walpurg 12.05.06, 14:42 Brawo! Kutz to jest gość! Uwielbiam jego poczucie humoru i dosadny język. Gdyby takich ludzi było więcej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andrzej k. Re: Nadchodzi czas próby IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.05.06, 16:21 Kutz Kazimierz zyc powinien dlugo. Slusznie czyni zatem, pichcac w tradycji sródziemnomorskiej - to sprzyja dlugowiecznosci, choc, jak sam sie przekonalem, nie stroni od piwka i bigosu. Mam nadzieje, ze jesli stosowne czynniki polityczne nie usuna jego kolumny z Gazety uznajac ja za niesluszna (vide przypadek Przekrój, tygodnik ukradziony Krakowowi przez Warszawe), to bede mógl czytaj jego felietony jeszcze i za lat dwadziescia. Nie wiem jednak, czy On sobie tego zyczy, wiec tyle mojego zyczenia nr 1. Zyczenie nr 2: Lepper,wicepremier (!!!!), ten nowy minister od edukacji (zapomnialem nazwiska)i inny element polityczny sa miedzy innymi dlatego tak efektywni, ze dziennikarze, reporterzy oraz inni im podobni donosiciele zapychaja media wizerunkami tych politykierów. Stuprocentowo wysmarowany pomada Lepper, robiaca bezustannie piekne oczy paniusia wyjatkowej urody, nie znika ani na chwile z mediów. To jest paradoksalne i czesto wbrew zaptrywaniom politycznym samych dziennikarzy, ale, co jest okrutne, dziennikarz powinien byc obiektywny. Zyczylbym sobie wiec mimo to, by nagle, na dlugo, nie pokazano w przyzwoitych mediach ani jednego z tych kowbojów. Bezpardonowa walka konkurencyjna mediów sytuacji jednak nie zmieni. Tak wiec sugestia K. Kutza, ze ci nowi fuehrerzy Polski wygryza sie wszyscy wzajemnie, pozostaje moja jedyna nadzieja. Podejrzewam, ze plonna, bo KK, mysle sobie, jest jednak w przewazajacym stopniu optymista.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred Nadchodzi czas rozliczeń IP: *.spidernet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 21:49 W sobotnie południe na ulice miast wyszły watahy młodocianych lewaków wspierających swoich upadłych towarzyszy z komunistycznym rodowodem. Młode lewaki mają lukę w pamięci historycznej, albo zwyczajnie nie wiedzą czym był/jest komunizm. O ten stan świadomości dbają tacy wybitni "europejczycy" jak reżyser K. Kutz i jemu podobni. I tu mamy przykład myślenia Kalego. Młode rozwydrzone wyrostki skandujące obraźliwe hasła pod adresem obecnego rządu to "przodująca siła narodu" natomiast Młodzież Wszechpolska to -mówiąc językiem oświeconego erudyty-watahy ulicznych zbirów. Widać, że stalinizm pomieszany z lewactwem zachodnich głupków na dobre zawładnął niektórymi umysłami, jak syfilis męskimi jądrami. Rzecz nie do uleczenia. A może te wszystkie teksty to zwyczajny strach, że nadchodzi w końcu czas rozliczeń za całe dotychczasowe draństwo popełnione przez umiłowanych towarzyszy. Niektórzy już za kratkami a wielu już trzęsie ze strachu spodniami jak madziar kudłami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: Nadchodzi czas próby IP: *.chello.pl 13.05.06, 23:36 Brawo Panie Kazimierzu, tak trzymać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Nadchodzi czas próby IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.05.06, 19:07 Bardzo madry i ciekawy felieton,ale czy walka o przyzwojite zycie Polakow od 1920roku czyto czasami nie za dlugo??? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: Nadchodzi czas próby 14.05.06, 05:38 > wszyscy trzej wszyscy (przynajmniej) czterej A Kuc mo duugo duuuuugo rzyc !!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro68 Re: Nadchodzi czas próby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 23:53 W jaki sposób ten stary zakłamany pierdziel buntował się przeciwko tow. Gierkowi? Też był wtedy taki europejski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Nadchodzi czas próby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 13:42 Kuc chce być postrzegany jako złotousty mędrzec. Niestety Panie Kuc, aniś Pan mądry, ani też złotousty. Odpowiedz Link Zgłoś