29
        Trzeba byc dokladnie porabanym, zeby cos takiego wymyslec!!!!!!
    • Gość: epk Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 10:33
      Moja uwaga nie jest poparta wcześniejszymi określeniami na forum. Nie czytałem
      ich.
      Wracjąc do tematu kar cielesnych w szkołach... Chyba należy zacząć od
      wychowania dzieci i młodzieży w domu!!! Najpierw "przyłożyć" rodzicom mandaty
      za brak opieki nad dziećmi!!!!!!
      W latach 90-tych nastąpiła wulgaryzacja życia w naszym kraju! A wystarczy
      przypomnieć sobie przysłowie: czego Jaś się nauczy, to Jan będzie wiedział
      (!!!). A kary cielesne w szkołach, to zwyczajny, pradawny sposób wychowywania.
      To tak, jakbyśmy ponownie mówili o bezstresowym wychowaniu. Ale co to znaczy???
      Oj, chyba większość z nas rozumie ten temat w bardzo wąskim zakresie.....
      • Gość: tooz Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 10:50
        Powinienes jednak przeczytac te wczesniejsze wypowiedzi... A te przyslowie
        brzmi "czego Jas sie nie nauczy tego Jan nie bedzie umial"
    • finkregh Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci 09.05.06, 10:34
      Ja mam tylko pytanie kto te kary będzie wprowadzał?
      Nauczyciele ręki ze strachu nie podniosą, to jak?
      Nowe etaty dla bezrobotnych karków lub byłych ZOMO?
      A może po prostu koksy z klubowych bramek, których
      pilnują po nocach, w dzień będą przychodzić do szkoły
      wymierzać Sprawiedliwość bo oni są Prawem?
      • Gość: jacek Zboczeniec ! IP: *.acn.waw.pl 09.05.06, 10:36
        poglądy i aparycja tego Pana insynuują skłonność do czerpania przyjemności z wymierzania kar cielesnych. Ten Pan z PiSu to dewiant. Sadomasochistyczny potwór.
    • Gość: Nika Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 10:35
      Koniecznie wprowadzić kary cielesne w PIsie. Nalegam.
    • Gość: obserwatorek44 Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 09.05.06, 10:42
      Nawet jak pan Urban doprowadzi do tego, to nikt nauczycielom nie nakaze
      stosowac tej tzw. dyscypliny. Od nich samych zalezec bedzie jak problem
      rozwiazac. Biciem mozan wzmoc jeszcze bardziej agresje
    • Gość: piwny Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: 195.136.36.* 09.05.06, 10:47
      Lał bym ile wlezie - dupa nie szklanka sie nie pobije
    • Gość: 3gr PIS: zwyrodnialcy w partii IP: *.tnt12.nyc9.da.uu.net 09.05.06, 11:01
      ale dlaczego w oswiacie?
    • Gość: m. Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 11:03
      ja proponuje pobic tego pana...
    • Gość: 123 Byłem bity w szkole. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 11:16
      Ale była to hitlerowska szkoła na substracie pruskim w Katowicach. Brało się
      cięgi rózgą lub linijką z obu stron dłoni, klęczało się w kącie, na przerwie
      wolno było chodzić po korytarzu tylko parami, w szeregu, czego pilnowali
      nauczyciele i dyżurni uczniowie itd. Owszem, była dyscyplina, ale to była
      dyscyplina więzienna. Wspominam tę szkołę z obrzydzeniem, chociaż pochodzę z
      niemieckiej rodziny; nie pamiętam ani jednego nauczyciela, ani jednego dobrego
      słowa z tamtej szkoły, choć uczęszczałem do niej przeszło 4 lata. W miesiąc po
      wejściu Rosjan i objęciu władzy przez polską administrację byłem już w polskiej
      szkole, co wspominam jak wybawienie, choć trzeba było przeżyć sporo upokorzeń
      ze strony władz, wynikających z chęci zemsty za doznane od Niemców krzywdy i
      zbrodnie. Nasza wychowawczyni, Pani Kochanowicz, była jednak wspaniałą
      nauczycielką, choć pochodziła z Warszawy i miała do czynienia z bardzo
      kłopotliwym i obcym jej zapewne narodowościowo i socjalnie środowiskiem, ale my
      ją poprostu kochaliśmy, a ona nas bardzo skutecznie uczyła miłości do Polski.
      Nikt z naszej klasy na pewno nie wyobraża sobie do dzisiaj bicia w polskiej
      szkole. Wychowywanie we współczesnych warunkach młodzieży na wartościowych
      ludzi nie jest oczywiście proste, bo wymaga od nauczyciela znakomitego
      wykształcenia, kwalifikacji i predyspozycji charakterologicznych, a wiadomo w
      jak znacznym procencie kandydaci do tego zawodu przychodzą z tzw. negatywnej
      selekcji. Bicie tu nie pomoże, choć może się wydawać metodą najłatwiejszą i
      najskuteczniejszą, tak jak rządzenie przy pomocy zamordyzmu, z daleka od
      wszelkich zasad demokracji. Pan Urban takich doświadczeń nie ma, bo jest za
      młody na to, a szkoda.
      • Gość: yrt Re: Byłem bity w szkole. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 20:54
        Bielsko to po prostu zaglębie ciemnoty.W takich miejscach PIS się mnoży.
        • Gość: mm Re: Byłem bity w szkole. IP: *.c29.msk.pl 10.06.06, 20:07
          W ostatnich wyborach w Bielsku-Białej wygrała akurat PO.
    • maria-anna Wiemy sporo... 09.05.06, 11:56
      Na temat programu nowego ministra w MEN wiemy juz sporo:
      -nauczyciele w 2007 dostaną podwyzki,
      -dzieci w szkołach nie beda bite przez nauczycieli,
      -przynalezność do org.Młodziez Wszechpolska nieobowiązkowa,
      -dodatkowych pozdrowień nie będzie,
    • Gość: alex Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 16:30
      kary cielesne są dobrą i skuteczną metodą wychowawczą, stosowaną przez wielu
      rodziców. Myslę, że wprowadzenie ich przynajmniej do niektorych szkół jest
      dobrym pomysłem.
    • de_fraudator Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci 09.05.06, 20:37
      mój ty boże... litości... no nad logiką argumentacji to się nawet nie ma co
      pastwić... grozić ani wymyślać też, zwolennikiem samosądów na takich
      zwyrodnialcach nie jestem... a wiadomo, że takie skłonności mają podłoże
      seksualne...
      • wojcigr chorych psychicznie do szpitali 09.05.06, 22:13
        Rodzice i nauczyciele- jesli macie ochote bic dzieci nawet - to biegiem do
        psychiatry (a moze do szpitala) leczyc sie z ciezkich zaszlosci a nie brac sie
        za kaleczenie/katowanie dzieci. Pamietajcie jestescie ciezko chorzy.
        Karanie dzieci a szczegolnie biciem nie jest metoda wychowawcza.
    • cierpliwy Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci 10.05.06, 09:38
      Nauczyciele się buntują? Nie chcą bić dzieci? Na co czekasz Giertych? Ustaw
      pluton ebzekucyjny. Najlepiej z weszpolaków.
    • tenare Temat: bicie formą wyzysku seksualnego 10.05.06, 18:52
      nieletnich. Podyskutujesz publicznie na ten temat Panie Henryk Urban z PIS ?
    • Gość: budka Re: Nauczyciele: nie będziemy bić dzieci IP: 62.29.134.* 14.05.06, 19:44
      Bądźmy sprawiedliwi! Kary cielesne dla wszystkich.Dla pani w sklepie że wolno
      kasuje i dla kierowcy MZK że autobus ma objaz a rodzice niech biją dyrektorów
      szkół że szkoła w rankingu dopiero w drugiej dziesiątce!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka